Siri lichtbol

Reacties voor: De nieuwe Siri-functies van iOS 16 (maar weinig werkt in het Nederlands)

In iOS 16 heeft Siri nieuwe functies gekregen waardoor de assistent weer nuttiger wordt. Ook in macOS Ventura vind je Siri verbeteringen. In dit artikel nemen we je mee langs de veranderingen.
Daniel Vischjager - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. Ik vond het idee van Siri best aardig maar het werkt echt dramatisch. Meeste vragen krijg je als antwoord een overzicht van webresultaten die je dan alsnog moet klikken en lezen. Simpele dingen gaan nog wel, zoals vragen hoe laat het is of wat voor weer het wordt. Maar zodra je iets ingewikkelders wilt, gaat het mis. “Maak een afspraak voor -onderwerp- op -datum- van x tot y in -plaats-” vraagt vrijwel altijd handmatige correctie. En dan nog maar te zwijgen dat ik op de iPad een serie aan het kijken ben en ineens door iets wat daarin gezegd wordt Siri er tussendoor komt. Terwijl als je “He Siri” zegt het 9 van de 10 keer juist geen reactie geeft.

  2. Ik hoop dat Apple achter de schermen bezig is met een hele nieuwe Siri. Ik gebruik Siri nu eigenlijk alleen om een eierwekker op mijn HomePod mini in te stellen, en om ‘s avonds al mijn Ikea-lampen uit te zetten. Oh ja, ik vraag ook nog wel eens ‘kop of munt’ aan Siri.
    Alle andere dingen die ik probeer zorgen ervoor dat ik mijzelf nogal belachelijk vind, omdat ik tegen een apparaat praat dat me niet begrijpt.

  3. 80% van wat je met Siri kunt is vergezocht.
    Zet eens een poll hierover op. Please.

  4. Ik ga Siri niet méér gebruiken met deze nieuwe mogelijkheden. Dat zal ik pas gaan doen wanneer Siri beter NL spreekt, minder computertaal en rare uitspraken. Daarnaast krijg ik veel te vaak antwoorden waarbij ik alsnog naar mijn iPhone toe moet. Nee, Siri is voor mij nog steeds geen pretje om te gebruiken. Zolang de basis niet klopt heb ik helemaal niets aan nieuwe features.

  5. @Loe: Loe heeft gelijk. Zet een poll op aub. Ben inderdaad benieuwd hoe en of mensen in NL Siri gebruiken.
    Bij mij werkt het de ene keer wel en na een update snapt Siri van hetzelfde commando helemaal niets.

  6. Begint inmiddels knap waardeloos te worden dat je nog steeds niet met siri berichten in een andere taal kunt versturen. Bijvoorbeeld: He siri, stuur een Engels bericht aan Bill: How are you doing today?

  7. Ik denk niet dat Apple snapt dat ze met Siri heel erg achterlopen. Zelfs specifieke zinnen in de opdrachten app vindt ze lastig om uit te voeren. Toen op de HomePod de meerdere personen uit kwam en ze dus stemmen herkende werkte het redelijk maar er is iets veranderd want niks werkt meer goed.

    Siri waar is mijn telefoon?
    “Wie spreekt er?”
    Zeg je je naam…
    Krijgen wij; “dit kan ik niet doen”

    Siri start met stofzuigen.
    “Dit heb ik op het web gevonden over stofzuigen”

    Siri stuur een intercom naar de slaapkamer.
    “In slaapkamer staat geen intercom”
    Of
    “Slaapkamer staat niet in contacten”

    Al deze dingen werkte een paar maanden geleden prima en nu niet meer terwijl er bij ons in huis niks is veranderd. Het kan toch niet zomaar dat je zoiets brak maakt.

  8. Ik heb sinds kort:
    -Carplay in de auto
    -een Airpod mini op mijn bureau
    -Airpods pro

    En eigenlijk werkt Siri dus best goed. Ik begin ook steeds meer shortcuts te ontdekken die nuttig zijn.

  9. (Red.) Artikel bijgewerkt na de release van iOS 16.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.