Reacties voor: ‘iPad 2 is mobieler en krijgt FaceTime, USB-poort, Retina Display en gyroscoop’

Volgens de Chineestalige krant Economic Daily News krijgt de volgende iPad maar liefst vijf nieuwe functies: één of meerdere camera's voor FaceTime-videobellen, mobieler (dunner), USB-poort, Retina Display en gyroscoop.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 44 reacties

  1. Het kost me erg veel moeite om me in te houden en er nu geen te kopen, maar dit soort berichten maken het een stukje makkelijker. Vooral met het retina display zou ik erg blij zijn. Ik hoop alleen niet dat ze ‘m echt kleiner maken, want dan kun je écht net zo goed een iphone/ipod touch nemen..

  2. Moet dat niet ontiegelijk duur gaan worden dan? Zo’n reusachtig retina scherm?

  3. Ziet er netjes uit, vooral retina display op de iPad zou waanzinnig zijn… maar ik vrees een beetje dat dit nog niet haalbaar is kwa rekenkracht op een 9,7 inch display met een dpi van 326 zoals de iPhone 4.
    Maar je weet maar nooit met Apple 🙂

  4. Hopelijk meer geschikt voor de zakelijke gebruikers dan nu. Helaas nog te vaak een Windows pc nodig.
    En voor privé gebruik zou fulltime HD met hdmi out.

  5. Steve Jobs was heel erg duidelijk wat betreft de 7 inch tablets die nu op de markt komen.
    Volgens hem is dat te klein voor normaal gebruik, dus ik verwacht dat hij weer dezelfde grootte zal hebben, maar dat ie kleiner (smart bezel) en lichter zal zijn.
    Het wordt een onwaarschijnlijk hoge resolutie met die retina, ben benieuwd of de videochip niet teveel accu gaat zuigen waardoor de accuduur omlaag zou kunnen gaan. Ik heb alle vertrouwen in dat Apple met iets moois zal komen. Ik ben tevreden met mijn iPad 16 WiFi, maar voor een retina iPad 2 haal ik gelijk weer mijn credit card uit mijn broekzak.

  6. ‘t Blijven slechts speculatie’s waarvan maar een klein deel waar hoeft te zijn. Van Apple zul je in ieder geval niets horen.

  7. lekker zo voor de feestdagen… iedereen die er eentje wilde gaan kopen wordt nu een beetje op een ander pad gezet,,,

  8. Origineel geplaatst door Henkiespankie
    lekker zo voor de feestdagen… iedereen die er eentje wilde gaan kopen wordt nu een beetje op een ander pad gezet,,,

    Haha, ja, zal Apple blij mee zijn 😉

  9. Retina display minst waarschijnlijk. Micro USB daarnaast wel waarschijnlijk (aangezien Apple die deal met Europa heeft getekend). Klein kritiek puntje richting iphoneclub: een hogere resolutie betekent niet direct dat het een retina display wordt (dus, volgens Apple’s termen meer dan 300 pixels per inch).

  10. Beetje onzinnige en speculatieve berichten. Iedereen kan bedenken welke features de volgende iPad zou kunnen krijgen.

    Retina lijkt mij te duur en te zwaar voor de processor. Bovendien heeft Apple deze upgrade niet nodig om te concurreren.

    Je weet niet wie de echte bron van dit bericht is. Het kan heel goed een concurrent zijn die kopers van de iPad 1 willen afschrikken.

  11. ach zo’n 7 inch is tijdens de aankondiging eigenlijk best wel “magical”.

    Origineel geplaatst door Chytin
    Steve Jobs was heel erg duidelijk wat betreft de 7 inch tablets die nu op de markt komen.
    Volgens hem is dat te klein voor normaal gebruik, dus ik verwacht dat hij weer dezelfde grootte zal hebben, maar dat ie kleiner (smart bezel) en lichter zal zijn.
    Het wordt een onwaarschijnlijk hoge resolutie met die retina, ben benieuwd of de videochip niet teveel accu gaat zuigen waardoor de accuduur omlaag zou kunnen gaan. Ik heb alle vertrouwen in dat Apple met iets moois zal komen. Ik ben tevreden met mijn iPad 16 WiFi, maar voor een retina iPad 2 haal ik gelijk weer mijn credit card uit mijn broekzak.

    hoewel ik moet zeggen dat ik ook niet blij ga zijn met een 7 inch.

