iPad 3-geruchten: retina-scherm, quad-core processor en LTE-ondersteuning

De iPad 3 is in productie genomen en verschijnt met een quad-core processor, retina-scherm met dubbele resolutie en LTE-ondersteuning, beweert Bloomberg. De iPad zou ook platter zijn.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ipad 3 retina displayDe iPad 3-geruchten vliegen ons momenteel om de oren. Daarom hebben we ze samengevoegd in dit artikel, met nog wat nieuw binnengekomen informatie. De iPad 3 zou al in productie zijn genomen en is volgens het geruchtencircuit voorzien van een retina-scherm met een tweemaal zo hoge resolutie als de huidige iPad 2. Ook zit er een quad-core A6-processor in, met ondersteuning voor LTE (supersnel mobiel internet, nog niet verkrijgbaar in Nederland). Bloomberg zegt drie verschillende mensen te hebben gesproken, die op de hoogte zijn van de nieuwe iPad. Het is “meer dan een gerucht“, aldus Bloomberg.


Bloomberg beweert ook dat de iPad 3 in maart beschikbaar komt. Een niet zo gewaagde keuze, want het klopt met Apple’s normale cyclus voor de iPad. Alle voorgaande modellen kwamen ook in maart/april op de markt. Toch heeft de bevestiging door Bloomberg zin: de organisatie heeft een reputatie hoog te houden en moet dus voorzichtiger in de beweringen zijn dan sites zoals Digitimes. De iPad 3 zou een betere batterijduur hebben. Dat is ook de reden waarom Apple LTE eerst in de iPad toevoegt, voordat het op de iPhone beschikbaar komt. De iPad heeft een grotere batterij en kan dus beter de energiebehoefte aan van de LTE-ontvanger. In de iPhone 4S was dat niet haalbaar en zouden mensen nóg harder hebben geklaagd over tegenvallende batterijduur. Verizon en AT&T hebben in de VS al netwerken met een aardige dekking, maar Sprint en T-Mobile lopen achter. Buiten de VS is LTE nog nauwelijks voorhanden.

De quad-core processor maakt het mogelijk om nog sneller tussen apps te schakelen. De keuze voor een dergelijke processor kan ermee te maken hebben dat Apple wil meedoen met concurrerende tablets, al staat Apple er ook om bekend niet teveel waarde aan specificaties te hechten. Een schermresolutie van 2042 x 1536 pixels betekent wel dat ontwikkelaars hun apps moeten aanpassen. Cult of Mac beweert dat de iPad 3 iets dunner zal zijn dan de iPad 2. Hoewel dit klinkt als een open deur (nieuwere geruchten zijn altijd dunner, sneller, beter?) spreekt het juist een eerder gerucht van iLounge tegen. Een redacteur van iLounge beweert onderdelen van de iPad 3 in handen te hebben gehad en meldt juist dat de iPad 3 een fractie dikker is.

De website ‘Stupid Apple Rumors’ die dergelijke geruchten met veel scepsis volgt, haalt het artikel van Cult of Mac finaal onderuit. Het woord ‘Exclusive’ in de titel en de borstklopperij dat Cult of Mac dit toch maar mooi heeft achterhaald, valt niet goed bij de anti-geruchtensite.

Reacties: 22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.