Reacties voor: Apple brengt iOS 14.0.1 en iPadOS 14.0.1 uit voor iPhone en iPad

De eerste aanvullende update van iOS 14 is een feit. Apple heeft zojuist iOS 14.0.1 en iPadOS 14.01 uitgebracht. De update brengt voornamelijk enkele belangrijke bugfixes en oplossingen voor de eerste problemen.
Redactie iCulture.nl -

Reacties: 53 reacties

  1. Ik hoop dat ze de onstabiele stack widgets verbeterd hebben; ik heb een aantal widgets die soms wel en soms geen content tonen.

  2. Hopelijk hebben ze de news widget verbeterd blijft bij mij zwart heb apple ook al aangegeven dat ik deze bug heb verwacht niet dat ze er iets aangaan doen 😒 🤞🏻

    Bewerkt: nee nog steeds niet verholpen helaas volgende update weer duimen dan maar…

  3. Wat een rare gewaarwording dat ik mijn iPhone niet eens aan de lader hoef te hangen met deze update.
    Voorheen moest je toch minimaal 50% lading hebben EN aan de lader hangen?

  4. @Applefan_kjeld01: Als je het artikel nou eens leest krijg je meteen antwoord op je vraag..

  5. Hoop op de selecteer/copy en plak verbetering. Teksten copieeren uit bv agenda of contacten gaat baar slecht.

    Ook hoop ik dat open met voor bepaalde bestanden de app waar je het in wilt openen weer bekend blijft. Bepaalde bestanden open ik altijd via filebrowser, dt ging voorheen automatisch na de eerste keer deze keuze te maken, nu mkoet je dat elke keer aangeven.

    En stilletjes hoop ik op een op-out in ios voor de app bib uit te schakelen, wat een kul.

  6. Installed, maar het probleem met het ophalen en versturen van e-mail in de mail app via een shared mailbox (office365) is nog niet verholpen. Jammer!

  7. Ik hoop dat het nu beter gaat met Wi-Fi zoals aangegeven in de release notes want dat was inderdaad drama. Ik zat meer op 4G dan op Wi-Fi😅

  8. Blijft wel heel lang hangen op update voorbereiden op het zelfde punt

  9. iPadOS 14.01 geïnstalleerd op mijn iPad Air 2. Echter iOS 14.01 voor iPhone 8 nog niet te downloaden.

  10. Origineel geplaatst door Roland Raijmakers
    iPadOS 14.01 geïnstalleerd op mijn iPad Air 2. Echter iOS 14.01 voor iPhone 8 nog niet te downloaden.

    Mijn iPad air2 en iPhone XR allebei goed gegaan.

  11. Deze keer had ik daadwerkelijk een bug op een iPhone 7 die hierdoor verholpen wordt. Die bug zat ook al in de beta overigens. Maakt niet uit, top.

  12. Die iOS 14 heeft mij geen voordeel gebracht.
    Heel vervelend dat mijn favorieten voor het bellen van het beginscherm zijn verdwenen, gebruikte ik vaak.
    Ook de opdrachten app is ook van het beginscherm verdwenen.
    En wat moet ik met die gekke app bibliotheek?

  13. Vraag: ik heb ios 14 nog niet gedownload. Mijn iphone geeft nu aan dat ios 14.0.1 voor mij klaar staat. Kan ik deze wel ophalen of moet ik toch eerst ios 14 geïnstalleerd hebben?
    En zo ja: hoe doe ik dat dan?

  14. iPhone X lijkt sneller te zijn en minder haperingen

  15. Dat deze iOS populairdere is dan iOS 13 snap ik niet , 13 bracht dark mode , nu picture in picture, dat had mijn dikke beeldbuis tv al vroeger. App bibliotheek kan handig zijn, eigenlijk zou je m wel zelf moeten kunnen aanpassen, soms staat een app ergens dat je denkt waarom staat hij daarbij??

  16. Kleine ergernissen zijn verholpen

    Maar moet op nog blijken of alles nu goed gaat
    Op mijn 11 pro waren een aantal probleempjes die nu opgelost zijn

  17. Woning app bug: aanpassen van een scène met hoe nieuwe lampen moeten reageren laat de woning app compleet vastlopen.

    Zat in de 14.0 en nu in 14.0.1 ook…helaas..

  18. @Erik: je installeert dan automatisch de laatste waar 14 dan ingebakken zit uiteraard. Hij zal ook wel paar GB groot zijn in tegenstelling tot deze losse paar MBs

  19. @Swen: Dank voor je reactie! 14.01 geeft inderdaad 2,15 Gb aan.

