iOS 4.2 komt op vrijdag, iTunes 10.1 morgen al beschikbaar

iOS 4.2 komt op vrijdag 12 november beschikbaar, iTunes 10.1 morgen al, samen met een update voor Mac OS X. Dat blijkt uit informatie van tipgevers.

ios 4.2 ipadApple heeft ontwikkelaar van iOS-applicaties opgeroepen om hun applicaties aan te passen voor iOS 4.2, ze alvast te testen en ter review aan te bieden in iTunes Connect. Direct na het beschikbaar komen van iOS 4.2 Gold Master was het nog niet mogelijk om aangepaste apps bij Apple in te leveren. Apple attendeert de ontwikkelaars er nu extra op, hoewel diverse ontwikkelaars de mogelijkheid al hadden ontdekt. Voor de iPad staan namelijk al een paar goedgekeurde iOS 4.2-compatibele applicaties in de App Store, zoals we eerder schreven. Opvallend in het bericht is dat Apple aankondigt dat iOS 4.2 snel in handen van gebruikers zal komen. Hoe snel?

Volgens onze bron komt de update niet vandaag en ook niet de komende dagen. Vanaf eind van de week is er meer kans. Deze informatie ontvingen we van onze vaste informant voor nieuwe firmwareversies. MacStories heeft echter een andere bron, die nauw samenwerkt met AT&T en voorspelt dat iOS 4.2 aanstaande vrijdag komt. Er is zelfs al een tijdstip bekend: om 10AM PST, dus rond 19:00 uur Nederlandse tijd.

Om de update te kunnen gebruiken is er echter wel een nieuwe versie van iTunes nodig, namelijk iTunes 10.1. Volgens MacStories komt die morgen beschikbaar, samen met een update voor Mac OS X naar 10.6.5. Ook bleek eerder al dat Apple nieuwe iPhone-operator-updates op vrijdag 12 november zal rondsturen.

iOS 4.2 bevat onder andere AirPrint (draadloos afdrukken vanaf je iOS-apparaat) en AirPlay (draadloos streamen van muziek, video’s en foto’s). Beide functies zijn afhankelijk van iTunes 10.1. Voor iPad-gebruikers is het de eerste kennismaking met nieuwe functies zoals multitasking en Game Center. Ook blijken er optimalisaties voor de iPhone 3G te zijn toegepast. Dat toestel bleek na de update naar iOS 4 behoorlijk traag te zijn geworden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 november 2010, 21:43
Categorie iOS
Onderwerpen ios 4, itunes, update

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.