Apple betaprogramma uitnodiging

Reacties voor: Apple wil meer iOS 15 betatesters, maar is dit al het juiste moment? [poll]

Apple wil het aantal betatesters voor iOS 15 uitbreiden. Eerdere deelnemers aan het publieke betaprogramma krijgen een herinnering om het ook eens te proberen. Maar is het al tijd om de sprong te wagen?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 24 reacties

  1. Vanaf dag 1 draai ik de beta’s en vind ze aardig stabiel. Uiteraard wat bugs of een kortere accuduur, maar verder weinig last van.

  2. Heb de (developer) bèta’s van iOS, iPadOS, watchOS en tvOS. Zou graag zien dat de bèta voor de AirPods Pro geen omslachtige manier nodig had via Xcode.

  3. iOS13 beta meegedaan ivm darkmode. Nu zie ik weinig spannends om eerlijk te zijn of heb ik het mis?

  4. Installeer ‘m eigenlijk jaarlijks op mijn iPad Pro, wat toch een maintoestel is. Heb tot ju toe nooit problemen ervaren dat het toestel niet meer bruikbaar zou zijn.

    Moet wel eerlijk zeggen dat ik de beta’s op mijn iPhone en Macbook niet aandurf. (Ondanks positieve ervaringen tot nu toe!) Mocht er iets met mn iPad zijn, dan zijn dat mijn back ups haha!

  5. Zou wel kunnen alleen de Corona check app icm met DigiD werkt (bij mij) niet meer.
    Moet daar nog eens induiken of het aan mij ligt of aan de beta

    Maar verder wel plezier van de public beta

  6. @Jeroen: Ik heb hetzelfde probleem. Gebruik een oude iphone voor de corona check app.

  7. Je weet als je bèta’s installeert dat je wat problemen krijgt, kan je daar niet tegen moet je het gewoon niet doen. Ik heb zelden tot nooit een echt probleem, draai alle bèta’s die ze hebben. (Ook HomePod, AirPods)

    Trouwens hier geen problemen met de Corona app, werkt gewoon goed.

  8. @Steven: hier ook alles ok. Alhoewel, de update van de Airpods Pro crasht. Vorige beta was ok.
    Op Reddit nog meer gebruikers met dit probleem.

  9. Ben zeer tevreden met de bèta’s op mijn iPhone en Apple Watch. Voor de Corona app even privedoorgifte uitzetten bij instellingen. Daarna lukt het wel.

  10. Origineel geplaatst door Jeroen
    Zou wel kunnen alleen de Corona check app icm met DigiD werkt (bij mij) niet meer.

    Moet daar nog eens induiken of het aan mij ligt of aan de beta

    Maar verder wel plezier van de public beta

    Moet je via instellingen/safari/Verberg IP adres ff trackers en websites op uit zetten.
    Dan doet ie het wel,kan je daarna gewoon weer “aan” zetten.

  11. Heb in het verleden wel beta’s geïnstalleerd (IOS 12 en 13) maar ben er mee gestopt. Belangrijkste redenen waren de slechtere batterijtijd en het risico dat een belangrijke app niet goed meer werkte. Al mijn Apple devices gebruik ik dagelijks, dus wacht ik liever op de stabiele versie.

  12. @Jeroen: DigiD werkt niet met iCloud+ Private Relay. Die even uitzetten, inloggen en daarna weer aanzetten.

  13. Afgezien van het eenmalig opnieuw moeten koppelen van de Airpod Max weinig problemen met iOS 15.

    Wel heeft TVOS 15 een bug dat er geen dolby atmos meer wordt afgespeeld, enkel pcm stereo…

  14. Ik heb direct na aankondiging de iPadOS 15 beta op mijn iPad gezet, want die gebruik ik toch niet zo enorm veel. Er zitten ook geen risico’s aan vast als iets niet werkt, terwijl ik wel de nieuwe functies wilde uitproberen. Ik heb pas een MacMini M1 aangeschaft en, met de gedachte dat Monterey beter samenwerkt met M1 dan andere versies, vanaf beta 2 deze op mijn MacMini gezet. Mocht er iets fout gaan, had ik mijn MacBook 2016 15″ nog steeds, die ook dagelijks gebruikt wordt voor werkdoeleinden.

    Mijn iPhone heb ik afgelopen week geüpdatet. Omdat beta’s vaak impact hebben op de batterij ben ik daar dit jaar wat later mee geweest. In principe had ik die ook wel vanaf beta 2 kunnen doen.