  20. Origineel geplaatst door Jan van de Wouw
    Wat een rare gewaarwording dat ik mijn iPhone niet eens aan de lader hoef te hangen met deze update.

    Voorheen moest je toch minimaal 50% lading hebben EN aan de lader hangen?

    Volgens mij is het een of het ander nodig, als je telefoon 50% accu heeft hoeft hij niet aan de lader en als hij aan de lader zit hoeft hij geen 50% accu te hebben. 😊

  21. Hey mensen. Hebben meer mensen hier problemen met de notificaties. Als ik een nieuwe notificatie heb van een app die in een map staat staat er op de map wel een badge met het aantal notificaties maar als ik de map open is de notificatie verdwenen en moet ik dus maar gokken welke app het is die een notificatie heeft

  22. @PaulBoog: je kan in de telefoon instellingen gewoon kiezen hoe oproepen in beeld komen, strook of schermvullend 😉

  23. Origineel geplaatst door J
    @Applefan_kjeld01: Als je het artikel nou eens leest krijg je meteen antwoord op je vraag..

    Als jij het artikel nou eens leest, daar staat niets over het compleet niet werken van de widget. Alleen de afbeeldingen worden soms niet getoond. Deze update zal ook niets aan het compleet niet werken van de widget veranderen, want dit lijkt me meer een issue waar maar sommige mensen last van hebben.

  24. Origineel geplaatst door Leo
    Dat deze iOS populairdere is dan iOS 13 snap ik niet , 13 bracht dark mode , nu picture in picture, dat had mijn dikke beeldbuis tv al vroeger. App bibliotheek kan handig zijn, eigenlijk zou je m wel zelf moeten kunnen aanpassen, soms staat een app ergens dat je denkt waarom staat hij daarbij??

    Waarom zou iOS 13 populairder zijn alleen maar vanwege een darkmode? iOS 14 past veel meer aan visueel gezien. iOS 13 had meer aanpassingen waar je niet zoveel van merkt zonder er op te letten.

  25. Origineel geplaatst door PaulBoog
    Die iOS 14 heeft mij geen voordeel gebracht.
    Heel vervelend dat mijn favorieten voor het bellen van het beginscherm zijn verdwenen, gebruikte ik vaak.
    Ook de opdrachten app is ook van het beginscherm verdwenen.
    En wat moet ik met die gekke app bibliotheek?

    Dan zet je ze toch terug? Standaard zou niets moeten verdwijnen, ook die opdrachten app niet. Dan zou je die zelf hebben verwijderd. Mijn layout was nog exact hetzelfde na de update naar iOS 14.

  26. Mooie update……. als ik het widgets scherm start zijn alle widgets leeg.
    Ze komen alleen terug na een reset.

    Ook zijn de “oude widgets ” uit ios 13 een stukje smaller geworden op mijn iPhone 8 plus.
    De breedte van het scherm wordt niet meer benut !
    Weer een subtiele hint van Apple om te upgraden 😡

  27. @mellejwz: voor mij waren iOS 10 met nightshift en iOS 13 met darkmode favoriete updates, gebruik ik elke dag, plezierig voor je ogen

  28. Zit nog op ios 13.4.1 heb de xs 🤣

  29. Sinds IOS14, als ik de back button gebruik in de safari browser, gaat deze terug naar de top van de vorige pagina in plaats van de positie op die pagina die ik had toen ik een hyperlink klikte. Irritant, vooral bij lange pagina’s, om weer helemaal naar onderen te scrollen en te zoeken waar ik was gebleven met lezen.

  30. Ben benieuwd of data probleem als je de grens oversteekt al is opgelost. Dit kwam voornamelijk voor bij KPN gebruikers. Kan iemand hier een antwoord op geven?

  31. @eddy: Had ik ook problemen mee maar als ik de simkaart plaatst staat er bij APN internet
    Nu heb ik dat gewijzigd in portalmmm.nl
    En werkt goed in Duitsland

  32. Bij mij blijft de melding van de Airpods nog steeds in beeld komen telkens als mijn telefoon ontgrendeld, meer mensen last van?

