Reacties voor: iOS 5 uitgelicht: PC Free, draadloos synchroniseren en backups maken

In deze editie van "iOS 5 uitgelicht" een overzicht van de mogelijkheden om je iOS-apparaat zonder iTunes te activeren en in te stellen, evenals de mogelijkheid voor draadloos synchroniseren en backuppen in de aankomende grote update voor het iOS-besturingssysteem die deze herfst beschikbaar komt.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 39 reacties

  1. kun je die updates ook afzetten? Want ik update nooit naar een versie zolang er geen jailbreak voor geschreven is…

  2. vast wel als gejailbreak is kom je wel uit

  3. Ik vind alles aan ios5 er goed uitzien en toch wel beter dan het was maar kom aub nog met een verrassing (nieuwe iphone)
    Ben aan een nieuwe toe en wil echt geen 2 jaar met een telefoon doen die nu al een jaar oud is!!!
    Als er nu een tussenmodel 4s komt wil ik best voor een jaar verlengen en volgend jaar de 5 maar ga geen gewone 4 aanschaffen nu nog!!!

  4. Dat draadloos synchroniseren onder iOS 5 en iTunes, werkt dat alleen als de mac aanstaat? En werkt die functie nu al?

  5. Hmm, het ziet er allemaal heel leuk en aardig uit, maar ik weet niet of mn ipod touch 3g er veel sneller van wordt 🙁

  6. Las net bij iemand dat het synchroniseren nog maar 5(!) uur duurde…dusssssss

  7. @HIphone: Daarom heet het misschien een beta. Nog niet alles werkt als behoren in een beta, zelfs bij Apple niet. 😉

  8. @koen: word die dan nog ondersteund?

  9. Hoe zit het voor mensen met een 3G? Gaan die ook gebruik kunnen maken van de sync opties van icloud bv?

  10. Ik heb een iPhone 3GS die geback-upt wordt op een computer. Wordt het met iOS 5 nu mogelijk om die helemaal van iTunes te ‘ontbinden’, en alleen nog maar naar de iCloud te laten back-uppen?

  11. @Puck84: Ik gok van niet. De 3G wordt angstvallig nergens meer genoemd. Die kan dus echt als afgeschreven worden beschouwd.

  12. Ben benieuwd of jailbreaks blijven staan wanneer je een delta update doet… Je installeert immers niet de hele OS opnieuw, je voegt enkel nieuwe dingen kleine updates toe op het huidige OS, die dus mss al een jailbreak heeft…

  13. moet je apple id bij het opstarten van je iphone/ipad het zelfde zijn als het account waar je dingen mee download in de appstore? want dan heb ik een probleem denk ik

  14. Origineel geplaatst door Puck84
    Hoe zit het voor mensen met een 3G? Gaan die ook gebruik kunnen maken van de sync opties van icloud bv?

    nope, geen iOS 5 voor 3G, dus ik denk dat je dan iCloud wel kan gebruiken, op je mac en iPad, als je die hebt. Denk niet dat er een iOS 4.4 komt om die dingen TOCH in te bouwen…

  15. @Laszlo: Een update is tot nu toe nog nooit opgedrongen, je hebt altijd een keuze gehad om te updaten of niet.

    @perry: Denk dat ze in september de 5 aankondigen..

    @HIphone: Dussssss is dat een beta.

    @Puck84: De 3G wordt al niet meer geüpdatet, net zoals de 2G. Ik zou dat ding voor €100 verkopen als ik jou was, is je 4G een stuk goedkoper 😉

  16. Is het mogelijk om je contacten te via icloud?

  17. En hoe zit het met je privacy? al je gegevens op de server van Apple? ik moet er niet aan denken.
    Weten ze meteen al mijn e-mail contacten en telefoonnummers. enz enz
    Vreemd dat ik daar niemand over hoor.

  18. Ik zit ook nog met een 3G. Nu bijna 3 jaar. Ben er wel op uitgekeken. Een aantal functies kunnen niet meer op de 3G omdat deze niet meer ondersteund worden door Apple.

    Mijn softwareversie is 4.2.1. Hoger kan ie ook niet meer. Werkt overigens nog prima, alleen natuurlijk traag.

