Reacties voor: iOS 13.5 nu voor iedereen beschikbaar: iPhone klaar voor coronatracking

Dit zijn alle nieuwe functies
Apple heeft iOS 13.5 uitgebracht. De update voegt de coronatracking van Apple en Google toe, waar apps van overheden en officiële instanties nu gebruik van kunnen maken.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 66 reacties

  1. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  2. Ik kan weer niet meer facetimen naar mijn vader. Die heeft nog een iPhone 5C. Was tijdens de bèta ook een keer, naar oudere iOS facetimen werkte niet meer. Hopen dat ze dit snel fixen.

  3. De corona tracker kan je uitzetten, probleem opgelost
    Onder instelling “Privacy ’ gezondheid staat de optie #blootstelling aan #confidence-19 in je iPhone. Standaard staat dat uit!

  4. Ik heb regelmatig dat als ik van audio device wissel in het music player menu’tje (als je van recht boven naar onder swiped) dat ik na het wissel van device niet meer omhoog kan swipen en dus het menu ten aller tijden open blijft staan. Alleen een harde reset werkt dan nog. Nu weet ik het inmiddels en doe ik het via het Bluetooth menu, maar het is een bug waar ik nooit iets over hoor of lees.

  5. Vreemd. De Pride kleuren zijn nu wel in te stellen via de Watch app. Echter, wanneer ik de Nike regenboog instel, laat hij op mijn watch de kleur Volt zien. Regenboog is daar niet in te stellen. Dit moet wel een bug zijn.

    [EDIT 19:45] Opgelost. Herstart van mijn watch en ik kon nu wel voor regenboog kiezen. Vreemd genoeg was dat voor 13.5 na een herstart nog niet het geval.

  6. Nog steeds die al oude bug in face time bij de iphone, niet in landscape kunnen sychronen naar atv. Altijd maar weer dat klo… portrait beeld bij je mirroring. Pffff wanneer wordt dit nu eens opgelost, bij de ipad werkt t wel.

  7. Ik hoop een beetje dat nu eindelijk mijn batterij weer de normale levensduur gaat hebben.
    Met mijn Xs max kon ik voor iOS 13.4 makkelijk 2 dagen, soms 3 dagen op één batterijlading onder normale omstandigheden.
    Sinds iOS 13.4 is dat maximum één dag geworden. Bij 13.4.1 heeft het een maand terug normaal geweest, inmiddels terug max 1 dag.
    Volledige reset, alles opnieuw geïnstalleerd, precies hetzelfde 🙁 Vreselijk…

  8. Hopelijk is de batterij beter met iOS 13.5, want de batterij ging met 13.4 en 13.4.1 razendsnel leeg…

  9. @Duncan: dus dat 👍

  10. IOS 13.5 bevat ook een modem update mocht je verbindingsproblemen hebben

  11. Is de hack via de iOS e-mail app ook opgelost ? Ik kan dat nergens vinden !

  12. Na update naar ios 13.5 vage strepen op mijn toetsenbord…
    Anyone?

  13. Faceid met mondkapje?! Lijkt me niet echt veilig

  14. @Vincent:
    Lezen! Je krijgt eerder de mogelijkheid om je pincode in te toetsen. Geen Face ID met mondkapje op.

  15. Mooi. Dan was iOS 13.4 de laatste iOS versie op mijn iPhone 🙂 het komt er niet in, opt-in of niet, API of niet. Ik ben developer van beroep dus bespaar je het technische commentaar. Vandaag kwam alweer een klokkenluider over Siri naar buiten. Privacy is een al lang vervlogen concept. Opt-in of niet, geen corona tracking technieken op mijn telefoon.

  16. Mooi. Dan was iOS 13.4 de laatste iOS versie op mijn iPhone 🙂 het komt er niet in, opt-in of niet, API of niet. Ik ben developer van beroep dus bespaar je het technische commentaar. Vandaag kwam alweer een klokkenluider over Siri naar buiten. Privacy is een al lang vervlogen concept. Opt-in of niet, geen corona tracking technieken op mijn telefoon.

