Reacties voor: iOS 5 betekent einde voor opslag van SHSH-gegevens (jailbreak)

iOS 5 bekent voorlopig het einde van de opslag van SHSH-gegevens om te kunnen herstellen met oudere firmwareversies. De per toestel en per firmwareversie unieke gegevens worden bovendien uniek per herstelpoging.
Paul Pols -

Reacties: 30 reacties

  1. Goh, je zou bijna gaan denken dat Apple niet zo blij is met de jailbreak :p

  2. elk slot is te kraken!

  3. Tja, kon je op wachten….

    Kat en muisspel. Apple geeft hier een flinke knauw. Lijkt erop dat Apple het gevecht goed volhoud: unlock laaste iPhone 4 lijkt niet / nooit meer te komen, nu dit….
    Edit: niet dat iOS 5 niet te jailbreaken is, dat bedoel ik niet, en dus ‘wint’ Apple voorlopig nog niet…

  4. Dat jb’en boeit me niet zoveel.. maar dit:

    De authenticatie van een APTicket vindt niet alleen plaats tijdens de herstelpoging, maar ook tijdens het opstarten van een toestel.

    Betekent dat dat je bij elke opstart een dataverbinding moet hebben? Dus als je bv in het buitenland je iPhone aan wilt zetten?

  5. Het enige wat Apple hier in mijn geval mee bereikt, is mij verder in de armen van de concurrentie (HTC en consorten) duwen. Ik ben in november toe aan vervanging van mijn 3GS, maar een jailbreak (of meer basisfunctionaliteit dan nu zonder JB) is voor mij een absolute voorwaarde. Onder andere biteSMS en SB Settings zijn voor mij onmisbaar en onbegrijpelijk dat dat niet standaard op de iPhone aanwezig is.
    Als meneer Jobs mij die functionaliteit blijft ontzeggen, is het voor mij straks baai-baai-zwaai-zwaai iPhone (hoewel wel met pijn in het hart….).

  6. Ik jailbrake me ipod touch al vanaf de 1ste generatie nog nooit SHSH-gegevens opgeslagen 😛

  7. Alles via ifile werkt perfect

  8. @EricE: Ok, is heel goed. Weer een iPhone meer voor personen die de iPhone wel weten te appreciëren.

  9. Origineel geplaatst door EricE
    Het enige wat Apple hier in mijn geval mee bereikt, is mij verder in de armen van de concurrentie (HTC en consorten) duwen. Ik ben in november toe aan vervanging van mijn 3GS, maar een jailbreak (of meer basisfunctionaliteit dan nu zonder JB) is voor mij een absolute voorwaarde. Onder andere biteSMS en SB Settings zijn voor mij onmisbaar en onbegrijpelijk dat dat niet standaard op de iPhone aanwezig is. Als meneer Jobs mij die functionaliteit blijft ontzeggen, is het voor mij straks baai-baai-zwaai-zwaai iPhone (hoewel wel met pijn in het hart….).

    Doei!, je koopt een telefoon voor de functionaliteit die hij op dat moment heeft, een jailbreak is extra en als dat er niet was vond je het ook gewoon prima. Niet zeiken dus en anders veel plezier met je HTC 🙂

  10. Origineel geplaatst door Matjas
    @EricEOk, is heel goed. Weer een iPhone meer voor personen die de iPhone wel weten te appreciëren.

    Alsof er een iPhone schaarste bestaat .. lol

  11. @EricE: Apple wil af van de JB en zal echt niet treuren van een paar lui minder. Dus als je weg wilt.. we zullen je niet missen.
    Trust me.. ik, als vroeger HTC / Android gebruiker kan er over meespreken, je zult ZOOOOOO snel weer aankloppen.

    Man de overstap was de grootste fout!

  12. @EricE: Kan ik me goed voorstellen. Ik zou zelf ook geen iphone meer kopen als ik niet kon jailbreaken. Zonder JB is de functionaliteit van de iPhone inderdaad beperkt en zijn er betere alternatieven. Gelukkig blijkt tot op heden dat alle versies nog te jailbreaken zijn, ik vermoed dat dat ook voor IOS5 zal blijven gelden.

  13. Origineel geplaatst door EricE
    ….. SB Settings zijn voor mij onmisbaar en onbegrijpelijk dat dat niet standaard op de iPhone aanwezig is……

    SB Settings onmisbaar??? …. Je kan ook wel overdrijven.. Het is inderdaad handig, maar onmisbaar…

  14. Origineel geplaatst door kevins
    Goh, je zou bijna gaan denken dat Apple niet zo blij is met de jailbreak :p

    Dat…terwijl ze in iOS5 wel even zo’n beetje alle handige dingen uit de jailbreakscene hebben overgenomen.