    Zit te twijfelen om nu een 4 te kopen OF te wachten tot het najaar als iOS 5 uitkomt. Heb zo’n gevoel dat er dan ook een Iphone 5 o.i.d. uitkomt. Wat vinden jullie? Nu een 4 kopen, die misschien in de herfst al weer “oud” is, of toch wachten tot de herfst op eventuele nieuwe ontwikkelingen?

    Voor mij in ieder geval moeilijk te beslissen. Ik kan me overigens niet voorstellen dat er dit jaar geen opvolger meer uitkomt van de 4.

  19. @Lorenzo: Hoeft niet, want de Cloud is het hoofddevice nu.
    Je computer staat op hetzelfde niveau als je andere devices (iPad / iPhone etc)

  20. Eerste ervaringen tot nu toe op zowel een iPhone 4 als een iPad2:

    – veruit de meest stabiele beta van het afgelopen jaar (en ik heb ze allemaal doorlopen)
    – pc free werkt prima en snel. Na de upgrade ben je binnen enkele minuten up and running. Enige wat me niet lukt in deze beta is een applicatie in een folder plaatsen maar ja, het is ook beta-1 🙂
    – syncroniseren op de achtergrond: ongelofelijk leuke ervaring. Geen uur meer wachten tot je iDevice de restore heeft gedaan. Je kan quasi onmiddellijk aade slag terwijl je apps in de background rustig installeren
    – draadloos syncen met itunes in nog niet gesupporteerd in beta-1
    – backup naar de cloud werkt maar de iphone backup is 1.9 GB groot en degrne van de iPad nog groter want ik kreeg een foutmelding dat de nog beschikbare ruime onvoldoende was om de twee devices te backupen 🙁

    De voorlopige enige irritante en bizarre bug is er ééntje in de vlaamse keyboard layout, in de plaats van een punt en een komma hebben ze twee komma’s naast elkaar op het keyboard gezet. Toch vreemd dat de keyboard layouts blijkbaar opnieuw zijn gemaakt voor deze beta

  21. Wat ik me wel afvraag is het volgende. Wat staat er nou op die borden die nog afgedekt waren.?

    iTunes match misschien?

  22. Wifi sync werkt nog niet in de beta. Uitgeschakeld volgens de dev logs.

    Wat wel werkt is de reservekopie in de cloud. Alleen dat duurt dus op dit moment nog echt 5 uur en je iCloud zit zo vol! Maar je kunt daarna wel handmatig selecteren wat er wel en niet in de reservekopie zit…

    TIP: Skip de foto’s!

  23. Origineel geplaatst door perryIk vind alles aan ios5 er goed uitzien en toch wel beter dan het was maar kom aub nog met een verrassing (nieuwe iphone)
    Ben aan een nieuwe toe en wil echt geen 2 jaar met een telefoon doen die nu al een jaar oud is!!!
    Als er nu een tussenmodel 4s komt wil ik best voor een jaar verlengen en volgend jaar de 5 maar ga geen gewone 4 aanschaffen nu nog!!!

    Tja, een “gewone” 4 🙁 ?? Klinkt een beetje uitsloverig

  24. 1 ding snap ik niet: iCloud biedt 5GB gratis opslag. Indien ik alles wat op m’n iPhone staat naar iCloud wil back-uppen (muziek, applicaties, boeken,…) ben ik veel meer kwijt dan 5GB. Waarschijnlijk zullen ze dan de mogelijkheid geven om volume bij te kopen? Want 5Gb is toch echt niet veel. Of mis ik iets?

  25. Origineel geplaatst door Jeroen
    1 ding snap ik niet: iCloud biedt 5GB gratis opslag. Indien ik alles wat op m’n iPhone staat naar iCloud wil back-uppen (muziek, applicaties, boeken,…) ben ik veel meer kwijt dan 5GB. Waarschijnlijk zullen ze dan de mogelijkheid geven om volume bij te kopen? Want 5Gb is toch echt niet veel. Of mis ik iets?

    Muziek app en boeken vallen juist niet onder de 5gb!

  26. Hoe gaat dit werken met 1 iTunes account en 2 iphones (vriendin &ik)
    Contacten wil ik apart houden
    Apps apart
    Of ben je nu verplicht tot 2 accounts dus ook 2 x de aanschaf van een app?

  27. Willen alle ‘mensen die geen computer bezitten’ even hun hand opsteken? Dank!

  28. Origineel geplaatst door Psvu2
    Muziek app en boeken vallen juist niet onder de 5gb!

    Muziek telt sowieso niet mee bij iCloud, maar apps, video en boeken kom ik aan 15GB ofzo.

