Google Maps lane guidance

Google Maps heeft nu rijstrookbegeleiding in Nederland

Rijstrookbegeleiding (lane guidance) voor Google Maps wordt nu ook in Nederland beschikbaar gesteld. Maar nog niet iedereen mag de nieuwe functie gebruiken.

Google Maps lane guidanceGoogle is begonnen met de uitrol van lane guidance voor Google Maps in Nederland. Dit bevestigt Google tegenover iCulture. Een paar dagen geleden startte Google met de uitrol en inmiddels is de functie op steeds meer iPhones te vinden. Met de nieuwe rijstrookbegeleiding worden afslagen en uitritten op snelwegen duidelijker in de app aangegeven. De nieuwe Maps-functie werd eind 2014 voor het eerst door Google aangekondigd en wordt sindsdien geleidelijk aan in steeds meer landen beschikbaar gesteld.

Steeds meer iCulture-lezers melden ons, dat ze de rijstrookbegeleiding zien in de app. Google-woordvoerder Mark Jansen bevestigt tegenover iCulture dat de functie geleidelijk wordt uitgebracht:

[De] uitrol is inderdaad begonnen, dus we verwachten dat steeds meer gebruikers hiertoe toegang hebben in Nederland en België.

Rijstrookbegeleiding wordt getoond terwijl je de navigatiefunctie van Google Maps gebruikt. Onder de naam van de afslag en de pijl die de richting aangeeft, zie je of je rechtdoor moet gaan, links moet voorsorteren of de afslag moet nemen.

Google introduceerde rijstrookbegeleiding in december 2014, maar toen was de functie binnen Europa alleen beschikbaar in Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Italië en Ierland. In mei is de Verenigde Staten aan de beurt, en afgelopen week kwam de functie alvast uit in India.

Tipgever: Stefan

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 februari 2015, 19:30
Categorie Apps
Onderwerp google maps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.