Reacties voor: iOS bug: URL’s en linkjes openen lukt niet [Fixed]

iOS 9.3 bevat een nieuwe bug: linkjes en URL's zijn niet klikbaar in Safari, Mail, WhatsApp en andere apps, melden iCulture-lezers.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 301 reacties

  1. Ik heb een iPad air en zelfde probleem. Kan niet op een mail klikken dan loopt app vast en kan geen linken openen niet in mail en niet op sites. Vooral in mail is het lastig. Ook webmail van ziggo blijft alles hangen. 😡 op iPhone 6 geen last van

  2. Als je nou de link ingedrukt houdt en dan via het scherm dat omhoog komt druk op link openen? Of kopieer de link en dan plakken? Niet ideaal maar wellicht een oplossing.

  3. Voor mensen met de “tele2” online tv kijken app betekend het ook dat ze de app niet meer kunnen gebruiken. Sinds iOS 9.3 beweert de app geen WiFi meer te hebben. Tele2 is er mee bezig

  4. Kan iemand mij vertellen hoe ik de ipadAir terug zet na vorige versie? Dit is echt geen doen zo 😊

  5. Ja! Eigenlijk pas vanaf vandaag last van, woensdag update gehad. Voor de update had ik met de beta nergens last van. Maar wat een irritante bug!

  6. Mijn iPhone 6 heeft verschillende bugs die behoorlijk vervelend zijn. Vastlopend safari bij links of openen meerdere pagina’s. Maar mijn iPad air 2 is het ergste want daar is de WiFi een drama. Loopt vast of valt weg. Alle bèta’s was het een heerlijk iOS maar na de release is het een ramp geworden. Hoe dit plots zo komt is mij een raadsel. 9.3.1 mag liever vandaag dan morgen komen.

  7. Hopelijk komen ze asap, liefst vandaag nog, met een bugfix.. Alles met linkjes is totaal onbruikbaar :/.. Dus redelijk wat :-(.. iPhone 6S..

  8. Dit is echt een vervelende bug heb op m’n iPhone 6. Linkjes openen lukt niet in Safari en ook niet in Chrome. Is ook opeens ontstaan. Na updaten dagen nergens last en nu sinds 2 dagen een onbruikbare telefoon!

  9. Origineel geplaatst door Kotter
    Ja! Eigenlijk pas vanaf vandaag last van, woensdag update gehad. Voor de update had ik met de beta nergens last van. Maar wat een irritante bug!

    hier hetzelfde. Het alles ging goed tot gisteren

  10. Genante prestatie van Apple weer.
    Eerst tig beta’s verstrekken en dan weer deze flutvertoning.
    Het WOW tijdperk van Apple is definitief voorbij.

  11. Met een 6S (Plus) kun je met 3D Touch toch de linkjes open krijgen. Tip. 😉

  12. Een extra restart heeft bij mij het niet doorlinken vanuit de mail opgelost! Dit heb ik ook al eerder gemeld.. Mogelijk lost een restart meerdere problemen op.

  13. @Paz: bij mij werkt een herstart niet, problemen blijven bestaan!

  14. Same here!! In Safari heb ik het probleem op kunnen lossen door de standaard zoekmachine op Bing te zetten ipv Google. Helaas heb ik nog niks gevonden om de rest (iMessage, mail) op te lossen. Wachten op een fix van Apple…..

    Op een iPhone 6s trouwens. Op iPad air 2 nergens last van.

  15. Zeer hinderlijke bugs. Kan vanuit mails niet doorklinken. Ook links van zoekresultaten via bv Google werken niet.

  16. Ik heb een ‘schone’ update gedaan, altijd aan te raden na een periode van betatesten, en nergens last van.

    – Back-up maken via iTunes
    – ISPW bestand downloaden
    – herstel iPhone via iTunes
    – Back-up terugzetten

  17. Geen enkel probleem hier op mijn 6+
    Update OTA gedaan.

  18. Dit heeft volgens mij niks met iOS 9.3 te maken.

    Ik heb nog niet geupdate, zit nog op 9.2 en ik heb hetzelfde probleem…

  19. Same problem hier. Blijven drukken en openen werkt wel…

  20. Net als iEric zit ik nog op 9.2.1 en heb sinds gisteren dezelfde problemen. Er is dus iets anders aan de hand.

    Wat wel werkt is de hyperlink van een zoekopdracht in safari/Chrome kopiëren en in een nieuwe pagina openen.

    Voor links in e-mail werkt dat echter niet, mails blijven vastlopen waarna mail-programma afsluit/crashed.

  21. Hier ook iemand met iOS 9.2.1, zelfde probleem. Is dus geen 9.3 probleem? iPhone 6S.

  22. Dit is echt wel de ergste bug die ik ooit bij een Apple heb gezien. Mijn iphone is gewoon nu feitelijk niet bruikbaar…

    Hoe kan het dat Apple hier mee wegkomt..

  23. Ik heb dit probleem bij Google. Links werken niet. Tevens verdwijnen mijn afspraken zodra ze hebben plaatsgevonden spontaan uit mijn agenda!

  24. Vervelend probleem. Ik heb er gelukkig geen last van. Iphone 6s en ipad air2 allebei ota geupdate.

  25. Ook hier het probleem met de links vanuit Safari en Mail.
    Harde reset gedaan, java uitgezet, safari cache geleegd. Helaas.
    Op de iPad Air2.
    IPhone5 en 6 geen probleem tot nu toe.

  26. Zelfde probleem met de iphone 6, Erg irritant 🙁

    Geen enkele link kan ik openen in safari of vanuit de mail naar safari.
    Soms zelfs lukt het niet als ik in google safari wat intik dat hij de link zoekt.
    Hopelijk lossen ze dit snel op.

  27. Ook het probleem op een IPad Air in mail. App loopt geheel vast, je kunt er niets meer mee. Na opnieuw opstarten van de App werkt mail wel weer.
    IPhone 6s heeft geen last van dit probleem.
    Ik hoop dat Apple snel met een update komt, dit is irritant.

  28. Deze morgen opgestaan en had zelfde probleem. Safari (en links) werkten gewoon niet – iPhone 6S met iOS 9.3. Net de iPhone volledig gereset en reserve copy teruggezet en werkt (voorlopig) terug wel…

  29. Ik had het vanmorgen ook en verder eigenlijk niet meer bij stilgestaan door drukte. Door dit artikel het probleem opnieuw gereproduceerd en na een herstart heb ik geen enkel probleem meer.

  30. Overigens heb ik alleen problemen op mijn (privé)iPhone5 (iOS 9.2.1); op mijn iPhone 5s (werk phone, ook iOS 9.2.1) doet alles het nog prima!

  31. @Fabian: Dat eerste werkt alleen voor mensen met 3D touch

  32. Zelfde probleem hier op een iPhone 5c met iOS 9.2.1! JavaScript uitgezet en alles werkt weer.

  33. Ik heb alle mogelijke opties al uitgeprobeerd: javascript uit, reset, nieuwe handmatige 9.3 er nog een keer overheen, MAAR niet met het terugzetten van een backup. Dat ga ik vanavond nog eens doen, maar ben heel benieuwd… 🙁
    En Chrome en Firefox als tijdelijke browser, doet het ook niet…
    @akoni: En dat gevoel had ik lang VOOR en (nog extra) NA de keynote van afgelopen maandag ook… Veel opgeklopte lucht!

  34. @cristien: het is geen 9.3 bug. Geen last van op mijn 6s+ daarentegen op de 5s met 9.2 wel het probleem.

  35. @Fabian: ik heb een iPadPro met eenzelfde probleem. En zelfs ingedrukt houden voor de keuze Open Link werkt niet.

  36. Google werkt op de computer in Safari en Google Chrome ook niet lekker.

  37. Apple gebeld en dit lost tot nu toe helemaal niks op. Zelfde probleem op iPhone 6s en op iPad air 2.

  38. Ik heb gisteravond geüpdatet naar iOS 9.3 en sinds deze morgen, toen ik m’n mails nakeek, had ik meteen het probleem. Ook links openen vanuit Safari lukt niet meer. Na het probleem even op te zoeken, bleek dat vele gebruikers dit ook al gemeld hadden op de Apple forums, de meeste met dit probleem hebben blijkbaar een iPhone 6s (Plus), zoals ikzelf (6s), maar in mindere mate hebben andere gebruikers hier dus ook last van. Ik lees hierboven (in de reacties) dat het niet gelinkt zou zijn aan iOS 9.3, maar ik kan alleen maar zeggen dat in mijn geval (en bij vele anderen) het probleem onmiddellijk na de update is opgetreden, en voorheen heb ik dit probleem nooit gehad. De workaround werkt voor mij, maar ik overweeg om te downgraden tot Apple met een patch komt!

  39. Ik heb sinds vanochtend hetzelfde probleem. Ipad Air2. iOS 9.3. Het was een beetje vreemd. Ik was aan het browsen en plotseling lukte het niet meer om door te klikken. Links in email openen werkt ook niet. Na klik crashed het emailprogramma. Alle bovenstaande oplossingen geprobeerd. Maar probleem blijft bestaan.