  12. een usb aansluiting op een ipad…

    volgensmij maakte iedereen zicht 2 weken geleden nog druk om een rotatie/mute knop en dat het eventueel zelfs weg gelaten zou kunnen worden om het minimalistisch design ten goede te doen.

    En dan wel een lomp grote usb poort op zo’n platte tablet? nee dat zal apple nooit doen. Allemaal speculaties die alleen maar meer speculaties creëren.

    Mijn eigen gevoel zegt dat er voorlopig nog geen nieuwe ipad op de markt komt. Dit zou de kopers van de 1e ipad flink tegen het hoofd stoten.

  13. @GINO: Je haalt precies de woorden uit me mond!

  14. Betekend retinadisplay ook automatisch dat de displayresolutie toeneemt of is retina gewoon een techniek waardoor er een beter contrast verhouding ontstaat. Ik gok op het laatste. Dan hoeft er geen snellere processor in, maar misschien wel grotere accu’s.

    Ik koop volgend jaar eerst een iPhone 5 en het jaar erop de iPad 3.

  15. @GINO

    Hoezo tegen het hoofd stoten? Elk jaar worden de producten van Apple toch geupdate! Dat mag nu wel bekend zijn. Dan zouden alle iPhone, iPod, iMac etc kopers zich ook elk jaar tegen het hoofd gestoten voelen. Apple doet het nog netjes, kijk naar Samsung bijvoorbeeld… die poept elke week een nieuw plastic product uit dat net ff beter is… die mensen zouden zich tegen het hoofd gestoten moeten voelen! Als je een Apple product tijdens of direct na de lancering koopt weet je zeker dat je een jaar lang de ‘nieuwste’ zal hebben. Dat kan je van alle andere fabrikanten niet zeggen!

  16. Lompe USB poort? Welnee, ze nemen een micro-USB, die is veel kleiner dan de dock-connector, en kan er dus makkelijk bij.

  17. Origineel geplaatst door Chytin
    Ik ben tevreden met mijn iPad 16 WiFi, maar voor een retina iPad 2 haal ik gelijk weer mijn credit card uit mijn broekzak.

    Idem + iets meer geheugen en snellere processor.

    @Maurice – Dan zou je er niet rechtstreeks USB sticks op aan kunnen sluiten.

  18. Ze moeten geen kleiner scherm maken,
    Steve Jobs zei zelf nog “a tablet smaller than 9″ is useless”
    daarom blijft ipad op 9,7″
    Jah kleiner scherm maakt hem makkelijker om mee te nemen, maar als je naar de galaxy tablet kijkt is dat ook niet echt alles z’n breedbeeld ding…. 😐
    maarja wacht maar op de datum en dan zullen we het resultaat zien 😉

  19. Een retina display als op de iPhone komt er toch niet. Dan zou de resolutie meer dan Full HD zijn. (1920×1080)

  20. Steve zei ook dat video op een iPod geen goed idee was. Omdat niemand video op een klein scherm wilde bekijken.

    Kort daarna werd de iPod video geïntroduceerd.

