Reacties voor: iOS 9 uitgelicht: op deze twee manieren verlengt iOS 9 de accuduur

Een belangrijk pluspunt van iOS 9 is de manier waarop de accu van je toestel bespaard wordt. Apple doet dit op twee manieren, waarvan er eentje zelfs helemaal automatisch gaat.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 41 reacties

  1. En stuk meer functionaliteiten dan de modus van Samsung volgensmij.

  2. Dit hadden ze allang moeten doen.
    Kan njet wachten om m’n iPhone 3 uur langer te gebruiken 😁

  3. Als je de iPhone met het display naar beneden gericht op een tafel legt, weet Apple dat je er geen actief gebruik van maakt. Het scherm blijft in dat geval op zwart als je notificaties binnenkrijgt. Dankzij de ingebouwde sensoren van een iPhone weet Apple wanneer je het toestel niet gebruikt.

    Ik ga geen apparaat van 900 euro op z’n scherm neerleggen. Zijn ze gek geworden LOL.

  4. Eerst zien dan geloven!

  5. Ik heb bij geen enkele grote software update geklaagd over het snel leeg gaan van m’n accu. Maar vandaag met iOS9 heb ik mijn iPhone 6 al twee keer vanaf 10% naar 100% op moeten laden. Heel apart.

  6. Als je de iPhone met het display naar beneden gericht op een tafel legt, weet Apple dat je er geen actief gebruik van maakt. Het scherm blijft in dat geval op zwart als je notificaties binnenkrijgt. Dankzij de ingebouwde sensoren van een iPhone weet Apple wanneer je het toestel niet gebruikt.

    Als je hem nou ja je broekzak heb zitten gaan dan je notificaties wel af of niet?

  7. @Wendel: ik heb precies hetzelfde! Heel bijzonder; zeker doordat ze ermee adverteren dat hij zoveel langer meegaat.

  8. @Wendel: ik heb het zelfde probleem, normal gesproken als ik mijn iphone 6 gebruik heb ik na een dag gebruiken rond de 80% over, vandaag total twee keer moeten opladen (tot nu toe).

  9. Vooralsnog zorgt de beta van iOS 9 voor het tegenovergestelde. Een nachtje de iPhone aangehad zonder te gebruiken en de batterij is 50% leger. Geen apps op de achtergrond die gedraaid hebben. Wel wifi en bluetooth aangehad.

  10. @Anonymous: Doe ik al sinds m’n 3G nog nooit een kras op m’n scherm gehad.. en schermen worden alsmaar krasbestendiger dus ja, Apple vind het even normaal als ik dat vind.

  11. Ik had in het verleden een Android telefoon (HTC) die precies hetzelfde deed, als wat nu bij Apple wordt toegevoegd (muv Low power mode).

    Gaat er nu eindelijk een lichtje branden bij Apple?

  12. Ook een mooie vernieuwing: als je in een app bezig bent en je krijgt een bericht/appje binnen, kan je deze openen. Als je dan in whatsapp zit kan je met 1 klik weer terug naar de app waar je mee bezig was.

  13. Die modus is dus iets wat voor mij standaard is. Geen gps aan, geen apps in de achtergrond, helderheid laag etc.. Ben denk ik één van de weinigen die hun iphone zo gebruikt.

  14. @Wendel: hier hetzelfde, heb em halverwege de dag aan de lader gelegd en zit nu weer op 50%…

  15. Een BETA downloaden en klagen over extreme batterij verbruik … *zucht

  16. Origineel geplaatst door vuurvreter
    Ik had in het verleden een Android telefoon (HTC) die precies hetzelfde deed, als wat nu bij Apple wordt toegevoegd (muv Low power mode).
    Gaat er nu eindelijk een lichtje branden bij Apple?

    Ik hoop het niet. Kost alleen maar nog meer batterij..

  17. Dit is voor mij de beste functie wat er nieuw is bij gekomen. De rest scheelt mij vrij weinig.

  18. @Sven: notificaties gaan ook wel af maar het SCHERM gaat niet telkens aan

  19. @Kivanc: DAT is precies wat ik dacht haha weten jullie wel wat een BETA is ? vooral de eerste haha

  20. Het is beta 1 he er komen nog 5-6 beta,s waarschijnlijk wordt elke beta beter met battarij duur

  21. @Giel: lol, natuurlijk weet ik wat een beta is. Zou wel raar zijn als ik dat niet wist als geregistreerd developer. Dan alsnog is het raar dat ze al weten dat functies 1 tot 3 uur langere batterijduur verzorgen als de batterij er in de beta alleen maar op achteruit gaat.
    Uiteraard weet ik ook niet hoe ze het bij Apple doen he, misschien zijn ze daar al een paar bèta’s verder, waarschijnlijk wel.
    Maar dat alles betekend toch niet dat we niets mogen zeggen over de eerste beta? Misschien weerhoud het andere mensen ervan deze te installeren, in dat geval is het nog handig geweest ook.