  15. Origineel geplaatst door EricE
    Het enige wat Apple hier in mijn geval mee bereikt, is mij verder in de armen van de concurrentie (HTC en consorten) duwen. Ik ben in november toe aan vervanging van mijn 3GS, maar een jailbreak (of meer basisfunctionaliteit dan nu zonder JB) is voor mij een absolute voorwaarde. Onder andere biteSMS en SB Settings zijn voor mij onmisbaar en onbegrijpelijk dat dat niet standaard op de iPhone aanwezig is.Als meneer Jobs mij die functionaliteit blijft ontzeggen, is het voor mij straks baai-baai-zwaai-zwaai iPhone (hoewel wel met pijn in het hart….).

    SBSettings alike zit nu standaard in iOS 5 dus die heb je niet meer nodig. En biteSMS tja de message tools in iOS 5 zijn ook heel erg nice getweaked. Maar een Jailbreak maakt voor ons (jongeren) de iDevices zo speciaal en nice.

  16. Buhahahaaa. Go Apple! Leer de jailbreakers een lesje!

  17. Origineel geplaatst door EricE
    Het enige wat Apple hier in mijn geval mee bereikt, is mij verder in de armen van de concurrentie (HTC en consorten) duwen. Ik ben in november toe aan vervanging van mijn 3GS, maar een jailbreak (of meer basisfunctionaliteit dan nu zonder JB) is voor mij een absolute voorwaarde. Onder andere biteSMS en SB Settings zijn voor mij onmisbaar en onbegrijpelijk dat dat niet standaard op de iPhone aanwezig is. Als meneer Jobs mij die functionaliteit blijft ontzeggen, is het voor mij straks baai-baai-zwaai-zwaai iPhone (hoewel wel met pijn in het hart….).

    Ja ik sprak net even met Steve, het zit hem wel hoog dat je overstapt, hij zal er nog een nachtje over slapen zei die..

  18. Heb zoon idee dat jailbreaken niet zo heel veel meerwaarde heeft voor mij na IOS5. inderdaad niet fijn voor mensen die er ECHT niet zonder mee kunnen ( wat volgens mij beetje overdreven is) maargoed doe je niks an.

  19. Damn, Das goed nieuws !!

  20. Origineel geplaatst door Sander
    Buhahahaaa. Go Apple! Leer de jailbreakers een lesje!

    Dat is ook een flut-opmerking.
    Ik zou het ook heel erg vinden als je de iPhone niet meer zou kunnen jb’n.
    Niet dat ik zal overstappen op een ander merk,maar ik vind de jb wel heel erg handig…

  21. @Jack Black: Waar haal je dat vandaan? Je weet toch wel dat die widgets (met die settings) een jailbreak tweak zijn hè?
    Daarbij is het onzin dat een jailbreak niet meer handig zou zijn in OS5, want met nieuwe functies (zoals widgets) komen er ook nieuwe jailbreak tweaks.

    Alhoewel ik niet echt denk dat dit een probleem is verder, aangezien je ook kan wachten tot er een nieuwe jailbreak uit is en dan pas updaten…

  22. Apple probeert alsmaar de beveiliging en monarchie verdeling naar een hoger niveau te tillen. Dan doen ze goed door de massa te triggeren om hun devices te jailbreaken.

  23. Origineel geplaatst door Sander: Buhahahaaa. Go Apple! Leer de jailbreakers een lesje!

    Wat is het probleem van jailbreaken?

  24. @all: wat mij betreft ook geen iPhone meer zonder jailbreak. De jailbreak geeft de telefoon nou net die extra opties (of moet ik zeggen de basic opties). Ik vind het eerder een schande dat Apple altijd maar bepaalt hoe mensen hun apparaat mogen gebruiken. Misbruik maken van een monopoly positie heet dat en iedereen hobbelt er maar achter aan. Voor mij is géén JB, dé druppel, en na drie jaar iPhone mss wel tijd om eens wat anders te proberen. Enneh, wat kraken/jailbreaken betreft; Steve Jobs was daar vroeger ook niet vies van…

  25. @all; met heel veel plezier alle reacties op mijn eerste post gelezen, met name de lange-tenen reacties van alle Apple fanboys. Sorry jongens dat ik niet slaafs achter meneer Jobs aanloop, maar graag zelf bepaal wat ik met mijn telefoon doe. Wat dat betreft slaat Harry -27-06-2011 – 20:07 de spijker op zijn kop. Stevie was er zelf vroeger ook niet vies van, beetje hypocriet dus.

  26. @ferry: Apple heeft die functies juist aan ios5 toegevoegd omdat ze jailbreakers kwijt willen

  27. Ik vermoed dat Apple JB, hoewel ik het openbaar bestrijdt, oogluikend toe zal staan, omdat zonder JB een flink aantal gebruikers zal weglopen. En dat kost hun omzet.

  28. Geen JB betekent dat ik niet langer kan bellen dan 5 minuten met mijn 3gs omdat ik de Mobilewatchdog file niet meer kan wijzigen…. Apple wil dat blijkbaar niet zelf fixen…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.