Reacties voor: ‘Nadruk bij iOS 9 ligt op stabiliteit en optimalisatie’

iOS 9 wordt een update met weinig nieuwe functies. De nadruk zal vooral liggen op stabiliteit en optimalisaties in iOS, zo zeggen bronnen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 39 reacties

  1. “Er waren veel problemen”Is dat niet bij elke update zo geweest?Na elke grote update is het altijd het zelfde liedje. Namelijk, “zo merk jij ook dat de batterij sneller leeg gaat?”, “owh merk jij ook dat alles trager/sneller gaat.”Ben het een beetje beu.Dus als ios 9 over stabiliteit gaat en optimalistatie gaat het een heel hard jaar worden voor apple. De berichten die ik hierboven beschrijf zijn nog maar voorbeelden van wat er allemaal aan zit te komen. Of het nou echt geoptimaliseerd wordt of niet.Maar hey, soms moet je een stapje terug gaan om weer verder te komen.

  2. Eerlijk gezegd zou ik daar volledig mee kunnen leven. Dus voor mij is het prima. Natuurlijk zou het jammer zijn als er inderdaad veel minder vernieuwingen komen, maar als dat beter is voor de performance neem ik het voor lief. 🙂

    Overigens, het zou wel in lijn liggen met de manier waarop major-updates uitgebracht worden:
    – iOS 7: visuele veranderingen
    – iOS 8: nieuwe features
    – iOS 9: verbeteringen onder de motorkap

  3. helemaal goed! ik hou van alle functionaliteit in iOS 8, maar merk dat het toetsenbord wel eens achterloopt op mijn ipad retina. een update als deze zou iOS weer perfect voor mij maken

  4. Interessant artikel.

  5. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  6. Lijkt mij niet verkeerd

  7. Ik zou best wel de update willen hebben voor mijn iphone 5

  8. sommige reacties hierboven pfff ben je het niet eens met de strategie stap dan over op een ander merk toestel, maar weet wel zeker dat je de iPhone gaat missen 🙂

  9. Met de performance boost kunnen de oude toestellen toch nog wel een xtje mee?

  10. @hielke: Lijkt mij ook zo. Sterker nog, met een ‘bugfix’-update als iOS 9 zou de levensduur van de oudere toestellen alleen maar meer verlengd moeten zijn, toch? 😛

  11. @Iphone: Ik zou het erg vinden moest de iPhone 5 geen update krijgen. De 4s werd 3 jaar van updates voorzien, zo zou het bij de 5 ook moeten gaan…

  12. Heb al vaker een reactie gegeven op diversen berichten op deze site!

    Het gaat allemaal zo snel de gehele techniek staat niet stil. Even pas op de plaats en er zorg voor dragen voor stabiliteit is een gezonden actie

  13. @gast: De iPhone 4S wordt zelfs langer 4 jaar ondersteund.

  14. Dan zouden ze er denk ik goed aan doen om alle apparaten die iOS 8 hebben de update naar iOS 9 te geven. Als ze zelf al aangeven dat er bugs in iOS 8 zaten zou het heel lullig zijn om wel mensen met deze versie te laten zitten. Dus kan lijkt het me het meest logische om iedereen die iOS 8 heeft te laten upgraden. Is ook wel een stukje service.

  15. Makkelijk zat, gooi de iPad2 maar uit de updates, dan gaan de tablet verkopen ook weer in een lijn omhoog. Tenminste, dat hopen ze. Grote kans dat men dan ook bij een aanzienlijk goedkoper Android tablet uitkomt.

  16. @Jordy: Maar het aantal major-updates dat de iPhone 4S heeft gekregen (minus natuurlijk iOS 5, dat bij de introductie geïnstalleerd stond op het toestel) is gewoon drie. Totale ondersteuning betreft wel vier jaar inderdaad.

    @Thomasl: Goh, weer iemand die op iCulture reageert en denkt dat Apple expres apparaten geen ondersteuning meer biedt om zo meer te verkopen. Besef wel, het is nog altijd kwestie van hardware. iPhone 4S, iPad 2, iPad 3, iPad mini en de iPod touch hebben op dit moment enorm veel moeite met het draaien van iOS 8.

