iOS 4.2 maakt iPad Camera Connection Kit onbruikbaar voor bepaalde accessoires

De iPad Camera Connection Kit van Apple levert sinds de update naar iOS 4.2 veel minder stroom, waardoor toetsenborden, usb-sticks en zelfs usb-camera's niet meer werken als ze 20 mA of meer nodig hebben.

ipad camera kitDe iPad Camera Connection Kit biedt meer mogelijkheden dan Apple had bedoeld. Behalve het aansluiten van je digitale camera om foto’s naar je iPad te kopiëren kun je de usb-connector ook gebruiken voor andere apparaten. Bijvoorbeeld voor het aansluiten van een usb-stick, usb-toetsenbord, usb-microfoon of Skype-headset.

Met de komst van iOS 4.2 is er echter iets gewijzigd. De stroomsterkte die vanuit de usb-poort kan worden doorgegeven naar externe apparaten is verlaagd van 100mA naar 20mA. De batterij van je iPad gaat daardoor langer mee, maar het betekent ook dat accessoires die meer dan 20mA stroomsterkte nodig hebben, niet zullen werken. Dat geldt bijvoorbeeld voor Apple’s eigen aluminium toetsenbordje. Bij het aansluiten van zo’n apparaat krijg je de melding ‘The connected USB device requires too much power.’

camera connection kitHet vervelende is echter, dat ook sommige camera’s die via een usb-kabel kunnen worden aangesloten op de iPad, niet langer werken. Het importeren van foto’s, waar de iPad Camera Connection Kit eigenlijk voor bedoeld is, is niet meer mogelijk. Misschien heeft Apple maatregelen willen nemen tegen het aansluiten van allerlei usb-accessoires, maar met een ongewenst neveneffect. De iPad zelf heeft geen sd-kaartslot en ook geen eigen usb-poort.

De Camera Connection Kit voor de iPad kost €29 en bestaat uit een usb-connector en een sd-kaartlezer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 december 2010, 21:26
Categorieën Accessoires, Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.