Reacties voor: iOS 4.2 maakt iPad Camera Connection Kit onbruikbaar voor bepaalde accessoires

De iPad Camera Connection Kit van Apple levert sinds de update naar iOS 4.2 veel minder stroom, waardoor toetsenborden, usb-sticks en zelfs usb-camera's niet meer werken als ze 20 mA of meer nodig hebben.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 94 reacties

  1. Als Apple merkt dat er zoveel vraag naar is moeten ze misschien eens niet zo eigenwijs doen en dat gewoon in de iPad 2 doen?

  2. Kwam hier toevallig ee uurtje geleden ook achter toen ik een USB stick wilde gerbruiken met MP3’s daarop. Werkt dus niet meer, jammer.

  3. Denk dat hier wel weer een update voor komt

  4. Ik begin een beetje gek te worden van alle regels en restricties die Apple maakt…

  5. @BiTRiP

    Ik begin een beetje gek van alle regels en restricties van Apple te worden. :-[

    Ik dacht dat ik dat alleen had, maar nee er zijn er dus meer.

  6. nog even en er komt weer een jailbreaktool uit die ervoor zorgt dat die restrictie opgeheven wordt, of een spoof-tweak die ervoor zorgt dat de iPad denkt dat de USB apparaat onder de 20mA zit… mark my words..

  7. F%^^*%*> kom er ook net achter bij m’n 2-in-1 connector. Useless

  8. Begin het inderdaad ook een beetje zat te worden al die restricties van Apple. Het is !@#$%^&* MIJN apparaat hoor!
    Ik ga me maar eens verdiepen in alternatieven die steeds meer op de markt komen.

  9. Het heet toch de cameraconnection kit?
    Dan moet ik toch even kijken of het werkt met mijn camera? Zou heel erg….kpiep zijn.

  10. wat heeft het dan voor zin om de cck in de apple store te verkopen als meerdere apparaten niet meer op ipad kunnen worden aangesloten

  11. Das dan k*t ik heb die camera connection kit en ik ben niet van plan een ander iets er voor te kopen.

  12. Jeetje zeg!

    Net zon ding voor Sinterklaas gehad, krijg je dit… Begin idd beetje gek te worden van die regeltjes van Apple!

  13. waar blijft de untethered Jailbreak?

  14. Lekkere, net zo een etje aangeschaft, kwam ik idd ook tot de ontdekking dat het niet langer werkt…

  15. mp3 heb ik nog niet geprobeerd, maar het opladen en bekijken van foto’s met zowel de camera als de SD kaartjes, geven geen probleem.

  16. Dag iPad. Hallo BlackBerry

  17. @Atmaikelw:

    Bij mij werkt mijn camera er nog mee, dus ik heb geluk

  18. @Krishna:

    Test het eerst maar eens voor dat je begint met kritiek geven.

  19. Ik geef geen kritiek. De iPad heeft beperkingen in tegenstelling tot de blackberry playbook. Mar of de pplaybook zo sexy werkt als de iPad? Dat weet ik niet. Maar ik wordt kotsmisselijk van Steve (blow)Job met z’n ziekelijk “i want to control” gedrag. Het is MIJN iPad…@IpodDemon:

  20. @Krishna:

    daarom vind ik dat er zo snel mogelijke een untethered jailbreak moet komen. Daarmee kan je veel dingen die apple niet toestaat toch gebruiken en je ipad aanpassen aan je eigen wensen.

    De nieuwe Firmware is wel te jailbreaken alleen tethered dat houd in dat wanneer je de ipad volledig uit zet je hem via je jailbreak programma dat op je PC staat moet aan zetten. Dat vind ik persoonlijk erg onhandig.

  21. Eenvoudige cardreader kopen, geheugenkaart van de camera erin, via de Camera Kit aansluiten op je iPad en je hebt verder geen problemen om foto’s te importeren.

  22. @Dré:

    bij de camera kit zit al een cardreadertje maar als je een ander soort kaartje in je camera heb dan zou dat wel kunnen werken

  23. Tendentieus artikel. “Sommige camera’s” werken niet meer: welke dan? Ook in het gelijkte artikel wordt er geen voorbeeld genoemd. De meeste camera’s moeten toch echt aan staan als foto’s worden getransporteerd.
    Het lijkt er eerder op dat Apple dit gedaan heeft om apparaten die toch als niet ondersteund werden, te blokkeren. De bijgeleverde SD-kaartlezer is sowieso een fijnere manier om de foto’s op je iPad te zetten.

  24. Ik zal er een jailbreak voor uit brengen voor in cydia,
    hij gaat denk ik ongeveel 2 euro kosten,
    maar voor iedereen die dan weer alles kan gebruiken is dat ook weer handig.

  25. Bij mij doen al mijn accessoires het nog. Diverse Camera’s, HD’s, USBSticks en memory kaarten.

  26. Is het met een powered USB-hub niet allemaal opgelost? Dat zou niet in elke situatie een oplossing zijn, maar toch al iets oplossen.

  27. Ik krijg de melding ” Apparaat gebruiken niet mogelijk. Het apparaat wordt niet ondersteund” bij het aansluiten van mijn Sony Cybershot (DSC-W70), maar ik kan daarna wel gewoon de foto’s importeren.

  28. Als je een apparaat wilt dat je gemakkelijk kunt tweaken koop dan een Android. Het is toch al lang bekend dat alleen Apple de UI en alles daar rondom heen wil beheersen. Juist dat maakt dat ze altijd prettig functioneren..

  29. Origineel geplaatst door Hans Schepers
    Als je een apparaat wilt dat je gemakkelijk kunt tweaken koop dan een Android. Het is toch al lang bekend dat alleen Apple de UI en alles daar rondom heen wil beheersen. Juist dat maakt dat ze altijd prettig functioneren..

    Hij heeft een punt. Door de restricities kan Apple ervoor zorgen dat datgene wat moet functioneren het ook goed,
    doet. De fabrikanten worden zo gedwongen om iets te maken wat voor de iPad bedoeld is. Helaas zit daar dan wel weer een prijskaartje aan. Wat je ook koopt, er zitten altijd voor en nadelen aan.