    Als iOS 8 niet voor deze apparaten uitgebracht zou worden zou ik nog niet eens opkijken eigenlijk. Want ze zijn alsnog langer van ondersteuning voorzien dan het gemiddelde Android-apparaat. Ja, je betaalt er (soms aanzienlijk) minder voor, maar uiteindelijk betaal je alsnog meer omdat je apparaat geen updates meer krijgt. Je bent dan gewoon terug bij af.

  17. Ik denk dat dit goed zou zijn. Alle overbodige zaken onder de motorkap eruit. Anders krijgen we een soort Windows. Schil over schil.

  18. Goed bezig Apple! Weer het oud vertrouwen stabiele IOS

  19. @Tom: Ze willen de oudere toestellen net niet compatibel maken met iOS 9 vanwege dat ze dan een 32 bit en 64 bit versie moeten ontwikkelen. Het is vanzelfsprekend dat het makelijker is om maar met 1 type cpu (64 bit(vanaf iPhone 5S) rekening te moeten houden. Dat kan bugs voorkomen omdat de voledige aandacht maar naar 1 systeem gaat.

  20. Origineel geplaatst door Peter
    sommige reacties hierboven pfff ben je het niet eens met de strategie stap dan over op een ander merk toestel, maar weet wel zeker dat je de iPhone gaat missen 🙂

    Nee, niet echt!

  21. @Tom: Mijn iPad 3 draait anders nog zonder haperen op de nieuwste versie van iOS 8!

  22. flink nodig. ik ben het zat met alle kinderziektes sinds iOS 7.
    hopelijk gaat de kwaliteit eindelijk weer omhoog zoals ik gewend was van apple.

  23. @josh: Oke dan bye bye!

  24. Ik zou het wel zien zitten als ze ios 9 vanaf de 4s uitbrengen maar dan als voor voorbeeld geen widgets en nog een paar dingen meer weg laten, zo blijft deze snel en kan hij nog meedraaien met nieuwe apps etc. Same for iphone 5.

    Los van dat, een telefoon is een combi van software en hardware. Apple was altijd goed met het uiterste eruit halen en ik hoop dat ze met ios 9 een super stabiel systeem maken die ook het maxime uit de telefoon kan halen.

    Ik dacht/hoopte eerst dat er geen 6s zou komen maar een 7. Ben hier ondertussen wel vanaf gestapt. Eind dit jaar, enkele nieuwe features bij de 6s en supersoftware zonder major uiterlijke veranderingen denk ik.

  25. Waarom kan de iPhone 4s wel naar iOS 8 en waarom kan de iPhone 5 / 5c net naar iOS 9? Dan heeft de iPhone 4s 4 jaar lang updates mee gekregen en de iPhone 5 / 5c maar drie?

  26. Dus alles blijft lekker ouderwets
    Appel verkoop nog steeds goed

  27. Noem het dan iOS 8.5 in plaats van iOS 9. Zelf zou ik het wel jammer vinden als dit gaat gebeuren. Welk voordeel zal het dan hebben om de iPhone 6S/7 te kopen in plaats van de iPhone 6. De functies in het software gedeelte zal hetzelfde blijven namelijk.

  28. De iPad mini 1 laten vallen zou wel heel grof zijn als iOS9 weer in oktober van het jaar wordt geïntroduceerd. Die kun je ook nu nog altijd nieuw kopen in de officiële Apple Store! Dat zou betekenen dat een door Apple zelf nieuw verkochte iPad binnen één jaar niet meer wordt ondersteund!?

    Kan ik me haast niet voorstellen, zo bont hebben ze het zelfs met de 9,7″ iPad 1 niet gemaakt en daar kregen ze al veel (terechte) kritiek op omdat de laatstverkochte exemplaren minder dan twéé jaar updates kregen (dus ruim binnen de levensduur die je van een premium merk als Apple mag verwachten)

    En zoals terecht al door anderen opgemerkt, juist oudere hardware zou profiteren van dergelijke optimalisaties. Hèt voorbeeld uit de Mac/OS-X wereld van zo’n update met optimalisatie en afslanking als kern, SnowLeopard, bood ook een ruime ondersteuning voor oudere Macs (en zelfs recente Windoos versies draaien prima op echt oude HW)

  29. Zal ik de eerste zijn? (*grinnik*)

    Ik hoop dat er wel Nederlandse Siri komt in iOS 9!

