Reacties voor: iOS 9.3 toont werkelijk dataverbruik via Wi-Fi Assistentie

In iOS 9.3 vind je voortaan het dataverbruik via Wi-Fi Assistentie, zodat je zicht houdt op je dataverbruik. Dit moet voorkomen dat je te veel data verbruikt via 3G of 4G.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 24 reacties

  1. Toch leidde het tot een class action lawsuit van $5 miljoen, omdat bepaalde consumenten vonden dat Apple de functie niet duidelijk had uitgelegd bij het verschijnen van iOS 9.

    * zucht… *

  2. Hé, dat is een handige toevoeging. Maar word dit pas gemeten vanaf het moment dat iOS 9.3 is geïnstalleerd, of neemt hij ook van vorige iOS versie(s) de metingen mee zoals bij de rest van de statistieken?

    Ik heb hem hier namelijk nu op 2,0MB staan….. Vind het ook niet gek weinig aangezien ik niet heel veel op wifi zit….

  3. Maar ik neem toch dat dat als wifi-assistentie aan staat en je op 4g zit het 4g icoontje er staat in plaats van het wifi icoontje

  4. Apple moet dit gewoon standaard uit zetten, net als dataroaming. Laat mensen zelf maar bepalen dat ze het aan willen hebben.

  5. @justin w: Ja, dat klopt, maar je kijkt natuurlijk niet constant op je telefoonscherm als je bijvoorbeeld naar muziek luistert of een YouTube filmpje aan het bekijken bent.

  6. Zet dat gewoon af.
    Ik heb dat afgezet.
    Dus ik heb dat probleem ook niet.
    Maar ik snap ook niet wrm ze dat erop hebben gestoken? Als mensen op wifi zittendan wilde toch op wifi blijven? En wilde op mobiele data ist een zeer kleine moeite om de wifi uit te zetten.

  7. Origineel geplaatst door Peabz21
    Apple moet dit gewoon standaard uit zetten, net als dataroaming. Laat mensen zelf maar bepalen dat ze het aan willen hebben.

    Helemaal mee eens.
    Ik wist (voor dit artikel) nog niet eens dat de optie bestond.
    Je moet hiervoor dus naar mobiel netwerk en dan helemaal naar onder scrollen (zelfs onder de app sliders) en bij mij stond hij ook gewoon aan, zonder mijn weten.
    Sowieso staat het behoorlijk verstopt.

  8. Fijn om te horen dat je een kluns bent wanneer je door een standaard door Apple aangezette optie ongemerkt 3G/4G gebruikt in plaats wifi wat je verwacht te gebruiken.

  9. Origineel geplaatst door fred
    Ja, dat klopt, maar je kijkt natuurlijk niet constant op je telefoonscherm als je bijvoorbeeld naar muziek luistert of een YouTube filmpje aan het bekijken bent.

    Het voorbeeld van muziek luisteren kan ik nog volgen, maar niet naar je scherm kijken als je een filmpje bekijkt?!? 🤔

    Overigens helemaal eens met Peabz21

  10. Origineel geplaatst door Mark
    Fijn om te horen dat je een kluns bent wanneer je door een standaard door Apple aangezette optie ongemerkt 3G/4G gebruikt in plaats wifi wat je verwacht te gebruiken.

    Dito, hoeveel mensen installeren een update zonder te lezen wat er allemaal nieuw is? Waarschijnlijk de meerderheid. Domme opmerking dus

  11. Origineel geplaatst door Ferryman
    Het voorbeeld van muziek luisteren kan ik nog volgen, maar niet naar je scherm kijken als je een filmpje bekijkt?!? 🤔
    Overigens helemaal eens met Peabz21.

    Uhmmm wel s gehoord van airplay?? 😉

  12. Het is mij eens overkomen dat iets buitenshuis steeds maar bleef downloaden, zodat ik een ongewone hoge rekening kreeg. Simyo heeft mij toen een ‘coulance-behandeling’ gegeven. Ik heb een tientje extra betaald en daarmee was de kous af. Geweldige service van Simyo!
    Ik vind overigens ook dat de wifi-assistentiefunctie standaard uit zou moeten staan.

  13. Nu nog een wifi prioriteitenlijstje, zodat mijn iPhone op mijn eigen netwerk komt, i.p.v. de (zwakkere) Ziggo hotspot van de buren

  14. Origineel geplaatst door Vroem
    Als mensen op wifi zittendan wilde toch op wifi blijven?

    Het interesseert de meeste mensen niet of ze op WiFi of mobile data zitten (als ze dat al weten); ze willen een stabiele, snelle verbinding.
    DAT is wat WiFi-assist doet: snelheid en stabiliteit waarborgen door van het mobiele netwerk gebruik te maken.

