Reacties voor: iOS 7 vanavond vanaf 19:00 uur verwacht: bereid je nu voor

Apple zal op woensdag 18 september om 19:00 uur iOS 7 beschikbaar stellen. In dit artikel lees je alle belangrijke voorinformatie.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 213 reacties

  1. dat word alle jailbreak apps backuppen voordat ik upgrade…..zucht… slideselect, bitesms, celeste, dospad, nds, PPSPP, icaughtupro, IDOS, iFile, powerdown enhancer en user agent faker ik ga jullie erg missen voorlopig 🙁

  2. Ik heb nu een iPhone 5 met 6.1.2 jailbreak, kan ik morgen gewoon iOS 7 updaten via iTunes zonder mijn iPhone te herstellen of iets?

  3. Ik wacht in ieder geval met mijn iPad 3 te upgraden. Ik begrijp dat iOS 7 daarop nog erg buggy is. En ik had een iPhone 3G toen iOS 4 werd gelanceerd….nooit weer.

  4. Origineel geplaatst door borgqueenx
    dat word alle jailbreak apps backuppen voordat ik upgrade…..zucht… slideselect, bitesms, celeste, dospad, nds, PPSPP, icaughtupro, IDOS, iFile, powerdown enhancer en user agent faker ik ga jullie erg missen voorlopig

    Waarom ga je dan uberhaupt over op iOS7 als er nog geen jailbreak is en dus inderdaad die apps gaat missen?

  5. Origineel geplaatst door BasZ
    Waarom ga je dan uberhaupt over op iOS7 als er nog geen jailbreak is en dus inderdaad die apps gaat missen?

    er is ook veel van IOS 7 wat ik anders moet missen….choices choices ^^

  6. @Robert: Enkel als je een iPhone 5 heb kan updaten naar iOS 6.1.4. Bij de iPhone 4/4S is de laatste 6.1.3

  7. Origineel geplaatst door Quang
    Ik heb nu een iPhone 5 met 6.1.2 jailbreak, kan ik morgen gewoon iOS 7 updaten via iTunes zonder mijn iPhone te herstellen of iets?

    Dat kan met iTunes 11.1. Na de update liefst geen backup terugzetten van iOS 6.1.2 met jailbreak restanten want dan zou iOS 7 wel eens raar kunnen doen. 😉

  8. Origineel geplaatst door Timosha
    Origineel geplaatst door QuangIk heb nu een iPhone 5 met 6.1.2 jailbreak, kan ik morgen gewoon iOS 7 updaten via iTunes zonder mijn iPhone te herstellen of iets?Dat kan met iTunes 11.1. Na de update liefst geen backup terugzetten van iOS 6.1.2 met jailbreak restanten want dan zou iOS 7 wel eens raar kunnen doen.

    Dat geldt overigens niet voor iCloud backups, die werken wel gewoon naar behoren bij het terugzetten

  9. “Update je iPhone, iPad of iPod touch naar iOS 6.1.3 (alle iDevices uitgezonderd de iPhone 5) of iOS 6.1.4 (iPhone 5), de nieuwste iOS-versie die op het moment beschikbaar is.”

    Is dit persé nodig wanneer je nu op 6.0 zit en je een over the air update wil doen?

  10. Origineel geplaatst door Flieps
    Ik wacht in ieder geval met mijn iPad 3 te upgraden. Ik begrijp dat iOS 7 daarop nog erg buggy is. En ik had een iPhone 3G toen iOS 4 werd gelanceerd….nooit weer.

    Ik ken genoeg mensen die dat grapje hebben meegemaakt, oei en toen werd de 3G onwerkbaar, om maar over te zwijgen dat volgens Apple de 3G te zwak qua hardware was om wallpapers te kunnen instellen op je homescreen.

    Ik wacht wel met die update voor mijn i4.

  11. @Beloved: Bij iCloud backups moet je echter wel foto’s en met name video’s apart backupen!

  12. Hoeveel MB moet je vrij hebben om IOS 7 te kunnen installeren?

  13. Origineel geplaatst door borgqueenx
    dat word alle jailbreak apps backuppen voordat ik upgrade…..zucht… slideselect, bitesms, celeste, dospad, nds, PPSPP, icaughtupro, IDOS, iFile, powerdown enhancer en user agent faker ik ga jullie erg missen voorlopig

    Je hoeft de update niet te draaien!!

  14. Origineel geplaatst door Roderick
    Hoeveel MB moet je vrij hebben om IOS 7 te kunnen installeren?

    Voor een OTA update ca. 2GB (min of meer). Voor een iTunes update ca. 1 GB (min of meer).

  15. Origineel geplaatst door Roderick
    Hoeveel MB moet je vrij hebben om IOS 7 te kunnen installeren?

    Ongeveer 1.2 gig is de GM

  16. Ik heb nu de 7.0 GM eropstaan, maar wil toch OTA 7.0 installeren. Is het de moeite waard om morgenavond te downgraden naar 6.1.3 en dan de officiële download uit te voeren?

  17. Ik heb nu iTunes 11.1b48 (48) op mijn Mac staan. Deze is Engelstalig. Ik hoop morgen weer een Nederlandstalige versie te kunnen installeren. Weet iemand of je (als developer) via de Mac App Store een Nederlandstalige update krijgt voor iTunes, of dat ik via het Dev Centre een update moet installeren?

  18. @Hans: Je krijgt de update via Software Update of je gaat naar: http://support.apple.com/downloads/ om de update te downloaden. Ook de Windows versie zal daar staan.

  19. Origineel geplaatst door Timosha
    Voor een OTA update ca. 2GB (min of meer). Voor een iTunes update ca. 1 GB (min of meer).

    Thanks, dat wordt opschonen. Heb nu nog maar 40 MB vrij.

  20. Krijgen we na de update naar iOS7 ook een hausse aan updates van apps? Ik denk alleen al aan de icoontjes van sommige apps. YouTube heeft haar icoontje je m.i. al in het nieuwe iOS7 desgin. Wie kan daar iets zinnigs over zeggen?

  21. Origineel geplaatst door Roderick
    Thanks, dat wordt opschonen. Heb nu nog maar 40 MB vrij.

    Ja, voor een OTA update wordt een temp directory (/var/MobileSoftwareUpdate/) gebruikt om een en ander uit te pakken en daarna te installeren.

