iOS 9.3 laat op toegangsscherm zien dat je iPhone door een bedrijf beheerd wordt

Met de komst van iOS 9.3 wordt op een toestel duidelijker aangegeven als deze beheerd wordt door een organisatie door middel van Mobile Device Management. Dit blijkt uit de vijfde beta van iOS 9.3.

iOS 9 met iPhones.
In iOS 9.3 heeft Apple al veel nieuwe functies gestopt, die al meerdere keren voorbij gekomen zijn in onze artikelen. In de vijfde beta van iOS 9.3 is echter nog iets nieuws ontdekt, want deze versie laat nu zien als je iPhone beheerd wordt door bijvoorbeeld een bedrijf. Als een iPhone wordt beheerd via Mobile Device Management (MDM), wordt dit duidelijk aangegeven op het toegangsscherm. Dit blijkt uit een post op Reddit.

Bekijk ook

Vijfde publieke beta van iOS 9.3 met nachtmodus vanaf nu te downloaden

Apple heeft de vijfde beta van iOS 9.3 vrijgegeven voor ontwikkelaars. In deze nieuwe beta worden bugs opgelost die nog in eerdere betaversies aanwezig waren.

Mededeling op het toegangsscherm

Apple biedt Mobile Device Management aan als oplossing voor bedrijven en overheidsinstanties om iPhones en iPads te beheren. Ook kun je deze toestellen op afstand configureren. In iOS 9.3 geeft een iOS-toestel dit nu duidelijk op twee plekken aan: op het toegangsscherm en bij de Over-pagina.

iPhone met iOS 9.3 dat beheerd wordt door een extern bedrijf. De Over-pagina van een iPhone met iOS 9.3 dat beheerd wordt door een extern bedrijf.

Zoals te zien is op bovenstaande afbeeldingen, wordt er een duidelijke melding gemaakt dat het toestel wordt beheerd door een organisatie waarvan je het toestel gekregen hebt. Op de Over-pagina wordt bovendien aangegeven dat het desbetreffende bedrijf je internetverkeer kan monitoren en het toestel kan lokaliseren. Hierdoor weet de gebruiker direct dat het desbetreffende toestel door de instantie in de gaten gehouden wordt.

Bekijk ook

iOS 9.3: dit zijn de nieuwe functies

iOS 9.3 is onderweg, maar dankzij de beta's weten we al wat we van de software-update kunnen verwachten. We zetten alle nieuwe functies overzichtelijk voor je op een rijtje.

Gisteren bleek ook al Apple sprongen gemaakt heeft wat betreft beheermanagement. Zo kan een bedrijf bepalen hoe jouw beginscherm eruit ziet door apps te blokkeren. Ook de mappen en snelkoppelingen kan een bedrijf op deze manier beheren.

Bekijk ook

iPhone van de zaak? Vanaf iOS 9.3 bepaalt de beheerder hoe jouw homescreen eruit ziet

Als je een iPhone van de zaak hebt, kan een beheerder vanaf iOS 9.3 veel meer bepalen. Zo kunnen apps permanent op je scherm vastgezet worden en kan voorkomen worden dat je bepaalde iOS-apps gebruikt.

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 maart 2016 om 14:25
Onderwerp
Categorie
iDevices

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.