  17. Origineel geplaatst door Dennis
    Mooi. Dan was iOS 13.4 de laatste iOS versie op mijn iPhone 🙂 het komt er niet in, opt-in of niet, API of niet. Ik ben developer van beroep dus bespaar je het technische commentaar. Vandaag kwam alweer een klokkenluider over Siri naar buiten. Privacy is een al lang vervlogen concept. Opt-in of niet, geen corona tracking technieken op mijn telefoon.

    Je hebt toch geen complottheoriedenker toch?
    Gewoon niet activeren!

  18. Origineel geplaatst door Dennis
    Mooi. Dan was iOS 13.4 de laatste iOS versie op mijn iPhone 🙂 het komt er niet in, opt-in of niet, API of niet. Ik ben developer van beroep dus bespaar je het technische commentaar. Vandaag kwam alweer een klokkenluider over Siri naar buiten. Privacy is een al lang vervlogen concept. Opt-in of niet, geen corona tracking technieken op mijn telefoon.

    Dan is mijn conclusie dat dit tevens jouw laatste iPhone is. Bij de IPhone 12 zal het standaard onderdeel zijn van het IOS. Android is straks ook geen optie meer want daar zit het ook standaard in.

  19. Origineel geplaatst door Dennis
    Mooi. Dan was iOS 13.4 de laatste iOS versie op mijn iPhone 🙂 het komt er niet in, opt-in of niet, API of niet. Ik ben developer van beroep dus bespaar je het technische commentaar. Vandaag kwam alweer een klokkenluider over Siri naar buiten. Privacy is een al lang vervlogen concept. Opt-in of niet, geen corona tracking technieken op mijn telefoon.

    Je hebt straks geen enkele smartphone meer over. Gezien Google ook de tracker API uitrolt.

    Gezien je Siri en deze API gewoon uit kan zetten (API is standaard zelfs uit als je geen App installeert voor de API) en ja, een microfoon verbinden met het internet is natuurlijk altijd een privacyrisico. Siri ed. staan bij mij dan ook altijd uit.

  20. (Red.) Wij bieden geen podium aan complottheorieën. Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  21. COVID-19 detectie meteen aangezet. Nog geen bericht gehad dus voorlopig ben ik safe.

  22. Origineel geplaatst door JK
    COVID-19 detectie meteen aangezet. Nog geen bericht gehad dus voorlopig ben ik safe.

    Volgens mij kan je m nog niet aanzetten?

  23. Vanochtend van de lader afgehaald, scherm op 50% helderheid, 4G uit, GPS uit, Bluetooth uit, WiFi5 aan….. na 8 minuten gebruik (surfen, apps updaten, mail lezen, berichten sturen) zie dat het batterijpercentage op 74% staat (ik begon met 100%). Is dit het “nieuwe normaal” qua batterijverbruik bij iedere iOS update? Harde reset gedaan op mijn iphone 8……batterijpercentage gaat naar 82%. Helaas begint een soort countdown proces terug naar 72%. Nieuwe bug? Komt er een update om de iOS 13.5 update te fixen? Wie het weet mag het typen!

  24. Wijzerplaat van pride kan nergens de regenboog kleur vinden en kan ze dus ook niet instellen. Heb een Watch serie Nike versie

  25. Origineel geplaatst door JK
    COVID-19 detectie meteen aangezet. Nog geen bericht gehad dus voorlopig ben ik safe.

    …. je zult ook nooit een bericht krijgen. Overheids apps kunnen via de api op functies van de iPhone gebruiken om te tracken. De “api” zelf doet zonder door Apple toegestane overheids app helemaal niks…

    Mensen, lees je eerst in voor zaken in de wereld te zetten….

  26. Je kunt de COVID 19 tracking helemaal niet aan of uitzetten omdat hij standaard niet is geactiveerd en alleen maar aan kan als een afzonderlijke app deze functionaliteit gaat gebruiken. Het is geen opzichzelf werkende functionaliteit. Wanneer je nooit een app installleert die deze functionaliteit aanspreekt is er ook niets te tracking.

