BBC iPlayer inclusief iPad-app medio 2011 beschikbaar

De Britse publieke omroep BBC brengt medio volgend jaar haar iPlayer-streamingvideodienst naar de iPad in combinatie met een abonnement. De dienst wordt dan tevens internationaal uitgerold, maar het is nog onduidelijk naar welke landen.

BBC iPlayerDe Britse publieke omroep BBC komt volgend jaar met een iPlayer-dienst voor de iPad, zo meldt de Financial Times. iPlayer is BBC’s eigen streamingdienst waarmee tv-programma’s teruggekeken kunnen worden. Deze dienst is vergelijkbaar met Uitzending Gemist van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), die eveneens nog geen eigen iPad-applicatie heeft.

De iPlayer-dienst is zeer populair. In het Verenigd Koninkrijk werden begin dit jaar de honderd miljoen downloads overschreden. Aanvankelijk was de dienst alleen beschikbaar voor Windows-computers, maar in 2008 werd er ook ondersteuning voor de Mac toegevoegd. Sinds begin dat jaar is er ook een webapplicatie voor de iPhone en iPod touch beschikbaar, al zijn de mogelijkheden daarvan nogal beperkt. Volgend jaar komt daar dus een iPad-applicatie bij.

De iPad-applicatie zal wereldwijd beschikbaar komen. Aanvankelijk kunnen BBC-programma’s zals Top Gear en Dr Who alleen in combinatie met een betaald abonnement op de iPad worden teruggekeken, zo onthulde de Britse omroep. Uiteindelijk streeft de BBC naar een hybride-model met een mix tussen betaalde en gratis content. Maar voor het zover is, zal er voor de dienst betaald moeten worden. Het is nog onduidelijk wat iPlayer voor iPad zal gaan kosten.

BBC Worldwide stelt dat iPlayer voor de iPad niet eerder dan ‘medio 2011’ beschikbaar zal komen en dan ook slechts in markten waarop de BBC zich wil richten, door de omroep ‘target markets’ genoemd. Het is onduidelijk of Nederland en België ook daartoe behoren.

Via: Gizmodo / MacStories / TechRadar

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 december 2010, 14:27
Categorieën Apps, iOS
Onderwerpen bbc, internationaal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.