  22. Origineel geplaatst door Jonas
    @Giel: lol, natuurlijk weet ik wat een beta is. Zou wel raar zijn als ik dat niet wist als geregistreerd developer. Dan alsnog is het raar dat ze al weten dat functies 1 tot 3 uur langere batterijduur verzorgen als de batterij er in de beta alleen maar op achteruit gaat.
    Uiteraard weet ik ook niet hoe ze het bij Apple doen he, misschien zijn ze daar al een paar bèta’s verder, waarschijnlijk wel.
    Maar dat alles betekend toch niet dat we niets mogen zeggen over de eerste beta? Misschien weerhoud het andere mensen ervan deze te installeren, in dat geval is het nog handig geweest ook.

    In de beta’s lopen zo ontzettend veel logs mee die de batterij leeg slurpen. Zou je die uitzetten merk je aanzienlijk verschil. En laat ze bij Apple die mogelijkheid nu hebben…

  23. @Jonas: helemaal mee eens!! En iedereen wil graag weten hoe de beta versies het doen en eigenlijk wil ook iedereen graag feedback!! Heb hetzelfde met mijn batterij op ios9, ook al twee keer geladen vandaag, maar voor mij doet dat er nu even niet toe, er zitten hele mooie nieuwe features in ios9, en als je je iphone met ios9 even niet gebruikt, zet m in airplane modus! Dan gaat ie al een stuk langer mee!!

  24. Voor de mensen met batterij problemen, probeer de batterij eens te calibreren. Doet wonderen.

  25. Origineel geplaatst door Justin w
    En stuk meer functionaliteiten dan de modus van Samsung volgensmij.

    En waarom denk je dat ?

    Samsung heeft vanaf de S5 en Note 4 buiten de gewone save mode ook nog extreme safe mode.

    Dan wordt er gebruikt gemaakt van de Amoled techniek waarbij het scherm zwart wit wordt. (zwart op amoled gebruikt geen stroom).

    Veel zaken worden uitgezet en je kan nog wat apps toevoegen aan de lijst met actief blijvende apps.

    Zo’n beetje elke smartphone heeft sowieso al een safe mode. Waarom jij nou weer denkt dat die van Apple nu weer de beste is is mij een raadsel..

    Daarbij blinkt een iphone (behalve de 6 plus) niet echt uit in battery life als je hem gebruikt en ik praat dus niet over standby mode.

  26. @Anonymous: zal het scherm ook zwart blijven als je iPhone in je zak zit? (dmv de nabijheidssensor?)

  27. Waarom geen slidertje om in te stellen hoe vaak/intensief je je mail, GPS, background apps gebruikt, en desnoods Unix prio’s per app.
    Radio functies uit bij Wifi ontvangst enz.

  28. @Edward: dat denk ik omdat ik alleen van die extreme save mode wist. En het dus daarmee vergeleek. Ook al weet ik niet hoeveel je er precies mee kan.

  29. Origineel geplaatst door c
    Die modus is dus iets wat voor mij standaard is. Geen gps aan, geen apps in de achtergrond, helderheid laag etc.. Ben denk ik één van de weinigen die hun iphone zo gebruikt.

    Nee hoor. Ik heb standaard nu ook sinds iOS7 app verversen op achtergrond uitstaan, notificaties tot een minimum beperkt, GPS alleen bij gebruikt voor select aantal apps. Brightness auto.

    Ik mis alleen in nieuwe iOS9 een optie om bij hele lage accu naar zwart wit modus te gaan die accu bespaart. De huidige functie doet dat naar het schijnt niet.

  30. Origineel geplaatst door Robin
    Nee hoor. Ik heb standaard nu ook sinds iOS7 app verversen op achtergrond uitstaan, notificaties tot een minimum beperkt, GPS alleen bij gebruikt voor select aantal apps. Brightness auto.
    Ik mis alleen in nieuwe iOS9 een optie om bij hele lage accu naar zwart wit modus te gaan die accu bespaart. De huidige functie doet dat naar het schijnt niet.

