apple-fabriek-bendgate

Bendgate: Apple geeft kijkje in iPhone-testlaboratorium

Apple gaf journalisten een kijkje in het testlaboratorium waar iPhones worden getest, om duidelijk te maken dat ze ook intensief dragen in broekzakken vooraf testen.

apple-fabriek-bendgateApple zit in z’n maag met #bendgate en de grappen over kromgetrokken iPhones niet van de lucht. Om te laten zien dat Apple de toestellen zelf aan zware testen blootstelt hebben ze een aantal journalisten uitgenodigd om te gaan kijken in het laboratorium waar nieuwe iPhones worden getest.

Apple’s senior vice-president voor Hardware Engineering Dan Riccio leidde de verslaggevers persoonlijk rond en liet ze zien hoe elke iPhone-generatie wordt getest. Uiteraard wordt ook gekeken of de iPhone door het draaien kapot gaan of van vorm veranderen. Daarbij simuleren ze de druk op het toestel, wanneer deze in je broekzak zit.

Apple gaf gisteren ook een reactie op de vele berichten. Volgens het bedrijf zijn er maar 9 klachten binnenkomen van gebruikers die hun iPhone hadden kromgetrokken. Het officiële standpunt van Apple is nog steeds dat bij dagelijks en normaal gebruik de iPhone niet zal buigen. Ben je toch door teveel zitten erin geslaagd om je iPhone te buigen, dan kun je teruggaan naar de Genius Bar om ‘m te laten onderzoeken.

Bendgate-grappen van concurrenten

De concurrentie speelde natuurlijk ook meteen in op #bendgate. HTC, LG en Samsung maakten er grapjes over op Twitter.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2014, 14:30
Categorie iDevices
Onderwerp bendgate

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.