Reacties voor: iOS onder druk of Nederland gaat meer mobiel internetten?

StatCounter heeft becijferd dat iOS verantwoordelijk is voor minder dataverkeer in Nederland. Android groeit snel, Symbian neemt alleen maar af.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 29 reacties

  1. misschien komt dat wel omdat de meeste mensen tegenwoordig op wifi zitten?

  2. Zeker de vodafone met data cap gebruikers. :p

  3. Wifi maakt natuurlijk niets uit! Het gaat om de pageviews.

    Wat wel uitmaakt is dat er voor iOS veel meer apps zijn. Ik gebruik bijvoorbeeld Safari heel erg weinig op mijn iPhone, omdat bijna alle websites die ik dagelijks check hun eigen app hebben.
    Zoals: iPhoneclub, Nu.nl, Tweakers, Youtube.

  4. Wij moeten het doen met 3G van t-mobiel nergens bereik dus ook geen internet

  5. Als de rest van Nederland is net zoals bij mij op school komt dat omdat iedereen een Blackberry heeft (voornamelijk omdat iedereen er een heeft dus dat houdt niet op). Ken echt maar een paar mensen met iPhone of android…

  6. Denk dat Lennart wel gelijk heeft. Ik gebruik zelf ook safari alleen voor de schoolsite. Verder voor alles apps.

  7. Wordt er alleen naar page views gekeken dan? Ik gebruik nl alleen maar apps, en dat de hele dag door, vreet toch ook een hoop bytes dacht ik zo, streamimg audio bijvoorbeeld

  8. Foutje!
    dit zijn procentpunten en geen procenten.

  9. Dit is toch logisch. Het afgelopen jaar is er veel verbeterd op andere toestellen(android ed.) op internet gebied. De mensen met andere toestellen zijn hierdoor meer gaan internetten. Dan neemt het aandeel van ios af. Dat is logisch er is nou eenmaal maar 100% te verdelen.

  10. Voor iPhone zijn er veel meer Apps dan voor de andere platforms, die andere telefoons moeten dus wel de websites gebruiken terwijl iPhone gebruikers dedicated Apps gebruiken.

  11. Ik ben echt niet mobiel gaan internetten door de iphones om mij heen hoor 😛 T was er vroeg of laat toch wel van gekomen

  12. ach joh, iOS staat ruim bovenaan 🙂

  13. Eenvoudig: Steeds meer mensen gebruiken apps ipv de browser.

  14. Is een app niet gewoon een aangeklede webpage? Maw: gaat het echt om een pageview, of om data vanaf een bepaalde site…

  15. De meeste mensen hebben T-mobile. Die heeft al een dramatisch netwerk. Dan komt er ook nog een Iphone uit zodra je hem aanraakt dat het netwerk wegvalt. 1 + 1 = 2
    T-mobile en Iphone is dus een slechte combi.

  16. Origineel geplaatst door Daan
    Voor iPhone zijn er veel meer Apps dan voor de andere platforms, die andere telefoons moeten dus wel de websites gebruiken terwijl iPhone gebruikers dedicated Apps gebruiken.

    Doe a.j.b. toch onderzoek voordat je zoiets zegt.. Voor Android is bijna elke nieuws app van iOS ook beschikbaar, je onderschat hoe veel apps 100.000 apps zijn…

  17. Gewoon een logisch verhaal dit. 60% marktaandeel was bizar veel voor een opkomende markt. Mobiel internet is nu populair (mede dankzij de iPhone). Dus gaat men het gebruiken en intussen zijn er een hoop goedkope alternatieven bij gekomen. Mijn inziens is dit dus heel normaal en gezond. Het zou knap zijn als ze een marktaandeel in NL weten te behouden van 30%

  18. Wat maakt het uit?
    Dit komt alleen omdat steeds meer mensen van ‘de oude telefoon’ afstappen , zoals nokia’s. De smartphone wereld krijgt nu pas een echte concurrentie-strijd en dat is alleen maar voordelig voor de consument!

  19. Als ik vraag aan mensen: “Waarom heb je een blackberry?” krijg ik 3 antwoorden.

    1 Omdat ik geen iPhone wil!
    2 Omdat mijn vriend(in) er een heeft
    3 Omdat die ‘zakelijk’ is..:S

    Nergens komt terug dat het een mooi toestel is. Of dat die software lekker loopt of whatever.

  20. Read my lips: Android wordt marktleider en daar zorgen wij met allen voor.

  21. Geen slechte ontwikkeling. Apple is volgens mij het beste vanuit een underdog positie, dus laat android maar zorgen dat Apple scherp blijft!

  22. Cijfers verbazen niks. Android gaat marktleider worden. Is ook niet zo gek want er zijn vele toestellen die daarop draaien. En alleen iPhone en iPad draaien op iOS.

    Vooral opvallend is dat Windows nog echt geen voet aan de grond krijgt. Blijkbaar loopt dat toch minder dan ze gehoopt hadden.

  23. @Alex:

    Wat is precies het belang van deze info?

  24. Origineel geplaatst door Totally Desired
    Read my lips: Android wordt marktleider en daar zorgen wij met allen voor.

    Yep. Quantity vs Quality.
    Dezelfde reden waarom Apple op mac gebied ook de grootste niet wil zijn.

  25. Alsof de Mac de pc zou kunnen verslaan Lol

  26. Origineel geplaatst door thalent
    Alsof de Mac de pc zou kunnen verslaan Lol

    Een Mac is een PC.
    Mac is een merknaam.

  27. Origineel geplaatst door Totally Desired
    Read my lips: Android wordt marktleider en daar zorgen wij met allen voor.

    mark my words, lijkt me beter dan read my lips in dit geval;)

  28. Ik ken ook wel een pak mensen die hun iPhone alleen gebruiken om te bellen en te sms’en! Natuurlijk zonde als je zo’n toestel hebt, dat je niet alle mogelijkheden benut. BlackBerry-users zijn meestal professionelen die met hun smartphone veel internetten en e-mailen op kosten van de baas.

  29. Origineel geplaatst door whulsbergen
    Cijfers verbazen niks. Android gaat marktleider worden. Is ook niet zo gek want er zijn vele toestellen die daarop draaien. En alleen iPhone en iPad draaien op iOS.Vooral opvallend is dat Windows nog echt geen voet aan de grond krijgt. Blijkbaar loopt dat toch minder dan ze gehoopt hadden.

    Vergeet de iPod niet! 😛 Zijn toch zat mensen die via WiFi met hun iPod internetten.

    Verder vindt ik het niet gek dat windows geen poot aan de grond krijgt. De browsers zijn gewoon ronduit crappy die daar op draaien. Ik heb net een serie van 5 HTC telefoons achter de rug, en alleen de HD2 had een fatsoenlijk werkende browser. Deze browser was door HTC in hun hoofdapplicatie verwerkt. Echter past HTC zoveel onderdelen van de Windows software aan om het beter en vriendelijker te maken voor de gebruiker, dat windows daar rete traag en onstabiel van wordt. Dat is in ieder geval mijn ervaring. De HD2 zou met zijn 1GHz cpu als een trein moeten draaien, maar hij was niks sneller dan mijn eerste HTC die op een cpu van 400 MHz draaide.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.