Apple stelt (publieke) beta 5 van iOS 9.1 beschikbaar aan ontwikkelaars en testers

Apple heeft vanavond de vijfde beta van iOS 9.1 beschikbaar gesteld. Ontwikkelaars kunnen hun toestel nu updaten naar deze nieuwste versie van de aanstaande iOS 9.1-update.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iOS-9-1-EmoijApple heeft vandaag de vijfde beta van iOS 9.1 beschikbaar gesteld. Het gaat om de beta voor ontwikkelaars (buildnummer 13B137) en de publieke beta voor goedgekeurde testers. In deze testversie verbetert Apple de nieuwe functies die al in de eerdere iOS 9.1 beta waren geïntroduceerd, waaronder de nieuwe emoji.

De belangrijkste toevoeging van iOS 9.1 tot dusver is een aantal nieuwe emoji, zoals een middelvinger, een eenhoorn en een taco. Deze maken allemaal deel uit van Unicode 8. Andere verbeteringen in het besturingssysteem zijn onder andere te vinden in de Instellingen-app: daar vind je voor de Berichten-app de mogelijkheid om foto’s van contacten uit te schakelen.

Bekijk ook

Dit zijn de nieuwe emoji van iOS 9.1

De eerste beta van iOS 9.1 voegt een flinke lading nieuwe emoji toe, zoals een blokje kaas, een burrito en een zuchtend mannetje. En de middelvinger! We zetten in dit artikel de nieuwe figuurtjes voor je op een rij.

iOS 9.1 beta 5

iOS 9.1 moet eind oktober of begin november verschijnen en dient vooral als update voor de nieuwe grote iPad Pro. Zeer waarschijnlijk zal de iPad Pro dan ook standaard geleverd worden met iOS 9.1. iOS 9.1 heeft dan ook voornamelijk functies die speciaal voor de iPad Pro zijn, zoals ondersteuning van de Apple Pencil en Smart Keyboard.

Bekijk ook

Alles over de iPad Pro: prijzen, aanbiedingen en meer

Kom alles te weten over de iPad Pro, de grotere professionele tablet van Apple. Alle informatie als je een iPad Pro wilt kopen, een goede aanbieding zoekt en welke modellen er zijn verschenen.

Updaten naar iOS 9.1 beta 5

Heb je een eerdere iOS 9.1 beta geïnstalleerd? Dan kun je meteen upgraden naar iOS 9.1 beta 5 vanuit de iOS-instellingen. Dit doe je bij Instellingen > Algemeen > Software-update. Zit je nog op een eerdere iOS-versie, dan moet je de beta downloaden via Apple’s ontwikkelaarswebsite. Hiervoor dient je toestel geregistreerd te staan bij een ontwikkelaarsaccount. Je installeert de beta dan vanuit iTunes. Ben je tester van de publieke betaversie, dan moet je hiervoor aangemeld zijn bij Apple.

iOS 9.1 verwachten we eind oktober of begin november als officiële update voor iedereen.

Voor een overzicht van alle eerdere betaversies verwijzen we naar ons Dossier iOS 9.

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.