  30. Origineel geplaatst door Ronald1959
    Origineel geplaatst door Hans SchepersAls je een apparaat wilt dat je gemakkelijk kunt tweaken koop dan een Android. Het is toch al lang bekend dat alleen Apple de UI en alles daar rondom heen wil beheersen. Juist dat maakt dat ze altijd prettig functioneren..Hij heeft een punt. Door de restricities kan Apple ervoor zorgen dat datgene wat moet functioneren het ook goed,
    doet. De fabrikanten worden zo gedwongen om iets te maken wat voor de iPad bedoeld is. Helaas zit daar dan wel weer een prijskaartje aan. Wat je ook koopt, er zitten altijd voor en nadelen aan.

    Wat waren de problemen voordat het allemaal wel kon dan?????

  31. Origineel geplaatst door marco
    Wat waren de problemen voordat het allemaal wel kon dan?????

    Waarschijnlijk minuscule problemen. Een highflyer als Apple ligt nou eenmaal onder een vergrootglas.

  32. Bij mij leest hij niet eens mijn geheugenkaart. Beetje weggegooid geld dus.

  33. Ik baal hier stevig van. Het kan nooit de bedoeling van Apple zijn dat ik teleur gesteld word.

  34. Origineel geplaatst door iAlsatian
    Bij mij leest hij niet eens mijn geheugenkaart. Beetje weggegooid geld dus.

    Dan ben ik erg benieuwd naar Merk/Model en of hij het in 3.2 wel deed….

  35. Hier moet je feitelijk naar kijken, bij mij werkt alles ook gewoon, canon IXUS 870, net als bij AirPrint, zorgvuldige innovatie kost tijd. Wel hoort Apple van tevoren te berichten over (on)mogelijkheden. We behoren nog steeds tot de early-adapters, de tweede IPad zal veel beperkingen niet meer kennen. Je neemt een enorm risico als bedrijf als je met de iPad, je netbook/laptop markt ineens laat opvreten, door een iPad met dezelfde mogelijkheden. Het zou goed zijn als Apple een nauw contact onderhoudt met gebruikersgroepen, wordt het niet tijd dat we in Nederland iets gaan organiseren, Gonny?

  36. @Hans Schepers:
    Ah, nu begrijp ik het weer. Was even de weg kwijt met Apple. Maar dat je dus geen foto’s meer kunt importeerden met de officieel door Apple verkochte camera conection kit, dat noemen ze dus bij Apple prettig functioneren.
    Nee, dan is het goed.
    Ik was al bang dat ik Gek was.

  37. De kaartlezer werkt ook niet goed meer. Fijn z’n update.

  38. Weet iemand toevallig of het wel nog werkt als je een extrerne (usb) microfoon erop aansluit? Ik heb net vorige week de connection kit gekocht zodat ik er een microfoon op kan aansluiten. De microfoon heb ik nog niet gekocht en ga ik ook niet kopen als het toch niet werkt.
    Mijn camera (sony cybershot dsc-s930) werkt trouwens wel nog gewoon.

  39. Wat een gepiep weer allemaal zeg….

    De ipad is op de markt gekomen voor bepaalde fuctionaliteit. als je tegen de grenzen van een ipad loopt dan heb je gewoon pech of je hebt het verkeerde apparaat gekocht. De macBook AIR van 11″ had misscheien een betere keuze geweest. Daarop kan je wel je HDD en USB stick of Keyboard aansluiten zonder restricties van apple.

    Ga nou niet zitten huilen om functies die apple weg haalt die ze nooit bedoeld hebben.

    het is een camera connection kit. Alles wat je er op aan sluiten kan wat geen camera is of geheugen uit een camera is doet het er niet standaard op. Dat er na aanpassingen meer mogelijk was is nu weer ongedaan gemaakt zodat het weer alleen gebruikt kan worden waarvoor het op de markt is gezet.

    koop maar een duurdere ipad als je te weinig opslag hebt moeten ze gedacht hebben. en dat is hun goed recht. Verder kan je gebruik maken van dropbox en andere online opslag. Er bestaan streaming media diensten die prima werken met de ipad dus eigenlijk heb je de camera connection kit helemaal niet nodig voor andere dingen dan foto’s en video’s van een camera af te halen.

    iedereen die dat tegen spreek is te beroerd om door te sparen voor iets dat aansluit bij zijn wensen of heeft gewoon blind een ipad gekocht. Dan moet je niet raar op kijken wanneer er bepaalde functies niet standaard aanwezig zijn. De meeste mensen doen deglijk onderzoek naar een product dat ze willen hebben. Pas als het aansluit bij de wensen dan kopen ze het.
    Je moet niet achteraf gaan zeuren als het niet werkt. Dan ben je gewoon kinderachtig / onredelijk bezig.

  40. Dus als ik het goed begrijp werkt zo kastje niet meer op je iPad of is dat in enkele gevallen zo
    Wil er 1 aangaanschaffen maar als ie nu wel werkt hè
    Zal je er dan ook een USB stick op aan kunnen zetten met een sim kaart erin voor 3G gebruiken

  41. Origineel geplaatst door Norman
    De kaartlezer werkt ook niet goed meer. Fijn z’n update.

    FUD & Onzin, dat ding werkt prima.

  42. Origineel geplaatst door Jasmijn
    Weet iemand toevallig of het wel nog werkt als je een extrerne (usb) microfoon erop aansluit? Ik heb net vorige week de connection kit gekocht zodat ik er een microfoon op kan aansluiten. De microfoon heb ik nog niet gekocht en ga ik ook niet kopen als het toch niet werkt.
    Mijn camera (sony cybershot dsc-s930) werkt trouwens wel nog gewoon.