    Ik zou om die reden juist rgaag iets andersom zien: ik heb thuis een snellere 4G-verbinding dan via WiFi, zeker met de TV aan. Maar AirPlay en bijv. printen kan enkel via WiFi. Geef mij dan een functie dat enkel DIE stromen via WiFi gaan en de rest via 4G, mijn bundel is toch groot genoeg voor mij…

  15. Goed dat ik dit gelezen heb. Staat nu bij mij uit! En gaat ook niet meer aan!

  16. Ik hoop dat er een functie gat komen om een wifi-prioriteitenlijstje te maken. Mijn iPhone wil nogal eens op de Ziggo wifispot van de buren zitten, in plaats van mijn eigen veel sterker wifisignaal.

  17. Ik vind het inderdaad ook niet erg netjes dat Apple dit standaard aanzet én helemaal onder aan de lijst plaatst, waar het niet snel opvalt als de gebruiker veel apps geïnstalleerd heeft. Het is gewoon flauw. Desondanks is het een erg nuttige functie die ik wel gebruik en ik heb een tijdje wat Wi-Fi-problemen gehad die daardoor geen probleem waren.

  18. Origineel geplaatst door mouritsp
    Uhmmm wel s gehoord van airplay?? 😉

    Airplay werkt alleen met Wifi.

  19. Als degenen die dit overkomt “klunzen” zijn, dan zijn Apple en de telecombedrijven zelfgerichte eigenheimers dat ze geen drempel op dit soort functies zetten (ipv alles afdoen met een supportdocument dat alleen achteraf helpt)

  20. Origineel geplaatst door Edgar
    Ik hoop dat er een functie gat komen om een wifi-prioriteitenlijstje te maken. Mijn iPhone wil nogal eens op de Ziggo wifispot van de buren zitten, in plaats van mijn eigen veel sterker wifisignaal.

    je zou bij ziggo wifispot kunnen selecteren dat ie geen automatisch verbinding maakt. Dan heb je dat probleem ook niet meer. Heb ik zelf ook gedaan. Hij pakte constant de wifi-hotspot ipv mijn eigen verbinding. Nu geen last meer van.

  21. Origineel geplaatst door Edgar
    Ik hoop dat er een functie gat komen om een wifi-prioriteitenlijstje te maken. Mijn iPhone wil nogal eens op de Ziggo wifispot van de buren zitten, in plaats van mijn eigen veel sterker wifisignaal.

    Origineel geplaatst door elpaolo
    je zou bij ziggo wifispot kunnen selecteren dat ie geen automatisch verbinding maakt. Dan heb je dat probleem ook niet meer. Heb ik zelf ook gedaan. Hij pakte constant de wifi-hotspot ipv mijn eigen verbinding. Nu geen last meer van.

    Het lijkt mij wel vanzelfsprekend dat je juist zoveel mogelijk met de hotspots wilt verbinden. Als je dat steeds handmatig moet doen, kun je het net zo goed laten.

    Ik begrijp ook niet waarom je in iOS 9.3 nog steeds geen Wi-Fi-netwerken kunt beheren. Sterker nog, het is een enorm veiligheids- én privacyrisico om dat niet aan te bieden. Publieke hotspots kunnen gevaarlijk zijn, bijvoorbeeld als iemand een netwerk opstelt met dezelfde gegevens en vervolgens alle datastromen aftapt. Daar heb je als gebruiker totaal geen inzicht in. Bovendien wordt de hele lijst met bekende netwerken constant door je toestel verzonden, zodat het automatisch kan verbinden. Dat maakt het heel makkelijk voor sniffers om je te identificeren. Het is echt een bizar gemis.

  22. Origineel geplaatst door Edgar: Ik hoop dat er een functie gat komen om een wifi-prioriteitenlijstje te maken. Mijn iPhone wil nogal eens op de Ziggo wifispot van de buren zitten, in plaats van mijn eigen veel sterker wifisignaal.

    Je kunt toch kiezen voor ‘Vergeet dit netwerk’? Heb je er geen last meer van.

  23. Dergelijke klunzen? Het wordt tijd dat iculture die apple bril is gaat afzetten en kijkt naar de voors en tegens van een product of (software)functie en daarover goed bericht. Door de wifi assistentie zat ik met 2 weken ook ongemerkt door mn plafond heen en velen met mij. Stelletje redactie klunzen!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.