    Origineel geplaatst door c
    Die modus is dus iets wat voor mij standaard is. Geen gps aan, geen apps in de achtergrond, helderheid laag etc.. Ben denk ik één van de weinigen die hun iphone zo gebruikt.

    Het naar Zwart / Wit modus gaan zal niet helpen om energie te besparen. De Iphone heeft een LCD scherm !!

    Alleen bij Amoled heeft dat een voordeel.

  31. @Kivanc: inderdaad.

  32. Origineel geplaatst door Wendel
    Ik heb bij geen enkele grote software update geklaagd over het snel leeg gaan van m’n accu. Maar vandaag met iOS9 heb ik mijn iPhone 6 al twee keer vanaf 10% naar 100% op moeten laden. Heel apart.

    Ik heb hetzelfde voor met mijn iPhone 6 op iOS9. Nu ben ik mijn iPhone 6 plus aan’t testen of deze hetzelfde probleem heeft.

  33. Wauw, 3 uur langer bovenop dat extra uur?? Dat is 4 uur langer, of bijna een verdriedubbeling voor mij. Mijn iPhone 4S gaat maar 2 uur mee voor de batterij plat is. Toen hij nieuw was dat wel 3 uur.

    Indrukwekkende cijfers want nu is het onbruikbaar.

  34. Doe je nu met 100% en safe mode aan 3 uur extra of bij 20% en safe mode aan 3 uur extra ?

    Indien 1; Dan zou je dus minder dan 3 uur extra hebben als je batterij op rood staat.

    Indien 2; Dan zou je veel meer dan 3 uur extra krijgen.

    Zelf hoop ik voor de 2e want dat zou zeer handig zijn.

  35. @Edward: Kan me anders goed voorstellen dat als de software niet miljoenen kleuren hoeft te renderen de A8 minder hard hoeft te werken en dus batterij bespaart. Momenteel is overigens alleen greyscale beschikbaar in de Accessibility settings.

  36. Origineel geplaatst door Bubbly
    @Edward:
    Kan me anders goed voorstellen dat als de software niet miljoenen kleuren hoeft te renderen de A8 minder hard hoeft te werken en dus batterij bespaart. Momenteel is overigens alleen greyscale beschikbaar in de Accessibility settings.

    Nee helaas.
    Welke kleuren er op een LCD getoverd worden maakt niet uit.
    Als de felheid gelijk is gebruikt een LCD net zoveel stroom met het tonen van zwart of welke kleur dan ook.

    En de processor maakt het ook niet uit of hij een rode achtergrond moet tonen of een zwarte of een regenboog. Daar valt zo goed als geen winst te behalen.

    Bij amoled staat bij zwart de pixels ook echt uit. Vandaar ook altijd super goede contrasten.

    Leuk stukje hier.

    What about LCD battery saving wallpaper, I hear you ask? Sorry, LCDs rely on back-lighting, so there’s nothing you can do to save battery there.

  37. Origineel geplaatst door Tom
    Wauw, 3 uur langer bovenop dat extra uur?? Dat is 4 uur langer, of bijna een verdriedubbeling voor mij. Mijn iPhone 4S gaat maar 2 uur mee voor de batterij plat is. Toen hij nieuw was dat wel 3 uur.

    Indrukwekkende cijfers want nu is het onbruikbaar.

    ik hoop dat je overdrijft? Als hey wel waar is moet je nieuwe battarij erin doen.

  38. Goeie toevoeging als je het mij vraagt.. Had er van mij part al eerder in gemogen:)

  39. In de beta geen 3 uur langer maar max 3 uur batterij na volledig opladen … Hopelijk lossen ze dit snel op. Na 3 uur gebruiken 30% batterij over waar 62% van naar beginscherm/toegangsscherm is gegaan.

  40. Origineel geplaatst door Wendel
    Ik heb bij geen enkele grote software update geklaagd over het snel leeg gaan van m’n accu. Maar vandaag met iOS9 heb ik mijn iPhone 6 al twee keer vanaf 10% naar 100% op moeten laden. Heel apart.

    Het is een beta XD !!!

  41. Heb nu 1 dag ios 9 op mn 5s en het is super maar mijn batterij gaat zo snel leeg ! Echt niet normaal. Voor de fitness was hij 80 en na de fitness was hij 35 terwijl ik hem niet eens heb aangeraakt en ik had maar 1,5 uur gefitnesst

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.