  40. Ik heb het probleem af en toe dus niet consequent op m’n 6S. Bij de 9.3 beta’s nergens last van maar sinds de final 9.3 heb ik ook (soms) dat een link niet wil openen. Het zou misschien ook aan een specifiek soort link kunnen liggen…

  41. Safari bug – niet kunnen doorklikken op een url – ook gewoon op mijn iPad air 2 hoor 🙁 Heel irritant want surfen is toch wel één van mijn lievelingsactiviteiten op de iPad…

  42. Als ik een video afspeel op whatsapp ( iphone 6 )dan kan ik er niet op drukken ( om te kijken hvl minuten bijv ) tot die helemaal afgelopen is ..tot nu de enigste bug die ik ben tegengekomen

  43. Ik heb een ander probleem: Siri praat niet meer (geen geluid), alleen tekst op het scherm. Instellingen staan goed. Iemand hier last van???

  44. Hier hetzelfde verhaal. iPhone 6. Ook problemen met het openen van sites via iOS. Ik heb het pas sinds de update. Hopen dat het snel opgelost wordt.

  45. Origineel geplaatst door leon (andere)
    Ik heb een ander probleem: Siri praat niet meer (geen geluid), alleen tekst op het scherm. Instellingen staan goed. Iemand hier last van???

    Oplossing gevonden

  46. Hetzelfde probleem hier. Op een ipad air2 werkt alles prima, op de iphone6 plus werkt geen link meer. Het veranderen van de search engine naar Bing biedt voor links in Safari nog een oplossing maar links in Mail crasht nog steeds de applicatie. Had er geen last van met iOS 9.2.1. Het is pas begonnen op de iPhone na een aantal dagen met iOS 9.3 gewerkt te hebben. Vrij frustrerend dit!

  47. Zelfde probleem op de Ipad, met iOS 9.2.1

  48. @Patricia: dank dan wacht ik nog heel even met terugzetten. Hopelijk komen ze snel met een oplossing.

  49. Origineel geplaatst door Laurens
    Ik heb een ‘schone’ update gedaan, altijd aan te raden na een periode van betasten, en nergens last van.
    – Back-up maken via iTunes
    – ISPW bestand downloaden
    – herstel iPhone via iTunes
    – Back-up terugzetten

    Lijkt het niet op te lossen. Op de forums zijn er mensen geweest van allerlei allooi. Schoon, OTA, wel in de beta, niet in de beta, op iOS9.3 maar ook op oudere versies. Bij mij heeft het een aantal dagen geduurt voordat de bug optrad dus het kan ook bij jou nog beginnen. Een erg mysterieus en vooral ook irritant issue!

  50. Ik werk in een APR en dit probleem ben ik tot nu al tweemaal tegengekomen op ios 9.2.1. Het is inderdaad waar dat het javascript uitschakelen werkt, maar alleen voor de safari app. Het probleem blijft zich nog voor doen in de mail app en andere native ios apps met links naar safari.

    Het probleem lag bij het terugzetten van de reservekopie. Zodra de ipad via itunes werd hersteld en voorzien van een verse 9.2.1, was het probleem opgelost. Zodra de back-up werd teruggezet, kwam het probleem weer terug.

  51. Gonny noemt dit “kleine ergernissen”??
    Ik vind het een absolute aanfluiting van Apple. Ik had een perfect werkende iPhone 6 en nu na een update werken de links in Safari niet meer. Onvoorstelbaar prutswerk.

  52. Sommige mensen konden na de update hun iPad niet registreren. Appel kwam voor dat probleem met een oplossing.
    Toen begon de ellende. Eerste 2 dagen had ik ook geen last.😡🇾🇪

  53. Heb ook dezelfde problemen met de iPad air. Op mijn iPhone 5s werkt alles goed.😢😪

  54. vandaag werken bij mij de links ook niet meer. ipad 2 , geen air, overigens nog niet geupdate naar 9.3. dus ligt m.i. niet aan softwareversie

  55. Origineel geplaatst door bas
    Voor mensen met de “tele2” online tv kijken app betekend het ook dat ze de app niet meer kunnen gebruiken. Sinds iOS 9.3 beweert de app geen WiFi meer te hebben. Tele2 is er mee bezig

    Bedankt voor het melden snap nu waarom de app het niet doet

  56. Op mijn iPhone 6s irritant gedoe: links vanuit mails willen niet meer openen, maar links in Safari (bv. Google zoekresultaten) laten de browser gewoon vastlopen. Kan ik eenvoudig terug naar iOS 9.2.1?

  57. Bij mij had ie ook wel wat kuren, heb de ad blocker uitgezet en nu lijkt het allemaal weer gewoon te werken.
    Zal hem weer eens aanzetten, kijken wat hij doet.

  58. De tijd dat Apple foutloze updates uitbracht is helemaal voorbij.
    Mee met de vaart der volkeren.
    Om iedereen tevreden te stellen met niet gevraagde updates de ene nachtmerry na de andere.
    Resultaat : na de update 9.3 is mijn Ipad eigenlijk totaal onbruikbaar geworden.
    Nu maar wachten op weer een patch.
    Hoe is het moglijk, deze blamage

  59. Zelfde problemen op een 6. Maar ook links in WhatsApp werken niet. Is dit toch een beetje het post-Steve Jobs tijdperk? (Afspraak gemaakt met Apple-online voor een call-back morgen…)

  60. Wat voorheen werkte via Clean reset werkt nadien ook niet meer op de 6S. JavaScript staat nu uit en om toch iets te gebruiken Google Chrome r op gezet welke IETS beter werkt, maar zeker niet zoals behoren!!!
    Hopelijk snelle oplossing in IOS 9.3.1?????

  61. Zit zelf op 9.0.2 !!
    Zelfde problemen als de rest. Kan wel zoekopdracht doen met google in safari, maar daarna geen pagina meer te openen. Ook in mail kun je niets aanklikken zonder een vastloper van je mail te krijgen. Enige oplossing om in safari een link te openen is door idd Bing Te gebruiken. Maar mail blijft dan alsnog vastlopen. Gisteren nog totaal geen problemen. Op ipad air met 9.0 ook totaal geen problemen. Heeft dus allemaal niets met 9.3 te maken. Heb het er ook niet eens opgehad. Ben wel heel benieuwd waar het dan wel aan ligt en of het te verhelpen is zonder een update of herstel ten doen !

  62. @akoni: Ga toch ergens anders gal spuwen met je ‘ Apple is doomed ‘-retoriek of lever een constructieve bijdrage aan deze artikel door een zinvolle reactie te posten.

    Om niet hypocriet over te komen geef ik mijn eigen aanvulling : Ik heb er op mijn iPad Air 2 geen last van , maar op mijn iPhone 5s wél. Hopelijk komt Apple met een snelle bugfix !

  63. Links vanuit spotlight openen lukt ook niet .

  64. Ook veel last van. Java uitzetten hebt wel. Slechte beurt van Apple.

  65. Mijn iPhone 6 draaiend op iOS 9.2.1 heeft hier ook last van. Het lijkt wel dat de problemen zijn begonnen sinds 9.3 is uitgerold.

  66. Doorgeslagen maatregel van Apple om je te beschermen tegen linkjes in phishingmails en dergelijke. 🙂

  67. Zelfde probleem hier. Dacht eerst dat het met de 9.3 update te maken had, maar mijn iPad heeft geen enkel probleem. Ben in de Apple store geweest vandaag en die kwamen niet verder dan het resetten via iTunes. Ook dat werkte niet. Na een chat sessie met Apple online, werd me aangeraden om te resetten en dan als nieuwe iPhone te installeren. Dat lost het probleem inderdaad op! Ik heb hem nu via iCloud teruggezet naar een backup van vorige week (voor het probleem) en dit werkt ook. Kennelijk is er een bug in de software geslopen in de afgelopen dagen…

    Edit: Helaas. De bug is weer terug.

  68. Begin deze week 9.3 op mijn iPad mini gezet. Tot gisterenavond niets aan de hand maar nu hetzelfde probleem als velen, vastlopende e-mails, safari werkt niet meer. Op mijn oude iPad 2 zonder update werkt alles nog prima. Tot nu toe. Ben wel benieuwd wanneer Apple hier iets aan gaat doen.

  69. @iEric: Same here!
    Google Chrome downloaden, tijdelijke oplossing

  70. Origineel geplaatst door Harold
    Doorgeslagen maatregel van Apple om je te beschermen tegen linkjes in phishingmails en dergelijke. 🙂

    ipadAir 2 en mijn iPhone 6 nergens last van. Dus denk het niet.
    Fijne paasdagen! 🙂

  71. Hier ook hetzelfde probleem met 9.2.1. Daarnaast het probleem dat ik niet kan updaten naar 9.3 omdat ik bij de verificatie van de update de melding krijg dat er geen internetverbinding is. En dat heb ik geprobeerd met een wifi en een 3G verbinding.

  72. Ik had hetzelfde probleem na de update gisteravond.
    oplossing was voor mij om eerst te downgraden naar 9.2.1 en daarna opnieuw (via iTunes) 9.3 er op gezet; weblinks werken weer.
    succes allemaal

    Edit: Na terugzetten van reservekopie toch weer hetzelfde probleem; java script uit is het enige wat helpt op mijn iPhone helaas. wachten dus op een snelle oplossing. 🙁

  73. Ipad Air 2 sinds upgrade naar 9.3 ook deze problemen, terug naar 9.2.1 gegaan in eerste instantie enkele uren geen problemen meer maar hierna weer de problemen terug.

  74. @fbarneveld: Na terugzetten van reservekopie toch weer hetzelfde probleem; java script uit is het enige wat helpt op mijn iPhone helaas. wachten dus op een snelle oplossing. 🙁

  75. iPhone 5s
    iOS 9.2.1
    Zelfde probleem!
    Al een paar dagen!
    Heel irritant!

