iPad mini officieel aangekondigd: 7,9-inch scherm, vanaf 2 november in Benelux

Apple heeft de iPad mini aangekondigd. De kleinere variant van de iPad heeft een 7,9-inch scherm en ligt voor de feestdagen in de winkel.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ipad mini heroApple heeft vanavond de iPad mini met 7,9-inch scherm aangekondigd. De iPad mini is zo klein dat je de tablet in éeen hand kunt vasthouden. Hij is 7,2 mm dun, weegt 308 gram en is daarmee half zo zwaar als de eveneens aangekondigde vierde generatie iPad. De iPad mini is vanaf vrijdag 26 oktober in pre-order te bestellen en zal vanaf 2 november vanaf €329 in de winkel liggen, ook in Nederland en België.

De kleinere iPad is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit, waarbij het zwarte model dezelfde tint geanodiseerd aluminium heeft als de iPhone 5. De schermresolutie is exact hetzelfde als de iPad 2 (1024 x 768 pixels), zodat ontwikkelaars hun apps niet hoeven aan te passen. Binnenin vind je een dual-core A5-chip, een FaceTime HD-camera en een 5 megapixel iSight-camera. Ook is gezorgd voor je LTE-ondersteuning, 802.11 a/b/g/n Wi-Fi en een nano-simkaartslot. De batterij gaat 10 uur mee en je kan opladen via de nieuwe Lightning-aansluiting.

De Amerikaanse prijzen van de iPad mini zijn als volgt:

  • 16GB iPad mini: $329
  • 32GB iPad mini: $429
  • 64GB iPad mini: $519

De aankondigingen van vanavond hebben gevolgen voor het iPad-assortiment van Apple. De iPad 2 blijft in de winkel verkrijgbaar als budgetmodel vanaf €399. De iPad 3 verdwijnt en in plaats daarvan komt er een nieuwe iPad 4 met Lightning-connector die iets in prijs omhoog gaat: vanaf €499. Alle producten en prijzen zijn inmiddels te vinden in de online Apple Store.

ipad mini liggend

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 0:59
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen apple, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.