  22. Ik kan iig niet updaten want m’n 5 ligt binnen voor reparatie…. OPNIEUW 🙁

  23. @Jeroen: Dan doen zij het voor je 😉

  24. Ik ga morgenavond toch eerst sporten haha, rond half 10 zal de grootste drukte toch wel afgelopen zijn hoop ik.

    Voorgaande jaren heeft het soms wel 1,5 a 2 uur geduurd voordat iTunes de update binnen had vanwege de drukte.

  25. @Jeroen: wat is er bij jou aan de hand, mijn iPhone 5 al 3 keer moeten vervangen, 2 keer behuizing en nu de camera die defect is. :s met de 4 nooit problemen gehad

  26. Ik ga voorlopig nog wel even wachten. Meestal is de X.0.0 toch nog voorzien van de nodige bugs en ik verwacht dit keer nog wel iets meer, vanwege de complete GUI overhaul. De servers zullen weer slecht reageren, want iedereen gaat meteen updaten, wat ik sowieso al niet snap. Wacht gewoon een paar dagen.

    Dan weet je meteen hoeveel problemen er mee zijn en of de nieuwe versie op je toestel fatsoenlijk draait. Apps zullen ook nog wel een paar weken nodig hebben om allemaal weer geupdate te worden aan het nieuwe OS, dus er is eigenlijk geen enkele reden meteen te updaten.

    Daarnaast moet ik nog maar zien wat er van de jailbreakscene nu wel en niet is opgenomen in iOS zelf. Aantal zaken kan ik echt niet zonder, zoals SBsettings en LockInfo. Zolang dat niet in iOS allemaal zit, ga ik toch weer jailbreaken en dan moet ik sowieso wachten voordat ik update.

  27. Weet iemand of je een backup van de gm ook kunt herstellen? Dus restore en via itunes ios 7 erop met de backup van de gm?

  28. Beter heb ik morgen ook 4G op het netwerk van vodafone!

  29. @Jeroen: wat is bij jou het probleem? Ik ook al 3 keer moeten laten repareren

  30. Origineel geplaatst door thijs
    Weet iemand of je een backup van de gm ook kunt herstellen? Dus restore en via itunes ios 7 erop met de backup van de gm?

    Ja, maar alleen met iTunes 11.1

  31. MOET je iOS firmware op 6.1.4 staan (de laatste dus)?

  32. @Kivanc: Volgens mij niet, het zou een beetje raar zijn als je iOS 6.1 hebt en je moet eerst 6.1.1 enz. downloaden en daarna kan je pas iOS7 downloaden

  33. Fuck.. En ik de hele dag in de veronderstelling dat het vandaag was.. Hoe ik erbij kom weet ik niet meer… Oh well..

  34. Is de verwachting dat veel Apps niet meer werken?

  35. Mijn advies is toch vandaag alvast even een restore te doen na een icloud/itunes backup als je een jailbreak hebt.

    ota update zijn vaak een probleem als je een jailbreak hebt.

  36. Vodafone iphone 5 4G :))

  37. Ik heb nu iOS 7 beta 6. Kan ik via software herstel iOS 7 erop zetten als nieuwe iPhone en via instellingen stel opnieuw in de backup inlezen? Groet Ed

  38. Origineel geplaatst door ikke
    ota update zijn vaak een probleem als je een jailbreak hebt.

    Inderdaad, want met een jailbreak op iOS 6.0 -> 6.1.2 kan je geen OTA update doen. De evasi0n jailbreak blokkeert dat om voor de hand liggende redenen.

  39. Jeeeej kan niet wachten!!!

  40. Afgelopen dagen verschenen er al heel wat app-updates voor iOS 7, maar vandaag regent het updates. (Heerlijk dat automatisch updaten.) Ontwikkelaars zijn er snel bij dit jaar.

  41. Heb mijn jailbreak op gegeven voor beta 6. Hoop dat er snel een nieuwe jailbreak aan komt. Kan niet zonder

  42. Origineel geplaatst door Hans
    Afgelopen dagen verschenen er al heel wat app-updates voor iOS 7, maar vandaag regent het updates. (Heerlijk dat automatisch updaten.) Ontwikkelaars zijn er snel bij dit jaar.

    En morgen ook nog alle Apple Apps!

  43. Superrrrrrrr

  44. Als er toch een andere buildnr is dan de huidige van GM zou ik wel updaten. Er zitten in de GM idd diverse bugs. Ben zekf geen developer maar de instellinfen app die spontaan uitvalt. Een respring van je homescreen en batt verbruik ligt hoger dan ios6( apps en settings bij beide hetzelfde)

    7.0.1 zou meer uitkomst moeten bieden in dat geval

  45. Ik heb nu iOS 7 GM op mijn iPhone 5 (geen developer)
    Kan ik morgen ook gewoon via iTunes updaten? Of moet dat handmatig door de IPSW te downloaden en dan handmatig installeren?

  46. @Flieps: hoezo gaat het niet goed werken op de iPad 3? Waar kan ik dat lezen? Want nu begin ik ook te twijfelen….

  47. Ik had nog een vraagje. Ik heb nu de Golden Master. Moet ik morgen nog een update uitvoeren naar de officiele iOS 7 of moet ik verder blijven draaien op de Golden Master? Ik hoop op een antwoord.

  48. @Ricardo: Handmatig 😀 Of herstellen via iTunes. Ik zou herstellen en opzetten als nieuwe iPhone 😀 Succes 😀 Ga ik ook doen 😀

  49. Als je je iphone OTA update gaan al je gegevens toch niet verloren, zoals apps en muziek? Dit was vorig jaar bij iOS 6 niet zo.

  50. @Kivanc: neen moet niet

    @M1ch3l: nee

  51. Origineel geplaatst door Timosha
    Dat kan met iTunes 11.1. Na de update liefst geen backup terugzetten van iOS 6.1.2 met jailbreak restanten want dan zou iOS 7 wel eens raar kunnen doen.

    Trouwens.. iTunes 11.1 komt morgen uit of? Ik heb nu namelijk 11.0.5

  52. Leuk kado van Apple op mijn verjaardag!

  53. Origineel geplaatst door Quang
    Trouwens.. iTunes 11.1 komt morgen uit of? Ik heb nu namelijk 11.0.5

    iTunes 11.1 voor Mac en Windows komt morgen (of vanavond) uit.