  76. Ik heb een iPhone 6s met iOS 9.2.1, en geen enkele hyperlink werkt in de apps, mail en browers. Harde reset, JavaScript uitzetten, werkt allemaal niet.
    Apple Needs to step it up, waardeloos dit.
    Tijd voor een ander merk

  77. Het is vreemd dat ik gisteren hetzelfde probleem had met een iPhone 6 op iOS 9.2.
    Als ik in mijn email op een url klik, dan bevriest de app email. Opnieuw opstarten of Java script uitzetten heeft niet geholpen.
    Dus ligt het wel aan 9.3?

  78. Ik krijg de nieuwe update niet eens geinstalleerd :-S. Zowel op mijn 5S niet als mijn ipad. Melding: “update uitvoeren onmogelijk, geen internetverbinding” terwijl ik vol wifi bereik heb. Hoeveel internet wil Apple hebben?

  79. Ik krijg de nieuwe update niet eens geinstalleerd :-S. Zowel op mijn 5S niet als mijn ipad. Melding: “update uitvoeren onmogelijk, geen internetverbinding” terwijl ik vol wifi bereik heb. Hoeveel internet wil Apple hebben??

  80. @Sander: goede tip thx

  81. @pl0xs: ik heb het probleem pas sinds vandaag terwijl ik al eerder op 9.3 zat. Ik heb wel voor het eerst nightshift gebruikt. Uitzetten JavaScript werkt inderdaad

    @vicz61: ik heb vannacht apps bijgewerkt en sindsdien dit probleem (waaronder een Google update). Zat al enkele dagen op 9.3

  82. @vicz61: ik heb vannacht apps bijgewerkt en sindsdien dit probleem (waaronder een Google update). Zat al enkele dagen op 9.3

  83. @Fabian: dan loopt safari vast

  84. Gister een update uitgevoerd op mijn iPhone 6s.
    Tot mijn verbazing stond de app store en Siri niet meer op mijn telefoon!!
    Ik kan geen apps meer downloaden, ook niet via safari en Siri is helemaal nergens te bekennen

    Iemand de zelfde problemen of eventueel een idee wat het kan zijn??!!!

  85. Met Chrome kan je de linkjes wel gebruiken (ingedrukt houden). Ik heb overigens nog geen update gedraaid.

    @Fabian: @vicz61: bij Chrome werkt deze optie nog wel!

  86. @Fabian: @vicz61: bij Chrome werkt deze optie nog wel!

  87. Dag allen, ik heb zojuist in de App store de Browser Puffin gedownload. Hier kan ik in ieder geval even mee uit de voeten 😉

    Misschien een tip voor jullie?

  88. zoekmachine bij Safari standaard op Bing zetten helpt echt. ik kan weer surfen met IPhone 6s

  89. Nee mensen. Hier een iphone 6 met 9.2.1 en…. niet mogelijk om links (bv via google) te openen. Dus o.a. @ redactie: nee lijkt geen specifieke bug te zijn.

  90. Dit probleem heb ik ook op m’n 6S plus met iOS 9.3. Google werkt niet maar de button voor t accepteren van cookies op de RTL site reageert ook niet. Op meerdere websitebezoek reageert hij niet. Ook vanuit whatsapp etc kan je geen links openen. Hopelijk komen ze snel met een oplossing want dit is waardeloos.

  91. Op mijn iPad hetzelfde verhaal, maar ik heb nog 9.2.1.
    De work around is: zoek op Google, Bing of Yahoo de URL van de website die je wilt zien, neem deze exact over inclusief www. en voila, dit werkt. Op de meeste sites die je op deze manier te voorschijn tovert, kan je dan ook weer de links gebruiken.

    Misschien moeten we eens met elkaar vergelijken welke updates we op 25 of 26 maart hebben laten gebeuren?
    De enige relevante update bij mij was: YouTube

  92. Ik heb hetzelfde probleem met mijn iPhone 5s. Erg vervelend dus hoop op een snelle update.

  93. Ik heb nergens last van, maar ja, ik wacht ook altijd minimaal een maand met welke update dan ook…bespaard een hoop frustratie!!

  94. Origineel geplaatst door Kotter
    Ja! Eigenlijk pas vanaf vandaag last van, woensdag update gehad. Voor de update had ik met de beta nergens last van. Maar wat een irritante bug!

    Hier ook sinds gisteren past van terwijl iOS 9.3 er op woensdag al op stond.

  95. Ik heb gisteravond met Apple service gechat. Het probleem is bekend bij Apple en ze werken aan een oplossing. Vraag is hoe lang dat duurt….

  96. Bij m’n vriendin treedt het probleem ook op met een ipad air 2. Hoop dat er snel een update komt. Desktop site opvragen in safari werkt ook zonder java uit te schakelen.

  97. Ik merkte het vanmorgen ook ineens met een link in een e-mail. Ik gebruik de Spark e-mail app, maar heb net in de instellingen van de app Safari omgezet naar in app browser en nu werkt het daardoor weer. Lijkt Safari bug te zijn. Eerder niet onder vorige iOS versies ondervonden. Ik draai nu iOS 9.3

  98. @cristien: Hoi jammer dat je last van heb. Via deze link kan je de iOS Downloaden voor jou apparaat.Downgraden gaat als volg: Kies bij ‘Select a device’ je iDevice en kies iOS 9.2.1 als versie
    • Sluit je iDevice aan op je Mac of PC
    • Navigeer naar het overzicht van je iDevice in iTunes
    • Hou de option⌥-toets (alt) ingedrukt(MAC Users)(Windows Users is shift 🙂 en selecteer ‘Zoek naar update’
    • Selecteer het iOS 9.2.1 .ipsw bestand en bevestig door op ‘open’ te klikken
    • Start de installatie door ‘Werk bij’ te selecteren

    Je iDevice wordt onmiddellijk gedowngrade naar iOS 9.2.1 en hersteld zonder hiervoor een herstel proces uit te voeren. Suc6 Ermee

  99. Zelfde problemen na upgrade,puffin browser werkt wel normaal

  100. Tot vandaag had ik geen last met iphone6
    Helaas ook daar geen url en mail meer te openen. 😡 fijn appel bedankt! Not

  101. Ook cookie linkjes in Safari browser gaat niet. Zucht 🙁 Google Chrome maar even gebruiken.

  102. Bij mij zelfde probleem op iPad mini retina. Probleem is er pas sinds vandaag. Update naar 9.3 heb ik meteen de 22e gedaan. Eerste dagen geen problemen, maar vandaag dus wel!?

  103. Gebruik nu puffin browser na veel irritatie kan weer normaal surfen

  104. Kreeg een tip om de telefoon te herstellen via iTunes. Dit ben ik nu aan het proberen.

  105. Het serverpark van de NSA dat als proxy dient voor alle links binnen IOS ondervindt op dit moment wat problemen. We zijn ze opnieuw aan het opstarten. Daarna kunnen jullie weer klikken en verzamelen wij weer al jullie gegevens. 😎

  106. Ik heb dit probleem ook in Safari, maar houd dan de link ingedrukt en open in nieuw tabblad. Niet ideaal natuurlijk, werkt voor nu wel.

  107. Origineel geplaatst door Anthony: Kreeg een tip om de telefoon te herstellen via iTunes. Dit ben ik nu aan het proberen.

    hebben al veel mensen gedaan helpt maar kort. Ik zou wachten. Lees even al de reacties

  108. Overigens lukt het met Firefox wel….

  109. Had er ook last van op mijn net nieuwe Ipad Air 2.
    Terug naar fabrieksinstellingen en alles werkte weer.
    Ben daarna gaan elimineren.
    Bleek bij mij uiteindelijk door 2 appjes te komen. tripadvisor en booking.com
    Werkt nu al weer 2 dagen probleemloos.
    Het hielp overigens niet door alleen het appje te verwijderen.
    Schone install en bovenstaande appjes vermijden.

  110. Bij mij ook de fout opgetreden eergisteren.
    Zowel in de ios 9.2 als na de update naar 9.3
    Deze site geeft mij wel houvast.
    Tip mbt Bing als zoekmachine is perfect.

  111. Ik heb het op een iPad 4 en iPad air 1 in safari, echter beide zijn nog niet op iOS 9.3. Lijkt mij eerder een algemene Apple server probleem. Vandaag lijken de problemen al minder, gisteravond was er totaal niet mee te werken.

  112. Sinds update 9.3 iOS kan ik geen links meer openen in safari
    Heb iPad air2 .

  113. Origineel geplaatst door leon (andere):
    Oplossing gevonden

    Grappig: deze link openen werkt wel! Anders was het wel gemeen geweest 🤔

    Maar hier hetzelfde dus: iPhone 6 na update naar 9.3 (over air) onbruikbaar door bug met links.

  114. Heb ook hetzelfde probleem op iPhone kan niets meer openen 👺😡😡😡😡😡 leuk al die updates

  115. Jep, ik heb hetzelfde probleem hier op 4 iOS devices…

  116. @markv: daar heb ik ook last van, heb nig geen 9.3 op mijn ipad air en toch werkt safari niet

  117. @leon (andere): ja, ook bij mij geen pratende siri meer na upgraden naar 9.3 en ook links in google (safari) en email werken niet meer. Hoe ga ik terug naar vorige ios, 9.2?

