Ringly: slimme ring trilt bij iPhone-notificaties

De Ringly is een draadloze 'smart ring' die alarm slaat als je notificaties op de iPhone ontvangt. Dit doet hij met een lampje en trillingen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Ringly iPhone smart ringEen smartwatch is handig, maar lang niet iedereen zit te wachten op een horloge om je pols enkel zodat je notificaties kunt ontvangen. De makers van Ringly hebben daarom een wat subtieler alternatief: deze ring stelt je op de hoogte van ontvangen iPhone-notificaties, maar dan vanaf je vinger in plaats van om je pols. De Ringly verbindt met je iPhone via Bluetooth 4.0 LE en alarmeert je met vibraties en een ingebouwd lampje.

De ring lijkt voor accessoiremakers een ‘guilty pleasure’. Analist Brian White beweerde ooit dat Apple een iRing zou maken, waarmee je uiteindelijk de Apple iTV zou bedienen. Apple-CEO Tim Cook reageerde gekscherend op dit gerucht. Sindsdien zien we vreemd genoeg de ene na de andere fabrikant een ring introduceren. Zo schreven we eerder dit jaar nog over de Fin-ring, waarmee je smartphones, televisies en zelfs auto’s kunt bedienen.

De Ringly is enkel bedoeld om notificaties van je iPhone op te ontvangen. Vanuit een bijbehorende iOS-app geef je aan van welke apps een alarm naar de ring mogen sturen en welke kleur ze hiervoor mogen gebruiken. Zo kan bijvoorbeeld een telefoongesprek blauw licht afgeven, terwijl een iMessage groen is. Aan iedere soort notificatie kan een speciaal trilpatroon worden gekoppeld. Laat je de iPhone per ongeluk ergens liggen, dan zal de ring gaan trillen zodra de verbinding verbroken is.

Hoewel de Ringly qua functionaliteit wat simpel is vergeleken met smartwatches, heeft de ring wel een flink prijskaartje: je kunt hem voorbestellen voor 145 dollar. Volgens de makers zal hij later zelfs worden verkocht voor 195 dollar. Een prijs die wellicht te wijten is aan het gebruikte materiaal. De Ringly bestaan namelijk uit 18karaats goud. De eerste duizend ringen die worden verkocht zullen bovendien een echte diamant bevatten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 23:53
Categorie Accessoires
Onderwerp notificaties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.