  54. @jack: alvast gefeliciteerd dan 🙂

    @Timosha: ik dacht dat al duidelijk was. Is toch al vaker besproken 😛

    @Mitchie: Aangezien de officiële release en de GM van de iOS software nagenoeg het zelfde zijn, qua software eigenschappen, is het niet nodig. Maar ik raad het je wel aan, om verdere problemen te voorkomen. 😀 Succes 😀

  55. Mooi na lang wachten morgen de update en nou maar hopen dat het echt een verbetering is

  56. Origineel geplaatst door MauriceH
    @Timosha: ik dacht dat al duidelijk was. Is toch al vaker besproken

    Voor mij wel, voor anderen blijkbaar niet. 😉

  57. @MauriceH: Herstellen, opzetten als nieuwe Iphone en daarna de Iphone opnieuw instellen , wis alle inhoud en instellingen en backup uit IOS beta inlezen?

  58. Ja, je iPhone herstellen als nieuwe iPhone na morgen avond 19:oo uur, want dan hersteld hij automatisch naar de officiële iOS 7, en, ja, instellen als nieuwe iPhone. Of misschien een reservekopie terugzetten, weet niet zeker of dat dat lukt vanaf een GM
    Succes 😀

  59. Denk dat ik tot vrijdag wacht met updaten ervaring leer dat het dan wat rustiger is op de sèvres van Apple

  60. @MauriceH: thanks! jij ook 😉

  61. Ik heb nu iOS 7 beta 6 niet officiële moet ik mijn iPhone 5 eerst terug naar iOS 6.1.4 zetten of zou ik de officiële dadelijk vanuit iOS 7 beta 6 kunnen downloaden

  62. Origineel geplaatst door jack
    Leuk kado van Apple op mijn verjaardag!

    Leuk man!.

  63. Hoop eigenlijk dan de GM en de final release hetzelfde buildnumber hebben en dat ik dan binnenkort gewoon OTA kan updaten naar 7.0.1 als die uitkomt of is dat een domme beredenering van mij? Of kan er vanuit beta/GM helemaal niet OTA worden ge-update?

  64. Ik ben momenteel in het buitenland en denk aan update via wifi+stroomkabel. Is dit mogelijk of heb ik echt een pc nodig?

  65. Ik heb de ‘officiele’ iOS7 versie al op mijn iPhone 4 gezet en het werkt super. Het is overzichtelijker, sneller, frisser. En de gebruikerservaring is veel dynamischer terwijl het toch subtiel blijft. Geen 3D achtergrond bij de iPhone 4. Maar wel het 3D effect als je apps of een mapje opent. Super.

  66. ik kan niet meer downgraden naar iOS 6 want ik heb iTunes 11.1 (beta) al. Kan ik dan morgen wel met de nieuwe iTunes m’n iPhone herstellen en dat ik dan de public release krijg?

  67. Wat zal sneller gaan, OTA of via iTunes?

  68. Iemand een idee? Destijds had ik slechte ervaringen met dergelijke updates van de iOS .iPhone werd er verschrikkelijk traag van en dus is het niet altijd een vooruitgang.

    Zelf loop ik nog met een iPhone 4 rond en vraag me dus af welke systeembelasting iOS7 met zich meebrengt.

    Iemand een idee?

  69. Mensen met een iPhone 4 raad ik zeker aan even te wachten met deze update, ik had laatst de Golden Master erop gezet en het was één groot drama wat batterij en snelheid betreft.

  70. @Quang: Jawel, kan wel maar ben je jailbreak kwijt.

  71. Ik lees hier dat de software 2 gb is: is dit vervangens of bovenop de 1,2 gb van. IOS6?

  72. Eindelijk na zo lang wachten ik ga morgen een leuk avondje hebben 😉

  73. @Marc: Helemaal mee eens. Ik wacht wel tot volgende week.

  74. @jack: Alvast gefeliciteerd!!

  75. Hoi! Ik heb een iPhone 4 met iOS 5.1.1 , omdat ik niet genoeg ruimte meer had om verder te upgraden. Maar nu heb ik bijna alles verwijderd en heb ik 3,2 GB over. Alleen ik heb ook een Jailbreak. Ik las dat als je een Jailbreak had dat alles van je telefoon weg kan gaan als je het gaat upgraden? Is dat zo? Graag antwoord terug !

  76. Ik hoop eigenlijk dat ze een andere build dan de GM hebben. Aangezien ik de iPad3 heb en deze toch behoorlijk wat kuren vertoonde met de GM install…fingers crossed

  77. Zouden jullie adviseren om de iPhone 4 uptedaten naar ios7? Wordt die dan te sloom?

  78. Ik zit momenteel ook over ver voor mijn werk..Kan ik mijn iPhone 5 vanavond in het hotel wel upgraden naar iOs7?

    Ik heb ook zakelijke email ingesteld op mijn iPhone (gmail) en ook mijn prive email (ziggo) etc, moet wel blijven werken..Hij maakt zelf een back-up? Normaal doe ik het altijd via iTunes…

    Hoor graag, dan doe ik het vanavond al, leuk!!!

    Thanx voor de tips!!

  79. 650 MB @Roderick:

    ja kan gewoon @Quang:

  80. Bye bye Cydia
    Welcome iOS7

  81. Kan iemand mij antwoord geven waarom je iTunes éérst moet updaten naar 11.1 voordat je je iPihone met iOS7 vanuit iTunes update?

  82. Origineel geplaatst door kakbouter
    Kan iemand mij antwoord geven waarom je iTunes éérst moet updaten naar 11.1 voordat je je iPihone met iOS7 vanuit iTunes update?

    Ja, dat is oa voor de backup, die werkt niet in oudere iTunes.

  83. Heb lang naar ios7 uitgekeken, kom ik er gister achter dat ie niet voor ipod 4 is… 🙁
    Dat word snel een iphone kopen..

  84. ik heb 2 vragen. 1. hoelang duurt het eigelijk voordat het helemaal gedownload is. 2. zien de apps bijv. instagram en whatsapp hetzelfde uit of veranderen die ook?