  118. Geen problemen met iphone 5 en 9.3
    Ipad air had ik nog niet geupdate en toch heb ik onder 9.2.1 sinds gisteren problemen met safari
    Alles geprobeerd niets helpt
    Raar dat ik nu zonder de update ook problemen ondervindt en gelukkig op mn phone niet
    Apps werken wel goed, zoek nu noodgedwongen met chrome

  119. ik heb de ipad 3, met ios 9.2.1 en 64 Gb;
    upgraden naar 9.3 kan niet want ipad zegt: u bent up-to-date;
    links naar webpagina aanklikken in mailprogramma werkt nog wel (ik gebruik daarvoor airmail want apple mail kan daar niet aan tippen);
    links aanklikken in browser (safari, chrome) werkt helemaal niet meer

    dit is een absoluut dieptepunt in mijn ervaringen met apple (gebruiker sinds 1984!)

  120. Ik heb, hopelijk tijdelijk, standard mail door Outlook app vervangen. Deze werkt ook voor gmail accounts.

    En dan in combi met Chrome op de iphone 6 en puffin op de ipad air 2.

    Apple….nou gauw aan het werk met jullie dure niet werkende spullen

  121. @Fabian: Dat lukt ook niet, heb het al geprobeerd op mijn iPhone 6. Enige wat werkt is Java uitschakelen, maar dat is niet de meest ideale oplossing.

  122. @cristien: Ik heb de update niet gedaan, hij is er niet meer voor mijn ipad denk ik (ipad 4 retina) en ik heb dit ook met verschillende apps vanaf gisteren.
    Zou het helpen om hem te herstellen of maakt dat niet uit?

  123. @daniel: klopt, ik heb de update ook niet gedaan en heb het ook.

  124. Alles slaat zelfs vast na laatste update op mijn 6 plus ..
    Linkjes openen niet en weer vast !!
    Irritante zooi
    Restart helpt ook niks, java uitzetten ook niet

  125. Ik vraag mij af of de problemen aan iOS 9.3 liggen aangezien er ook problemen zijn met oudere versies. Ik heb de update gelijk bij release gedaan zonder problemen. Pas sinds gisteravond ontstonden de problemen. Heel vreemd. Virusje die wereldwijd verspreid is?? 😁

  126. Origineel geplaatst door Erwin
    zoekmachine bij Safari standaard op Bing zetten helpt echt. ik kan weer surfen met IPhone 6s

    zojuist geprobeerd en werkt helaas ook niet bij mij (iPad mini2)

  127. ik heb het probleem van de niet werkende links tijdelijk op gelost door safari niet te gebruiken maar de google app en mail niet te gebruiken maar de app van Gmail.
    Dan werkt alles weer gewoon, verder wachten op de apple.

  128. Eergisteren 6s plus gekocht, vandaag ‘big shit’ , geen enkele link kan open 😁😏😣

  129. @Laika: precies hetzelfde probleem en zelfde apparaten.

  130. @Miranda: iPad air en iPhone 5. iOS 9.2.1. iPad links in safari en mail werken niet. Op iPhone 5 met iOS 9.3 werkt het prima????

  131. Hier ook op een iPhone 6 met 9.2.1
    Bing ingesteld als zoekmachine en de problemen in safari zijn opgelost…

  132. Vandaag ook op 4 Apple apparaten hetzelfde probleem! iPhone 6 iPhone 6s IPad air. Allemaal op 9.3 gezet vorige week en nu op dezelfde dag niet bruikbaar. Cache geleegd, JavaScript uitgezet, Chrome geïnstalleerd. Toestellen opnieuw gestart. Niets helpt iemand nog suggesties?

  133. Geen 9.3
    Wel probleem
    Javascript uit en werkt weer maar niet optimaal. Lettergroottes niet consistent

  134. Origineel geplaatst door Danyel
    Geen 9.3
    Wel probleem
    Javascript uit en werkt weer maar niet optimaal. Lettergroottes niet consistent

    Ook de Bing optie werkt maar alleen voor de zoekmachine natuurlijk

  135. De browser DuckDuckGo werkt (nog) wel goed. Alleen het probleem van links in mail of whatsapp is daarmee niet opgelost.

  136. Ik heb er sinds kort ook last van, zelfs dat de hele mikmak vast loopt, safari en mijn mail, behoorlijk irritant, hopelijk komen ze snel met een update die dit verhelpt.

  137. Ik heb de update nog niet gedaan en heb er sinds gisteren last van op mijn ipad4. Het vreemde is wel dat er af en toe een link is die dan nog wel reageert.
    Maar merendeels niet..

  138. JavaScript uitgezet en dat werkt. Het probleem bestaat nog wel in mail dat de linken niet aangeklikt kunnen worden.

  139. @Sander: op de iPad air 2 doet hij het bij niet. Kan niets openen via Google. 😡

  140. Op mijn iPad air2 doet hij het ook niet. Kan niet doorklinken als ik op Google zit. Slechte update Apple. Snel 9.3.1

  141. Zelfde probleem. Apple store kan het niet oplossen. Gênant. Ik stap over naar de concurrent.

  142. Zwaar irritant

  143. Bedankt voor de tip wacht ik wel even met allerlei acties bijv.reserve kopie maken opnieuw laden etc!!
    Mijn IPhone 6plus is de enige met het probleem!! Mij iPad pro
    nieuwste model niet,mijn iPad 2,
    2 x iPhone 5 ook niet!!Echt vreemd!
    Je denk aanvankelijk minstens fat er iets heel vreemds is omdat het bij andere apparaten niet was!!
    Bij de oudere apparaten moest je trouwens aan het eind van 9.3 laden om apparaten weer aan de gang te krijgen ze aansluiten op iTunes en ID en wachtwoord invullen toen was het gelukkig in orde je schrikt aanvankelijk wel!!
    Bij 6 plus en iPad pro hoefde dat niet ook vreemd niet?
    Je kunt het bij Chrome oplossen
    door te blijven drukken dan komt blokjeopnieuw in cognito openen,gaat dan prima,maar wel veel meer werk dus!!
    Maar door jullie tip wacht ik wel even op 9.3.1!!
    Maar was wel een vreemde ervaring werkte paar dagen en ineens vandaag mis!!
    Had laatst bij iPad pro dat contact app niet meer werkte apparaat reservekopie gemaakt iPad pro leeggemaakt reserve kopie opnieuw op apparaat gezet toen werkte contact app weer perfekt!!
    Heb wel iedere keer ruzie met foto’s die na opnieuw installeren verdwijnen vooral de oudere jaren hebben jullie een tip voor instelling bij iTunes en kan je van je Mac of iPhone makkelijk weer de foto’s terug krijgen op iPad 2 of iPad pro?

  144. Bij mij is het opgelost door de geschiedenis te wissen!

  145. @d te r: Het heeft maar kort geholpen. Nu is het weer mis.

  146. Same here…. iPhone zo goed als onbruikbaar met Safari! Hoop op een snelle oplossing! En herstellen heb ik geen zin in!

  147. M’n iPad mini heeft geen last van de bug… M’n 6S wel

  148. Wat een ellende met het openen van zoekresultaten in Google op mijn iPad Air na uggrade naar 9.3
    Links werken ook niet in andere apps. Dit moet Apple snel oplossen met een nieuwe release.
    Op iPad mini2 en iPhone 6 werkt alles naar behoren….

  149. Ik heb sinds n paar dagen n melding bij de app van de appstore van 2 updates staan, terwijl er geen zijn! Ik krijg ze niet weg!!!

  150. Iphone 4S werd wel trager door upgrade maar geen problemen met URLs. Wel direct dinsdag teruggezet naar 9.2.1 (eigenlijk was 9.1 beter maar krijg ik er niet meer op)
    Ipad 2 veiligheidshalve gisteren na ontdekken bug op 6S gedowngrade naar 9.2.1
    Iphone 6S gisteren na unboxing geupdate en helaas paar uur later weer gedowngrade omdat ik niet kon surfen (Safari) en zelfs Opera t niet lekker deed. Tijdrovende klus maar goed heb zelf verzuimd om voor update even op internet te kijken wat de bevindingen waren.

  151. De kleine groep is mi best groot.
    Overigens is de bug niet 9.3 gerelateerd veel mensen met 9.2.1 hebben er ook last van. Ikzelf heb een Iphone 6 64gb met 9.2 en heb het ook.

    Het lijkt uit het niets te komen. Ik probeer het zo goed en kwaad als mogelijk met Chrome en Cloudmagic als emailclient te omzeilen en dat gaat redelijk maar is ver van optimaal.

    Ik hoop dat Apple snel toegeeft dat er een probleem is. Want de stilte is oorverdovend. Beter nog is dat ze het probleem oplossen.

  152. Ik heb sinds vanmiddag opk problemen op mijn i pad air. Kan geen link meer openen. Aangesloten op i tunes en vanalles geprobeerd maar helaas.

  153. Hier ook al hetzelfde probleem met de iPad air versie 9.2.1. (sinds vandaag) Van alles al geprobeerd wat hier is vermeld maar niks helpt. Met de iPhone 6 versie 9.3 heb ik nergens last van.
    Hopelijk is het snel opgelost..

  154. Een herkenbaar probleem 🙁 sinds de update ook dit probleem, zowel bij de iPhone 6 als 6S. Hopen op een snelle oplossing!

