Airmail voor iOS

iPhone van de zaak? Vanaf iOS 9.3 bepaalt de beheerder hoe jouw homescreen eruit ziet

Als je een iPhone van de zaak hebt, kan een beheerder vanaf iOS 9.3 veel meer bepalen. Zo kunnen apps permanent op je scherm vastgezet worden en kan voorkomen worden dat je bepaalde iOS-apps gebruikt.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Airmail voor iOS

Er komen in iOS 9.3 nieuwe functies aan op het gebied van Mobile Device Management. Als je een iPhone van de zaak hebt, dan kan een beheerder voortaan bepalen welke apps jij mag gebruiken en hoe de indeling van jouw homescreen eruit ziet. Ook kan een beheerder bepalen welke mappen en snelkoppelingen er op het homescreen staan.

De wijzigingen zijn te vinden in een document op de website van Apple. Als de iPhone is ingesteld door een beheerder, kan er bijvoorbeeld voor gekozen worden om een app een permanente plaats in het dock van het toestel te geven. Op deze manier staat je werkmail bijvoorbeeld altijd op het eerste scherm. Deze kun je als gebruiker niet zelf verplaatsen. Ook wordt het mogelijk om lijsten te hanteren van apps die wel en niet binnen een organisatie gebruikt mogen worden. De beheerder kan de notificatie-instellingen van deze apps ook aanpassen.

Standaard apps verbergen in iOS 9.3

Het uitbreiden van de mogelijkheden van Mobile Device Management maakt het (met wat moeite) ook mogelijk om de standaard-apps van Apple te verbergen. Je iPhone moet hiervoor wel in de supervised-modus staan, wat dus niet voor iedere gebruiker standaard het geval is. De beheerder moet hiervoor Apple Configurator 2.2 gebruiken, dat momenteel in betafase beschikbaar is. De beheerder moet daarbij de iPhone eerst instellen en aan de Profile Manager toevoegen.

Apple heeft in het verleden aangegeven na te denken over het verbergen van standaard apps.

Daarnaast kan de tekst op het vergrendelscherm aangepast worden, bijvoorbeeld met instructies om een zoekgeraakt toestel te retourneren aan de organisatie.

Bedoeld voor bedrijven en het onderwijs

De nieuwe mogelijkheden gaan ongetwijfeld een rol spelen bij grote bedrijven, maar ook op scholen kan hier gebruik van gemaakt worden. Deze nieuwe opties komen dan ook niet op een willekeurig moment. iOS 9.3 focust zich namelijk onder meer met de gloednieuwe Classroom-app op het onderwijs, je leest hier alles over in ons onderstaande artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 maart 2016, 15:21
Categorie iOS
Onderwerp ios 9.3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.