  85. Wat is sneller/beter? Updaten via iTunes of gewoon vanaf de iPhone zelf.

  86. Iemand die iOS 7 heeft geïnstalleerd en al de carrier update voor 4g van Vodafone heeft gehad?

    Mijn 4g update blijft tot nu toe namelijk uit.

    Iemand?

  87. is het ook mogelijk om zonder jailbreak te updaten en eventueel later terug naar 6.1.3 te gaan?

    ik weet het niet zeker maar in het verleden was het wel eens dat je als je over the air updatet dat je dan geen jailbreak kon is dat nu ook zo?

  88. Origineel geplaatst door Marianne
    @Flieps: hoezo gaat het niet goed werken op de iPad 3? Waar kan ik dat lezen? Want nu begin ik ook te twijfelen….

    Dit zou ik ook graag willen weten. Door het bericht van Flieps ben ik even gaan zoeken op de macrumors- en apple forums (op specifiek de termen iPad3, iOS7 en buggy) en krijg alleen referenties voor de eerste aantal iOS beta-releases. Voor de rest totaal geen posts van mensen die iOS7 als buggy ervaren op de iPad 3. Of bedoelde Flieps de iPad 2?
    Ik ga in ieder geval vanavond gewoon de 3 updaten. Heb m vorige week totaal schoon geïnstalleerd en selectief apps geïnstalleerd zodat de upgrade pijnloos zou moeten zijn.

  89. vraag?? wat is beter een cleane install of gewoon updaten.
    Trouwens nog nieuwe ITunes voor Windows

  90. @Timosha: Timosha,Het enige wat me tegenhoudt om naar Ios 7 te gaan is een slechte homeknop.Gebruik daarvoor een jailbreak.Heeft ios 7 een betere oplossing dan de assistivetouch oplossing..?MVG

  91. Ik ben hem nu aan het restoren naar ios 6 en vanavon over OTA naar 7 te doen dan weet ik zeker dat ik doe goede heb

  92. Ik heb nu de 7.0 GM eropstaan, maar wil toch OTA 7.0 installeren. Is het de moeite waard om vanavond te downgraden naar 6.1.3 en dan de officiële download uit te voeren?

  93. iPad3: sinds de GM uit is draai ik hem, mega traag is het niet, maar de pad voelt gewoon niet meer zo snappy als met iOS6. Het keyboard geeft af en toe lag, heel vervelend, tevens kom ik door een authenticatie bug niet meer met iOS7 op mn (IIS6/7.5) bedrijfs-intranet. Morgen kunnen 6000 man niet meer inloggen, erg fijn. Goodreader is erg traag, ook na de nood iOS7 update, wat erg vervelend werkt als je dagelijks veel PDFs moet verwerken.

    Ik wacht nog heel even met teruggaan op 7.0.1, wordt dat niks dan downgrade naar 6.1.3.

  94. @GlennPeters21: Dat kan hoor, ik doe het nu al zodat ik vanavond meteen vanaf de OTA kan installeren de ios 7, weet ik meteen dat het goed is

  95. @eric: overal zitten tal van winkeltjes waar ze dat doen, zo heb ik laatst nog de homeknop van een 4 laten maken voor 30 euro.

  96. @kakbouter: omdat Apple volledige iOS7 ondersteuning biedt met die versie. 😉

  97. Hopelijkt loopt iOS7 lekker op de iPhone4s =)

  98. Mijn oom is pissig als wat, hij heeft nu de GM op zijn 4, door de tragere animaties dan op bv de 5 voelt de hele iphone 4 erg traag aan, en als je gaat typen op een gewone website dan lagt de toetsenbord als de pest.
    De batterij gaat erg snel leeg, dus als je zo’n beetje alle nieuwe extra’s uitzet dan gaat hij wel met gemak 1 dag mee.

    Ik wacht tot 7.0.1, dit maakt de 4 onwerkbaar en je krijgt echt de neiging een nieuwe te halen, als Apple die achterlijke animaties uit deed op de 4 was het systeem veel soepeler.

  99. Origineel geplaatst door Ricardo
    Kan ik updaten vanaf iOS 7 GM of een eerdere iOS 7-beta?
    Wil je het zekere voor het onzekere nemen nadat iOS 7 beschikbaar wordt gesteld, dan kun je na verschijning iOS 7 installeren vanuit iTunes. Door je iPhone te herstellen wordt automatisch de laatste iOS-versie gedownload, maar worden ook al je gegevens gewist. Er is een andere methode: Op iOS-elite zal na verschijning ook een directe link naar het IPSW-firmwarebestand van iOS 7 worden geplaatst. Deze kun je downloaden en via iTunes installeren. Vervolgens ga je naar iTunes, selecteer je het aangesloten iOS-apparaat en druk je op Zoek naar update met shift (Windows) of alt (OS X) ingedrukt. Je kunt dan het bestand selecteren en de update starten.
    Gebruikers die de Golden Master of eerdere beta’s van iOS 7 geïnstalleerd hebben, zullen geen over the air-update van iOS 7 aangeboden krijgen. Je moet daarom updaten via iTunes, of downgraden naar iOS 6.1.4 voordat je de update aangeboden krijgt.

    @Ricardo:

  100. @Patryk:

    Tsja, vet vervelend joh… Op mijn 386 werkt quake 3 ook beroerd… Klacht al ingediend bij ID software, waarom ze 3d graphics gebruiken…

    *zucht*…

    Je weet toch dat Apple op deze manier hardware obsolete maakt en daardoor de verkopen van nieuwe hardware stimuleert. Of ben je zo naief om te geloven dat ze gaan wachten tot men zijn toestel ‘zat’ is? 😉

  101. Zojuist 6 nieuwe app updates voor iOS 7:
    – Yahoo weer
    – Shazam
    – Runkeeper
    – Pixlr-o-matic PLUS
    – Sleep Meister

    Ben heel benieuwd of Whatsapp met flat design komt 🙂

  102. @Jeff:

    Dat is natuurlijk een kromme vergelijking. Quake 3 is geen OS en op de verpakking stond duidelijk wat de systeemvereisten waren. Toch installeren en hij doet het niet…jammer. Je deed een uninstall en het enige waarvan je baalde is dat je NLG 40 kwijt was aan een spel.

    Hier zegt Apple dat je hardware voldoet, maar wijst de praktijk anders uit. En bovendien geen optie om terug te gaan naar iOS 6.