  155. @iEric: hier hetzelfde. Behoorlijk irritant. Heb de desktopversie bij Google ingesteld en kan nu wel surfen😃

  156. Helaas: oplossingen JavaScript en andere zoekmachine werken maar heel tijdelijk.
    Benieuwd wat nu de reden EN de oplossing is…..

  157. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  158. dit is echt te belachelijk voor woorden: iPad is compleet onbruikbaar geworden.

  159. 5s is mbt internet echt onbruikbaar. Heb ook regelmatig vastlopers. Ipad 2 mini nergens last van. Allei afgelopen week geupgrade. Eigenaardig probleem

  160. Hier hetzelfde met iPhone 6s. Geen links in safari, mail en oplossing met JavaScript werkt ook niet meer. Contact met Apple support gehad en daar hebben ze voorlopig ook geen enkele oplossing.

  161. Geen last van op m’n iPhone 6S.

  162. @Fabian: Dan crasht de app. Scherm bevriest.

  163. Ik heb meerdere problemen sinds de update.
    Apps die uit vallen, telefoon dat opnieuw opstart.
    steeds de melding krijgen dat je imessage hebt aangezet zowel op de iphone als nu ook als reactie op de mac.
    weird allemaal

  164. Heb op iPad air dat probleem ook. In Safari en Chrome kan ik geen links openen. Ook niet vanaf Google website en vanuit andere apps als Berichten en bijv Funda app. Op iPhone 6 geen problemen.

  165. Ik heb het probleem op mijn iPhone 6s plus. Linkjes in mails werken niet. Sterker nog Mail loopt vast als ik het blijf proberen. Zo ook met Safari. Google linkjes werken niet. Ook hier loopt Safari vast als ik het blijf proberen. Gebruik van Firefox lost niets op, want dan is er hetzelfde probleem. Heel irritant. Ik kan dus niets opzoeken op internet.

    Op mijn iPad air 2 heb ik het probleem overigens niet.

  166. Hier ook dit grote probleem met iPhone 5s sinds vandaag een draai al dagen iPad 9.3. Enige oplossing om in Safari een link te openen is door idd Bing te gebruiken. Chrome app werkt ook niet met links wegklikken zoals cookies.

    In e-mail app Spark heb ik in de instellingen van de app de browser omgezet naar de ingebouwde en die werkt wel, met Safari kun je momenteel geen linkjes in e-mail open krijgen. Zelfde oplossing werkt in Twitter app Tweetbot4.

  167. DIKKE SHIT, moet nu een link aanklikken, van een mail die ik heb verstuurd, om te bevestigen…..
    Wat denk je …….wil dus niet …Apple wat maak je me nu om die update te laten uitvoeren!!
    WOEST …….

  168. @iEric: hier ook twee ipads met 9.2.1 met hetzelfde probleem

  169. Ik had er ook last van, dus besloot ik mijn iPhone 5s te downgraden naar 9.2.1. Had eerder wel gesynchroniseerd in iTunes, maar deed het weer voor de downgrade. Daarna kon ik mijn Back-up niet meer terugzetten en weer upgraden naar 9.3 kan ook niet meer op dit moment. Voorlopig dus al mijn instellingen en zaken kwijt. Apple this sucks. 🙁

    Ik had in het verleden altijd al het beleid met upgraden de kat uit de boom te kijken, maar was dit keer te eager. Nu weet ik weer waarom.

  170. Ik heb een rode en een blauwe sok aan gedaan vandaag, daarna 3 rondjes in de tuin gedraaid en 2x gehinkeld. Nu werken alle linkjes weer!!

    Kortom: alle suggesties berusten nergens op en hebben geen effect. Het lijkt misschien te werken maar daarna ook weer niet. Beter is om gewoon af te wachten waar Apple mee komt dan allemaal kunstgrepen uit te voeren.

    Let ook op dat als je toch van 9.3 naar 9.2.1 terug gaat en je een backup terug moet zetten, de backup van 9.3 NIET onder 9.2.1 ingelezen kan worden!!!

  171. Toestel 6s is helemaal up to date en totaal geen last van links die niet werken of iets dergelijks? Moet ik me zorgen maken nu?

  172. Hier hetzelfde probleem met safari na de update naar iOS 9.3. Las ergens dat het uitzetten van safari suggesties onder instellingen kan helpen. Werkt bij mij in ieder geval. Proberen waard.

  173. iPhone 6s, iOS 9.3: linkjes worden niet geopend …

  174. Sinds deze morgen krijg ik ineens een melding uw Apple ID is vanwege veiligheidsredenen vergrendeld. Om deze te ontgrendelen moet u uw identiteit verifiëren. Ik druk dan ontgrendel account. Dan krijg ik de keuze uit via mail of via beveiligingsvragen. Ik kies via mail. Beetje later krijg ik mail met het volgende:
    You recently requested a password reset for your Apple ID

    Ik heb dat helemaal niet gevraagd. Waarom sta ik nu net op krijg ik ineens een melding dat mijn Apple ID is vergrendeld?
    Is dat ook deel van de bug? Hebben hier nog mensen last van?

  175. Ik denk dat er meer aan de hand is dat een simpele bug. Maar ik hoop dat dat ze het snel kunnen oplossen want internet is behoorlijk onbruikbaar geworden…

  176. Zelfde probleem met de iPhone 6.
    Linkjes in Safari werken niet.
    Hopelijk komt Apple snel met een oplossing en hoeven we daar geen weken op te wachten…

  177. Iphone 6s had t bij mij ook. Javascript uitzetten en het werkte weer.

  178. Ik heb een 5s en 9.2.1 geïnstalleerd en heb dit probleem ook. Ik kan zelfs een groot gedeelte van mijn eigen video’s in foto’s niet meer bekijken. En alleen maar problemen met het geheugen van mijn telefoon terwijl er amper wat op staat. Dit geldt ook voor de iPads

  179. @Erwin: Ook met Bing als zoekmachine werkt het bij mij niet.

  180. Bij mij werkt het ook niet op alle iOS devices, eerste dag na update wel nu niet.

  181. In het begin geen last van, maar vanaf vanaf vandaag kan ik geen linkjes meer openen in de mail app en slaat deze helemaal vast!

  182. Ook op mijn iPhone 6 linkjes in Safari niet meer te openen. Zag daar twee opties om Bing als zoekmachine te gebruiken of Google Crome te gebruiken. JavaScript uitzetten helpt ook niet. Dus wachten dat Apple snel met een update komt. Zoveel beta gebruikers die dit niet hebben ontdekt in hun testversie!! Vreemde zaak… Beetje erg teleurgesteld in Apple.

  183. @iEric: klopt, ik heb ook versie 9.2 en heb dezelfde problemen

  184. Ok, gebruik Puffin. Of Chrome. Maar hoe maak je van deze je standaardbrowser? Als je op een link clickt wordt toch automatisch Safari geopend (die dus niet werkt). Met andere woorden: wat heb je dan aan deze tips??

  185. Met de laatste bekendmaking ben ik benieuwd wat er gebeurt wanneer ik apps met erin verwerkte gegevens als wachtwoorden, cookies, etcetera verwijder en dan opnieuw opstart. De iPads van de kinderen met vooral spelletjes en geen handige apps als Booking.com, marktplaats etcetera doen het gewoon….

  186. Origineel geplaatst door Tom
    Dit is echt te belachelijk voor woorden: iPad is compleet onbruikbaar geworden.

    Mwa, overdrijven is ook een kunst. Er blijft toch nog wel een enkele app over zonder clickbare links? Teletekst, Weather pro, ik noem maar wat.

  187. @emeel: Problemen komen vanzelf…

  188. iPhone 6 met iOS 9.3 nergens last van en ik gebruik ook de app van Booking.com

  189. @koert: meen jij dit nu? Van zodra je ergens op een link klinkt freezed het hele apparaat en moet je wachten tot springboard herstart. Zeer frustrerend, en als internet apparaat momenteel onbruikbaar.

    Voor een reeks apparaten die tot meer dan 1000 euro kosten en nu ook als “pro” in de markt gezet worden is dit totaal onaanvaardbaar.

    Als jouw nieuwe auto maar 10km/u meer rijdt zal je toch ook niet gelukkig zijn?

  190. En nog steeds geen oplossing 😡
     schaam je ik kan geen mails openen app sluit zichzelf. Surfen kan met andere browsers daarop wil ik wel even wachten maar mail is een ander verhaal

  191. Ik heb zelf een 6s plus en mijn vrouw een 6s. Ik heb dit probleem wel maar mijn vrouw totaal niet. We hebben de instellingen van mail en safari vergeleken maar zie geen verschil. Ik heb al mijn apps verwijderd, telefoon opnieuw opgestart maar probleem blijft. Dit probleem is groter dan we denken. Nergens anders op internet zie ik hier nieuws over. Tweakers kan ik niet benaderen vanaf de iPhone omdat ik die irritante cookie melding niet kan weg klikken.

  192. Origineel geplaatst door Tom
    @koert: meen jij dit nu? Van zodra je ergens op een link klinkt freezed het hele apparaat en moet je wachten tot springboard herstart. Zeer frustrerend, en als internet apparaat momenteel onbruikbaar.Voor een reeks apparaten die tot meer dan 1000 euro kosten en nu ook als “pro” in de markt gezet worden is dit totaal onaanvaardbaar.Als jouw nieuwe auto maar 10km/u meer rijdt zal je toch ook niet gelukkig zijn?

