Reacties voor: Een iPad moet 5 tot 10 jaar meegaan

iPad-gebruikers vervangen hun iPad relatief weinig, blijkt uit onderzoek van CIRP. Een iPhone vervang je elke 2 jaar, een iPad gaat wel 4 jaar of langer mee.
Lees het complete artikel → Een iPad moet 5 tot 10 jaar meegaan
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 41 reacties

  1. Ik heb nu een ipad 2 al 3 jaar en hij werkt nog perfect dus ik zou niet weten waarom ik een nieuwere zou kopen

  2. Heb mijn iPad 2 onlangs ingeruild voor de air. Werkte prima, maar was toe aan wat snellers.. Ti’s inderdaad niet nodig om elk jaar een nieuwe te halen!

  3. Ik vind 5 tot 10 jaar zwaar overdreven. 3-4 oké, maar 10 zeker niet.

  4. 5 jaar haalt een iPad niet.
    iPad 1 hapert aan alle kanten iPad 2 begint ook al te haperen.

  5. Ik denk er aan dit jaar mijn iPad 2 in te ruilen voor het laatste model, misschien het model dat nog uitkomen moet want ik merk dat hij na vier jaar toch behoorlijk wat last krijgt met de steeds meer vergende apps.

  6. 4 jaar is zeker het maximale waarbij je nog gewoon prima kan genieten van een vlotte tablet zonder dat je nou echt iets gaat missen. Van een iPad 2 naar een Air is echt zo een enorme verbetering dat je het gewoon niet meer kan negeren.

  7. 10 jaar is echt sterk overdreven snap niet dat sommige dat verwachten, ik heb mijn tv’s niet eens 10 jaar heb wel eerder een andere.
    Een tablet is om de 3/4 jaar andere oke maar 10 jaar echt niet.

  8. Lekker ruim genomen!!!

  9. Als een iPad 10 jaar mee kan dat is toch een teken van een topproduct.

  10. Jammer dat de update voor ipad 1 zo snel gestopt is… Nu word hij steeds langzamer en niet alle apps werken meer

  11. LOL, iedereen bekt elkaar na en niemand ziet dat er iPOD staat, niet iPAD!

    Met een iPod doe je inderdaad een jaar of vier maar een iPad vervang ik veel vaker.

  12. 5 years is normal for a laptop and as apple want the ipad to replace the laptop then so should the years of use. But apple kill support after 2 years ( ipad original was killed too quickly ) and as apple want schools to buy and use ipads they expect more support than apple give , schools cant buy a new ipad every year or 2 ,

  13. Net mijn iPad van de allereerste generatie vervangen door een iPad Air. Ik doe er dus ook wel een tijdje mee!

  14. Ik heb een nieuwe iPad Air (gekregen), maar ik zit nog steeds met de oude iPad 2 te werken. Zolang hij werkt vind ik het prima. Eens kijken of ik de 10 jaar ermee ga halen; 5 jaar moet wel lukken.

  15. Hier wordt door enkele familieleden de iPad 1 nog als eerste gepakt , terwijl er ook een nieuwe en een mini naast liggen, dus bevalt nog erg goed, zelfs de accu werkt nog super … Terwijl ik zelf nu aan het denken ben over een mini retina … Kwestie van perceptie …

  16. @hepaul: hoeveel moest je bijleggen?

  17. Wat hier over het hoofd wordt gezien is dat een groot deel van de Apple kopers het nieuwste product willen hebben. Hun oude product moet worden verkocht maar is eigenlijk (vergeleken met de goedkopere tablets) een goed en ondersteund product. En dat is waar Apple wint, geen andere leverancier zorgt er voor dat een product minimaal 4 jaar lang mee kan draaien……

  18. @Zhubajie. Juist.
    En er staat ook ‘If it is like’, dus de mensen hadden de keuze. Vervang jij de iPad net zo vaak als een iPhone, Mac, TV of iPod, was dus de vraag. Vandaar dat er iPod staat, want een iPad met een iPad vergelijken heeft niet veel zin.

