‘iPad Air met krachtiger A8-chip en betere camera’s deze maand in productie’

De nieuwe iPad Air krijgt een krachtiger A8-chip, betere camera's en gaat deze maand nog in productie volgens een Aziatische bron.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

ipad air zijkantHet was alweer een tijdje stil rondom nieuwe iPads, maar volgens nieuwe berichten uit Azië staat Apple op het punt om met de productie van nieuwe iPads te beginnen. Volgens het Aziatische ETNews start Apple nog deze maand met de massaproductie van schermen voor de nieuwe iPad Air, die qua ontwerp gelijk blijft aan de huidige iPad Air. In juli volgt dan de productie van de processor en de camera’s, die naar verwachting allebei een upgrade krijgen. De nieuwe iPad Air wordt in het najaar verwacht.

De vernieuwingen bij de iPad Air vinden we vooral onder de motorkap. De nieuwe Air krijgt naar verwachting de nieuwe A8-processor die Apple ook voor de iPhone 6 heeft bedoeld. De nieuwe chip zou zich vooral richten op efficiëntie en het handhaven van een goede batterijduur op de iPhone. Verbeteringen waarvan de nieuwe iPad Air waarschijnlijk ook zal profiteren.

Andere verbeteringen vinden we volgens de website terug bij de camera van het apparaat. De camera aan de achterzijde krijgt een upgrade naar 8 megapixels (nu nog 5) en de FaceTime-camera aan de voorzijde een kleine upgrade van 1.2 megapixels naar 1.5 megapixels. Hoewel dit een kleine upgrade lijkt, zou het voor de kwaliteit van FaceTime en foto’s wel merkbaar zijn.

Het bericht komt overeen met de informatie die analist Ming-Chi Kuo eerder al deelde. Ook hij sprak over een A8-processor en een 8-megapixel-camera. Kuo verwacht dat de gehele iPad-lijn dit najaar met de Touch ID-vingerafdrukscanner wordt uitgerust. Hiermee kun je je iPad met enkel je vingerafdruk ontgrendelen. Dit zou een logische keuze zijn aangezien Apple Touch ID met ingang van iOS 8 voor alle ontwikkelaars openstelt.

Naar verwachting brengt Apple dit najaar ook een nieuwe iPad mini uit die een soortgelijke upgrade als de iPad Air krijgt.

Via 9to5Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 23:53
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen a8, ipad air, ipad air 2, scherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.