Batterijgrafiek IOS 12

Zo gaat iOS 12 jouw batterijverbruik nog inzichtelijker maken

In iOS 12 krijg je meer mogelijkheden om je batterijverbruik in de gaten te houden. Bekijk in een interactieve grafiek hoe snel de batterij leeg ging in de loop van de dag.

Batterijgrafiek in iOS 12

Je vindt de nieuwe batterijgrafieken in Instellingen > Batterij. Boven de lijst met batterijverbruik per app kun je nu twee nieuwe grafieken bekijken. In de ene zie je het batterijpercentage in de loop van de tijd. Je kunt ook omschakelen naar de data van de afgelopen 10 dagen. Zo kun je meteen zien wanneer je batterij snel leeg ging en hopelijk ontdek je dan snel wat de boosdoener is.

Met de komst van de nieuwe batterijgrafieken in iOS 12 worden speciale apps hiervoor overbodig. Je moet je toestel wel een tijdje gebruikt hebben voordat de eerste grafieken beschikbaar zijn. Een rechte lijn omhoog geeft aan dat je aan het opladen was, terwijl een plotselinge daling kan duiden op een energieslurpende app. Je kunt dan in je geheugen (of in het lijstje onder de grafiek) de mogelijke veroorzaker van het toegenomen batterijverbruik gaan opsporen. Groene balkjes geven aan dat de iPhone-batterij leeg ging terwijl het scherm ingeschakeld was, terwijl de blauwe balkjes bedoeld zijn voor momenten dat het scherm uit stond. In dat geval was er activiteit op de achtergrond.

iOS 12 batterijgrafiek

iOS 12 bevat ook nog steeds de Batterijconditie, die in de iOS 12-beta voorlopig in betafase blijft steken. Onder de grafieken kun je voor 24 uur of voor 10 dagen de apps zien die de meeste energie hebben verslonden. Dit was al langer via de Instellingen-app te bekijken, maar de grafieken geven je nu nog meer inzicht in het verloop.

Batterijgrafiek IOS 12

Beschikbaarheid
Deze functie komt in het najaar van 2018 beschikbaar in iOS 12. Ontwikkelaars kunnen nu alvast de iOS 12 beta proberen. Wil je meer weten over de vernieuwingen in iOS 12, bekijk dan onze lijst met kleine en minder bekende iOS 12 functies die pas na de keynote bekend werden of in de beta’s zijn ontdekt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juni 2018, 14:14
Categorie iOS
Onderwerpen accu, batterij, batterijduur

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.