    Jij hebt zeker nooit een iPhone 3G gehad? Mijn 2 jarige contract was nog niet verlopen, maar door iOS 4 kon hij de prullenbak in. Sindsdien ben ik dus erg voorzichtig. Ik zal vanavond mijn iPhone 5 upgraden, maar mijn iPad 3 blijft nog even op iOS 6, evenals iPhone 4 van mijn vriendin

  103. Belangrijk, zorg dat er eerst een update van iTunes (11.1) geinstalleerd is. Zonder de update zal de synchronisatie vanaf de desktop niet werken… Een backup terug plaatsen is dan niet mogelijk (alleen via iCloud)

  104. Zou m’n vriend zijn probleem sinds update van ios6 dan misschien kunnen opgelost zijn door deze nieuwe update? Zijn wifivakje is grijs en blijft grijs.. Wij hebben al vanalles geprobeerd omdat op te lossen, maar niks helpt.. We zijn al naar iemand gegaan die zegt dat dat geen goed teken is voor de iphone.. Hij was nog maar 6 maand oud ofzo nu iets meer dan een jaar.. Mijn iphone gaat super traag, terwijl er bijna niks op staat, ook iets meer dan een jaar oud

  105. Vanwaar de opmerking dat tijdens de update uw device ALTIJD aangesloten moet zijn aan de stroom? Is dit gewoon om te voorkomen dat uw batterij plots leeg is tijdens het update, of is hier nog een andere belangrijkere reden voor? (als m’n toestel op 80% is dan weet ik op voorhand ook wel dat de batterij het zal volhouden, dus dan is het niét nodig imo)

  106. @Quang: Als je goed leest moet je eerst update naar 6.1.4 Maar ik kan je dit niet met zekerheid zeggen.
    Wat ik uit de tekst begrijp moet je dit eerst doen voor je kan update naar iOS 7

  107. Ik heb een iphone 5 en zit momenteel in italie, moet ik hier de update in nederlandse tijd verwachten? 19:00? Of geld er voor Italie een andere tijd!

  108. @kakbouter: omdat iTunes 11.1 iOS 7 ondersteund en die verzie daar voor niet. Dit staat allemaal uitlecht in de tekst hier boven.

  109. Origineel geplaatst door Lobmans
    Vanwaar de opmerking dat tijdens de update uw device ALTIJD aangesloten moet zijn aan de stroom?

    Dat is om te vermijden dat de iPhone in stand-by gaat en Wi-Fi dan uitgeschakeld wordt. Als een iPhone aan stroombron is aangesloten blijft Wi-Fi altijd actief.

  110. @peebee Ik heb 11.0.5.5 versie draaien, hoe kom je aan 11.1?

  111. @Yannick:

    Origineel geplaatst door Yannick
    Bij iCloud backups moet je echter wel foto’s en met name video’s apart backupen!

    Ja dat is een belangrijke tip die, onbegrijpelijk, nooit gemeld worden in dit soort handleidingen!

    Het kan overigens wel nu, zie: http://www.imore.com/how-selectively-back-app-data-icloud-order-save-storage-space

  112. @Flieps:
    Snap ik ook wel Flieps, de vergelijking is ook krom, maar evengoed, verwachtingsmanagement is niet de sterkste kant van Apple… Ze zouden gek zijn als je toestel zó geconfigged wordt dat ie nóg eens anderhalf jaar mee kan op dezelfde OS.

    Ik heb vanaf de 3g elke iPhone gehad zo’n beetje, alleen ‘vroeger’ was ik niet zo trouw met upgraden, i.v.m. jailbreaks. Maar op dit moment, met de nieuwe notification center layout, het control center en de wat cleanere interface qua looks ben ik eigenlijk niet eens meer zo geneigd om naar een JB over te gaan. Dus ik kan lekker met de updates meegaan.

    Misschien ga ik over 2 jaar met iOS8/9 ook wel merken dat mijn hardware de software niet aankan. Maarja, dat is het risico van -iets- oudere hardware gebruiken.

  113. Toch zou je verwachten dat de iPad3 het qua hardware makkelijk aan kan. Een vriend van me heeft een iPad2 en die loopt als de brandweer op iOS7. Op de ipad3… Tja… het werkt, ipad4 met ios7 lees je ook matige berichten over 😉

  114. @Jeff: Waar heb je je behuizing laten vervangen?

  115. @rick-08:

    pic.twitter.com/3Zy5un1YtJ

  116. Misschien beetje rare vraag. Maar kan het kwaad als je vanaf een toestel met iOS 7 GM hersteld via iTunes en dan automatisch de officiële versie er op laat zetten. Gegevens kwijtraken maart niks uit 😀

  117. @MauriceH:

    Dat kan absoluut geen kwaad. 😉

  118. @Timosha: Thx 😀

  119. Wel als je met TinyUmbrella je SHSH blobs opslaat voor iOS 6.1.3 toch?

    Origineel geplaatst door Bastiaan Vroegop
    @arthur: Nee, downgraden is niet mogelijk na het installeren van iOS 7.

  120. Ik heb niet meer zoveel geheugen vrij op mijn iPhone, moet ik apps verwijderen zodat ik sowieso 2gb vrij heb voor de update? En mijn wifi doet het niet op mijn iPhone 4S, vanwege een probleem in het systeem (kan hem niet meer aan en of uit zetten). Hier hebben meerdere mensen last van, ik update hem dan via iTunes. Wordt dit probleem misschien met de update verholpen ook? Dn dan nog een laatste ding, als je je iPhone aansluit aan iTunes dan maakt hij toch automatisch ook een backup, van je foto’s, apps enzovoorts?!

  121. @Mauzze:
    Nee, ook dan kun je niet downgraden.

  122. @Jeff, tja dan konden ze de animaties weghalen, minder gimmick meer snelheid, trouwens in iOS 6 heb je ook vrij veel echt doorzichtige elementen en dat werkt ook probleemloos, en dan ineens minder doorzichtig maar wel zwaar?
    Ze hebben het gewoon express zo zwaar gemaakt, dat is achterbaks.

    @Mauzze, alleen met de iPhone 4, bij de rest kun je zelfs dan niet downgraden.