    Dit ondersteund Apple:
    – De Camera Connector heeft een USB-interface. Steek hem gewoon in de dockconnectorpoort op je iPad, en sluit vervolgens je digitale camera of iPhone aan met een USB-kabel (niet inbegrepen). iPhone 3G wordt niet ondersteund.
    – Gebruik de SD-kaartlezer om rechtstreeks foto’s van de SD-kaart in je camera te importeren. Steek de plug in je iPad, en steek vervolgens het SD-kaartje van je digitale camera in de sleuf.

    Als er meer werkt is het mooi meegenomen, maar piepen als het opeens niet meer werkt is natuurlijk onzin.

    Gelukkig heb je de mic nog niet gekocht.

  43. Ben het met MAc eens.

    De iPad is geen Laptop netbookof complete computer. Laat dat idee gewoon eens los. Vergelijk het daar dan ook niet mee wat aansluitingen betreft.

    Apple heeft gekozen voor een apparaat zonder USB poorten en daar moet je het maar mee doen. Elk bluetooth keyboard doet het op de iPad, waarom wil je er dan een via USB? een USB microfoon??? wat ga je opnemen dat betere kwaliteit nodig heeft dan de microfoon die al in de iPad zit? Is een ECHTE computer dan niet handiger? ik snap die gedachte gangen niet helemaal. misschien word ik oud.

    Wat data overdracht betreft… wat is er mis met e-mail en online opslag? Zoals mac zegt zijn er alternatieven om je office documenten en MP3’s op de iPad te krijgen wanneer hij vol is. diverse streaming apps voor muziek over internet zijn mogelijk.

    dropbox en mobile me. De laatste is een voorbeeld van een dienst die online streaming van media ondersteund (video foto’s en muziek via de gallery app en via de iDisk app). Maar dat willen mensen waarschijnlijk niet omdat het geld kost. Jammer dat een hoop nieuwe apple gebruikers allemaal voor een dubbeltje op de eerste rang willen.

  44. Update 4.2 S***cks !!!!! iPad werkte perfect was helemaal verliefd, maar sinds ik hem heb geupdate naar 4.2 heb ik last van vastlopers en doet mijn beeldscherm raar….
    Ben heel erg terleurgesteld in Apple.. Alleen mijn camera connection kit werkt nog wel zowel USB als de cardreader ook. Hoop dat Apple dit heeeeel snel weer recht trekt, als het probleem tenminste aan de update ligt.

  45. @kasuja: Idd. Tis een beetje zoals een 2 zits Porsche kopen, en dan klagen dat er geen 4 man in vervoerd kunnen worden. Daar is ie nu eenmaal niet voor gemaakt.

  46. @Roytje:
    wellicht moet je de update nog een herhalen of kiezen voor een complete HERSTEL.

    vaak doet alles het daarna weer.

    Als het zo gehoord had had je meer mensen horen klagen en al veel eerder.

  47. @Anonymous:
    jij snapt het. Net als de rest van de ipad gebruikers die er geen last van hebben omdat ze de ipad WEL gebruiken zoals is bedoelt. Als je dat niet doet dan loop je ook tegen dit soort dingen op. Niet zo heel gek 😛

    (Mooi vergelijk met die 2 zits ;))

    Volgens mij is het echt een handje vol mensen die er last van heeft en op pagina’s als deze gaan lopen huilen.

  48. Origineel geplaatst door Mac
    Wat een gepiep weer allemaal zeg….De ipad is op de markt gekomen voor bepaalde fuctionaliteit. als je tegen de grenzen van een ipad loopt dan heb je gewoon pech of je hebt het verkeerde apparaat gekocht. De macBook AIR van 11″ had misscheien een betere keuze geweest. Daarop kan je wel je HDD en USB stick of Keyboard aansluiten zonder restricties van apple.Ga nou niet zitten huilen om functies die apple weg haalt die ze nooit bedoeld hebben.het is een camera connection kit. Alles wat je er op aan sluiten kan wat geen camera is of geheugen uit een camera is doet het er niet standaard op. Dat er na aanpassingen meer mogelijk was is nu weer ongedaan gemaakt zodat het weer alleen gebruikt kan worden waarvoor het op de markt is gezet.koop maar een duurdere ipad als je te weinig opslag hebt moeten ze gedacht hebben. en dat is hun goed recht. Verder kan je gebruik maken van dropbox en andere online opslag. Er bestaan streaming media diensten die prima werken met de ipad dus eigenlijk heb je de camera connection kit helemaal niet nodig voor andere dingen dan foto’s en video’s van een camera af te halen.iedereen die dat tegen spreek is te beroerd om door te sparen voor iets dat aansluit bij zijn wensen of heeft gewoon blind een ipad gekocht. Dan moet je niet raar op kijken wanneer er bepaalde functies niet standaard aanwezig zijn. De meeste mensen doen deglijk onderzoek naar een product dat ze willen hebben. Pas als het aansluit bij de wensen dan kopen ze het.
    Je moet niet achteraf gaan zeuren als het niet werkt. Dan ben je gewoon kinderachtig / onredelijk bezig.

    Dat is nou juist het probleem dat sommige camera’s niet erop werken. Terwijl het wel foto camera’s zijn. Gewoon terug draaien en alles werkt weer goed met een klein beetje extra als service.

  49. @kasuja:
    De interne microfoon van de ipad werkt prima als je hem alleen voor gesproken tekst wilt gebruiken, maar als je hem voor muzikale doeleinden wil gebruiken is hij echt te beperkt. Bij de hogere regionen (sopraan stem) gaat de microfoon toch wat piepen.
    En ja ik kan mijn macbook meeslepen, maar het mooie aan de ipad is nu juist dat het heel portable is. Volgens mij leent het zich perfect voor muzikanten.
    En wat betreft de opmerking: gebruik de ipad zoals bedoeld. Nou ja zeg, als iedereen alles alleen maar zou gebruiken zoals in eerste instantie bedoeld dan zou er nooit sprake van innovatie zijn. Het zijn juist de mensen die buiten de kaders durven te gaan die ervoor zorgen dat bij een volgende versie van het apparaat opeens extra functies worden ondersteund.

