‘iOS 6 krijgt functies uit OS X Mountain Lion, zoals iCloud Tabs en Niet Storen-knop’

In iOS 6 zullen functies voorkomen, die al in OS X Mountain Lion gevonden zijn. Het gaat om iCloud Tabs, Mail VIP's en een Do Not Disturb-knop.

do not disturb 9to5macApple heeft in OS X Mountain Lion een aantal functies overgenomen die we al kenden uit iOS 5. Zo blijkt iOS een inspiratiebron voor andere activiteiten van Apple. Maar andersom blijkt er ook sprake van inspiratie: iOS 6 krijgt enkele functies die we al in OS X Mountain Lion hebben gezien. Dat beweert 9to5mac op basis van eigen bronnen. Zo zal er onder andere ondersteuning voor iCloud Tabs aanwezig zijn, zodat je geopende tabbladen gemakkelijk kunt openen op meerdere appraten. Maar ook Mail VIP’s en een uitbreiding voor het Berichtencentrum met de naam Do Not Disturb/Niet Store (zie hiernaast) staan gepland.

Niet Storen-knop voor het Berichtencentrum

De afbeelding hierboven is een mock-up van hoe de Do Not Disturb-fucntie eruit komt te zien. Met een schakelaar kun je snel waarschuwingen (alerts) en stroken (banners) uitschakelen. Sinds de introductie van iOS 5 was het niet meer mogelijk om snel de notificaties met één knop stil te zetten, tenzij je rigoureus je iPhone in vliegtuigstand zette. De optie is al zichtbaar in het Berichtencentrum van Mountain Lion, maar zal op de iPhone direct onder het vliegtuigmodusknopje te vinden zijn, zoals op de afbeelding.

iCloud Tabs: Safari-tabbladen synchroniseren

Dit is een functie waarbij je meerdere tabbladen die je in Safari geopend hebt op meerdere apparaten kunt raadplegen. Ze worden tussen je iOS-apparaten en Macs gesynchroniseerd dankzij iCloud. De inhoud van de tabbladen wordt niet volledig gesynchroniseerd, het gaat alleen om de tabbladen zelf. Klik je in iOS 6 op de knop iCloud Tabs, dan zullen alle geopende tabbladen worden getoond op de andere apparaten. Ze verschijnen in een lijst. Zo kun je blijven doorlezen op het moment dat je kantoor verlaat, je Mac uitschakelt en op je iPhone wilt verder lezen. Op de iPhone zal de knop voor iCloud Tabs te vinden zijn achter de bladwijzerbalk.

Mail VIP’s: mailen met belangrijke mensen

Niet alle mensen waarmee je e-mailtjes uitwisselt zijn even belangrijk voor je. Met Mail VIP’s in OS X Mountain Lion kun je bepaalde mensen als VIP markeren. Zodra er mail binnenkomt zijn de mailtjes van de belangrijke mensen met één oogopslag te herkennen aan een sterretje. Op de iPhone zal zoiets ook beschikbaar komen, waarbij de VIP-lijst wordt gesynchroniseerd via iCloud. Het werkt op de Mac, iPad, iPhone en iPod touch.

Op 11 juni zal Apple meer details over iOS 6 vrijgeven. De verwachting is dat iOS 6 pas dit najaar in handen van gebruikers komt. Andere verbeteringen in iOS 6 zijn een nieuw kleurenschema in zilvergrijs, nieuwe kaarten, nieuw ontworpen apps voor iTunes Store en App Store en een grotere beeldresolutie. In een serie mock-ups kon je vanochtend zien hoe dat er ongeveer uit komt te zien.

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.