    @Henk, hij loopt als een trein op de ipad 2 omdat die geen retina scherm heeft dus minder moet berekenen.

  123. enigszins bekend hoeveel vrije ruimte er op de ipad nodig is?

  124. Hey,

    Ik krijg mijn jailbreak er gewoon niet af zelftoe restore niet en niet in dfu mode tinyumb geprobeerd ik krijg altijd fouten via itunes fout 4 een fout 11 noem maar op ik krijg de jailbreak van evision er maar niet af…
    wat moet ik nu doen?

  125. Kan ik morgen vanaf GM gewoon updaten naar final build (met nieuwste iTunes) of moet ik herstellen?

  126. Origineel geplaatst door Erwinn
    Kan ik morgen vanaf GM gewoon updaten naar final build (met nieuwste iTunes) of moet ik herstellen?

    Volgends mij moet je deze herstellen maar, krijgt deze de zelfde build als de officiele verzie dit weten we pas zeker wanneer de officiele is vergeleken met de GM dus waarschijnlijk krijg je precies de zelfde.

    Antwoord uit de tekst hierboven: Gebruikers die de Golden Master of eerdere beta’s van iOS 7 geïnstalleerd hebben, zullen geen over the air-update van iOS 7 aangeboden krijgen. Je moet daarom updaten via iTunes, of downgraden naar iOS 6.1.4 voordat je de update aangeboden krijgt.

  127. @Stéphanie:

    Dat van je vriend heb ik ook gehad, dan is zijn WIFI ontvanger kapot had hem toen laten opsturen en kreeg toen een geheel nieuw toestel

  128. Als je iOS 7 heb geinstelleerd, maar het bevalt je niet, kan je dan nog terug naar iOS 6??

  129. @VASZiE, je kan alleen vanaf de beta’s downgraden niet vanaf de GM.

  130. Origineel geplaatst door Z
    @Henk, hij loopt als een trein op de ipad 2 omdat die geen retina scherm heeft dus minder moet berekenen.

    Ios6 loopt toch ook als een trein op de ipad3, ios7 is niet te doen. Volgens mij hebben ze niks voor de ipad3 geoptimaliseerd, als er nou een ipad5 was, dat kan de rede dus ook niet zijn.

  131. Krijgt de appleTV ook een update vanavond?

  132. En nogsteeds geen iTunes 11.1 update?

  133. iTunes 11.1 voor windows is te downloaden bij Apple.

  134. Kan mij nu niemand helpen op mijn vraag hoe ik jailbreak er af krijg dfu mode lukt niet Tinyu… lukt niet gewoon herstellen lukt niet altijd maar fouten

  135. update time! aan t binnen halen nu. as we speak

  136. Hij is er! iOS 7 😀

  137. LoL, vergat update op iPhone te doen, daar is ie dan… nu maar kijken of all die hype over IOS7 de upgrade waar maken….:-)

  138. Je hebt 3.7 gb nodig op een iphone 4 voor de upgrade ,aar bij mij doet die het niet ik denk dat het nu te druk is

  139. Heb net m’n iPhone 5 zitten updaten naar iso 7 halverwege zegt t fout bij downloaden:/ en telkens als ik probeer krijg ik t weer!!! Wie of wie heeft ook dit probleem ???????:@

  140. Bij mij ook de fout

  141. Zelfde probleem hier, geeft continu een foutmelding. Wanneer ik hem probeer binnen te halen via iTunes zegt hij dat 6.1.4 de nieuwste versie is.. 🙁

  142. Hier ook fout bij downloaden, geen jailbreak o.i.d en heb ios 6.1.3

  143. Update niet aanwezig bij Itunes 11.1, wel o.t.a. ik geef liever de voorkeur aan een clean install. Zijn er inmiddels al wel mensen die heb via Itunes binnen kunnen halen ?

  144. Bij mij is hij nu twee keer begonnen met downloaden, maar halverwege gestopt. Waarschijnlijk gewoon de drukte.. 🙂

  145. @Bartvz:

    ik iig nog niet via itunes

    Edit: nu wel

  146. Lol via itunes downloaden lukt niet want dan krijg ik een “al up to date” melding.. ( itunes is net geupdate overigens )

  147. Ik heb ook deze melding maar dan vanaf het begin.. ( ook iphone 5 ) :p @Democraat:

  148. Inderdaad halverwege afgebroken. Te druk? Kom op nou, Apple weet toch wat ze kunnen verwachten? Slecht hoor. Je moet ook 3Gb vrij hebben, schiet lekker op met een 16Gb device die vol zit….

  149. Ik ben mijn iPhone 5 aan het updaten. Hij geeft aan dat de resterende tijd 16 uur is. Pfff

  150. itunes niet…. op de ipad wel. maar telkens foutmelding…. downloaden mislukt,

  151. Ik heb al ios7 beta 5 dus moet ik gewoon downloaden via IOS-elite maar wie weet welke ik moet hebben:

    iPhone5,1 (iPhone5,1)
    7.0 (11A465)
    09/18/2013 13:54:01
    iPhone5,2 (iPhone5,2)
    7.0 (11A465)
    09/18/2013 13:54:01
    iPhone5,3 (iPhone5,3)
    7.0.1 (11A470a)
    09/18/2013 13:54:01
    iPhone5,4 (iPhone5,4)
    7.0.1 (11A470a)
    09/18/2013 13:54:01

  152. op de ipod nog steeds geen nieuws van de update pfffff

  153. iOS-elite dropt net de iOs7 firmwares op de site
    daar staat ook 701 bij ?! iemand ervaring ?

  154. alle devices gingen updaten…alles loopt vast….
    ik stop ermee….wacht wel een week of 2

  155. alvast bedankt voor de info;ik heb een iphone 5 en daar staat de beta 5 van ios7 op, welke ipws bestand moet ik van de ios-elite site halen?

    Op iOS-elite zal na verschijning ook een directe link naar het IPSW-firmwarebestand van iOS 7 worden geplaatst

  156. @jbmm: gaat lekker… had toch echt gerefreshed voor ik deze post plaatste….. heb de post van marcel niet gezien ?!

  157. 21 uur resterend. Blijft dat zo? Of gaat hij nog dalen qua tijd?