  50. Origineel geplaatst door Anonymous
    @kasuja: Idd. Tis een beetje zoals een 2 zits Porsche kopen, en dan klagen dat er geen 4 man in vervoerd kunnen worden. Daar is ie nu eenmaal niet voor gemaakt.

    Maar dan met een net iets te krappe stoel, zodat die 2 tweede stoel niet echt praktisch meer is.

  51. Origineel geplaatst door michal
    Origineel geplaatst door Anonymous@kasuja: Idd. Tis een beetje zoals een 2 zits Porsche kopen, en dan klagen dat er geen 4 man in vervoerd kunnen worden. Daar is ie nu eenmaal niet voor gemaakt.Maar dan met een net iets te krappe stoel, zodat die 2 tweede stoel niet echt praktisch meer is.

    Dat weet je als je hem koopt !! Niet achteraf gaan zeiken 😉
    Misschien doet ie het onderwater ook wel, maar dat staat ook niet in de folder!

  52. Volgens mij is het echt een handje vol mensen die er last van heeft en op pagina’s als deze gaan lopen huilen.

    Niemand huilt hier, maar laat het duidelijk zijn dat veel gebruikers er steeds meer achterkomen dat Apple ze teveel beperkt. Een gezonde blik naar een alternatief is dan het rendement. Bij mij gaat de iPad (sorry hoor Apple-fans) er zsm uit. Een keyboard waar geen DEL-toets op zit is niet van deze tijd, wat een ellende. Mogelijk dat ik de iPad nog eens gebruik als game-controller of spelletjes-bakkie, maar zeker niet voor het serieuze werk.

  53. Origineel geplaatst door PvdG
    Volgens mij is het echt een handje vol mensen die er last van heeft en op pagina’s als deze gaan lopen huilen.Niemand huilt hier, maar laat het duidelijk zijn dat veel gebruikers er steeds meer achterkomen dat Apple ze teveel beperkt. Een gezonde blik naar een alternatief is dan het rendement. Bij mij gaat de iPad (sorry hoor Apple-fans) er zsm uit. Een keyboard waar geen DEL-toets op zit is niet van deze tijd, wat een ellende. Mogelijk dat ik de iPad nog eens gebruik als game-controller of spelletjes-bakkie, maar zeker niet voor het serieuze werk.

    Jammer dat je een iPad gekocht heb voor het serieuze werk, en nu ‘klaagt’ dat ie niet volstaat.. Het is geen apparaat voor het serieuze werk. Je zou wel een BT keyboard kunnen linken en Fn + Backspace voor DEL kunnen gebruiken, maar dan nog, het apparaat is niet voor veel invoer werk geschikt. Hopelijk kun je hem nog goed verkopen. Die dingen zijn niet goedkoop!
    P.s. Je hoeft geen sorry te zeggen omdat je hem verkoopt. Maar het is wel jammer dat over het algemeen mensen die meer verwachten dan het apparaat kan, hier over klagen..

  54. Hallo allemaal

    Ten eerste ik klaag niet over me iPad ben zeer tevreden echt waar gewoon een fantastisch ding

    Maar heb een klein vraagje ben stom geweest om geen 100 euro er tegen aan te gooien voor 3G

    Mijn fout maar is er nog een andere oplossing hiervoor ik heb wel eentje maar dat is vrij prijzig een mifi

    Maar nu dacht ik zo als ik nu zo USB conection ding neem en er een USB internet met simkaart erin, stick aansluit zal ie het dan doen dan het 3G netwerk

    Alvast bedankt

    Een zeer blije bezoeker van een iPad 16gb

  55. Origineel geplaatst door Dijkhuizen
    Maar nu dacht ik zo als ik nu zo USB conection ding neem en er een USB internet met simkaart erin, stick aansluit zal ie het dan doen dan het 3G netwerk Alvast bedanktEen zeer blije bezoeker van een iPad 16gb

    Ik denk het niet. En het zou kunnen zijn dat als het wel werkt, het bij een update weer verdwijnt.
    Als je iemand kent met een camera connection kit en een 3g usb dongle, kun je het proberen, maar ik zie niet in hoe je de iPad moet vertellen hoe je die dongle moet inregelen….. Die software zit er gewoon niet in.

  56. Hallo alvast bedankt voor je reactie heb je nog een andere oplossing dan @Anonymous:

  57. @Dijkhuizen: Voor die Huawei oplossing heb je wel een Duo-simkaart nodig. Werkt als een trein. Zomers en in de winter 😉

  58. @PvdG: Je geeft hierzelf al aan dat je een klein mobiel apparaat zocht voor het serieuze werk. Dat is de iPad niet. Dat zegt Apple ook nergens. Dat je er serieus werk mee kan verzetten is iets Anders. Je zal je moeten houden aan de mogelijkheden die er zijn. En wil je dat niet dan zijn er beker zo kleine andere apparaten te krijg.

    Diverse netbooks waaronder ook de MacBook air series.

    Je hebt gewoon het verkeerde apparaat aangeschaft voor de behoeftes die je had. Een beetje beter voor onderzoek had je dat bespaard.

  59. Origineel geplaatst door Dijkhuizen
    Hallo allemaalTen eerste ik klaag niet over me iPad ben zeer tevreden echt waar gewoon een fantastisch dingMaar heb een klein vraagje ben stom geweest om geen 100 euro er tegen aan te gooien voor 3G Mijn fout maar is er nog een andere oplossing hiervoor ik heb wel eentje maar dat is vrij prijzig een mifi Maar nu dacht ik zo als ik nu zo USB conection ding neem en er een USB internet met simkaart erin, stick aansluit zal ie het dan doen dan het 3G netwerk Alvast bedanktEen zeer blije bezoeker van een iPad 16gb

    Ik weet niet of je toevallig ook een iphone hebt, maar in dat geval kun je je iphone jailbreaken en dan het programma miwi erop zetten (kost 9,95). Dit programma zet het 3g-netwerk dat je iphone gebruikt om in een wifi-signaal waardoor je ipad vervolgens via de wifi mobiel het internet op kan. Werkt perfect. Enige vervelende is dat de batterij van je iphone wat minder lang meegaat dan die van je ipad.