  19. iPhone elke 2 jaar
    iPad elke 3 a 4 jaar
    MacBook elke 5 jaar

    Soms iets eerder wegens grote update oid.

  20. Idd! Nog steeds aan de ipad 2 en hoef voorlopig nog geen nieuwe.

  21. Ipad 1 nog steeds hier 🙂

  22. @Zhubajie:
    Goed geschoten. Tabel noemt in elk geval nergens ipad. Kan me wel voorstellen dat men ipad niet elk jaar vervangt.

    Verder is het wel geinig te lezen dat mensen toch verwachten dat ipads zo lang mee moeten gaan. Zeker als de ‘alternatieven’ véél minder lang bruikbaar zijn (àls ze dat al ooit waren ;-p). En natuurlijk wil de rest een graantje meepikken. Maar Apple heeft de beste doelgroep: mensen die bereid zijn veel (lees het meeste) geld uit te geven zolang de producten dit rechtvaardigen. Apple doet het op dit gebied mi prima op en de cijfers onderstrepen dat ook.

  23. Heb zelf ook “nog” een ipad 2 welke er nog splinternieuw uitziet.. En nog prima doet.. Ik hoef nog geen andere.. Als de accu defect of versleten geraakt laat ik er gewoon een nieuwe in remplaceren en hij kan weer verder.. Heb verder ook een ipad mini 1

  24. Origineel geplaatst door Ergoboy
    Heb zelf ook “nog” een ipad 2 welke er nog splinternieuw uitziet.. En nog prima doet.. Ik hoef nog geen andere.. Als de accu defect of versleten geraakt laat ik er gewoon een nieuwe in remplaceren en hij kan weer verder.. Heb verder ook een ipad mini 1

    (Getypt op mijn ipad 2:)) )

  25. Alles hangt toch af vd ontwikkelingen op hard en software gebied? Als mensen het gevoel krijgen dat de afstand tussen hun Ipad en de nieuwe groter wordt, gaan ze overwegen om een nieuwe aan te schaffen.

  26. Dat de iPad niet snel vervangen wordt is ook te danken aan de geweldige accu. Mijn iPad 4 retina heb ik ondertussen al bijna 2 jaar maar kan zeker nog een 2-3 tal jaar mee.

  27. iPhone wordt bij mij jaarlijks geupgrade. Is niet afhankelijk van welk contract dan ook. iPad kent een tweejaarlijks upgradeschema. De Macbook zit op een 4/5 jaarlijks schema en de iMac nog langer. TV is ondemand, wanneer ie kapot gaat. Meestal is dat >10 jaar.

  28. Bij mij is het tot nu toe jaarlijks ge-update geweest, zowel iPhone als iPad maar ik denk dat ik nu wel even ga passen. Ik vind mijn 4″ scherm van de iPhone uiterst makkelijk en de iPad air zal het ook wat langer moeten doen, tijden van crisis he ;-))

  29. Het artikel was beter genoemd: ‘een iPad moet gemiddeld 5 jaar meegaan’

  30. Jammer dat hier weinig aandacht wordt besteed aan het feit dat Apple bepaalt hoe lang iets meegaat. Mijn iPad 1 is technisch uitstekend, maar dat ding crashte zo vaak op nota bene de App Store (en andere apps) dat ik hem wel moest vervangen. Ook omdat bijna elke app tegenwoordig iOS 6 of hoger nodig heeft. Apple is wat dat betreft niet echt ‘green’ bezig, ze zorgen er gewoon voor dat hardware snel verouderd.

  31. De iPad 1 is geen maatstaaf. Het ding heeft 256 Kn RAM, de reden waarom ik op de 2 heb gewacht. De iPad 2 en 3 die ik heb, liepen onder iOS 7.0 wat minder vloeiend. Maar met 7.1. Is dat opgelost. De 2 is tot dit jaar verkocht en wordt daarom nog zeker 2 jaar ondersteund. De 3 is technisch vrijwel gelijk dus ook die gaan nog wel even mee. De 4 wordt opnieuw geintroduceert en dus ondersyeund. Dus 5 jaar met een iPad is niet eens hoog gegrepen.