  158. @Kipje:

    Ik hoop het voor je 😛

  159. Lijkt nu eindelijk goed te gaan (2 uur resterend)

  160. helaas niet ècht beschikbaar… sjonge wat een kansberekening van apple zeg…

  161. Ik heb de beta versie van ios 7 gedownload.. Ook altijd blijven upgraden tot de 4de beta versie denk ik.. Maar nooit de GM versie gekregen als update.. En nu ook nog steeds geen update voor de gwne ios 7.. Moet ik echt eerst terug naar de laatste ios 6 versie voor ik naar de echte 7 versie kan gaan?

  162. iOS 7 op de iPad. Erg mooi, maar wel ontzettend wennen.
    Systeem is alleen nu al vastgelopen. Zat te rommelen in de foto app en wilde hem wegswipen. Zie alleen nu de foto app in jet klein op mijn begin scherm en kan verder niks meer. Hij wil zelfs niet meer afsluiten…. Zou dus even wachten met updaten en wachten op de 7.1 !

  163. Pfoee.. 3e x dat ik m probeer binnen te halen, al 2x dr uit gegooid..?
    Duurt ook ernstig lang haha!

  164. Wat gebeurd er met ios 6.1.3? Word die totaal vervangen door ios 7? Of neem ios 7 weer andere GB’s in van mijn iPhone?

  165. En is het nu al wat rustiger…ik wil namelijk ook beginnen met updaten

  166. Kan je als je iOS7 heb gedownload ook nog terug naar iOS6. Want ik vind dit nieuwe gedoe helemaal niks.

  167. Bagger update : Apple snapt het niet …… Downloaden loopt vast en al is hij binnen……. Update niet beschikbaar! Niet goed voorbereid Apple!!!

  168. @Jjk:

    op welk apparaat?

  169. Bij mij wilt die niet installeren, heb ios 7 wel volledig gedownload. Hij zegt al een uur als ik op installeren druk: software update niet beschikbaar..

  170. @Marc: heb hetzelde probleem!

  171. 30 pogingen verder wil hij nog steeds niet installeren. Hij is al wel gedownload.

  172. resterende tijd: 3 uur…. hopen dat ie t wel in 1 keer doet nu..

  173. Update perfect verlopen. Alles werkt naar behoren kan alleen geen apps meer updaten in de AppStore. Meer mensen hier problemen mee?

  174. op de iPad3 nog steeds erg buggy, traag en niet erg fijntjes… .. .

  175. Heb mn i4 eindelijk zover…. Na download bleef ik melding krijgen dat update niet beschikbaar was…. dit na het controleren van de update Nadat ik wifi uitzette, pakte hij de update wel netjes op…. raar maar waar……

  176. Thnx, update bijna binnen, doe het toch maar niet.

    Origineel geplaatst door exm
    op de iPad3 nog steeds erg buggy, traag en niet erg fijntjes… .. .

  177. Probleempje! Paar uurtjes geleden zag ik op mijn iPhone 4 dat ik iOS 7 kon downloaden, niet gedaan. En nu staat er dat de software 6.1.3 up to date is en kan ik niks installeren?! Iemand een idee waarom?

  178. Dankjewel Apple, mijn iphone is nu helemaal gecrashed met die k*t fratsen van jullie.

    En ja, alles geprobeerd, Reset, hard reset, DFU, usb in > uit.. en NEE..

    DOOD

  179. Mijn vriend kan sinds update 6 niet meer op wifi, vakje blijft grijs. Wij hadden gehoopt met de nieuwe update dit opgelost te krijgen.. Maar hij kan niet updaten omdat hij geen wifi heeft, hij vindt de update zelf niet. Iemand een oplossing? Thx!!! Btw: ben ik de enige die de lau out een beetje te flashy vind? 🙂

  180. @Kevin: Moest je iets betalen en hoe oud was je toestel dan? Hoor dat ze vaak moeilijk doen?

  181. Naar de software update blijft mijn klok verkeerd staan.. Ook nadat ik een reboot heb gedaan iemand een idee , straks verslaap ik me

  182. Mensen die nu al weer gaan klagen over het feit dat Apple ‘expres je telefoon trager maakt zodat je een nieuwe moet’:

    Het is een nieuw besturingssysteem met meer mogelijkheden, natuurlijk heb je hiervoor ook betere hardware nodig..

    Windows 7 draait toch ook niet op je oude pentium 4 uit 2001?
    De nieuwste videogames hebben toch ook steeds snellere pc’s nodig om ze volledig en op de hoogste settings te kunnen spelen?
    Mensen willen de nieuwste/mooiste/snelste software, maar het moet wel allemaal kunnen op oude hardware, dat gaat nu eenmaal niet.
    Met betere software heb je betere hardware nodig, niet meer dan normaal..
    Dus dat je iphone 4 ios7 niet zo soepel kan draaien in vergelijking met de iphone 5s logisch
    Als je wil dat je telefoon niet trager word, moet je dus bij je oude ios blijven dat geschikt is voor oudere modellen..

    Oude software = geschikt voor oudere hardware
    Nieuwe software = nieuw(st)e hardware, is met alles zo, niet alleen met iphones en ipads

  183. Nu al van 20.00 bezig , download is al klaar vanaf half 11. Al 40% baterij verspilt aan het constant proberen aan het proberen installeren van de update ik moet het hebben voor morgenvroeg. Wat kan ik doen?

  184. Nou, lekker dan. Een vastloper gevolgd door verplicht herstellen en nu totaal onbereikbare activeringsservers. Zit je dan met je mooie telefoon al 1,5 uur aan te klooien…. Waardeloos!

  185. Origineel geplaatst door Stéphanie
    Mijn vriend kan sinds update 6 niet meer op wifi, vakje blijft grijs. Wij hadden gehoopt met de nieuwe update dit opgelost te krijgen.. Maar hij kan niet updaten omdat hij geen wifi heeft, hij vindt de update zelf niet. Iemand een oplossing? Thx!!! Btw: ben ik de enige die de lau out een beetje te flashy vind?

    update via itunes

  186. Update naar iOS 7 is prima verlopen op mijn 4S. Ik heb alleen ontzettend (!) last van vastlopend/haperend toetsenbord. Er valt niet mee te werken. Ik las ergens dat ik de instellingen moest herstellen. Dat heb ik gedaan, ging even goed. Maar nu is het weer vreselijk. Iemand tips? Wat doe ik verkeerd??