  60. @Jasmijn:
    Innovatie komt hier van Apple en de software makers.
    Niet van de gebruikers.

    Verder snap ik je probleem. De iPad zou wel meer kunnen wat het nu niet doet. Het is een apparaat met potentie. Wellicht de potentie die andere al bestaande apparaten al prima voor je kunnen invullen. Proffessionele opname apperatuur van degelijke kwaliteit valt ook in de duurdere iPad prijsklasse.

    Je iPad had misschien betere een MacBook air kunnen zijn.
    En dat geld voor meerdere mensen hier. Net te vroeg gekocht. En wie weet vervult Apple in de iPad 2 jullie wensen. Dat model zal wel een deel van de software en hardwarematige tekorkomingen weg nemen.

  61. @Mac: Ik ben een grootgebruiker en heb het allemaal. Daarom kan ik ook zaken met elkaar vergelijken. Ik had verwacht dat de iPad “on the way” mij wat beter zou kunnen ondersteunen.

    Helaas is dat niet zo, maar voor op “de bank” ff snel email checken, een spelletje spelen of naar een andere TV-zender kijken via de Slingbox is ie nog goed genoeg.

  62. @PvdG:

    Had verwacht…

    Dat is het m.

    Beter voor onderzoek voorkomt teleurstelling.
    Dat wat je prima vind aan de iPad is precies zoals Apple m in de markt gezet heeft op hun eigen website en reclame uitingen.

    En dat is denk ik precies wat Annonimous en Kasuja ook bedoelen.

    De iPad zal het prima doen als je hem gebruikt binnen het kader dat Apple neer zet. Wil je meer is Apple het verkeerde merk in veel gevallen. Tenzij je wil jail breaken. Maar dan moet je niet gek opkijken wanneer dingen het niet meer doen na software updates.
    Nu betreft het toevallig een update die niet alleen jailbreakers treft maar het punt plijft het zelfde.

    Apple zorgt er voor dat de apparaten doen waarvoor ze op de markt gezet zijn. De extra functies als gevolg van een USB aansluiting die misschien niet in eerste instantie bedoeld zijn houden ze buiten de deur.

  63. @Mac: Waar het in dit artikel over gaat is dat Apple tepas en te onpas mij aan de ketting legt. En…. daar heb ik een afschuwelijke hekel aan als het apparatuur betreft die mijn eigendom is.

    Apple werkt het JB zo in de hand, mogelijk met opzet om zo “extra functionaliteit” waar men zelf niet op is gekomen te implementeren. Uiteindelijk moet een klant zelf kunnen bepalen wat hij belangrijk vindt en niet Apple.

    Als ik mijn PC als een aquarium wil gebruiken dan gaat niemand dat iets aan.

  64. Hmm, op black friday maar zo’n camera kit gekocht en gekregen met sinterklaas 😉

    Maar het werkt helemaal niet. Leest geen SD kaart (3 geprobeert van 1GB en 2x8GB), geen USB disk (4 geprobeert va 256MB tot 4GB en geformateerd op FAT32) en ook een Canon 550D kopelt niet. USB keyboard doet het ook niet, maar dat kan ik nog begrijpen omdat dit officieel ook niet de bedoeling was van de camera kit.

    Bij de USB disk zie je ook nergens een lampje aan gaat.

    Frustrerend sinterklaas kadootje zo.

  65. Wat een geslijm van al die mensen, het lijkt wel of die opper boss van Steve heilig is, ik ben aan apple apparatuur begonnen en kan zo maar niet terug maar als ik alles geweten had dat Steve blijft bepalen wat ik met mijn eigen duur betaalde apparatuur doe gaat mij te ver, ik hoop dat er ooit eens een rechtzaak tegen hem wordt gestart.
    het lijkt wel een M…. organisatie daar bij Apple

  66. @Peter: “Wat een geslijm van al die mensen

    Nee hoor dat is geen slijmen, maar dat zijn mensen die op hun “Apple-eilandje” zitten. Neem het ze niet kwalijk dat ze niet verder kunnen en willen kijken dan hun Apple-neus lang is. Ieder z’n meug zou ik zeggen.

    Ik begrijp dat wel hoor, je hoeft zelf niet meer na te denken, want dat doet Apple wel voor je. Zelf niet de regie in handen kunnen of willen nemen, maar opkijken tegen de opperregisseur Steve. Dezelfde “soort” tref je aan bij Alpha Romeo, Bang & Olufsen en BMW-rijders. Op zich niets mis mee hoor, maar er is zoveel meer.

  67. Origineel geplaatst door Mac
    @PvdG: Had verwacht…Dat is het m.Beter voor onderzoek voorkomt teleurstelling.
    Dat wat je prima vind aan de iPad is precies zoals Apple m in de markt gezet heeft op hun eigen website en reclame uitingen.En dat is denk ik precies wat Annonimous en Kasuja ook bedoelen. De iPad zal het prima doen als je hem gebruikt binnen het kader dat Apple neer zet. Wil je meer is Apple het verkeerde merk in veel gevallen. Tenzij je wil jail breaken. Maar dan moet je niet gek opkijken wanneer dingen het niet meer doen na software updates.
    Nu betreft het toevallig een update die niet alleen jailbreakers treft maar het punt plijft het zelfde.Apple zorgt er voor dat de apparaten doen waarvoor ze op de markt gezet zijn. De extra functies als gevolg van een USB aansluiting die misschien niet in eerste instantie bedoeld zijn houden ze buiten de deur.

    Wat een gezwets, de Ipad werkte voor de update toch ook met de camera connection kit en waarom dan nu niet meer, namelijk omdat het opperbobo Steven niet zint dat wer er dingen mee doen die hij per ongelijk vergeten is te verbieden.