    We wachten geduldig af.

    http://www.engadget.com/2004/04/29/steve-jobs-says-it-again-no-video-ipod/

  21. @benno: maar wat steve jobs ook zei: Netbooks are useless.
    en wat heeft hij vorige maand uitgebracht? een macbook air 11,3 inch ahha

  22. Ik denk dat we gewoon moeten uitgaan van camera’s voor facetime en andere doeleinde, en betere hardware, maar retna display, ik denk het niet, dat zou betekenen dat we fullHD films/fotos moeten hebben op de iPad om het mooi te houden, niet te vergeten alle apps die WEER aangepast moeten worden, nu is de resolutie het zelfde voor de telefoon en ipad (als het ware).

    maar wie weet.. al denk ik het zelf niet.

    tenzij… er desktop apps komen 😛 die hebben deze resolutie al ^^

  23. Een USB poort zou echt geniaal zijn! Eindelijk een gemakkelijke manier om bestanden op de iPad te kunnen openen.

    Het retina display van iphone (960×640) zou 4 keer zo groot gemaakt kunnen worden, (1920×1280) waardoor de programma’s van de iphone gemakkelijk kunnen worden aangepast voor de iphone?

    Gyroscoop en facetime camera zijn gewoon te verwachten.

    Ben benieuwd naar de processor die erin komt te zitten. (dual core?)

  24. een gyro kan niet bepalen of een toestel liggend, staand, schuin ligt, daarvoor dient de accelerometer. Een gyro kan alleen maar hoeksnelheden berekenen waarover de gyro zich verplaatst (hieruit kan je echter wel berekenen hoe het apparaat georiënteerd is.

  25. Er komt geen resolutie van 1920×1280 op de iPad, dat lijkt me nogal logisch. Dat zijn meer pixels op een scherm van 9,7 inch dan op een scherm van 21,5 inch (de iMac 21,5 inch heeft een resolutie van 1920×1080). Dat gelooft toch niemand? 😉

    Er staat trouwens ook niet dat het scherm kleiner wordt, wel dat het klas dunner wordt en de schermrand wat kleiner wordt.

    Een micro-usb op de iPad? Ook dat zie ik niet gebeuren, maar ja, ik zei ook dat die Gizmodo iPhone niet van Apple zou zijn, en dat bleek ook zo 😛

    Al met al, ben heel benieuwd naar hoe hij echt wordt!

  26. @marc3l:
    2 keer zo groot bedoel je toch?

  27. Ik geloof er geen barst van, net als die zogenaamde iPhone’s die al 4 jaar geleden op de markt moesten verschijnen. De iPhone 4 voldoet nu niet eens aan de geruchten die de menigte 4 jaar geleden had.

    Dus ik verwacht niks spectactulairs van de iPad, vooral omdat het al niet zo een spectakel is.

  28. facetime camera sowieso.. dat kan haast niet anders.. gyro zou leuk zijn.. meer werkgeheugen misschien.. verder zal er denk ik niet veel veranderen.. misschien een dockconnector-mini/micro usb adapter?

  29. Dit had ik allemaal wel verwacht.
    De iPhone heeft het ook allemaal, op de USB poort na, maar die had ik ook wel verwacht.

    Ikzelf had het ook allemaal kunnen zeggen want het is eigenlijk gewoon het zelfde als de iPhone en iPod touch, zoals ik al zei.

    Bij de iPod touch 4G had ik ook dezelfde dingne als de iPhone 4 verwacht.

  30. Wat ik vooral zou willen van de nieuwe iPad is dat hijnflink lichter wordt en echte multitasking krijgt. Daar moet je nu voor jailbreaken en het maakt het apparaat gewoon nuttiger!

  31. Pfff wat een info, dus gewoon wachten op de nieuwe??

  32. USB: Nee. Hooguit mini usb als oplader.
    Gyro: Ja.
    Retina: Nee geen true Retina. Wél HD (1280).
    Facetime: Yep. Front facing only dus geen 2 cams. De iPad is een apparaat waarmee je niet gaat fotograferen namelijk vindt Apple, maar waar je wél vanaf de bank met je vrienden mee moet Facetime bellen.

  33. Wat heb je eigenlijk aan een USB-poort??
    Ik ben het helemaal eens met @Madison

  34. Lol retina display.
    Verwacht alleen dat er tenminste een front facing camera erop zit voor facetime.

  35. Iedereen die denkt dat er een USB aansluiting op komt i.v.m. EU regels die komt bedrogen uit, want er zit namelijk al een USB aansluiting op….. aan het einde van de kabel.

