Telegram krijgt ingesproken berichten, slimmere secret chats

Telegram Messenger is voorzien van ingesproken berichten en maakt het nu mogelijk geheime chats op beide apparaten te verwijderen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Telegram Messenger iPhone VK.comHet WhatsApp-alternatief Telegram Messenger is voorzien van een eerste inhoudelijke update nadat de applicatie in één dag tijd razend populair werd omdat WhatsApp was overgenomen door Facebook. De update vertaalt de applicatie nog niet naar het Nederlands, wat eigenaardig is omdat de app op Android wel reeds Nederlandstalig is. Wel is het afsluiten van geheime chats slimmer aangepakt.

https://www.iculture.nl/app/686449807Als je voortaan een ‘secret chat’ met iemand verwijdert, verdwijnt het gesprek niet alleen op je eigen telefoon, maar ook op de telefoon van de ander. Die vlieger gaat trouwens alleen op als je medechatter op iOS versie 2.1 van Telegram heeft, of versie 1.4 versie van de app op een van de vele andere platforms en onofficiële apps.

Telegram Messenger 2.1 voor iPhone zorgt verder voor de mogelijkheid om audioberichten te sturen naar andere gebruikers. Ook slaat de applicatie foto’s enberichten die je krijgt toegestuurd, al op de achtergrond op. Zo staan de berichten meteen voor je klaar als je de app opent.

Na de aanvankelijke stormloop, is Telegram Messenger momenteel niet meer te vinden bij de tien meest gedownloade iPhone-apps. Terwijl WhatsApp nog stevig de 3de plek in die lijst inneemt en Facebook Messenger de 5de plek, zie je Telegram pas op de 17de plek terug. De betaalde en beveiligde chat app Threema – die eveneens opkwam na de WhatsApp-overname, is ook weggezakt. Je vindt hem nog net bij de 50 meest gedownloade betaalde apps.

Downloaden: Telegram Messenger (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:57

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.