    Eens. Dit slaat gewoon nergens op. We mogen verwachten dat alles goed werkt. Dikke fail voor 

  193. @Ed: dank je ik sla het even op voor de volgende keer. Zo te lezen hier heeft het weinig zin!

  194. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  195. Dit is een bijzondere bug, vooral omdat het zich de laatste dagen voor doet en zeker niet eensluidend is!
    Op mijn 6S met IOS 9.3 werkte alles normaal, kon ik lintjes aanklikken in mail en Safari. Behalve zoeken met Google. Hier werkten de vinkje NIET. Zoeken via Bing ging wel goed.

    Ik heb de de websitedata en geschiedenis van Safari gewist, het toestel opnieuw opgestart en nu werkt alles weer perfect!
    Vooralsnog…

  196. Sinds gisteren ook een last van. iPad Air. Op 9.2.1. Lijkt mij dus niet zozeer een 9.3 bug. Misschien een app die ge-update heeft voor 9.3 die wij zo’n Bertje allemaal gebruiken? Imdb, pinterest, airbnb, LinkedIn, Netflix, Evernote, YouTube, spotify? Heb ik allemaal staan als update sinds uitkomen van 9.3…

  197. Geprobeerd om de oude versie terug te zetten, maar helaas geen reservekopie meer beschikbaar met die versie …dus uren bezig voor niks

  198. @Laurens: Zelfde geprobeerd maar bij mij blijft de bug bestaan.

  199. Ik heb nergens last van!

  200. Misschien heeft Apple al stiekem een backdoor ingebouwd voor de FBI en hebben kwaadwilligen er al misbruik van gemaakt 😬

  201. Ik stuur mijn mails door naar Gmail daar krijg ik ze wel open. Voor nu is dat even de oplossing. Inderdaad het probleem zit in safari.

  202. Origineel geplaatst door Inge
    @cristien: Ik heb de update niet gedaan, hij is er niet meer voor mijn ipad denk ik (ipad 4 retina) en ik heb dit ook met verschillende apps vanaf gisteren.
    Zou het helpen om hem te herstellen of maakt dat niet uit?

    nee helpt niet. Gebruik een andere browser en stuur je mails tijdelijk door naar Gmail
    Daar werkt het wel goed. Succes

  203. Origineel geplaatst door Tom
    @koert: meen jij dit nu? Van zodra je ergens op een link klinkt freezed het hele apparaat en moet je wachten tot springboard herstart. Zeer frustrerend, en als internet apparaat momenteel onbruikbaar.

    Ik meen het dat ik het overdreven vind als je stelt dat je iPad nu ‘volledig onbruikbaar’ is geworden. Ik ontken niet dat het een ernstig probleem is. Maar er is zoveel meer te doen op een iPad dan alleen maar op linkjes clicken. Hij is deels onbruikbaar geworden.

  204. iPhone 6, iOS 9.3: geen probleem.
    iPad air, iOS 9.2.1: linkjes werken niet.

    Erg vreemd en onhandig. Het gekke is: het klikken op de url zorgt er niet voor dat de pagina opent, maar de geschiedenis zegt wel dat de pagina geopend is.

  205. Origineel geplaatst door cristien
    nee helpt niet. Gebruik een andere browser en stuur je mails tijdelijk door naar Gmail
    Daar werkt het wel goed. Succes

    Zoals eerder al geschreven: Gebruik bv firefox en open de link in een nieuw tabblad.

  206. Hi, ik heb een ipad air 2 en ik heb meteen na downloaden van ios 9.3 last van deze bug. Doorklikken lukt niet meer en mijn ipad freezed ook de helft van de tijd. Uitzetten van java script helpt maar zeer beperkt.
    Aangezien ik veel op internet surf is door deze bug mijn ipad eigenlijk redelijk useless. Het doorklikkeen op sites blijkt essentieel om prettig te kunnen internet surfen.
    Ik hoop dat Apple snel met een oplossing komt want dit is zeer vervelend.

  207. Origineel geplaatst door cristien
    nee helpt niet. Gebruik een andere browser en stuur je mails tijdelijk door naar Gmail
    Daar werkt het wel goed. Succes

    Dit snap ik niet. Ik heb als mailadres een gmail account. Hoe kan ik dit doorsturen naar Gmail? Daar is het toch al of ben ik gek?

  208. Sinds twee dagen geen doorlinks meer mogelijk in je mails maar ook in doorlinks in newsitems. Snel een nieuwe update want dit is zeer hinderlijk. Chrome werkt wel

  209. Eigenlijk schandalig. Je moet best diep in je buidel tasten om een appelproduct aan te schaffen. Daarnaast worden de updates eerst getest maar zulks eenvoudige defecten ziet men over het hoofd. Ook ik kan geen linkjes openen, ik gebruik Ipad air 2 en mini.

  210. Voorlopig even Chrome gebruiken, zeer irritant deze bug

  211. Origineel geplaatst door Bas:
    Dit snap ik niet. Ik heb als mailadres een gmail account. Hoe kan ik dit doorsturen naar Gmail? Daar is het toch al of ben ik gek?

    gmail kan ik gewoon wel open maken met gmail app. Voor ander mail gebruik ik nu Bluemail app Werkt perfect.

  212. Wat gek. Herken de problemen niet. Gebruik voor email spark. iOS 9.3, iPhone 6

  213. Ergens las ik de tip: zoekmachine op iPhone wijzigen naar Bing. Dat levert bij mij goede resultaten. Kon eerst geen links meer gebruiken na een Google-zoekactie, maar zelfde zoekopdracht op Bing levert wel “linkable” Url’s.

  214. Booking .com verwijderen heeft bij mij geen resultaat gehad

  215. ben ik de enige die nergens last van heeft?

  216. Een mogelijke oplossing is als je iets hebt gezocht op google chrome druk iets langer op de link en er opent zich een keuze menu. Selecteer openen op nieuw tabblad. Werkt bij mij goed. succes

  217. De laatste update van Booking.com liep heel langzaam en stokte voortdurend; iemand daar ook last van gehad? Ik heb hem zelfs tijdens het updaten eraf gehaald en opnieuw moeten installeren…..

  218. Ik heb geprobeerd te downgraden, maar mij is niet duidelijk hoe. Via ipsw.me kan ik IOs 9.2.1 downloaden op de pc, maar alleen als zip-bestand. Ik kom het ipsw bestandsformaat na openen van het zip-bestand niet tegen. Wat doe ik fout.
    Alvast bedankt voor de hulp.

  219. @Danyel: Laten we even on-topic blijven please

  220. Origineel geplaatst door Ton
    Ik heb geprobeerd te downgraden, maar mij is niet duidelijk hoe. Via ipsw.me kan ik IOs 9.2.1 downloaden op de pc, maar alleen als zip-bestand. Ik kom het ipsw bestandsformaat na openen van het zip-bestand niet tegen. Wat doe ik fout.
    Alvast bedankt voor de hulp.

    helpt niet. Je moet gewoon wachten en lees de tips hier wat je voorlopig kan doen

  221. Ik merk sinds 9.3 dat sites moeilijk kan bezoeken, veel websites laden heel langzaam(soms wisselen van WiFi laad die ineens heel snel maar daarna is weer een ramp).

    Ik heb dit zowel op de iPad air en iPhone 6

  222. Ik heb een iPhone 6 plus en een iPad Pro en heb (gelukkig) nergens last van.

  223. @Frasnk: 1) Booking.com wordt aangegeven als een (mogelijke) veroorzaker,
    2) update van Booking.com deed vreemd,

    1 2 zou zomaar 3 kunnen zijn…….

  224. De desktop versie biedt uitkomst

  225. Nou ben ik wel heel benieuwd hoeveel gebruikers de Booking.com app op hun telefoon/ipad hebben staan?

    Ik iig niet en heb ook geen problemen.
    Om de kat niet op het spek te binden, geen update toegepast op de ipads 😉

  226. @vuurvreter: Zoals gezegd. Wel op de Iphone 6 plus, niet op de Ipad Air. Iphone doet het niet meer, Ipad nog wel…..

  227. Het probleem lijkt bij mij erger en erger te worden.
    Eerst na de update geen problemen, daarna dezelfde als veel mensen hier melden. Workarounds werken maar heel even.
    Nu zijn zelfs de reacties op de iculture site niet meer te benaderen. 404 foutmelding ;-(

    Ter aanvulling: heb geen booking.com app. Problemen alleen op Ipad pro en ipad air2. Op iphone6 werkt alles prima!
    Met precies dezelfde imstellingen, zelfde ios 9.3 en bijna dezelfde apps geïnstaleerd. Er lijkt geen echte lijn in het probleem te zitten, blijft curieus en een raadsel.

  228. Werkt bij mij ook ni in Chrome. Al vanalles geprobeerd maar geen oplossing.

  229. Ze maken er bij Apple een zooitje van, tenminste bij de ontwikkeling van ios. Breng ios6 weer uit en je hebt weer een snel en stabiel systeem. Ik zit toch te overwegen om Android eens te proberen.

  230. (…) Wie gaat 229 commentaren lezen (…)?

  231. Ik kan een link in safari niet openen, maar ook niet in Firefox of Chrome 🙁

    Dus bij geen van deze werkt een link en/of in mijn mail werkt het niet. Heel vervelend!! Heb booking app niet!!

