Reacties voor: iPad 3-geruchten: retina-scherm, quad-core processor en LTE-ondersteuning

De iPad 3 is in productie genomen en verschijnt met een quad-core processor, retina-scherm met dubbele resolutie en LTE-ondersteuning, beweert Bloomberg. De iPad zou ook platter zijn.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 22 reacties

  1. LTE???

    Amerika heeft geen landelijk dekkend LTE netwerk (laat staan andere landen) en LTE zuigt je batterij leeg.

    Ik betwijfel of dat gerucht klopt. De rest is geloofwaardiger.

  2. Ik heb hem maar vast besteld, ter vervanging van mijn iPad 1.
    Vwb de batterijproblemen met de 4S: sinds ik iOS 5.1 beta 3 draai is dat bij mij geen issue meer gelukkig.

  3. Hmm, in Maart al? Toch maar wachten op de iPad 3 dan, al is het alleen maar voor het Retina scherm… 🙂

  4. Zou mooi zijn. En lijkt me helemaal mooi een quad core processor ism de internetbrowser. Krijg je zo meer een desktopsnelheidervaring. Een site als Engadget of theverge.com doen er toch al gauw 7 seconden over om volledige te laden op de iPad 2

  5. Een schermresolutie van 2042 x 1536 pixels betekent juist niet dat developers hun app moeten aanpassen! Ze kunnen het doen als de hogere resolutie binnen hun app zinvol is, maar als ze het niet doen wordt iedere pixel gewoon een blokje van 2×2 pixels op het iPad 3 scherm. Het resultaat is dan dat die pixel er net zo scherp uitziet als nu op een iPad scherm.

  6. Origineel geplaatst door Johan
    Een schermresolutie van 2042 x 1536 pixels betekent juist niet dat developers hun app moeten aanpassen! Ze kunnen het doen als de hogere resolutie binnen hun app zinvol is, maar als ze het niet doen wordt iedere pixel gewoon een blokje van 2×2 pixels op het iPad 3 scherm. Het resultaat is dan dat die pixel er net zo scherp uitziet als nu op een iPad scherm.

    lelijker. Dat ervaarde ik tenminste in de eerste dagen van de iphone 4.
    Maarja, het betekent wel dat dev’s hun apps moeten gaan aanpassen als ze meer klanten en winst willen….Net zoals iphone 4 ga je toch niet zo snel een niet-retina app of game kopen, als een ander wel in retina display is.

  7. Origineel geplaatst door KasujaLTE???Amerika heeft geen landelijk dekkend LTE netwerk (laat staan andere landen) en LTE zuigt je batterij leeg.Ik betwijfel of dat gerucht klopt. De rest is geloofwaardiger.

    Laat staan dekkend GSM… 😉 Maar gelukkig maken ze die dingen niet alleen maar voor de VS, ook al lijkt dat (hardware, software met alleen inches of fahrenheit of zo) er vaak wel op… 😉

  8. ey,

    stel hij is ongeveer half maart uit, wanneer is hij dan in nederland uit?

  9. Waar kan je hem dan bestellen????@ButcherJF:

  10. Met name dat retina display doet me nu al watertanden…
    Ik ben begonnen met een iPhone4 waar zo’n fraai retina display in zit. Ik was al vanaf het begin verbaasd en verrast over de ontzettend mooie kwaliteit van dat scherm. Zeker toen ik de iPhone3 van een van mijn collega’s zag; dat scherm was echt ‘wazig’ t.o.v. de iPhone4.
    En als een boel App’s overgaan op Retina-display wordt het leven een stuk mooier.
    Momenteel heb ik een iPad2 en ben daar meer dan tevreden mee. Behalve dan dat 3/4 van de tijd mijn vriendin hem gebruikt :-(.
    Dus voor mij een iPad3, en de iPad2 voor mijn vriendin.
    (dat weet ze nog niet, dus dat wordt een leuke verrassing in maart )

  11. volgens mij is het toch echt een 4 keer zo hoge resolutie: 2048×1536 is 4 keer zo hoog als 1024×768..

  12. Is er in Nederland een provider die LTE aanbied?

  13. Origineel geplaatst door Kasuja
    Is er in Nederland een provider die LTE aanbied?

    Nee nog niet, de veilingen voor de frequenties zijn naar mijn weten ook nog niet helemaal afgerond, voordat LTE in NL is is rond 2016 is mijn schatting..

  14. “Buiten de VS is LTE nog nauwelijks voorhanden.”

    Niet helemaal correct. In Zweden is er bijvoorbeeld al een grote LTE dekking, net zoals in Zuid-Korea, Canada, Japan, veel landen hebben ook dekking in grote steden en uiteraard de Verenigde Staten.

  15. “De quad-core processor maakt het mogelijk om nog sneller tussen apps te schakelen. De keuze voor een dergelijke processor kan ermee te maken hebben dat Apple wil meedoen met concurrerende tablets, al staat Apple er ook om bekend niet teveel waarde aan specificaties te hechten.”

