iPad in bed

Foutje: ‘s nachts naar iOS 9.1 updaten schakelt wekker uit

Als je 's nachts de update naar iOS 9.1 uitvoert, kan het gebeuren dat de wekker op je iPhone wordt uitgeschakeld, blijkt uit ervaringen van heel wat mensen.

iPad in bed
De overgang naar wintertijd is bij de iPhone en iPad dit jaar vrij vlekkeloos verlopen. Voorgaande jaren kregen we nog regelmatig klachten over wekkers die niet waren afgegaan, maar inmiddels lijkt Apple het bijwerken van de klok redelijk onder de knie te hebben. Toch gaat er nog steeds iets mis: als je je iPhone ‘s nachts laat bijwerken zal de wekker niet afgaan, blijkt uit diverse ervaringen op Twitter.

Wekkerbug in iOS 9.1

Sinds iOS 9 is het mogelijk om ‘s nachts te updaten naar de nieuwste iOS-versie, mocht je er overdag geen tijd voor hebben. Bij iOS 9.1 blijkt echter dat de wekker dan wordt uitgeschakeld. Toevallig was in iOS 9.0.1 nog een probleem met wekkers opgelost.

Wil je dat probleem voorkomen, dan zit er niets anders op dan de update gewoon overdag uit te voeren via Instellingen > Algemeen > Software-update. Of installeer gewoon een goede wekkerapp.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2015, 23:05
Categorie iOS
Onderwerpen ios 9.1, wekker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.