iOS 15.4 nieuwe functies.

Reacties voor: Overzicht: dit zijn de 20+ nieuwe functies in iOS 15.4

De update komt deze week!
Apple komt deze week met een grote update. In iOS 15.4 worden er veel nieuwe functies toegevoegd. Bekijk in dit overzicht welke verbeteringen er naar je iPhone en iPad komen, zoals nieuwe emoji, Universal Control en meer.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 34 reacties

  1. Apple wallet vaccinatiebewijs: “Het enige wat je hoeft te doen, is met de camera van je iPhone je internationale QR-code te scannen vanuit de CoronaCheck-app.” – Hoe richt je de camera van je telefoon op de app op diezelfde telefoon om de QR code te scannen?! 🤷🏻‍♂️

  2. @Patrick: Een screenshot maken en die op een ander apparaat tonen. Of een papieren versie van de QR-code gebruiken. Je kan ook een screenshot maken en de QR-code in het screenshot ingedrukt houden. Dan word je vanzelf naar de Gezondheid-app doorgestuurd. Dan hoef je dus niks te scannen met de camera, maar ‘scan’ je de code op je toestel zelf. Lees ook onze tip over je corona vaccinatiebewijs in Wallet voor de exacte stappen.

  3. @Patrick: En dan nog eens is die die functie eigenlijk nutteloos nog eens, want je QR code verloopt na 9 maanden.
    Je heb dus altijd als nog de QR code app nodig, aangezien je na zoveel tijd weer een nieuwe QR code moet maken.

    Dus extra veel gedoe een foto maken van je huidige code, tonen op een ander device, zodat je die kan scannen vanaf je eigen iphone.
    En dat mag je een paar maanden later nog eens doen, waardoor de app niet volledig voorlopig weg kan.

    Dus dat 1ne kleine appje van 16mb zit mij ook niet in de weg, heb hem wel van mijn scherm verwijderd(Dus alleen in de app drawer want zovaak gebruik ik hem ook niet.
    Je kan hem misschien dan alleen tonen vanaf je apple watch, nou joepi heb mijn mobiel toch wel bij me op de momenten dat ik de QR nodig zou hebben.

  4. Leuke features, maar ik zie toch liever dat Apple eindelijk eens met de Nederlandse versie van Scribble komt voor Pencil 2 in iPadOS!

  5. Ik kan mijn vaccinatiebewijs wel in de Gezondheidsapp zetten, maar niet toevoegen aan mijn Wallet.

  6. @Dennis: Ik ben er juist blij mee. Het gaat om je internationale QR code, dus in NL heb je er inderdaad niets aan. Maar als je op vakantie bent kun je hem op je apple watch tonen. Deze functie zal al in de Franse Covid app en ik heb tijdens mijn skivakantie gemerkt hoe makkelijk dit is. Maar ook straks aan het zwembad. Biertje halen aan de bar….QR code en pinpas aan je pols. Op het vliegveld met je koffer en handen vol….QR code aan je pols. Telefoon vergeten op je hotelkamer….no worries.

  7. Origineel geplaatst door N.
    Ik kan mijn vaccinatiebewijs wel in de Gezondheidsapp zetten, maar niet toevoegen aan mijn Wallet.

    Hier hetzelfde iPhone X met iOS 15.4

  8. Origineel geplaatst door N.
    Ik kan mijn vaccinatiebewijs wel in de Gezondheidsapp zetten, maar niet toevoegen aan mijn Wallet.

    Origineel geplaatst door Dominic
    Hier hetzelfde iPhone X met iOS 15.4

    Lukt mij ook om toe te voegen aan Wallet, wel in Gezondheid. Mijn dossier lijkt niet geverifieerd…

  9. @iSchel: Klopt werkt nog niet

  10. Ik kan bewijs niet in Wallet zetten. Gezinslid lukt het wel maar als ik zijn QR in mijn Wallet wil inladen lukt ook niet.

  11. @Flieps: Ja goed skiën doe ik niet geprobeerd vind ik niks aan, de combinatie van glijden en gladheid vind ik helemaal niks :).
    Maar als ik na het zwembad zal gaan voor plezier, dan heb ik mijn watch echt niet om. dat vind ik zonde kan die sneller stuk gaan(Banen zwemmen eventueel wel).
    Aan de bar heb je QR code helemaal niet nodig, die laat je of bij binnenkomst zien of als je aan een tafel wordt bediend.

    Als je handen vol heb op het vliegveld, kan je ook je qr code niet showen want die wallet app moet je eerst openen(Dus je koffers etc neerzetten).
    Tevens is dit 1 van de 1ste stappen op vliegveld inchecken en je koffers afgeven, dus daarna heb je jou handen weer vrij(En daar laat je waarschijnlijk ook je QR code scannen).

  12. Na de installatie werkt alles heel vertragend via CarPlay.
    Kaarten start hij de ene keer wel en de andere keer niet op.
    Bellen verloopt ook niet soepel..

    Heeft iemand hier ook last van ?