  27. @MELK: iPhone 11 pro Max nergens last van juist beter vanmorgen van lader gehaald om 6 uur en nu nog 95% en muziek geluisterd en van alles gedaan

  28. Mijn batterij loopt, na de update van iOS 13.5, nog steeds razendsnel leeg. En dat terwijl er niks “open” staat. Hopelijk komt er snel een nieuwe update.

  29. Mijn batterij loopt na deze update extreem snel leeg. Hopelijk komt hier snel een oplossing voor.. na 7 uurtjes volledig leeg. iPhone 11 Pro.

  30. Fijn om te lezen dat ik niet de enige ben van wie de batterij in een gierend tempo leegloopt, en dat sinds 13.4 al. 13.4.1 en 13.5 hebben het niet opgelost, voor 13.4 nergens last van gehad. Het lijkt (op mijn iPhone SE 2016) vooral plaats te vinden terwijl hij een actieve dataverbinding heeft op WiFi, dan kun je de teller echt in realtime naar beneden zien duikelen. Batterij is nog in prima staat (91% capaciteit). Er lijkt dus nog steeds ergens in het systeem batterij te lekken, zelfs als alle 3rd party apps gesloten zijn.

    Op naar iOS 14 dan maar…

  31. Wie kan mij vertellen wat de COVID-API doet als er geen app is geïnstalleerd die gebruik maakt van de data van de API? Slaat de API ook al data op om op een later moment te gebruiken als wel een app is geïnstalleerd!

    M.a.w. wat doet zo’n stukje software om het even voor welke app het is?

    De Wikipedia uitleg heb ik wel gelezen, maar ik wil het in een begrijpend stukje Nederlands…

  32. @Nick: Ik denk eerder dat er iets met je batterij aan de hand is want na de update gaat bij mij met een iPhone XS Max het beter, ik heb nu 80% over sinds 5 uur vanmorgen en ik heb al heel wat dingen gedaan.

  33. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  34. @Rob: De api doet niks zonder app. Een app kan gebruik maken van de api Indien goedgekeurd als Corona app door Apple.

    Zonder Corona app “doet” de api niks.

  35. Batterij is Flink verbeterd vanmorgen 6 uur van de lader gehaald nu nog 76% en dan na hem goed gebruikt te hebben hele dag

  36. Vandaag na de nieuwe update aan de lader gedaan en gelijk tot 100% geladen. Prima update dus.

  37. @MELK: Hier hetzelfde. 100% vanmorgen en nu nog 5% over. Zelfde gedrag als normaal. Nog nooit gehad dit

  38. Bij mij ook de batterij pijlsnel leeg vandaag. Telefoon amper gebruikt want was aan t werk. 100% vol om half 8 s’ochtends en om 17uur leeg. Wtf?!

  39. Ook hier een razendsnel lege iPhone 8. Gaan slapen met +/- 50% batterij en 7 uur later een lege iPhone. Op de grafiek van het batterijverloop is duidelijk een flink neergaande lijn te zien… Dit had ik niet bij 13.4

  40. Zelfde verhaal hier ook. Batterij gaat erg rap achteruit. iPhone XS Max.

  41. @Test: En als de toegang strak gekoppeld zit aan een Digid-app, bank app of een andere app die mensen op hun telefoon hebben?

  42. Hier ook een snel leeglopende iPhone X! Gaan slapen met 62% wakker met 31%

  43. Sinds de update loopt mijn accu leeg op mij iPhone 11 Pro. Blijven achtergrondtaken hangen. Eerst was het deze app, nu de app van BN-Destem.

    Iemand meer last van dit fenomeen?

  44. Vanmorgen update gedaan. Diverse apps werken nu niet meer zoasl what’s app en facebook. Krijg foutcode dat ze niet langer werken en in app store gekocht moeten worden. Iemand anders ook dit probleem?

  45. IOS 13 blijft een drama vanaf het begin af aan, waar is Apple toch mee bezig!!!???

    Ze maken zich zo niet geliefd

    Ik ga 13.5 maar helemaal niet installeren, ik lees veel te veel problemen.