    Het hoeft namelijk helemaal niet op het toestel te zitten, zolang deze maar op te laden is met een USB aansluiting en dat is de iPad, net zoals alle iPhones.

  36. Tja, toch maar wachten met kopen dan. 🙁

  37. ik heb eerder het idee dat de zo geheten “Camera Kit” functionaliteit word uitgebreid. dat zou de enige logica zijn.

    En een mini usb op een ipad… nee denk het niet.

    En even terug te komen op het feit dat als er nu een ipad op de markt komt je de huidige kopers van de ipad 1 tegen het hoofd stoot.. Het is nu bijna December denk nou maar niet dat er met kerst een nieuwe ipad word gelanceerd of gepresenteerd dit is meestal rond maart / april en dan moet hij als eerst verkocht worden in de states en dan mogen wij lekker als 2e rangs 1,5 maand later hem verwachten in de winkels. Dus mensen denk even na juli kun je hem verwachten en dat is nog ruim 6 maanden weg…

    En om nou te zeggen dat een Ipad mobieler word! dan heb je het over een ipod of een iphone de gebruiksvriendelijkheid van een ipad is grotendeels te wijten aan het grote scherm! dus zoveel mobieler lijkt het mij niet te worden. en platter? nee dat denk ik ook niet dat word hij wel erg fragiel. kijk naar de veranderingen op de macbook (pro’s) en je weet wat er gaat veranderen aan de ipad… het zal niet meer zijn dan een zwarte rand om een scherm of dergelijke.

    Laten we eerst op ipadclub / iphoneclub 15 relevante artikelen per dag posten net zoals 1,5 jaar geleden!

  38. Ik betwijfel of er een USB-poort op een nieuwe iPad komt: je hebt al een USB-poort via de Camera Connection Kit.
    Ik zou eerder verwachten dat ze die hernoemen naar Peripheral Connection Kit ofzo.
    Maar ik betwijfel of hij gewone USB-sticks gaat accepteren: dat zou je een file explorer moeten bouwen, en volgens mij wilt Apple dat het gewoon simpel is en liefst 1 grote map (zie Pages e.d.).

  39. Gaan we weer, iedereen weet altijd te weten wat apple doet. En uiteindelijk blijken de berichten toch redelijk waar te zijn. 😛

  40. @iFreek:

    Niet nodig om te concurren?

    Je hoort de concurrentie juist voor te zijn;)

  41. Ik was ook wel benieuwd hoe deze iPad 2 zou gaan worden. Daarom ben ik even in de toekomst gaan kijken.

    De nieuwe iPad blijkt niet zo heel veel nieuwe features te hebben. Wat ik zag was zowieso een camera aan de voorkant en een nieuwe A4 processor. Hij stond namelijk in een vitrine en kon niet de achterkant zien. Verder stond het ook niet op de prijskaart. Wel gewoon wifi a/b/g/n en 3G maar geen extra USB aansluiting oid. Jammer dat ik niets mee terug kan nemen want anders had ik dat gedaan.

    Nouja dan maar wachten tot volgend jaar…

    Hij heet trouwens gewoon weer iPad

  42. Ik verwacht wel dat de I pad 2 die over 99 wordt gelanceerd wel voorzien is van een fatsoenlijke face time camera waarmee je niet alleen naar een andere i pad kan video bellen en of kan gebruiken op i chat maar ook fatsoenlijk gebruikt kan worden als webcam voor bijv msn of yahoo.Waar het met de windows tablet allemaal vloeiend mee kan vind ik dat apple niet achter kan blijven lopen mbt het toepassen voor webcam applicaties voor i pad en of t i phone gebeuren.Ik ben wel een echte apple computer fan geworden maar mis t normale webcam gebruik op bijv msn of yahoo.

  43. Okay, ik wacht dus met kopen vd ipad.. Usb zou top zijn! Iemand schatting v kosten voor een dergelijk apparaat zoals boven beschreven?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.