  30. Ik hoop dat ze carply aanpakken ik vind het heel irritant dat ik mijn iphone als die verbonden is met de radio elke keer moet ontgrendelen. Dus ik moet mijn automatische slaapstand uitzetten in de instellingen waardoor mijn telefoon ontgrendeld in de auto ligt met het scherm aan tijdens het gebruik van de navigatie. Graag zou ik dit probleem willen verholpen zien worden!!!

  31. @zoeff: Heb je ze dit ook laten weten?
    Ik heb altijd het idee dat veel mensen klagen op forums maar niemand verbeteringen doorgeeft via de officiële kanalen.

  32. “Verbeteringen onder de motorkap”?!?! Omdat ze met iOS 8 de grootste Apple bagger OOIT hebben uitgebracht gaan ze dat nu als een excuus gebruiken om een jaartje niet te moeten innoveren??
    Dat wordt een jaar waar ik dan persoonlijk tussen de pest (Apple) of cholera (Android) ga moeten kiezen… Wat mijn keuze ook wordt, het zal nooit perfect zijn.
    Als trouwe Apple fan vind ik dit erg jammer. Een groot bedrijf geeft openlijk toe dat een softwareversie rotzooi is, dus gaan ze een volledige (grote) update “verspillen” aan het goedmaken van hun fouten? Kansloos…

  33. Origineel geplaatst door Rick de Jong
    Zal ik de eerste zijn? (*grinnik*)
    Ik hoop dat er wel Nederlandse Siri komt in iOS 9!

    Inderdaad. Wat mij betreft mag iOS 9 Siri in NL meebrengen, net als Apple Pay en Apple Radio. Laat ze eerst maar even alle functies wereldwijd uitrollen voordat ze met nieuwe features komen.

  34. @Sander: Ik weet niet echt waar ik doelgericht kan klagen want ik heb bij vorige iOS versies ook een paar keer iets heel hinderlijk’s gehad. Maar ik had niet echt het idee dat ik op de juiste locatie bij apple de melding maakte of dat ze er niks mee deden… Ik zou graag de klacht goed voor willen leggen bij Apple.

  35. Ik zou het echt TOF vinden als ze de batterij een keer zouden meenemen in de verbeteringen.

  36. @hielke: Ik hoopt het… Ik zit hier nog met een iPod 5

  37. @Jean-Paul Horn: Ik wist niet zeker of deze pagina’s gepost mochten worden maar erg fijn dat dat kan.

    Echter ben ik het qua feedback niet helemaal met je eens.
    Het klopt dat je geen terugkoppeling krijgt met als voorbeeld: bedankt voor het doorgeven we hebben het opgelost.

    Maar ik heb wel vaker verbeteringen doorgegeven en ze zijn vrijwel altijd in volgende updates opgelost.

    Kan toeval zijn maar een betere terugkoppeling dan ‘dat het werkt’ terugkrijgen kan ik mij niet wensen!

  38. @Gaetan: Kop op, er is meer keus dan tussen door de hond of de kat gebeten worden, je kunt ook overstappen op Blackberry OS of Windoos Phone 😉
    Mind you, ik zou toch voor de kat(achtige) gaan.

    Maar juist als trouw Apple fan zou je kunnen en moeten weten dat Apple eerder zo’n pas-op-de-plaats (katachtige) OS versie heeft uitgebracht, met voorbamelijk optimalisaties: SnowLeopard. Waarschijnlijk de beste OS X versie aller tijden (imho). Als iOS 9 met diezelfde focus ook de beste iOS versie ooit wordt heb ik daar graag een jaartje zonder ‘innovaties’ voor over.

    Want laten we wel wezen: welke wereldschokkende innovaties heeft iOS8 ons eigenlijk precies gebracht die alle oude en nieuwe bugs ‘rechtvaardigen’?
    Sinds ik mijn iPad1 eindelijk een opvolger heb gegund in de vorm van een Air2 zit ik daarmee noodgedwongen op iOS 8, maar heb daarin werkelijk nog geen enkele overtuigende reden kunnen vinden waarom ik andere iDevices daarnaar zou moeten updaten. Echte meerwaarde tov 7.1.2 m.i. werkelijk 0,0. Terwijl 7 ook al niet echt overtuigde met voornamelijk cosmetische ‘innovaties’ tov 6, toen al ten koste van hardnekkige bugs.

    Een optimaal afgeslankt, opgeschoond en foutarm iOS9 op SnowLeopard nivo zou ik wel zsm installeren. Liever gister dan vandaag zelfs 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.