    Meestal wacht ik tot beta 2, zodat de initiële kinderziektes eruit zijn. Het liefst doe ik met alle beta’s mee, behalve WatchOS, want dat boeit absoluut niks.

    n.b. Developer beta’s, niet public beta’s.

  15. iOS, iPadOS & tvOS 15 draaien prima, op mijn 2 HomePod mini’s durf ik het niet aan met de beta 😁.

    DigiD werkt inderdaad niet goed met de private relay (i.c.m verberg ip for websites en trackers) even uit en aan wanneer nodig. Tevens heb ik gemerkt dat de DNS niet is te wijzigen als private relay uit staat (instellingen crasht), dit heb ik gemeld bij Apple via Feedback.

  16. Ik heb op mn Mac en iPad Pro m1 de beta draaien. mn iPhone durf ik nog niet aan omdat apps als authenticator in het verleden voor problemen zorgde en ik dan niet meer kan inloggen. Ik ondervind wel problemen met Time Machine backups deze doet het niet vanwege een rare file “%@”. Verder gaat nog niet alles zo vloeiend en loopt MS Teams soms onhandig vast midden in een meeting.

  17. Gebruik developer beta 4 op een iPhone SE 2020 met VoiceOver toegankelijkheidsservice en daar zaijn wat kleine uitdagingen, zoals:
    – hoge kwaliteitsstemmen worden regelmatig uit het geheugen gehooid waarna de iPhone terugvalt op de stem van lage kwaliteit.
    – Apps in de app switcher worden niet goed benoemd, je hoort in plaats van de naam alleen het woord “actief”,
    – Als je doorklikt op een persoon in zoek mijn, dan krijg je dat venster met VO actief niet meer gesloten, zodat je de app uit de switcher moet gooien.
    – Ik probeer te bedenken of er al functies zijn van het nieuwe IOS die ik gebruik, maar behalve de verbeterde fotobeschrijvingen kan ik er geen bedenken. Misschien toch het artikel met nieuwe functies nog eens doorlezen.

  18. Ik ben ingestapt bij beta 4 en het draait bijna volledig zonder problemen. Paar keer gehad dat een app uitvalt, maar geen data verloren. Ook de snelheid vind ik eigelijk wel vergelijkbaar met iOS14. Batterij ook geen noemenswaardige problemen mee. (Draai op iPhone 11Pro)

  19. @Axel: nieuwe notificaties en focus is behoorlijk leuk om mee te spelen! Ook al heb ik het nog niet echt onder de knie! Zelf gebruikte ik Apple Maps bijna nooit maar de nieuwe update is ook heel fijn. Ook de weer app en de mail widgets zijn echt een verbetering! Maar het is maar wat je belangrijk vind. O ja ook privacy met je mail adres is een aanrader!

  20. Een enkele app zoals Twiiter crasht af en toe, Klikaanklikuit app crasht elke keer en is niet meer functioneel. Voor de rest geen gekke dingen. Erg blij met iOS15, ik heb de eerste beta al meteen erop gezet. Top!

  21. Zolang Pokémon Go en call of duty mobile niet werken op een beta blijf ik op de stable release. Daarbij voegt iOS 15 niks toe voor mij, ik heb immers alleen een iPad en verder geen Apple apparaten.

  22. @Johannes: Waarom speel je Pokemon Go oo een IPad, dit is een spel voor buiten is een iPad helemaal niet handig voor ?

  23. @hans: Ik ook ios11/12/13 alle bèta’s mee gedraagt en 14 ook dacht ik, maar ik vind ios15 totaal niet spannend.
    Ja de focus modus misschien om even aparte niet storen functie(dat niet in weekend er ook op schiet), maar om daar speciaal beta voor te draaien nee bedankt Apple dan wacht ik wel.

  24. Origineel geplaatst door Johannes
    Zolang Pokémon Go en call of duty mobile niet werken op een beta blijf ik op de stable release. Daarbij voegt iOS 15 niks toe voor mij, ik heb immers alleen een iPad en verder geen Apple apparaten.

    Ja same. Ik ben een actieve pokemon Go speler en dat werkt nooit op beta software dus dan houdt het al snel op om het op mijn iPhone te installeren.
    Anders had ik nu wel ingestapt op de beta denk ik. Alhoewel, als digiD app niet goed werkt… ik weet niet. Geloof niet dat ik nog veel behoefte heb aan veel bugs. Vond het vroeger een minder probleem dan tegenwoordig. Ik heb nu meer zoiets van alles moet nu gewoon werken, altijd. Dan wacht ik wel 1 of 2 maandjes langer voor de nieuwe features.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.