  46. De eerste update die ik voorlopig oversla. Eerst even wachten of dat tracking helemaal bugfree is. Ik ben erg sceptisch over de noodzaak en werking van een corona-app.

  47. Bij mij is dit een correcte! Gewoon een OTA update en merk dat mijn batterij langer mee gaat (XsMax juni) met 90% rest cap.

    Ik merk niets van vastlopers enz.

    Misschien iets voor iCulture om te peilen welke telefoons met iOS 13 buggy zijn. En daar dieper op in met wat

  48. Origineel geplaatst door Wendy
    Vanmorgen update gedaan. Diverse apps werken nu niet meer zoasl what’s app en facebook. Krijg foutcode dat ze niet langer werken en in app store gekocht moeten worden. Iemand anders ook dit probleem?

    Ja, ik ook

  49. @Peter: Hier precies hetzelfde: willekeurige apps lopen op achtergrondtaken en zuigen zo batterij leeg.
    Net voor die update clean install gedaan van iOS 13.4.1
    Enkel op “spaarstand” gebeurt het niet…
    Hoe lossen we dit weer op 😖

  50. @Suzanne: Contact gehad met Apple Support. Enige manier nu is om desbetreffende apps te verwijderen en opnieuw te installeren.

  51. Origineel geplaatst door Sadık
    @Nick: Ik denk eerder dat er iets met je batterij aan de hand is want na de update gaat bij mij met een iPhone XS Max het beter, ik heb nu 80% over sinds 5 uur vanmorgen en ik heb al heel wat dingen gedaan.

    Denk dat het een iPhone 11 Pro probleem is…. hij loopt nog steeds snel leeg en wordt ook warm.. nog nooit gehad dit.. weet zeker dat dit door de update komt.

  52. Ik heb na deze update probleem dat soms de bovenste balk van mijn scherm leeg is. Geen signaalsterkte geen naam provider etc.

  53. Bij mijn (oud type) SE merk ik na de update niet veel verschil, maar mijn 7 loopt echt aanmerkelijk sneller leeg.

  54. Geen probleem met 13.5 op iPhone 8. Apps werken allemaal. Wél had ik 27 (!) app updates staan, dus ik vermoed dat daardoor m’n batterij gisteren zo snel leeg raakte. Vandaag geen batterij probleem, het is nu 19:30 en hij staat op 71% (opgestaan op 100% om 7:00).

  55. Origineel geplaatst door Ruud
    Bij mijn (oud type) SE merk ik na de update niet veel verschil, maar mijn 7 loopt echt aanmerkelijk sneller leeg.

    De 7 bestaat ook al even. Als je die langer dan 2 jaar hebt en dagelijks intensief gebruikt, dan is een batterijwissel geen overbodige luxe denk ik.

  56. Sinds iOS 13.5 doet de Mail app raar. Talrijke ‘lege’ mails die niet verwijderd kunnen worden staan tussen mijn andere mails. Is een oude bug weer terug?

  57. Sinds update last van apps als Facebook of YouTube die aangeven dat je abonnement moet afsluiten en niet meer opstarten.

  58. Sinds iOS 13.5 op mijn iPhone XS Max staat loopt de accu veel sneller leeg. Hield ik voorheen elke dag wel 70% over, nu is dat maar 20 % of minder. Apple probeert me zeker weer een nieuw toestel te laten aanschaffen?

  59. Covid tracker, zit ik in 1984?

  60. Ook hier batterij problemen na installatie van iOS 13.5
    Op een iPhone 11Pro.
    En de probleem uitten zich in veel sneller leeglopen bij regulier gebruik als voor installatie van de nieuwe iOS.

  61. Sinds iOS 13.4, dus al enkele weken, heb ik last van een batterij die in no-time leeg gaat, letterlijk terwijl je ernaar kijkt. Dit is nog niet opgelost in iOS 13.5 (op iPhone SE uit 2016).

