Apple bestelt 8-megapixel camerasensors voor volgende iPhone

De volgende iPhone krijgt een 8-megapixel camera. Anonieme bronnen melden de website DigiTimes dat Apple de productie ervan in handen legt van OmniVision en Sony.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 5 camera krijgt 8 megapixel cameraApple heeft een grote bestelling voor CMOS-sensoren neergelegd bij fabrikant OmniVision. Dat melden anonieme bronnen aan de Taiwanese website DigiTimes. OmniVision zou een krabbel gezet hebben voor de productie van 90 procent van de camerasensoren voor de volgende generatie iPhone. Sony neemt de laatste 10 procent voor zijn rekening, aldus de website. Het zou daarbij om een ingebouwde 8-megapixel camera voor de volgende iPhone gaan.


Ondertussen heeft het bedrijf Avago Technologies voor het eerst een opdracht gekregen om power amplifiers te ontwikkelen voor de WCDMA-versie van de telefoon. Dat instrument moet de telefoon geschikt maken voor het GSM- en EDGE-netwerk tegelijk en ligt aan de basis van het Japanse telefoonnetwerk van NTT DoCoMo. Het is een geëvolueerde versie van de CDMA-power amplifier die al geleverd wordt in Amerikaanse iPhone’s op het Verizon-netwerk.

De bestelling van WCDMA duidt op verdere uitbreiding van het aantal aanbieders en het gebied waarin de iPhone aan de man wordt gebracht. Het ligt ook in dezelfde lijn als de hardnekkige geruchten die erop wijzen dat de volgende iPhone één universeel toepasbaar toestel wordt.

Gedreven door de nieuwe opdracht, verwachten de bronnen van DigiTimes dat Avago 15 tot 20 procent meer winst maakt in het laatste kwartaal van het financiële jaar 2011.

Via: AppAdvice

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.