  68. ben het wel met sommige mensen eens dat apple zelf bepaalt wat je met je ipad kan doen

    zoals de printers alleen hp printer werkt met wifi

    en ik heb een epson op wifi en die ondersteunt die niet
    maar dat word niet door de medewerker van de apple store gemeld = nee hij werkt op alle printers word er gezegt door de medewerkers = niet dus

    zo soort dingen dus apple gaaft ze eigen gaf op die manier

    maar verder ben wel tevreden over me ipad hoor

  69. Als het in 3.2 wel werkt en nu niet dan is het gewoon een centen probleen Apple wil nu eenmaal veeeeeeel geld verdienen en dingen op je Ipda aansluiten die niet van Apple afkomen dat kan toch niet want daar verdienen hun niks aan en daarvoor en daarvoor alleen hebben ze de stroom toevoer verminderd . Ik heb een Ipad type dit bericht er zelfs op maar het is wel mijn eerste en mijn laatste hoe sexy ik dit ding ook vindt hij is ook veelste beperkt terwijl hij veel meer kan . Maar wacht nog een jaartje en dan ga ik echt wel voor Android in gebruik al een N1 dus weet waar de verschillen liggen . En o mr Jobs zegt dat deze update gigantisch is ja inderdaad maar dan wel gigantisch slecht.

  70. Met de Eos 7d heb ik geen problemen……

    om nog wel tegen 4.2 te schoppen. Ik wil een limiet kunnen instellen op het aantal op de achtergrond lopende apps. Vind het zwaar irritant dat ik telkens apps moet afsluiten( 1 voor 1) vanwege het geheugen.

    Verder hoor je me niet. Blijft een geweldige machine!

  71. Irritant stelletje bij Apple zeg! Mijn Edirol doet het nu ook niet meer? (https://forum.iculture.nl/f90/ipad/f91/ipad-hardware/77720-edirol-ua-1a-werkt-op-ipad.html?highlight=edirol)

    🙁 Waarom nou toch? Ik misdoe er niks mee, benadeel niemand, maar nu moet ik een ingewikkeld eigen kabeltje gaan maken om de input/output via de koptelefoon-aansluiting te kunnen gebruiken. Ook ik wordt het inmiddels steeds meer zat.

  72. @PvdG: Lekker generaliseren joh, dat zijn meestal de beste argumenten om een standpunt hard te maken….NOT!

  73. @Ruben69: Ja klopt wel. Als je 100% rendement wil moet je 200% roepen.

  74. @PvdG: Dus als je hardop van alles schreeuwt zit er ergens wel een waarheid tussen? Mag ik dat concluderen? Sorry, ik schreeuw liever gericht.
    On topic: het is inderdaad jammer dat het systeem niet meer opties toe laat, commercieel gezien snap ik het wel

  75. @dijkhuizen:

    Dat printer ding is nogal wiedes dat dat niet met elk merk werkt. Apple heeft wel tijd nodig om alle soorten printers te gaan ondersteuen.

    En om ht proces te versnellen bied Apple bied alle printerbrouwes de mogelijkeheid om nieuwe printers automatisch de iPad te ondersteunen via AirPrint.
    In 1 keer goed kan geen enkel bedrijf. Gewoon ee kwestie van tijd.

  76. Nog zo’n slijmerd die het wel met opperbobo en maf… Baas eens is

  77. Origineel geplaatst door Peter
    Nog zo’n slijmerd die het wel met opperbobo en maf… Baas eens is

    Dus als je achter een keuze van Apple staat ben je een slijmerd?

    Das wel erg zwart wit. Denk dat dat wat genuanceerder ligt. Als je dat niet in kan zien….. Succes met het leven.

  78. Ben ik niet met je eens of heb je aandelen in Apple en hp
    Want Apple ondersteunt alleen hp printers in AirPrint en geen andere merken beetje vreemd hè

    Wel met een app van epson kan ik alleen maar foto’s printen maar wil via pages en me mail uitprinten en dat gaat niet volgens de verkoper wel @Mac:

  79. @PvdG:
    Met 200% onzin krijg je niet je zin. Zelfs niet als je het direct aan Apple richt.

    Verder heb je denk ik gewoon pech als je klaagt over functionaliteit gebrek bij een gezond economisch denkend bedrijf. Elke functie die je weg laat kan je in de opvolger stoppen om er later meer geld aan verdienen. Uitmelken heet dat. Dit is niet iets specefiek voor Apple. Elk bedrijf doet dat. Kijk maar naar Nokia. Die doet dat op grote schaal. Nouwelijks software updates maar gewoon een geheel nieuwe telefoon die uiteindelijk wel kan wat de vorige naliet. Dan zit je denk ik beter bij Apple. Die doet tenminste nog iets aan firmware upgrades die functionaliteit toevoegen.

    Logisch dat Apple dat doseert want je kan het ooit nog eens in de strijd gooien als de concurrent inloopt op je product.

    Wat 100% of 200% schreeuwen betreft.
    Apple leest dit forum en site niet dus alles wat je hier gericht aan hen plaatst is sowieso zonde van je tijd.

  80. Op http://www.onemorething.nl staat een post over dat er snel andere merken met printers zullen volgen. HP was gewoon de eerste printerbouwer die zo snel printers op de markt kon zetten waar de universele driver in geïmplementeerd kon worden. Meerdere merken gaan volgen. En op de achtergrond werkt Apple aan ondersteuning voor de printers die buiten de boot vallen.

    Je kan met een besturings systeem onmogelijk voor alle printers die bestaan de drivers implementeren en ze allemaal zonder configuratie geklooi laten werken.

    Of je nu Microsoft fan Apple of Linux fan bent dan weet je dat printer drivers gewoon lastig zijn. Als dat niet het geval was had er wel een Microsoft of Apple op gestaan die claimt dat je op hun os geen printer drivers meer hoeft te installeren. Wees gewoon eerlijk en gooi het niet meteen op fanboyizzm of jij hebt zeker aandelen. Zelfs als dat zo was bleef de uitkomst hetzelfde.