  29. @Jeroen: muziek wordt met iTunes in the cloud gepackduped en gaat niet van je geheugen af. Heb je non iTunes store muziek kost dat je 25 euro per jaar.
    Dit werkt het zelfde als de apps zelf, het is gewoon ee. Lijst met items uit de store.

  30. @Istefan: En hoe zit het dan met mijn video”s (films, series, etc)? Of zullen die niet beschikbaar zijn in de iCloud?

  31. Dus eigenlijk stelt dat ‘draadloos syncen’ niet meer voor dan dat je je toestal vanuit je dock(!) kan gebruiken? Valt me een beetje tegen.. Ik dacht dat je dit gewoon lopend door heel je huis kon doen…

  32. Origineel geplaatst door Evander
    Dus eigenlijk stelt dat ‘draadloos syncen’ niet meer voor dan dat je je toestal vanuit je dock(!) kan gebruiken? Valt me een beetje tegen.. Ik dacht dat je dit gewoon lopend door heel je huis kon doen…

    nee dat kan ook gewoon, dock was volgens mij meer een voorbeeld. Je zet ‘m in je dock en hij begint. OF je gaat naar de instellingen en start de sync.

    Denk ik.

  33. Werkt helaas nog niet bij mij…ik had iOS5 geïnstalleerd op mn iPod, maar hij kwam niet door het pc free aanmeldproces heen. Nu loopt hij daar vast en moet ik hem registreren in een developersaccount. (Weet iemand btw waar je in de account een apparaat kunt registreren? Bij voorbaat dank!)

    Hopelijk wordt deze functie nog wat stabieler in de golden master.

  34. Origineel geplaatst door Psvu2
    Hoe gaat dit werken met 1 iTunes account en 2 iphones (vriendin &ik)Contacten wil ik apart houdenApps apartOf ben je nu verplicht tot 2 accounts dus ook 2 x de aanschaf van een app?

    Ja dit wil ik ook graag weten 🙂

  35. @Henkz: Tsja het is een mooi toestel maar realistisch gezien is ie een jaar oud en niet meer de snelste dus wordt het in mijn ogen een gewone 4!!

  36. Origineel geplaatst door Giel
    Willen alle ‘mensen die geen computer bezitten’ even hun hand opsteken? Dank!

    Dankzij PC Free is er nu de mogelijkheid om die groep mensen te gaan creëren.
    Vooral wat oudere mensen die alleen een beetje Internet willen en een e-mail sturen aan hun kleinkinderen in Canada, zullen er erg mee geholpen zijn.
    Nu kun je voor 500 euro een iPad in huis halen, zonder je verder bezig te moeten houden met CTRL-ALT-DEL.

  37. Kan iemand (Please!!) het volgende even testen:

    Ik heb een MobileMe account (test@me.com) waarmee ik al jaren al mijn mail, ical en contacten synchroniseer tussen mijn iPhone, iPad en Macbook Pro. Ik heb echter ook 2 iTunes Store accounts (NL en US) Beide accounts hebben een ander email adres (is verreist) en beide adressen zijn geen MobileMe adressen (heb een eigen domein, beide zijn in de categorie test@mijndomein.com)

    Momenteel zijn al mijn devices via MM ingelogt om adressen etc te syncen, gebruik ik standaard mijn US Store account voor nieuwe apps en log ik 1x in de week even in met mijn NL account om de NL apps (spotify, 3voor12 etc) te updaten. Dat werkt allemaal prima.

    Zover ik echter begrijp gaat Apple nu met iCloud alles op een hoop gooien (MM en Store) Buiten het feit dat er dus al een verschil zit tussen mijn MM en mijn Store account, zou dat betekenen dat ik bij een account switch dus ook iedere keer al mijn contacten en email tijdelijk kwijt raak..

    Mijn vraag is dus: Is dit ook werkelijk zo? Of is het nog steeds mogelijk om los in en uit te “signen” in verschillende stores, ondanks de MM/iCloud login?..

    Heb al flink lopen zoeken online, maar kan er nergens echt iets over vinden..

  38. @KillerBeeNLD: hett werkt zoals het nu werkt, MM wordt iCloud en dan doe je verder hetzelfde.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.