  232. @bas: gewoon effe downgraden naar 9.2.1
    Werkt alles perfect en dan wachten tot 9.3.1 d’r is

  233. Het komt niet alleen voor op iOS 9.3, ik had hier ook last van op iOS 9.0.2 na het gebruik van de Booking.com app. Ik heb het inmiddels op weten te lossen dankzij filesystem access (jailbreak).

    Je kunt SharedWebCredentials (swcd) uitzetten in het bestand /Library/LaunchDaemons/com.apple.swcd.plist door de waarde van com.apple.SharedWebCredentials op false te zetten.

    Na een reboot werken linkjes dan gewoon weer!

  234. ook ik heb enkele dagen last gehad met safari op ipadair2. had nog geen ios 9.3 dus daar kon het niet aan liggen. Alles wat bovenstaand genoemd is gedaan, java script uit, booking.com verwijdert, bing zoekmachine ipv google etc. niets hielp. nu een reservekopie van een jaar geleden op mijn ipad gezet…en voorlopig werkt alles weer. geen updates erop gezet..dus ben benieuwd

  235. na update kan je idd geen links van safari meer openen. Na Javascript uit geschakeld te hebben lukt het wel, echter veel links werken met javascript, dus onvolledige websites……….
    Booking.com al 7 maanden geleden gedownload, geen problemen gehad. Na ios 9.3 zijn de problemen gekomen

  236. Haha: Een kleine groep gebruikers heeft hier last van.

    33 duizend views en 31 pagina’s mensen die de moeite nemen om het probleem te melden.

  237. Wel problemen. Ook bij Chrome als browser. Links openen niet. Door de link even vast te houden kan ik hem wel openen in een tweede tabblad. Daarnaast veel vastlopers. Balen!

  238. Ik heb nergens last van op mijn iPhone 6s met iOS 9.3 ik heb dan ook de booking app niet

  239. @BC-degraaf: Komt nog wel

  240. Lukt zelfs niet om via Google op de linken van de zoekresultaten te klikken…😳
    Apple zal deze bug echt hééél snel moeten oplossen!! 🙁

  241. De app van booking.com heeft een update gekregen. Heb deze zojuist uitgevoerd, maar durf de app nog niet op te starten….

  242. Origineel geplaatst door Paul538
    (…) Wie gaat 229 commentaren lezen (…)?

    ik wel in de hoop dat iemand een oplossing weet. 🤔😀

  243. Heb op een 4S die teruggezet is naar 9.2.1 en waarop de app van Booking is geinstalleerd geen probleem met openen linkjes in Safari, Mail etc
    Op de 6S (ook gedowngrade naar 9.2.1) nog steeds wel probleem met linkjes. Niet als ik Opera mini browser gebruik en links open in nieuwe tabbladen. Deïnstalleren Booking app had geen objectief meetbaar verschil

  244. Na uitzetten van javascript werkt alles weer naar behoren op Ipad met 9.2.1. Booking.com staat nog steeds geïnstalleerd.

  245. Update naar 9.3 Op mijn 6s betekent al drie dagen geen internet. De apps kan je nog wel gebruiken. Hoe is het mogelijk dat appel zo een fout kan maken. Diep teleurgesteld. Ik heb geen zin om alles terug te zetten naar 9.2.1 of andere toeren uithalen . Graag snel een oplossing a.u.b.

  246. Na uitzetten van javascript werkt alles weer naar behoren op Ipad met 9.2.1. en ook op iphone met 9.3 de Booking.com app staat op beide nog steeds geïnstalleerd.

  247. Origineel geplaatst door Ron
    Na uitzetten van javascript werkt alles weer naar behoren op Ipad met 9.2.1. en ook op iphone met 9.3 de Booking.com app staat op beide nog steeds geïnstalleerd.

    bij mij helpt dat niet! Behoorlijke aanfluiting voor 

  248. Bij mij werkt het uitschakelen van Javascript.

  249. iPhone 6, iOS 9.3: geen probleem.
    iPad air, iOS 9.2.1: linkjes werken niet.

    In beide gevallen is de App van booking.com aanwezig overigens.

  250. Websites laden niet in chrome en Safari…..,
    Wat wel lukt is dat als ik enkele seconden op een site klik krijg ik de optie Openen in nieuw tapblad, vervolgens open ik het nieuwe tapblad en is de site wel te openen.
    Hopelijk komt apple snel met een oplossing.

  251. Misschien even domme opmerking hoor, maar hoe kan één app (Booking.com) het complete iOS vernaggelen? Er bestaat toch zoiets als sandbox???

    Daarom geloof ik niet in al de mogelijk aangedragen ‘oplossingen’ of dat het mogelijke probleem bij de update naar 9.3 ligt. Wat ik wel geloof? Er is een knoepert van een virus actief!!

  252. Bij mijn 6 heeft Chrome hetzelfde probleem.

  253. Zelfde probleem op iPhone6 pas na paar dagen installatie last van. Waardeloos, mail, safari en andere links lopen vast. Booking.com verwijderd, maar geen verschil. Chrome werkt ook niet. Hoop nu op snelle update.

  254. Ook hier grote problemen met een iPad Pro en een iPhone 6. Url’s werken niet ook in allerlei apps die werken url’s problemen. Chrome firefox icapmobile en opera geen oplossing. Booking.com verwijderd en boze mail gestuurd naar Booking.com
    Apple support vind het heel vervelend maar heeft geen idee wanneer het opgelost word. Laten we allemaal veel geluid maken. Zorg dat het op de voorpagina komt van de kranten laat de aandelen Apple crashen dan komen ze heel snel in beweging. Sterkte iedereen!

  255. Origineel geplaatst door cristien
    bij mij helpt dat niet! Behoorlijke aanfluiting voor 

    Volgens mij is de enige link die nog werkt bij jou de reacties lezen van dit artikel. Vandaar dat je om de twee posts weer een nieuwe reactie plaatst. Je hebt je intussen van complete leek tot expert opgeworpen zie ik en dat allemaal binnen één artikel. Bravo!

  256. Ik had dezelfde problemen. Ook Chrome werkte niet bij mij.
    Op andere fora wordt gezegd dat naast de Booking.com app, er meerdere apps zijn die hetzelfde probleem kunnen veroorzaken.
    Uiteindelijk heb ik op mijn iPhone 6s+ een restore als nieuwe telefoon gedaan en alleen de essentiële apps geïnstalleerd. Daarbij goed opgelet om alleen apps te installeren die de afgelopen week geen updates hebben gehad.
    Alles werkt nu weer als vanouds. Voorlopig installeer of update ik geen enkele app meer.

  257. Hier hetzelfde probleem, ineens geen linkjes meer kunnen openen….erg vervelend! Ben al zo gewend aan mijn Ipad…. 🙁

  258. Laat ze maar heel snel met een update komen. Alles al geprobeerd en niks helpt. Zowel iphone als ipad niet…

  259. Linkjes in Safari werkten bij mijn iPhone 6 ook niet meer. ( Ios versie 9.3 (13E233))
    Oplossing gevonden door de browser geschiedenis te verwijderen.
    Instellingen>Safari>wis geschiedenis en websitedata.

    Booking.com app lijkt gewoon te werken. Ik kan diverse hotels bekijken.

  260. Origineel geplaatst door cristien
    ik wel in de hoop dat iemand een oplossing weet. 🤔😀

    Wanneer er (door wie of welk bedrijf dan ook) aan ‘het begin’ geen blunders worden gemaakt, dan hoeven achteraf geen oplossingen voor deze blunders door derden aangedragen te worden. Schandelijk dat een dergelijk bedrijf dit zichzelf toestaat. De oeroprichter kan zich voor de zoveelste keer omdraaien in z’n urn (…)

  261. Oplossing die bij mij werkte (obv diverse oplossingen op internet):
    – als de booking.com niet hebt even herinstalleren
    – flight mode aan
    – start de booming.com app
    – sluit de app af door dubbelklikken op de home knop en dan omhoog swipen
    – ik heb zelf meteen alle apps op die manier afgesloten, ik weet niet of dat perse nodig is
    – telefoon uitschakelen
    – telefoon inschakelen
    – zo snel mogelijk de booking.com app verwijderen (snelheid is hier belangrijk!)
    – flight mode uit en klaar

  262. Sinds een aantal dagen het probleem op m´n Ipad, kan geen linkjes openen via Google. Gelukkig nog wel op m´n Iphone 5s. Heel vervelend is een understatement.
    Heeft niets te maken met update, deze heb ik pas gedaan nadat dit probleem was ontstaan, in de hoop dat het dan over zou zijn. Had ik deze site maar eerder gezien :-)) Nu Booking.com app verwijderd en javascript uitgezet en het lijkt weer te werken.

  263. Wanneer komt er nu eens een oplossing van Apple? Dit kan toch echt niet?!!
    Nooit eerder meegemaakt met Apple!

  264. Origineel geplaatst door Rik
    Oplossing die bij mij werkte (obv diverse oplossingen op internet):- als de booking.com niet hebt even herinstalleren- flight mode aan- start de booking.com app- sluit de app af door dubbelklikken op de home knop en dan omhoog swipen- ik heb zelf meteen alle apps op die manier afgesloten, ik weet niet of dat perse nodig is- telefoon uitschakelen- telefoon inschakelen- zo snel mogelijk de booking.com app verwijderen (snelheid is hier belangrijk!)- flight mode uit en klaar

    Mooi verhaal; werkt niet bij mij.