    Gevonden op een site

    I just found something that helps with the iPhone 4s and the keyboard ‘lag’ issue — ‘ I believe it has something to do with iCloud. Try this: settings>icloud>turn OFF documents & data iCloud sync. After this the keyboard should work OK. After you can turn ON syncing documents & data. But if you open iCloud>storage&backup the keyboard problem appears again. So you will have to turn OFF documents&data sync again.

    Heeft bij mij geholpen. Gelukkig!

  187. Thans iOS 7 geïnstalleerd op m’n iPhone 4. Lijkt het zo, of is het gewoon zo dat alles traag beweegt!

  188. @Daan:
    Hahaha. windows7 op een pc uit 2001 vergelijken met iOS7 op een iPad3 van amper een jaar oud. WTF is dat voor kromme vergelijking?? En btw…Als je windows 7 inricht als zijnde Win XP, dus met simpele interface en aangepaste RAM management, draait Win7 best aardig op een PC uit 2001…serieus rare post van je!

  189. iOS 7 gedownload ziet er super uit!
    Maar nu heb ik het probleem dat ik me meldingen van whatsapp niet meer binnen krijg. Pas als ik me app open zie ik me berichten
    Meer mensen last van? En wat kan ik hier tegen doen ?

    Xx

  190. Is er iemand die mij kan helpen???
    Sinds ik mijn Iphone 4 heb geupdate, zijn er een aantal dingen verdwenen. De camera, app store en itunes staan niet langer op mijn telefoon. Ik heb al via de app van de dag (die had ik al op mijn telefoon staan) geprobeerd om in de app store te komen maar er gebeurd niks… Ik snap er helemaal niks van!!! Iemand tips of iemand die weet wat ik moet doen?

  191. @Wilfred: @dj verzijl: De tip van Edwin werkte bij mij ook, het lijkt een bug in een deel van de iCloud synchronisatie te zijn. “Documenten & Data” uitvinken in de instellingen en het toetsenbord werkt vlekkeloos.

  192. Ik heb nu IOS 7, erg te vrede alleen jammer dat als ik een foto van me film rol wil gebruiken als achtergrond, ik niet zelf kan bepalen hoe groot en hoe ik de foto kan plaatsen… dat was beter geregeld bij de IOS 6 versies.

  193. IOS7 is echt een shit update! Je kan je foto’s niet eens verkleinen als je ze als achtergrond wil hebben!! Ik word hier niet vrolijk van!! Toestel vergroot uit zichzelf alle foto’s als je ze wil instellen!!!!

  194. Tssss…lelijk! Niet normaal, wat een prutsers…het lijkt google wel.

  195. Ik heb sins vandaag de iOS7 maar nu als ik muziek wil afspelen spoelt die vanzelf door waardoor ik geen muziek kan luisteren kan iemand me er raad mee geven? Dankje.

  196. IK heb sinds vandaag iOS7 succesvol geinstalleerd, alles werkt prima, op één ding na: ik ontvang geen emails meer op mijn iPhone4, …zowel niet zakelijk via Exchange, noch privé via Hotmail/live.
    Iemand een idee?

  197. Ik heb dus ios 7 op mijn iphone 4 gezet maar na de update is het typen een hel geworden. Een zin maken kost me rond de 6 minuten omdat het typen niet bijhoudt. Als ik de zin getypt heb, duurt het dus enkele minuten voor het op het scherm staat. INEENS komt dan de hele zin na een paar minuten er te staan. Wat kan ik hier aan doen?!?!

  198. @Suwari: Heb ik inderdaad ook last van. Ben ook benieuwd naar de oplossing.

  199. @Edwin: Helpte bij mij ook thanks

  200. Hoe bedoel je dat? Het is toch juist zo dat iCloud foto s en filmpjes in de backup meeneemt? Bij mij tenminste wel de laatste keer toen ik een nieuwe iPhone kreeg.@Yannick:

  201. Ik heb een iPad 4 met nog steeds iOS 6.1.2. De reden dat ik niet naar 6.1.3 heb geupdate, is omdat de iPad geen telefoon-app heeft en ik de Japanse kaarten-app niet gebruikte.
    Ik krijgt nu alleen niet iOS7 als nieuwste opdate te zien, nog steeds 6.1.3 alleen…

  202. Heb mijn iPad ge-update met 7.0 geef mij de oude versie maar terug dit is niks. Kleur slecht te lezen, veel te druk, kan veel dingen niet terug vinden. Ik type geloof ik ook te snel. Het zal wel wennen zijn maar ik weet het niet hoor.

  203. Als ik eenmaal de iOS 7 erop heb staan kan ik er dan nog vanaf??????

  204. Ik heb nog helaas een onofficiele dev iOS 7 beta 5 op mijn ipad 3 staan. Het lukt me niet om hem te updaten naar de iOS 7 final versie of eerst te downgraden en daarna vervolgens te upgraden.

    Wat kan ik doen?

  205. Ben ik die 3gig ook kwijt of heb ik die alleen nodig om het te vervangen??? En heb ik daarna wel weer ruimte over??

  206. Na de update ben ik ineens een hele hap uit mijn geheugen kwijt? Volgens Itunes staat meer dan de helft van mijn geheugen vol met documenten en overig, maar voor zover ik weet heb ik geen enkel document op mijn Ipod staan, en voor de update nam dit gedeelte nauwelijks geheugen in beslag? Weet iemand hoe dit komt en of ik hier iets aan kan doen, want op dit moment heb ik nog maar een paar mb geheugen en voor de update had ik bijna 10 GB vrij!
    Ik heb een Ipod touch

  207. Is het normaal dat je bij ios 7 update 2 uur moet wachten terwijl er op je scherm komt icloud instellingen bijwerken. En hij os nog steeds bezig. Of wat kan ik er tegen doen ? –‘

  208. Mijn IPad 2 geeft aan het einde van het downloaden van iOS 7 een foutmelding. Update niet voltooid o.i.d.
    Dit doet hij al weken.

    Weet iemand waar dit aan ligt en hoe ik ios7 wel kan downloaden?

  209. @Liocorno: iTunes 11.1 zou in de loop van de dag moeten verschijnen.

  210. @arthur: Nee, downgraden is niet mogelijk na het installeren van iOS 7.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.