  32. De zin boven de tabel geeft uitleg over inhoud van de tabel. Daaruit blijkt hoe je de tabel moet lezen. Als je die zin gelezen hebt, is het logisch dat de ipad niet genoemd wordt in de tabel zelf…

    @EOTB:

  33. De zin boven de tabel geeft uitleg over inhoud van de tabel. Daaruit blijkt hoe je de tabel moet lezen. Als je die zin gelezen hebt, is het logisch dat de ipad niet genoemd wordt in de tabel zelf…
    @EOTB:

  34. Ik heb een ipad 3 en werkt bagger… grote miskoop geweest, helaas gelijk een 64gb versie 🙁
    Nadeel is dat de ipad het enige is wat ik heb, dus vervangen of ter reparatie sturen is geen optie… Maar ik blijf erbij dat de ipad 3 in de ogen van apple ook een mislukking is. Ze kwamen erachter dat de processor niet krachtig genoeg was om het retina scherm aan te sturen en daarom werd hij na 4 maanden al opgevolgd door de ipad 4.
    Sinds 7.1 werkt ie wel een stukje beter maar hij crashed geregeld, wifi is bagger en geheugen lijkt er niet in te zitten… jammer… zodra de volgende ipad er is, denk ik dat ik die dan maar haal, als ik geld heb… dat wordt dan mijn 3de ipad. Ipad 2 is naar mijn moeder gegaan dus in die traditie doe ik ook mee 😀

    Oh, trouwens… Apple zorgt er zelf voor dat je snel moet upgraden… de ipad 3 heeft gelijk bij de eerst volgende IOS update al minder ondersteuning… airdrop!!!! wat een mega belachelijke jankgedrag van apple om gelijk die al niet meer te ondersteunen.

    Laat apple eerst maar eens zorgen dat ZIJ apparaten langer ondersteunen.

  35. Net alsof de iPad markt een verzadigde markt is waar de (economische) levensduur de verkoopcyclus bepaalt.
    Als Apple enorm innoveert (de processoren en/of batterij beter maakt, touchID integreert) dan gaat verkoop als een dolle.
    Beetje een cynisch artikel dus dit.
    Gooit iPC het bijltje erbij neer als het om verwachtingen gaat ?

  36. Ik vind 5 jaar zeker moet kunnen , om ieder jaar naar de winkel te hollen vind ik vrij bezopen.

  37. iPad 10 jaren … maar software (iOS) max 2 jaren!

  38. 5 jaar lijkt me een mooie periode, inclusief de support die ook zo lang zou moeten lopen.
    Daarna kan ie nog zeker 10 jaar mee als snijplank.

  39. Mijn iPad 1 werkt qua hardware nog prima. Accu is ook nog echt top. Maar hij is zo bagger traag geworden door updates dat vervanging wel nodig is. Als ik weer terug naar iOS4 zou kunnen zou ik dat meteen doen. Dat veel apps dan niet meer zouden werken neem ik voor lief.

  40. Ik heb een maand geleden pas mijn eerste iPad gekregen, van een familielid. De iPad is nu bijna 4 jaar oud, met ios 5.1.1 erop, maar door de boel te jailbreaken en het systeem wat te tweaken, zoals het ‘strippen’ van onnodige info, en een accelerator tweak er op te zetten, draait deze ouwe jongen nog prima!

  41. @Grazia No: Nee hoor, iPC gooit helemaal geen bijltjes neer. We zijn gewoon realistisch, niet cynisch. De opmerkingen ‘Apple laat me in de steek’ komen van lezers, niet van ons. Zelf gebruik in nog naar volle tevredenheid een iPad 1 (tv-kijken en recepten opzoeken in de keuken), iPad 2 (tweede scherm) en iPad mini Retina (dagelijks werk). Allemaal even prima.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.