ios-8-logo-groot

iOS 8.0.2 update nu beschikbaar

Apple heeft iOS 8.0.2 uitgebracht. Deze update lost de eerdere problemen van iOS 8.0.1 op, en heeft ook alle verbeteringen van iOS 8.0.1.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

iOS 8.0.2 update iphone ipadApple heeft iOS 8.0.2 beschikbaar gesteld. De update lost een probleem op dat veroorzaakt werd door iOS 8.0.1. Door deze update hadden voornamelijk bezitters van een iPhone 6 (Plus) te maken met weggevallen mobiel bereik en een niet meer werkende Touch ID.

In iOS 8.0.1 werden een aantal veel voorkomende problemen opgelost, waaronder een bug waardoor de apps voor HealthKit niet konden gebruiken en een probleem met toetsenborden van derde partijen. Ook problemen met Reachability en SMS-data zijn opgelost. Dit is een compleet lijstje met alle verbeteringen:

  • Er is een probleem verholpen in iOS 8.0.1 dat zorgde voor wegvallen van mobiel bereik en Touch ID op iPhone 6 en iPhone 6 Plus.
  • Er is een probleem verholpen zodat HealhKit-apps nu beschikbaar kunnen worden gemaakt in de App Store.
  • Er is een probleem verholpen dat ertoe kon leiden dat toetsenbord van derden gedeselecteerd konden worden wanneer een gebruiker zijn of haar toegangscode invoerde.
  • Er is een probleem verholpen dat ertoe kon leiden dat sommige apps geen toegang meer hadden tot foto’s in de fotobibliotheek.
  • De betrouwbaarheid van de Bereikbaarheid-functie op iPhone en iPhone 6 Plus is verbeterd.
  • Er is een probleem verholpen dat kon leiden tot onverwacht gebruik van mobiele data bij het ontvangen van sms/mms-berichten.
  • Betere ondersteuning voor ‘Vraag om te kopen’ bij gezinsdeling voor aankopen vanuit apps.
  • Er is een probleem verholpen dat ertoe kon leiden dat beltonen niet werden teruggezet uit iCloud-reservekopieën.
  • Er is een probleem verholpen dat ertoe leidde dat er geen foto’s en video’s vanuit Safari konden worden geüpload.

Volgens Bloomberg was de verantwoordelijke manager voor de kwaliteitsbewaking van iOS 8.0.1 ook degene die destijds verantwoordelijk was voor het geplaagde Apple Maps-project. Een bron vertelde Bloomberg dat de betreffende manager verwijderd was uit het Apple Maps-team, maar een leidende rol behield (en voor zover bekend nog heeft) als testmanager voor iOS.
De volkomen mislukte iOS 8.0.1-update forceerde Apple tot publicatie van een speciaal supportdocument waarin werd uitgelegd hoe getroffenen weer terug konden downgraden naar iOS 8.0.

Volgens Apple zijn uiteindelijk maar 40.000 iPhone 6- en iPhone 6 Plus-devices getroffen door de updateproblemen van iOS 8.0.1. Onbekend is welke meetmethodiek hiervoor is toegepast, maar dat aantal klinkt ons persoonlijk als te laag in de oren. Daarbij zijn veel mensen door sites als iCulture ook tijdig gewaarschuwd om de update niet te doen, waardoor erger voor Apple is voorkomen.

Apple gaat in ieder geval nog een tweede (of derde zo je wil) update voor iOS 8 uitbrengen in de komende weken, omdat Apple Pay nog niet geactiveerd is. Dit is de mobiele betaaldienst die vanaf oktober van start gaat in de Verenigde Staten. Nederland volgt mogelijk in 2015 met Apple Pay.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2014, 22:39
Categorie iOS
Onderwerp ios 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.