  265. op mijn iPhone 6plus werken de links ook niet in Chrome – in tegenstelling tot wat in het begin van het artikel gesuggereerd wordt. Dat is dus geen zinvolle workaround.

  266. Origineel geplaatst door Eric
    Wanneer komt er nu eens een oplossing van Apple? Dit kan toch echt niet?!!
    Nooit eerder meegemaakt met Apple!

    Eric toch!😇 Welkom in de wereld van Apple…

  267. Nergens last van op mijn iPhone 6 en iPad Air

  268. Schandalig  nog steeds
    geen oplossing! 😡😩

  269. Ik word er wanhopig van en denk er zelfs aan toch maar naar de winkel te gaan voor een Nexus 6P

  270. Thanks for reaching out. Please contact our Apple TV team for this. You can reach them here: http://getsupport.apple.com

     gebeld, ze weten niet Hoelang dit nog gaat duren. schiet dus ook niet op!

  271. @Fred: ben anderhalf jaar geleden overgestapt van Android naar iPhone. Tot nu toe zeer tevreden geweest. Jammer dat het zo lang duurt een update uit te brengen, kan zelfs niet meer via de ING website inloggen 😥

  272. Mijn iPad Air 2 had meteen problemen na de nieuwe update. Mailprogramma loopt meteen vast als ik op een link klik en in Safari kan ik ook niet op een link klikken.

    Ik heb inderdaad de Booking.com app.

  273. Onbegrijpelijk dat apple haar gebruikers zo lang laat wachten.
    Al 6 dagen lang is het surfen op ipad en iphone een crime.
    Als je dan zo merken-trouw bent om alleen maar apple apparaten in huis te hebben, sta je toch maar even mooi in de kou.

    Het lijkt erop dat apple door hoogmoed haar koppositie op gebied van betrouwbaarheid heeft bereikt. Vanaf hier alleen maar bergaf?
    Opkomst en ondergang van een imperium, let op mijn woorden.

  274. Al bijna een week zowel op mijn Iphone 6s en mijn Ipad Air geen enkele surfmogelijkheid. Javascript uitzetten of apps verwijderen helpt niets.
    Onbegrijpelijk dat Apple zolang zijn gebruikers zoveel functionaliteit ontneemt.

  275. Ik heb gedowngrade naar 9.2.1, daar getest en toen werkte het weer. Daarna weer update 9.3 en nu werkt alles weer prima..

  276. Ik word nu ook echt ongeduldig hoor… M’n 6s is echt niet te gebruiken op deze manier.. Waarom moeten we ZOLANG wachten???? Apple waar blijf je????

  277. Dit is echt te belachelijk voor woorden dat het zolang moet duren. Zelfs de linkjes in chrome werken niet.
    Zowel op iphone als op ipad niet.

  278. Ik heb het idee dat we in de steek worden gelaten. Wanneer gebeurd er nou iets een keer Apple? Is al weer bijna een week deze problemen.
    Heb van alles geprobeerd. Ook de iPhone wissen en opnieuw installeren helpt ook niet.
    Triest ik heb een iPhone 6 gekocht en geen potlood. Je praat toch over een apparaat van €700. Die nu werkt als een van €10.

  279. Ik ben het ook echt zat. Waar kan ik info van apple vinden? Doe maar een url die ik in chrome plak 🙁

    @cristien: handig linkje

  280. Origineel geplaatst door Dani
    Ik word nu ook echt ongeduldig hoor… M’n 6s is echt niet te gebruiken op deze manier.. Waarom moeten we ZOLANG wachten???? Apple waar blijf je????

    hetzelfde hier!!

  281. (Red.) Niet schreeuwen. Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  282. De laatste tijd ervaar ik steeds meer problemen met mijn IPad en IPhone. Jammer dat Apple het niet meer voor elkaar krijgt om de kwaliteit te leveren zoals in het verleden. Ik kan geen enkele link meer aanklikken. Schermen lopen continue vast. Ik begin te overwegen of het wellicht toch verstandig wordt om over te stappen op Samsung. Dat zou dan wel met pijn in mijn hart zijn. Maar voor de prijs die we voor Apple producten moeten betalen mag je toch wat meer verwachten denk ik.

  283. Ik heb ook problemen na update 9.3. Vreemd dat het bij Apple zo lang moet duren voordat ze met een oplossing komen. Alle punten van de workarround geprobeerd maar dit bied geen oplossing. Chrome installeren is de enige (tijdelijke) oplossing.

  284. Ik verbaas me echt over de kleuters die zich hier manifesteren. Dat je nu even niet op een linkje kunt klikken… ‘Ik ga naar Samsung!’ ‘Apple MOET dit NU oplossen!’ ‘Mijn iPhone is niet meer te gebruiken!’ en meer van dit soort infantiel gedrag… Als ik dit allemaal zo lees dan lijkt het wel of het enige dat je met je iPhone kunt doen (en blijkbaar ook de hele dag gedaan wordt) is op linkjes klikken???

  285. Ik verbaas me over uw minimaliserende reacties Bas. Ik zou voorzichtiger zijn, en de “klagers” hier niet direct kleuters noemen. Mensen die hier geïrriteerd hun beklag doen zijn eerder power users, en geen kleuters die hun device enkel gebruiken voor wat muziek, Whatsapp en sms geleuter tussen de lesuren op school. De huidige bug is wel degelijk degelijk rampzalig voor de professionele gebruikers onder ons. En de laksheid van Apple is inderdaad hemeltergend! We zijn intussen 6 dagen verder.
    Om toch op een constructieve noot te eindigen: in INSTELLINGEN de WEBBROWSERDATA wissen ( deactiveren Java ) bracht bij mij wat soelaas. (Tip van Joscha). Let wel: je verliest al je openstaande safari tabs!

  286. Origineel geplaatst door Bas
    Ik verbaas me echt over de kleuters die zich hier manifesteren. Dat je nu even niet op een linkje kunt klikken… ‘Ik ga naar Samsung!’ ‘Apple MOET dit NU oplossen!’ ‘Mijn iPhone is niet meer te gebruiken!’ en meer van dit soort infantiel gedrag… Als ik dit allemaal zo lees dan lijkt het wel of het enige dat je met je iPhone kunt doen (en blijkbaar ook de hele dag gedaan wordt) is op linkjes klikken???

    Moet ik hier serieus op reageren?
    Als je bewust altijd gekozen hebt voor kwaliteit en je betaald daar een flinke prijs voor dan mag je wat terug verwachten. Ik constateer steeds vaker dat Apple problemen heeft met het bieden van kwaliteit. Een bug is altijd mogelijk maar ik heb al 6 maanden het gevoel dat mijn iphone en ipad minder lekker werken.

    Noem me een kleuter of wat je wilt. Dat zegt meer over jou dan over mij!

  287. Het is serieus een onwerkbare situatie geworden voor mij. Ik heb mijn Windows Phone weer afgestoft nu.. maar daar word ik ook niet vrolijk van.

  288. Schandalig dat dit probleem zolang moet duren vooraleer Apple dit oplost. Worden de updates niet grondig getest voor dat ze uitgebracht worden? Foei foei Apple!

  289. Ik heb Firefox gedownload de linkjes werken door ze te openen in een nieuw tabblad. Is een omweg maar beter dan niets -:)

  290. Er staat open met chrome maar dat lukt bij mij ook niet, chrome stond al geïnstalleerd en het is hetzelfde probleem, enkel kan ik bij chrome vragen het in een nieuw tabblad te openen. Ik gebruik een ipad 4 retina en deed de update nog niet.
    Booking.com stond er al lang op maar heb die nu verwijderd. JavaScript aangepast maar niks helpt.

  291. Hallo ik heb het zelfde probleem met mijn iPad mini al voor de update 9.3
    Ik ben eigelijk pas vandaag het net afgezocht voor deze bug
    Ik dacht eerst dat mijn kleindochter iets in de afstelling veranderd had(2jaaroud) intersief aan het zoeken geweest in de instelingen maar niets gevonden
    Toen de instructies op gevolgd op jullie site booking .com verwijderd niet geholpen
    Heb Java uit geschakeld dit heb geholpen alleen Google komt nu kleine in beeld

  292. Origineel geplaatst door Renr
    Ik ben het ook echt zat. Waar kan ik info van apple vinden? Doe maar een url die ik in chrome plak 🙁

    @cristien: handig linkje

    @VIVIENDelphine We offer support via Twitter in English. For help in your preferred language click here: http://getsupport.apple.com
    Ik heb mij laten bellen. Schiet niet echt op maar veel klachten helpt misschien

  293. @AppleSupport on Twitter

  294. Net apple support aan de lijn gehad
    Ook hun hebben nog geen zicht op een update

    Ze zeggen zo spoedig mogelijk, maar moest toegeven dat het ook best nog even kan duren

  295. Origineel geplaatst door Loma
    Om toch op een constructieve noot te eindigen: in INSTELLINGEN de WEBBROWSERDATA wissen ( deactiveren Java ) bracht bij mij wat soelaas. (Tip van Joscha). Let wel: je verliest al je openstaande safari tabs!

    Deze optie heeft bij mij gewerkt, bedankt! Het was echt heel vervelend om geen link te kunnen aanklikken. Pff, het lukt weer 😉

    Ik heb alleen nog wel een probleem dat ik vanuit mijn mail geen link kan aanklikken :(. Dus kan vanuit de mail niet naar de browser, dat is wel vervelend.

  296. Update is er nu 9.3.1

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.