iPad gebruikt meer data en zit vaker op WiFi-netwerken dan Android-tablets

In een onderzoek is naar voren gekomen dat bezitters van een iPad vaker en meer data binnenhalen via WiFi-netwerken. In Amerika wordt zelfs 97,1% van al het tablet-dataverkeer door de iPad opgevraagd. Ook in andere landen is dat cijfer onwaarschijnlijk hoog.
Leon Verhelst - · Laatst bijgewerkt:

comScore_WiFiIn een recent onderzoek van ComScore uit mei 2011 komt naar voren dat de iPad vele malen meer data gebruikt dan de concurrenten met Android. Ook in hóe ze deze data binnenhalen zit een verschil: gebruikers van iPads halen maar liefst 91,9% van de data via een WiFi-netwerk op, terwijl gebruikers van Android-tablets maar 65,2% van hun data via een WiFi-netwerk ophalen. Wat betreft de hoeveelheid data die de diverse tablets gebruiken zit ook een gigantisch (maar verklaarbaar) verschil: de iPad neemt 97,1% van al het dataverkeer via tablets in Amerika voor zijn rekening.


Ook wereldwijd (gebaseerd op 13 landen die werden onderzocht) heeft de iPad een flinke voorsprong op Android-tablets. Maar liefst 89% van alle data via een tablet wordt met een iPad opgevraagd. Toch is dat makkelijk te verklaren. In Amerika is 21,8% van al het niet-computer dataverkeer afkomstig van de iPad, terwijl de Android-tablets maar 0,6% voor haar rekening nemen. Ook in andere landen is er een duidelijk verschil zichtbaar. Het aandeel in dataverkeer via Android-tablets en andere tablets komt in de 13 onderzochte landen niet boven de 2% uit. comscore non-computer data

Zoals genoemd in de kop van dit artikel consumeren iPad-gebruikers voornamelijk data via WiFi-netwerken. De verklaring hiervoor is simpel: de meeste mensen gebruiken de iPad binnenshuis.
Bij de iPhone is er echter een heel andere verklaring mogelijk. Hoe dat precies zit lees je in dit artikel op iPhoneclub.nl

Via AllThingsD

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.