iOS onder druk of Nederland gaat meer mobiel internetten?

StatCounter heeft becijferd dat iOS verantwoordelijk is voor minder dataverkeer in Nederland. Android groeit snel, Symbian neemt alleen maar af.

statistiekeniOS zou het afgelopen jaar 10 procent marktaandeel hebben verloren, schrijft Nu.nl vandaag op basis van een onderzoek van StatCounter. Het gaat hierbij overigens niet over het aantal toestellen dat in gebruik is, maar om de mate waarin mensen gebruik maken van mobiel internet. Aan het begin van het jaar was iOS nog goed voor zo’n 60 tot 61 procent van de Nederlandse mobiele internetverkeer. In november was dat gezakt naar 51,38 procent. De verklaring zou de opkomst van andere mobiele operatingsystemen kunnen zijn en het feit dat de iPhone bezitters van andere mobieltjes heeft meegesleurd in het enthousiasme om mobiel te internetten. Daardoor kan het marktaandeel relatief afnemen.

De cijfers van de VS die StatCounter heeft verzameld laten namelijk een tegendraadse trend zien: terwijl Apple in aantallen toestellen Blackberry heeft ingehaald, heeft StatCounter juist berekend dat Blackberry Apple heeft ingehaald als het om mobiel internetverkeer gaat.

marktaandeel-grafiek

De groei in mobiel internetverkeer is te danken aan Android, dat in januari nog goed was voor 4 procent van het mobiele internetverkeer in Nederland. In november was dat opgelopen naar 23,25 procent. Symbian daalt, maar is wereldwijd nog wel de grootste verstoker van dataverkeer (bijna 32%). Wereldwijd staat iOS op 21,9% en Android op 11,6%. StatCounter verzamelt informatie op basis van ruim 15 miljard pageviews per maand. Meer dan 3 miljoen websites doen eraan mee.

ios-marktaandeel-internetverkeer

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 december 2010, 19:14
Categorie Apple
Onderwerpen Internet, ios 3, markt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.