    Dit is helemaal niet waar. Sterker nog, jullie ontkrachtigen jullie eigen bewering meteen al met de zin erop volgend:

    “Een schermresolutie van 2042 x 1536 pixels betekent wel dat ontwikkelaars hun apps moeten aanpassen.”

    Als Apple niet om specificaties zou geven, dan zouden ze gewoon de 1024 x 768 resolutie houden. Ze geven echter wel om specs, ook al laten ze je denken van niet. Neem het retina display in de iPhone: de iPhone was één van de eerste telefoontjes dat een LCD scherm had mét IPS technologie. Daarnaast had geen enkele andere telefoon zo’n hoge resolutie.

    Als Apple nu voor een 2048 (niet 2042) bij 1536 resolutie gaat, dan geeft dat aan dat ze wel degelijk om specs geven. Het hele retina display is compleet nieuwe hardware.

    ————
    Of laten we naar de processor kijken die in de iApparaten zit. Apple heeft nooit langer dan twee jaar dezelfde architectuur gebruikt: 2007-2008 de ARM11 architectuur, 2009-2010 de Cortex A8 architectuur en in 2011 met de A5 processor naar de Cortex A9 architectuur. Daarnaast gaan ze ook steeds over op kleinere productieprocessen (goed voor zowel performance, energieverbruik als hitte): 2007-2008 90 nm, 2009 65 5nm, 2010-2011 45nm en in 2012 – als Samsung de A6 processor produceert – 32 nm.

    Als we naar de GPU kijken, dan loopt Apple momenteel mijlenver op op de concurrentie.

    En kijk bijvoorbeeld naar de 8 megapixel camera in de iPhone 4S. Nee, het was niet de eerste 8 megapixel camera in een telefoon maar ze vertelden wel heel trots hoeveel lenzen er wel niet in de camera zaten.

    A5 processor was dual core. Het is misschien niet erg opgevallen, maar Apple was de eerste die massaal tablets met dual core processors ging verschepen.

    Of GLONASS. Één van de eerste telefoons die GLONASS, Russische GPS, ondersteunt is de iPhone 4S.

    Apple speelt het hardware spelletje wel degelijk. Let maar is op bij een keynote hoeveel nadruk Apple wel niet legt op de “it’s all about software”-filosofie, maar ondertussen keihard over de hardware aan het praten is.

    Of na de keynote naar de “specificaties”-pagina gaan en deze vergelijken met de oude specs. Je zult een hoop nieuwe dingen vinden, zoals bijvoorbeeld de adaptie van bluetooth 4.0.

  16. Hoe zit het met de ipad 4, die ergens in oktober zou moeten uitkomen?

  17. Wat zou het toch een tegenvaller zijn als er geen “Retina” scherm in zou komen. Technisch best mogelijk, maar het zal nogal aan de prijs zijn zou ik denken.

    Dat wordt voor mij in ieder geval wel doorslaggevend in keuze om over te stappen van de iPad 1.

  18. LTE? Een jammerlijke zaak, want iedere techneut weet dat LTE meer een tussenstation is.

    Staat nog in de kinderschoenen en nog veel afstemming nodig, de vraag of het uberhaupt blijft.

    Laat ze er nou eerst maar eens voor zorgen dat die batterij langer meegaat. Internet is al snel genoeg op dat ding zolang je nog niet met nieuwsgroepen kan downloaden.

  19. Ik volg geruchten over de iPad en iPhone sinds ik de iPhone 3GS heb met belangstelling. Er is me al van alles verteld en ik vind het nog steeds leuk om ze te lezen. Ik heb nog steeds de iPhone 3GS en de iPad en ik ben eigenlijk nog tevreden over dat wat ik heb. ik wilde dit jaar een iPad 3 kopen, maar het wordt waarschijnlijk een nieuwe Canon dslr. Volgend jaar dan maar weer of ik moet de hoofdprijs winnen in een of andere loterij waar ik toch niet aan mee doe.

  20. Wat ik vind is dat de ipad 3 een SD kaartlezer zou moeten hebben,zo kunnen we via de sd kaart naar films kijken,en neemt dat een plaats in op ons intern geheugen.

  21. @Murdock: Wat zeg je?

  22. @Simon: tuurlijk geeft Apple wel om specs. De reden dat vaak gezegd wordt “Apple geeft niet om specs” is meer vanwege de focus. Bij Apple staat de gebruiksbeleving op de voorgrond. Als je dat kunt bereiken met betere specs qua hardware dan zal dat zeker gedaan worden. Wanneer software een vergelijkbare beleving kan creëren dan wordt daar de voorkeur aangegeven. Alleen de pure dozenschuivers als Samsung, HTC, et cetera blijven specificaties hanteren als verkoopargument terwijl dit, als je er goed over nadenkt, gewoon onzin is. Als iemand een apparaat koopt dan denk je niet, ik wil een 5GHz 16 core CPU hebben met 8TB geheugen. Dat boeit je niet (tenzij je een echte hardware masochist bent). Wat veel belangrijker is zijn pure functionele specificaties. Kan ik mijn homevideo vloeiend vertonen op mijn scherm. Kan ik mijn muziek afspelen terwijl ik aan het browsen/emailen ben zonder dat het aan alle kanten hapert.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.