Reacties voor: iPad gebruikt meer data en zit vaker op WiFi-netwerken dan Android-tablets

In een onderzoek is naar voren gekomen dat bezitters van een iPad vaker en meer data binnenhalen via WiFi-netwerken. In Amerika wordt zelfs 97,1% van al het tablet-dataverkeer door de iPad opgevraagd. Ook in andere landen is dat cijfer onwaarschijnlijk hoog.
Leon Verhelst - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 7 reacties

  1. iPad wordt gewoon het meest gebruikt, waardoor die automatisch meer data verbruikt.

  2. @Crypter:
    Waar dan ook weer een Fanboy op reageerd

  3. Als ik zie hoe slecht de WiFi verbinding is met mijn iPad dan kan ik mij voorstellen dat je met Android veel sneller klaar bent met what ever je aan het doen was op internet.
    Ook een mogelijkheid. Mijn Android telefoon, de Android telefoon van mijn vrouw, de Windows netbook van mijn vrouw en mijn MacBook pro hebben nooit verbindings problemen, mijn iPad alleen maar. Zelfde netwerk met de zelfde afstand naar de router.

  4. @Pim:
    Welke signaalsterkte geeft de iPad aan? Hoeveel “blokjes”? Bij mijn (antieke) router werken al mijn apparaten (laptop, netbook, wii, ipad) vergelijkbaar in kwaliteit.
    Los daarvan, de Ipad kan door het gebrek aan connectors en een open file management ook niet veel, Android tablets hebben meerdere aansluitmogelijkheden en daarmee is Wifi op Android een optie, niet een noodzaak.

  5. @Justifymyipad
    Het icontje voor de signaalsterkte geeft gewoon de volle mep. Er is ook gewoon een netwerlverbinding. Alleen internet werkt niet. De gebeurd om de 15 minuten pakweg. In instellingen de Wifi verbinding verbreken en meteen weer herstellen lost het probleem op. Voor de volgende 15 minuten althans. Metingen met een speed app laten zien dat downloaden nog wel werkt, maar uploaden helemaal niet meer. Dus kun je klikken op een link wat je wilt, het wordt gewoon niet doorgestuurd.

  6. De iPad heeft gewoon een hele slechte browser.
    Steeds als ik naar een andere pagina ga, notities of zelfs alas ik op homeknop druk en meteen weer terug ga moet alles weer opnieuw laden. Ja dan verbruik je wel meer data.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.