    Echter lijkt het erop dat Whatsapp op de achtergrond heel veel batterij verbruikt sinds de recente updates, bij mij lijkt het te helpen op verversen op de achtergrond voor Whatsapp uit te schakelen. Voor het eerst in weken doet mijn batterij weer een beetje normaal…

  62. Origineel geplaatst door Gert
    Ik hoop een beetje dat nu eindelijk mijn batterij weer de normale levensduur gaat hebben.

    Met mijn Xs max kon ik voor iOS 13.4 makkelijk 2 dagen, soms 3 dagen op één batterijlading onder normale omstandigheden.

    Sinds iOS 13.4 is dat maximum één dag geworden. Bij 13.4.1 heeft het een maand terug normaal geweest, inmiddels terug max 1 dag.

    Volledige reset, alles opnieuw geïnstalleerd, precies hetzelfde 🙁 Vreselijk…

    Gert, heb je de standaard iOS versie of de beta? Bij de beta is mijne ook sneller leeg.

  63. Origineel geplaatst door JK
    COVID-19 detectie meteen aangezet. Nog geen bericht gehad dus voorlopig ben ik safe.

    Grapjas! Je kan de detectie niet aanzetten.

  64. Origineel geplaatst door MELK
    Vanochtend van de lader afgehaald, scherm op 50% helderheid, 4G uit, GPS uit, Bluetooth uit, WiFi5 aan….. na 8 minuten gebruik (surfen, apps updaten, mail lezen, berichten sturen) zie dat het batterijpercentage op 74% staat (ik begon met 100%). Is dit het “nieuwe normaal” qua batterijverbruik bij iedere iOS update? Harde reset gedaan op mijn iphone 8……batterijpercentage gaat naar 82%. Helaas begint een soort countdown proces terug naar 72%. Nieuwe bug? Komt er een update om de iOS 13.5 update te fixen? Wie het weet mag het typen!

    Ik had dat ook, ook met iPhone 8. Ik denk dat je hem even opnieuw moet installeren. Niet vergeten om een backupje te maken natuurlijk, zodat die die terug kan zetten. Daarna had ik dat probleem niet meer.

  65. @Gert: Hier precies hetzelfde iPhone X loopt razend snel leeg door achtergrondactiviteiten, voor 13.5 nooit last van gehad.
    Erg vervelend

  66. Origineel geplaatst door Gert
    Ik hoop een beetje dat nu eindelijk mijn batterij weer de normale levensduur gaat hebben.
    Met mijn Xs max kon ik voor iOS 13.4 makkelijk 2 dagen, soms 3 dagen op één batterijlading onder normale omstandigheden.

    Sinds iOS 13.4 is dat maximum één dag geworden. Bij 13.4.1 heeft het een maand terug normaal geweest, inmiddels terug max 1 dag.
    Volledige reset, alles opnieuw geïnstalleerd, precies hetzelfde 🙁 Vreselijk…

    Origineel geplaatst door ®️utge®️
    Gert, heb je de standaard iOS versie of de beta? Bij de beta is mijne ook sneller leeg.

    Ik heb de standaard iOS versie. Op mijn Xs heb ik nooit Beta’s staan gehad.

    Wat me wel opvalt: behalve op dit forum lees ik er op het internet bijzonder weinig over dat iOS 13.5 met achtergrond apps batterij leeg trekt.
    Mijn iPad heb ik de laatste tijd wat minder gebruikt, maar staat inmiddels ook op iPadOS 13.5. De voorbije week iCulture app ook eens op opgestart.
    In principe laad ik dat toestel slechts eens om de 14 dagen eens op. Ik gebruik die echt zelden, vandaar. Nu goed, sinds iPadOS13.5 precies hetzelfde probleem als met de iPhone. iCulture trekt in de achtergrond de batterij leeg. HLN.BE bestaat niet voor de iPad.

    Vanavond eens geprobeerd om die iPad helemaal te wissen en via iCloud reservekopie alle gegevens teruggezet. Op moment van schrijven zijn de apps zichzelf nog aan het installeren. Ik ben eens benieuwd of deze handeling gaat lukken en het euvel zo opgelost raakt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.