  13. @Jean-Paul Horn | iCulture.nl: Helaas, het werkt ook niet. Ik wacht geduldig af!

  14. Ik zou graag het te betalen bedrag op het scherm van de iPhone zien bij betalen met Apple Pay.
    Dan weet je wat je autoriseert.

  15. Origineel geplaatst door Ronald
    Ik zou graag het te betalen bedrag op het scherm van de iPhone zien bij betalen met Apple Pay.

    Dan weet je wat je autoriseert.

    Ja want die functie zat ook altijd op mijn 💳pinpas 😉

  16. Face id mondkap kan er wel uit

  17. Wanneer een keer home secure video in hogere resolutie dan 1080?

  18. Vrij saaie update in mijn ogen, maar goed ik zal hem wel weer updaten als die uit is 🙂

  19. @Ronald: Ik mag aannemen dat je na de pin terminal ook kijkt, of beeldscherm hij de zelfscan wat uiteindelijk het bedrag is ?

  20. (Red.) Artikel bijgewerkt voor de release met alle definitieve nieuwe functies.

  21. In de Release Candidate blijven bij mij bij meerdere notificaties van een app de andere notificaties in het berichtencentrum staan als je bijvoorbeeld de bovenste aan tikt. Is dit iets nieuws? Of nog een kleine bug?

    @danny: Hoezo? In het OV is het nog steeds verplicht en dan wel zo makkelijk als je nog kan unlocken met mondkapje op.

  22. @Jeremy: Dat is na volgende week ook gedaan, dan gaan die regeltjes ook weg.
    Dan is het alleen nog in een vliegtuig, maar dat komt omdat het europese regeltjes zijn.

    En goed dan gebruik je jou telefoon als het goed is niet, dan ben je even heerlijk mobielloos in vliegmodus :).

  23. Wel wat verwarrend en vervelend dat Face ID en geen mondkapje bij een iPhone 12 en hoger werken.
    Hoeveel processorkracht is er hier daadwerkelijk voor nodig dat dit niet bij alle Face ID toestellen kan??

  24. “Nieuw scherm bij gebruik Apple Pay: Er is een nieuw scherm als je Apple Pay wil gebruiken met je iPhone. Normaal gesproken verschijnt meteen je kaart of kaarten in beeld als je twee keer op de zijknop (of thuisknop vanaf het toegangsscherm) drukt, waarna je je kunt identificeren met Face ID of Touch ID. Maar in iOS 15.4 verschijnt er eerst een leeg scherm en komen je kaarten pas in beeld nadat je jezelf geverifieerd hebt. Dit voorkomt dat iemand anders kan zien welke pasjes jij op je toestel hebt.”

    Bij mij werkt dit dus niet. Bij iemand anders wel?
    – iPhone X

  25. @Wesley: Er lijkt niks veranderd als je Apple Pay wilt gebruiken idd. Je krijgt geen leeg scherm en je kaart komt nog steeds in beeld. Nu dat ik het extra heb nagekeken zie ik enkel dat m’n kaartnummer niet volledig is te zien, maar dat was volgens mij daarvoor ook al. Dacht dat de bedoeling was zoals artikel zei dat men ook niet kon zien bij welke bank je zat tot na de betaling zou gebeuren etc. Vreemd..

  26. Is het iemand opgevallen dat na de update 15.4 er geen fotostream meer naar de andere apparaten mogelijk is.

  27. Ze moeten eens zorgen dat je het geluid beter kan regelen bij gebruik koptelefoon.
    Zowel bedraad (was eerst net) maar vooral met Bluetooth is zacht niet zacht maar veel te hard om met een rustig muziekje in slaap te dommelen.
    Koptelefoons die ik heb ook geprobeerd bij andere merken en daar werkt het gewoon goed en ja ik weet als je de geluidsknop ingedrukt houd op het scherm dat je dan meer kan als met de knoppen maar dan blijft het meeste zacht nog steeds te hard ,veel mensen ervaren dit en snap niet dat Apple dit nu eens een keer aanpakt want een paar jaar geleden was dit namelijk niet

  28. @Thomas: Ja, hier treedt dit probleem ook op!

  29. Origineel geplaatst door Thomas
    Is het iemand opgevallen dat na de update 15.4 er geen fotostream meer naar de andere apparaten mogelijk is.

    Ja Thomas, hier ook. We zaten in Spanje een aantal maanden en bij thuiskomst viel mij thuis pas op dat er geen synchronisatie was van de foto’s.

  30. In de categorie kleiner dan klein leed… Ik wacht al vanaf mijn eerste iPhone (de 3 of 4) op een gewoon roze (lichroze of donkerroze maakt niet uit) hartje. Er bestaat wel een reeksje roze hartjes maar die zijn ammel een andere vorm dan het ‘gewone’ hartje zoals deze ❤️.

    Lekker belangrijk zou je zeggen… klopt. Echter ben ik verloskundige en wanneer ik een echo plaats waarvan mijn volgens kunnen raden of de baby een jongen of een meisje is, zou het leuk zijn om een 💙 en een roze hartje bij het bericht te hebben staan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.