    On topic:
    De USB camera connector moet alle camera’s ondersteunen. Als ie dat niet doet is er reden tot klagen. Voor alle andere dingen die het niet (meer) doen over USB na deze update is gewoon pech gehad. Anders had de de Camera connection kit wel een ander naam gehad

  81. @Dré:
    Ik heb al jaren een 12 in 1 reader van sandisk. Werkte bij vriend met cck op zijn iPad. Dus test geslaagd en ik zon ding voor verjaardag gevraagd. Krijg ik het kado en is iOS 4.2 inmiddels uit, waarover niks werd gerept dat er functionaliteit af zo gaan, werkt het niet. Kansloos deze actie!
    Om mijn batterij te sparen???? Dan laad ik hem toch weer gewoon op, wat een kul reden.
    Geld terug eisen in de winkels, allemaal!

  82. @Marcel: Apple is nog nooit transparant geweest in hun releasenotes. Soms vraag ik mij af wie de eigenaar is van de door mij aangeschafte iPad. Ze persen “hun software” gewoon in je strot, zonder eerst toestemming te vragen of ik dat wel wil. Ja ik mag op een knopje drukken in iTunes, maar voor de rest weet je eigenlijk niet wat je doet.

    Overigens is iTunes ook zo’n schoolvoorbeeld van een
    wurg-je mag niet naar een ander-applicatie. Typisch Apple. Apple zal zich niet veel aantrekken van dit soort berichten, maar ik ben er van overtuigd dat ze terrein gaan verliezen op termijn. Monopolistisch gedrag wordt altijd afgestraft door de gebruiker. Philips, B&O en Microsoft hebben daar een ruime ervaring mee. Allemaal mislukt.

    Sterkte met je verjaardagscadeau.

  83. @PvdG: Oh ow ow wat heeft Microsoft een terrein verloren zeg. Van 96% markt aandeel naar 90%. je hebt gelijk. Er is wat vanaf. En dat is er bij Android RIM & dat monopolistische Apple bij gekomen. Ow wacht om monopolist te zijn moet je de grootste zijn.

    Wat ik mij af vraag…

    Ben je een Mac gebruiker? Of heb je toevallig wat spullen van Apple zoals een iPad iPhone en iPod. Want dan weet je namelijk precies wat typisch Apple is…
    Ow wacht… er klopt weer iets niet.

    @Marcel:
    Succes… De winkelier ziet je al aankomen.
    Ik heb een iPad en een CAMERA Connection Kit bij jullie gekocht. Die CAMERA Connection Kit doet het niet met mijn USB sticks en 12 in 1 cardreader… Wat gaan we hier aan doen?

    Verkoper helemaal niks meneer. Het is een CAMERA Connection Kit misscjHien moet u eens proberen uw camera via de in de CAMERA Connection Kit meegeleverde USB verloopstuk aan te sluiten. Alles wat u nodig heeft is de USB stekker die bij de camera zat en klaar is Kees dan doet ie het wel.

    Het is immers een CAMERA Connection Kit geen CARDREADER OF WAT DAN OOK connection kit meneer.
    Goede middag.

    Volgende klant.

  84. het nadeel van deze update is dat een 2 in 1 camera kit niet meer werkend is omdat deze SD en USB in 1 blokje heeft zitten.
    Dan zijn er 2 vragen, het is geen officieel apple product dus hoeft het niet ondersteund te worden.
    vraag 2 is waarom zou apple dit niet ondersteunen. iets te veel controle lijkt me op kleine apparaten en extra toevoegingen die de fun met de ipad vergroot.

    Nu moet ik de camerakit zien te ruilen die ik nog niet eens kan gebruiken omdat ik m van de sint heb gekregen (update 4.2.1 stond er al op)

  85. Volgens mij weten niet veel mensen dat een card reader overbodig is als je gewoon een USB STEKKER tussen de computer en de camera gebruikt.

    Origineel geplaatst door Case
    Nu moet ik de camerakit zien te ruilen die ik nog niet eens kan gebruiken omdat ik m van de sint heb gekregen (update 4.2.1 stond er al op)

    Als je je camera via een USB stekker aansluit op de camera connection kit zoals op de foto in dit artikel dan werkt je camera connection kit gewoon. Niet elke camera heeft last van de aanpassing in 4.2. Ik zou het eerst proberen.

    Waarom zou je het geheugen eerst uit de camera willen halen om die vervolgens in een reader te doen en die dan weer op een iPad aan te sluiten?

    Beetje dubbel op toch of mis ik iets? Ik kan me voorstellen dat er een snelheids verschil is.

  86. Nou raar hoor dat alle precies de dure printers met wifi aanprijst van hp

    En wfi is wifi hoor @Mac:

  87. Origineel geplaatst door Dijkhuizen
    Ben ik niet met je eens of heb je aandelen in Apple en HP
    Want Apple ondersteunt alleen hp printers in AirPrint en geen andere merken beetje vreemd hèWel met een app van epson kan ik alleen maar foto’s printen maar wil via pages en me mail uitprinten en dat gaat niet volgens de verkoper wel @Mac:

    Ik heb het opgezocht en AirPrint bied een benadering voor draadloos printen over wifi.
    Daarvoor is een protocol nodig dat zowel de printer begrijpt als de computers die er gebruik van maken. HP maakt de eerste printers met ondersteuning voor AirPrint protocol.

    Waar dat op zou kunnen eindigen is dat als alle printers straks AirPrint of iets soortgelijks gaan ondersteunen je als gebruiker niet voor elke printer een andere driver meer hoeft te installeren. Niet meer dat geklooi met drivers maar gewoon aansluiten en printen. Dat is moeilijker voorelkaar te krijgn dan je zou verwachten. En Apple is er in samen werking met de printermaatschappijen aan bezig zodat dat probleem straks de wereld uit is. 1universeel print protocol dat voor elke printer werkt is het doel.

    De printers hebben dus een standaard print protocol / driver aan boord waarmee elke computer telefoon en tablet mee kan communiceren.

    Noodzaak is dat zowel de printerbouwers als de OS bouwers van de computers allemaal met dat ene protocol gaan werken.

