Bol.com en txtr gaan Nederlandse boeken op iOS aanbieden

Bol.com en Txtr gaan samen de Nederlandse markt voor ebooks bestormen. Ze hebben een samenwerking aangekondigd en er komen apps op Samsung-apparaten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

txtr iphone splashEerder al kon je op iPad Planet lezen hoe je boeken van Bol.com op je iPad kunt lezen. We gebruikten daarvoor de oplossing txtr, een iPad-applicatie waarmee je ook beveiligde boeken met Adobe DRM kunt lezen. Er komt wel wat handmatig werk aan te pas, omdat je de bestanden moet downloaden en handmatig naar txtr moet uploaden. Vandaag kondigden txtr en Bol.com aan dat ze deze mogelijkheid echter officieel gaan ondersteunen op de iPhone, iPad en Samsung Galaxy Tab.

Txtr is een in Berlijn gevestigde aanbieder van ereader-oplossingen. Ze willen de groei van de Nederlandse markt voor ebooks stimuleren door het voor klanten nog makkelijker te maken. Bezitters van een iPhone of iPad kunnen een aparte applicatie downloaden om de boeken te lezen. Op alle Samsung Galaxy-smartphones en -tablets zal de applicatie al voorgeïnstalleerd zijn. Daarnaast gaat Vodafone het aanbod aanvullen met een maandelijks abonnement voor dataverkeer.

txtr iphone

Het is misschien moeilijk te geloven gezien de nog beperkte mogelijkheden, maar volgens Christophe Maire (CEO van txtr) loopt de Nederlandse markt voor ebooks voor op de meeste andere Europese landen. Er worden per dag meer dan 1.500 ebooks gedownload. Met het nieuwe aanbod komen er 5.000 Nederlandse en 130.000 Engelse titels binnen handbereik. Je hoeft dus niet meer te wachten tot Apple het Nederlandse aanbod voor de iBookstore klaar heeft. Het mooie van txtr is ook, dat je je boeken in de online opslagruimte neerzet, waarna je ze op meerdere apparaten kunt lezen. Dus ook als je ooit besluit om van een iPad naar een Samsung Galaxy Tab of een gespecialiseerde ereader over te stappen, kun je gewoon door blijven lezen in je boek. Lezen via de pc of het web is ook mogelijk. Je kunt de boeken op maximaal 6 verschillende apparaten lezen.

Volgens analisten die in het persbericht van Bol.com en txtr worden aangehaald, zal in 2015 maar liefst 50% van de boeken digitaal verkocht worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 november 2010, 23:26
Categorie Apps
Onderwerpen boeken, bol.com, facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.