Updates PwnageTool, redsn0w en ultrasn0w voor iOS 5.1.1 (jailbreak)

Het iPhone Dev Team heeft vernieuwde versies van cinject, PwnageTool, redSn0w en ultrasn0w uitgebracht die ondersteuning bieden voor de untethered jailbreak van iOS 5.1.1
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Pwnage: cinject, PwnageTool, redsn0w en ultrasn0wHet iPhone Dev Team heeft vernieuwde versies van cinject, PwnageTool, redSn0w en ultrasn0w uitgebracht die ondersteuning bieden voor de untethered jailbreak van iOS 5.1.1. De jailbreaktools maken gebruik van dezelfde exploits om een jailbreak uit te voeren op iOS 5.1.1 die eerder al in Absinthe 2.0 debuteerden. Je hoeft de nieuwe tools daarom ook niet te gebruiken als je de jailbreak eerder al hebt uitgevoerd. De unlock ultrasn0w heeft daarnaast een update gehad voor compatibiliteit van oudere basebandversies (modemfirmwares) met iOS 5.1.1.

Jailbreak: cinject 0.5.4 voor iOS 5.1.1 (OS X en Windows)

Cinject is een jailbreaktool van het iPhone Dev Team waarmee de jailbreak van iOS 5.1.1 handmatig stap voor stap uitgevoerd kan worden. Het handmatig uitvoeren van een jailbreak met behulp van cinject is alleen aan te raden als je een gevorderde gebruiker bent met ervaring met de commandline. Voer je voor het eerst een jailbreak uit, dan doe je er verstandig aan gebruik te maken van een jailbreaktool met een grafische interface zoals Absinthe, redsn0w of PwnageTool.

cinject 0.5.4 voor iOS 5.1.1

De jailbreaktool cinject 0.5.4 is te downloaden op de website van het iPhone Dev Team en is geschikt voor OS X en Windows.

Jailbreak: PwnageTool 5.1.1 voor iOS 5.1.1 (OS X)

PwnageTool 5.1.1 voor iOS 5.1.1
Jailbreaken met PwnageTool is met name interessant voor gebruikers die alle mogelijkheden open willen houden wat betreft het unlocken van hun iPhone. Afhankelijk van welke firmwareversie je nu op je iPhone hebt kan de baseband (modemfirmware) van je toestel een update ontvangen als je op de reguliere wijze via iTunes naar iOS 5.1.1 zou updaten, als gevolg waarvan je mogelijkheden om te unlocken beperkt zouden kunnen worden. Met PwnageTool is het mogelijk om een custom firmware te maken, waarmee je een iPhone veilig kunt updaten naar iOS 5.1.1 zonder daarbij de baseband van het toestel te updaten. Na het updaten naar iOS 5.1.1 met behulp van PwnageTool kun je op geschikte basebandversies een unlock uitvoeren met behulp van ultrasn0w 1.2.7. PwnageTool 5.1.1 is ook te gebruiken om een jailbreak uit te voeren op de 2e generatie Apple TV op de firmware 5.0_2B206f, waarbij er standaard alleen SSH-toegang wordt verschaft.

De jailbreaktool PwnageTool 5.1.1 is te downloaden op de website van het iPhone Dev Team en is alleen geschikt voor OS X. Een alternatief voor PwnageTool voor Windows-gebruikers is sn0wbreeze 2.9.5 of hoger.

Jailbreak: redsn0w 0.9.12b1 voor iOS 5.1.1 (OS X en Windows)

redsn0w 0.9.12b1 voor iOS 5.1.1

Als je op dit moment al iOS 5.1.1 op je toestel hebt staan of je naar iOS 5.1.1 kunt updaten zonder je zorgen te maken over een onofficiële unlock, dan kun je gebruik maken van redsn0w 0.9.12b1. Met deze jailbreaktool is het mogelijk om een jailbreak uit te voeren op iOS 5.1.1 op basis van dezelfde methodiek als waar Absinthe gebruik van maakt. Daarnaast biedt redsn0w gebruikers van de iPhone 3GS, iPhone 4, 3e en 4 generatie iPod touch en de originele iPad de mogelijkheid om op de traditionele wijze met behulp van een limera1n-ramdisk een jailbreak uit te voeren. De laatste methode is met name aan te raden als je veel media op het toestel hebt staan en vermijdt eventuele latere problemen met het synchroniseren met iCloud (waaronder Photo Stream en Music Match). Om gebruik te maken van deze alternatieve methode met limera1n moet je het toestel in de DFU- of herstel-modus zetten voordat je redsn0w start.