    In het begin zal het lastig zijn voor de mensen die geen ePrint of AirPrint compatible printer hebben. Daarom heeft Apple de funtionaliteit voor AirPrint ook uitgebreid aan de software kant van de iPad en iPhone zodat het een printer zonder wifi en ePrint of AirPrint ondersteunig alsnog kan benaderen.

    Dat betekend dat je een stuk software nodig hebt dat alle aangesloten printers in een netwerk herkent en een print opdracht kan om zetten naar de juiste gegevens.
    De vertaling naar en communicatie met al die verschillende merken daar word nu aan gewerkt.
    Die software is zo goed als werkend.
    Er zijn diverse programmeurs die je laten betalen om een terminal scriptie te laten runnen dat die functionaliteit open zet.
    Zelf kan je het ook doen als je de terminal kent op een Mac. Eind resultaat is dat elke printer gewoon werkt. Apple heeft het alleen nog niet klaar voor de massa. Blijkbaar zijn er gewoon nog problemen mee of is de feature nog van onvoldoende kwaliteit

    Apple heeft in diverse mails aan Steve Jobs laten weten dat men de printer ondersteuning zal uitbreiden. Ook naar niet ePrint / AirPrint voorbereide printers.

    Gewoon een kwestie van geduld dus.
    Als je wil weten waar ik het vandaan heb.
    Gebruik Google op de zoek termen AirPrint en ePrint printersupport. En de antwoorden stromen binnen afkomstig uit diverse (non) Apple fora.

  88. Origineel geplaatst door Ruben69
    … commercieel gezien snap ik het wel

    Ik ook wel, maar aangezien Apple geen externe audio-interface maakt en het via de koptelefoon-aansluiting een heel gekut is met allerlei zelf gemaakte kabeltes om input en output tegelijk te kunnen gebruiken in NanoStudio (om samples op te nemen) vind ik het wel een luizenstreek dat ik mijn Edirol nu niet meer kan gebruiken. Zou Apple een goed alternatief bieden ala, maar dat is er niet, dus geen enkel commercieel verlies voor ze als ik andere hardware aansluit op de iPad. Blijft gewoon lullig.

  89. waar gaat dit over?
    Wil apple overal geld aan verdienen tenkoste van alles?

  90. @Ray: Denk het niet. Ze willen het gewoon helder en Simpel houden wat wel en niet kan.

    Dat er technisch meer mogelijk is met kleine anpassingen is bijzaak.

    En zo koop je ook sneller de iPad 2 die weer net doet wat de vorige niet kon.

    Uitmelken heet dat. En het is je eigen vrije wil om een Apple product te kopen.

    Het is elk bedrijfs goed recht om een product in iteraties te verbeteren. Het perfecte product lanceren levert je maar eenmalig een hoop geld op. Zo zit de wereld nu eenmaal in elkaar

    Elk bedrijf wil winst maken en liefst zo veel mogelijk. Daar is Apple heus niet anders in.

  91. Ben benieuwd wat apple in de iPad 2 stopt gezien de concurrentie nog niet erg stevig is. Als dat nu eens zou komen dan gaat Apple ook in een technologische versnelling.

    Iemand zal Apple flink moeten uitdagen zodat ze weer terug naar de tekentafel moeten en opnieuw een technologisch (kreupel) wondertje moeten verzinnen.

    Kopen doen de Apple schapen en trend gevoelige meeheulers toch wel.
    Met een camera en een USB poort komt Apple er niet in de volgende iPad
    Ze zullen met iets meer innovatie moeten komen.
    Maar ja niemand die ze daar reden toe geeft.

    Android tankers slaan moeilijk aan. Mego en de RIM tablets moeten zich nog gaan bewijzen.
    Ben bang dat pas met de iPad 3 de eerste grote sprongen zichtbaar zullen zijn.
    De iPad 2 zal net als de iPhone 3GS een onderhuidse update zijn en weinig nieuws om over te jubelen.

  92. Bij mij werkt de camera connection kit niet meer als ik er al een leeg SD kaartje in stop. Dat kan niet de bedoeling zijn! Ik krijg de melding ‘USB apparaat vraagt teveel stroom’. Heeft iemand de oplossing? Geen jailbreak svp.

  93. Hoi

    Voor kerst de ipad gekocht met software versie 4.2.1,maar de camera kit werkt
    bij mij ook niet.Zou ook graag willen dat mijn usb stick met foto’s’en mp3’s’het deed.handiger dan via itunes.
    vanalles gelezen zoals jail-break enzo,maar kun je de software versie niet terug zetten dan.

    robert

  94. Je hoeft geen groot verbruiker te zijn om tot die conclusie te komen.

    http://Www.Apple.com/iPad vertelt het je ook in de 20 minuten durende rondleiding en voor wie de introductie van de iPad hebben gezien die weten exact wat je kan verwachten met de iPad.

    Dat doen alleen de Apple gebruikers die al wat langer met Apple werken.

    Sinds Apple wat populairder is heb je gewwon wat meer mensen die zonder nadenken een Apple product kopen en achteraf ontdekken dat er van alles aan schort.

    Vandaar de opmerking. Verdiep je in wat je wil kopen en gebruik het zoals het is bedoeld. Dat voorkomt teleurstellingen als deze.

    Camera connection Kit. De naam zecht het al.
    Dat ding hoort te werken met camera’s. Als dat het niet meer doet na de update is dat schandalig.

    Dat de rest van de USB apparaten er niet meer mee werken is niet meer dan logisch. Een iPad is geen laptop vervanger. Dus dan moet je ook geen features van een laptop verwachten in zon product.

    Origineel geplaatst door PvdG
    @Mac: Ik ben een grootgebruiker en heb het allemaal. Daarom kan ik ook zaken met elkaar vergelijken. Ik had verwacht dat de iPad “on the way” mij wat beter zou kunnen ondersteunen. Helaas is dat niet zo, maar voor op “de bank” ff snel email checken, een spelletje spelen of naar een andere TV-zender kijken via de Slingbox is ie nog goed genoeg.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.