  33. Ik heb nu nog steeds WiFi issue. In eerste instantie werkt het maar na een paar minuten maken de apps geen verbinding meer met het WiFi netwerk

  34. Ik kon in iOS 14.0 mijn bestanden app niet meer openen op mijn iPhone. Met de 14.0.1 update werkt het weer!

  35. Raar maar sinds ios14 is mijn watch series 2 steeds leeg einde dag. Blijkbaar trekt ios14 meer van je Apple Watch.

  36. Hmmm, ik had geen wifiproblemen met iOS 14 op mijn iPhone 7. Maar nu met 14.0.1 vertikt mijn iPhone het om verbinding te maken met wifinetwerken. Wifi uit aan helpt niet, iPhone helemaal uit en weer aan helpt ook niet.

  37. Zijn er meer mensen die nu problemen hebben met Books? Bij mij knalt ie er iedere keer uit

  38. Origineel geplaatst door Joop
    Hmmm, ik had geen wifiproblemen met iOS 14 op mijn iPhone 7. Maar nu met 14.0.1 vertikt mijn iPhone het om verbinding te maken met wifinetwerken. Wifi uit aan helpt niet, iPhone helemaal uit en weer aan helpt ook niet.

    Bij mij moet ik de WiFi op de iPhone iedere keer weer opnieuw aanzetten. Andere devies met ander iOS hebben daar geen last van. Hoop dat dit euvel verholpen gaat worden

  39. In eerste instantie alles OK na installatie, maar kan nu ineens niet meer met WiFi verbinden. Gekke is dat de AirPort app gewoon werkt met mijn AirPort routers, alleen werken alle andere apps alleen op mobiel internet. Hopelijk wordt dit snel gefixt!

  40. Ik had opeens totaal geen verbinding meer met WiFi sinds de update. Deze zou opgelost moeten zijn met de nieuwste update. Helaas niet. Wie heeft ook problemen?

  41. @Evie: idem dito hier op een 11 Pro

  42. Origineel geplaatst door Evie
    Ik had opeens totaal geen verbinding meer met WiFi sinds de update. Deze zou opgelost moeten zijn met de nieuwste update. Helaas niet. Wie heeft ook problemen?

    In 14 het probleem in 14.0.1 blijft het issue ook bestaan. 😒

  43. Origineel geplaatst door Alex
    In eerste instantie alles OK na installatie, maar kan nu ineens niet meer met WiFi verbinden. Gekke is dat de AirPort app gewoon werkt met mijn AirPort routers, alleen werken alle andere apps alleen op mobiel internet. Hopelijk wordt dit snel gefixt!

    Hier het issue gevonden: de AH app… deze had het idee dat ik thuis met de AH WiFi moest verbinden (huh!?) en kwam met een pop up in de app (in eerste instantie niet gezien vanwege mijn instelling berichten).. na dit geweigerd te hebben spontaan de WiFi terug!

  44. @Alex: klopt helemaal! Ah app gelsoten en ja hoor wifi werkt weer. Thanks mate

  45. Met ios14.01 werkt het resetten van een iPhone niet meer (home + power). Op een iPad werkt dit nog wel.
    iPhone se 2020

  46. Ik heb nu dus in ene wifi problemen thuis. Zeer irritant

  47. @Alex: Thanks! Heb idd mijn wifi weer terug 🙏🏽

  48. @Alex: Dank!! Ik krijg nog stééds geen melding van de AH-app, maar de app eraf en er weer op hielp voor zowel mijn iPhone8 als mijn iPad Pro 12.9” (WiFi-only model).

    @Poeton: Home+power werkt standaard niet meer: volume omhoog, daarna volume omlaag, en dan power inhouden werkt in ieder geval vanaf de iPhone 8, misschien moest dat al vanaf de 7., maar die heb ik niet gehad.
    Dit was met iOS13 ook al zo.

  49. @Jean-Paul Horn | iCulture.nl: Voor de 11 dus kennelijk hetzelfde als voor de 8.
    Jammer dat de SE-2020 er (nog) niet bij staat.

  50. Ik heb het “tikken op de achterkant” op m’n 11 pro max ingesteld.
    2 x tikken lampen aan (Hue)
    3x tikken lampen uit.
    Heb een origineel (leder) hoesje van , maar na het ontgrendelen moet ik wel 4-5 keer, dubbel tikken om de actie (lampen aan) uit te voeren.
    Werkt bij mij dus niet goed!

  51. Ik ben bezig met die app bibliotheek.
    Flink wennen maar de map “pas toegevoegd” hoelang blijven de apps daarin staan voor ze verdwijnen ?
    Ze staan immers ook al in een andere map.

  52. Nog ter info op vraag: alle apparaten hebben het juiste wachtwoord en hebben ook uitstekende verbinding via de wifi.
    (Leek me achteraf wel relevante informatie)

    Iig alvast bedankt!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.