De jailbreaktool redsn0w 0.9.12b1 is te downloaden op de website van het iPhone Dev Team en is geschikt voor OS X en Windows. De jailbreaktool blijft ondersteuning bieden voor eerdere jailbreaks, waardoor redsn0w 0.9.12b1 te gebruiken is in combinatie met iOS 4.1 tot en met iOS 5.1.1.
Gebruikers van redsn0w op Windows moeten de tool opstarten als Administrator.
Gebruikers die met behulp van SAM Package een unlock hebben uitgevoerd kunnen met redsn0w 0.9.12b1 de bijbehorende SAM ticket in een ramdisk verwerken. De jailbreaktool accepteert het individuele plist-bestand dat de SAM activatie ticket bevat of het zip-bestand dat op te slaan was via de Backup-functionaliteit in redsn0w.

Unlock: ultrasn0w 1.2.7 voor iOS 5.1.1

Ultrasn0w 1.2.7 voor iOS 5.1.1Ultrasn0w kan gebruikt worden om de iPhone (3G en) 3GS met de basebands 04.26.08, 05.11.07, 05.12.01, 05.13.04 en 06.15.00 te unlocken en is daarnaast alleen geschikt om de iPhone 4 met baseband 01.59.00 te unlocken (die normaliter hoort bij iOS 4.0 t/m 4.0.2). Je kunt de versie van jouw baseband controleren door naar het menu Instellingen te gaan, gevolgd door Algemeen en Info. De versie van je baseband kun je vinden achter Modemfirmware. Updaten naar iOS 5.1.1 met behoud van je baseband is mogelijk met PwnageTool 5.1.1 (Mac OS X) en sn0wbreeze 2.9.5 (Windows) of hoger. Vervolgens kun je de unlock via ultrasn0w uitvoeren op basebands die compatible zijn door het volgende stappenplan te doorlopen:

  1. Start Cydia op door het icoontje te selecteren.
  2. Voer desgevraagd eerst een volledige upgrade uit.
  3. Ga naar Beheren gevolgd door Bronnen en controleer daar of de ultrasn0w repository aanwezig is en voeg deze zo niet via stap 4 & 5 toe. Ga anders verder met stap 6.
  4. Kies linksbovenin voor Wijzig en rechtsbovenin voor Voeg toe.
  5. Voeg de repository repo666.ultrasn0w.com toe.
  6. Kies onderin voor Zoeken en zoek op ultrasn0w.
  7. Selecteer ultrasn0w en kies Installeer en Bevestig.
  8. Start je iPhone na de installatie opnieuw op door tegelijk de Home– en Power-knop ingedukt te houden totdat deze uit gaat en vervolgens de Power-knop om deze weer aan te zetten.
Toestellen die in Nederland bij T-Mobile zijn gekocht kunnen ook officieel simlockvrij gemaakt worden.
Gebruikers van de iPhone 3GS met de iPad-baseband (06.15.00) moeten tijdens het installeren van iOS 5.1.1 kiezen voor Disable Location Services. Je kunt deze mogelijkheid op een later moment tijdens de installatie alsnog inschakelen, wanneer je gevraagd wordt of je Find my iPhone wilt gebruiken. Inschakelen na installatie via het menu Instellingen blijft ook mogelijk.
Voor hulp bij het jailbreaken en unlocken met cinject, PwnageTool, redsn0w en ultrasn0w kun je terecht op het iCulture forum. Je kunt de auteur van dit artikel ook direct vragen stellen via Twitter: @paulpols

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.