iOS 4.3 op 11 maart beschikbaar: verbeterde Safari, iTunes Home Sharing en AirPlay-verbeteringen

iOS 4.3 is op vrijdag 11 maart beschikbaar met verbeterde Safari-performance, iTunes Home Sharing voor het Wi-Fi delen van je iTunes-bibliotheek, AirPlay-verbeteringen en de Personal Hotspot-functie.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iOS 4.3Apple heeft vandaag tijdens het iPad 2 media-event enkele nieuwe functies van iOS 4.3 geïntroduceerd. Volgens Apple is de mobiele Safari-browser in iOS 4.3 sneller, onder meer vanwege de Nitro JavaScript-engine van Safari op de Mac die nu in Safari’s WebKit-engine zit ingebouwd. Dit zou de JavaScript-afhandeling meer dan twee maal zo snel maken als in iOS 4.2. Ook nieuw is iTunes Home sharing, een functionaliteit waarmee je content (muziek, films, tv-programma’s) uit je iTunes-bibliotheek (Pc of Mac) meteen via Wi-Fi naar je iOS-apparaten kunt streamen.

Ook AirPlay, de functie waarmee je muziek, foto’s en video’s naar bijvoorbeeld een Apple TV kunt streamen, is verbeterd. Er is ondersteuning toegevoegd voor het streamen van video (en audio) vanuit externe applicaties en websites, video’s uit de Foto-applicatie en voorvertoningen op je tv als je een Apple TV hebt aangesloten. Daarnaast ondersteunt AirPlay foto-slideshows met overgangen op je televisie of live streaming van video’s gemaakt met je iPad 2, iPhone of iPod touch.

De iOS 4.3-update brengt ook de 3G persoonlijke hotspot-functie om je mobiele dataverbinding via Wi-Fi, USB of Bluetooth met andere apparaten te delen, maar Apple heeft bekendgemaakt dat deze functie alleen beschikbaar komt voor de iPhone 4. Je kunt maximaal één USB-apparaat en drie Wi-Fi- en Bluetooth-apparaten verbinden. Ook moet de provider waarvan je gebruikmaakt de functionaliteit ondersteunen. T-Mobile liet onlangs al weten dat het geen plannen heeft om de abonnementsvoorwaarden op korte termijn te gaan wijzigen.

De iPad krijgt een keuze-optie voor de schakelaar aan de zijkant, zodat je kunt kiezen of je deze als muteknop of rotatieslot wilt gebruiken. iOS 4.3 zal op vrijdag 11 maart worden vrijgegeven voor de iPad, iPhone (3GS en iPhone 4-GSM) en 3e en 4e generatie iPod touch. De iPhone 3G uit 2008 wordt niet meer in het rijtje genoemd. Voor enkele functies, zoals iTunes Home Sharing, is iTunes 10.2 vereist, die waarschijnlijk eveneens binnenkort beschikbaar zal komen. Apple vanavond beschikbaar heeft gesteld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2011, 5:54
Categorie iOS
Onderwerpen airplay, ios 4, itunes, persoonlijke hotspot

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.