iOS 5 kan 1080p video exporteren, nieuwe aanwijzing voor 8 megapixel camera

In iOS 5 zijn aanwijzingen gevonden dat exporteren van video's in 1080p-resolutie mogelijk wordt. Het afspelen van video's in 1080p-resolutie op een extern beeldscherm werd eerder al ontdekt.

1080p video exportIn iOS 5 wordt het mogelijk om video’s in een veel hogere kwaliteit te exporteren, dan voorheen mogelijk was. Gisteren schreven we al dat het mogelijk was om video’s in 1080p af te spelen op een iPad 2, voorzien van iOS 5. Het blijkt nu echter ook mogelijk om ze te exporteren in een kwaliteit van 1080p, zo blijkt uit code in de ontwikkelaarsbeta. Ontwikkelaars kunnen de exportfunctie vanuit hun applicaties gebruiken en dat geldt niet alleen voor apps van derden, maar het zou ook een welkome functie zijn in Apple’s eigen iMovie-applicatie.


In iMovie kun je bij het exporteren wel kiezen voor ‘HD-kwaliteit’, maar verder dan 720p gaat het niet, zoals op de afbeelding hieronder te zien is. In iOS 5 zal het mogelijk zijn om 1080p video’s te encoderen en te decoderen. Dit zal werken op toestellen zoals de iPhone 4, iPad 1 en 2 en de vierde generatie iPod touch. Een verbeterde camera of processor in de volgende generatie iPhone zou ervoor kunnen zorgen dat de grens van 720p op nog meer fronten onderbroken wordt, met een schermresolutie waarop 1080p-video’s native afgespeeld kunnen worden.

export imovieDie volgende generatie iPhone zou best een 8 megapixel camera kunnen krijgen. Eerdere speculaties wezen daar al op en nu zijn er opnieuw aanwijzingen. Cameralensfabrikant Largan Precision heeft hints laten vallen dat ze meer bestellingen voor 8 megapixel modules van smartphonemakers zoals Apple en HTC hebben ontvangen. Apple’s vaste leverancier OmniVision zou aanvankelijk de 8 megapixel cameralenzen voor de iPhone gaan leveren, maar uiteindelijk zou Apple voor Largan Precision hebben gekozen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.