‘iPad 2 is mobieler en krijgt FaceTime, USB-poort, Retina Display en gyroscoop’

Volgens de Chineestalige krant Economic Daily News krijgt de volgende iPad maar liefst vijf nieuwe functies: één of meerdere camera's voor FaceTime-videobellen, mobieler (dunner), USB-poort, Retina Display en gyroscoop.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iPadsDigitimes meldt op basis van berichtgeving in de Chineestalige krant Economic Daily News dat Apple aan de volgende iPad vijf nieuwe functies gaat toevoegen. De krant baseert zich op informatie van bronnen binnen de industrie. Allereerst krijgt het apparaat, in overeenkomst met eerdere geruchten, een of meerdere camera’s waarmee FaceTime-videobellen mogelijk moet worden.

Ook moet de volgende iPad mobieler gaan worden dan het huidige model. Hiervoor beschikt het naar verluidt over kleinere schermpanelen met dunner glas. Volgens Economic Daily News brengt Apple ook de Retina Display-technologie van de iPhone en iPod touch naar de iPad. Experts stelden eerder dat dit vanwege het grote scherm van de iPad een behoorlijke uitdaging voor Apple zou worden. Als we de krant mogen geloven is het Apple toch gelukt om ook de hogereresolutieschermen naar de iPad te brengen.

Als vierde nieuwe functie zou de iPad een USB-poort krijgen om eenvoudiger met andere apparaten te kunnen verbinden. Dit zou tevens betekenen dat je externe harde schijven en usb-sticks op het apparaat aan kunt sluiten. Hiervoor zou echter ook ondersteuning vanuit de software aanwezig moeten zijn in de vorm van een soort verkenner/bestandsbrowser om iets met de inhoud van die apparaten te kunnen doen.

Tot slot stelt Economic Daily News dat de volgende iPad ook een gyroscoop met drie assen krijgt, zoals nu al het geval is bij de iPhone 4 en de laatste generatie iPod touch. Zoals we op iPhoneclub eerder al uitlegden, is een gyroscoop een soort tol waarmee bepaald kan worden in welke stand een apparaat zich bevindt: staand, liggend of schuin. Met het onderdeel kan dus de snelheid gemeten worden. Dit is met name handig voor spelletjes en dus lijkt het erop dat Apple hiermee de iPad weer wil positioneren als spelletjesapparaat.

Volgens de laatste geruchten wordt de volgende iPad al in januari volgend jaar geïntroduceerd. Rond dezelfde tijd (27 januari) werd ook de eerste iPad gelanceerd. Het apparaat kwam echter pas in april officieel op de markt in de Verenigde Staten en eind juli in Nederland.

Reacties: 44 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.