Reacties voor: Downloaden! iOS 12.2 nu voor iedereen beschikbaar

Nieuwe Animoji, vernieuwde Remote en meer
Hij is er eindelijk: iOS 12.2 is nu beschikbaar! In iOS 12.2 zitten flink wat vernieuwingen, zoals nieuwe Animoji, ondersteuning voor tv's met HomeKit en nog veel meer. Genoeg redenen dus om de update te installeren.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 48 reacties

  1. Gelukkig iets waar ik wat aan heb als klant van Apple in Nederland.

  2. Origineel geplaatst door elvin
    Gelukkig iets waar ik wat aan heb als klant van Apple in Nederland.

    Zoals? Ik wacht wel even. Jailbreak scene begint weer interessant te worden, dus ik blijf ff op mijn huidige firmware.

  3. Sarcasme, alles wat ze lieten zien was USA only vandaag. Dus wij in Nederland mogen nog 30 jaar wachten.

  4. Ik vind het knap dat iCulture zo’n saaie update nog zo enthousiast weet aan te kondigen.

    Dark mode, always on scherm of Apple Pay. Daar zou ik blij van worden. Of dat ze die vervelende volume indicator niet midden in je scherm zetten voor je content. Of wat dacht je van zelf je standaard apps kiezen. Deze 12.2 zit niks boeiends in.

  5. Weet iemand wat Apple Pay Cash precies voor functie is? Deze staat omschreven in de update.

    “Als Apple Pay Cash-klant kun je nu via je Visa-betaalkaart direct geld overmaken naar je bankrekening”

  6. Origineel geplaatst door PGB83
    Ik vind het knap dat iCulture zo’n saaie update nog zo enthousiast weet aan te kondigen.

    Dark mode, always on scherm of Apple Pay. Daar zou ik blij van worden. Of dat ze die vervelende volume indicator niet midden in je scherm zetten voor je content. Of wat dacht je van zelf je standaard apps kiezen. Deze 12.2 zit niks boeiends in.

    Moet ik iCulture in bescherming nemen. ICulture is nagenoeg Apple only, je kunt moeilijk van ze verwachten dat ze als kop “weer saaie update van Apple” gaan gebruiken. Je hebt wel gelijk – ik schreef gisteren al dat ik er bang voor was – Apple wordt een services bedrijf. De hardware is stabiel saai, functies zullen altijd klein beetje achter lopen op de concurrentie, maar het eco systeem werkt, is geënt op privacy. Dat zul je betalen met hogere hardware prijzen en duurdere services. Terecht. Ze verdienen niet met jouw gegevens. Kort: Apple transformeert gewoon richting serviceaanbieder – en de hardware is er gewoon én verplicht voor hun services.

  7. @PGB83: Sluit me echt volledig bij deze opmerking aan. De enige reden dat ik nog iets in Apple zie is vanwege de samenwerking met m’n Mac en de bouwmaterialen, al begin ik inmiddels ook steeds vaker high-end Android toestellen te overwegen…

  8. Ik heb een iPhone 8 dus geen Animoji, heb ook geen andere Apple apparaten dus ik heb niks aan deze update denk ik. Teleurstellend Apple avondje

  9. Vroeger zat je aan je laptop gekluisterd naar een Keynote van Apple te kijken welke nieuwe functies er nu weer in iOS gestopt is… tegenwoordig neem ik amper nog moeite om iCulture of Twitter te bekijken betreft de updates.. het mag geen naam meer hebben tegenwoordig.. hardware ook, minimale upgrades.. het staat een beetje stil heb ik het idee…

  10. Ik neig ook steeds meer naar de Android kant toe.
    Enige wat me tegenhoud is hoe snel en simpel en alles werkt op een iPhone en overige devices.
    Ben echt al jaren een Apple fan.
    Maar de concurrentie is nu toch wel innovatief bezig en ik kan dat wel waarderen in de tech wereld. Toch blijf ik telkens trouw aan iOS, maar waarom, begin ik wel steeds meer aan te twijfelen.

  11. @PGB83: Was al lang bekend dat dit niet met dit event kwam, dit ging over de nieuwe diensten van Apple.
    Nieuwe iOS versie en functies komen in mei of juni, dit was dan ook maar kleine update.

  12. Nu watchOS nog!😍

  13. Origineel geplaatst door Rem
    Ik neig ook steeds meer naar de Android kant toe.

    Enige wat me tegenhoud is hoe snel en simpel en alles werkt op een iPhone en overige devices.

    Ben echt al jaren een Apple fan.

    Maar de concurrentie is nu toch wel innovatief bezig en ik kan dat wel waarderen in de tech wereld. Toch blijf ik telkens trouw aan iOS, maar waarom, begin ik wel steeds meer aan te twijfelen.

    Het zou me als lezer en Apple-fan erg helpen als mensen wat meer zouden vertellen over wat ze nu missen. De praatjes over innovatie kennen we nou wel. Wat mij na al die jaren nog steeds opvalt is hoe smooth alles van Apple samenwerkt. Het werkt gewoon. Simpel, eenvoudig, alles praat met elkaar. En dat, juist dat, helpt me om dingen makkelijker en sneller te organiseren en te creëeren. Elke dag weer.
    Met het domweg vergelijken van een iPhone en een willekeurig ander toestel, gaan velen daaraan voorbij. En precies dat platform, de diensten, het samensmelten van alles, maakt het merk voor mij zo prettig. Dus of het ene jaar de iPhone wint en het andere jaar een Galaxy S is voor mij non-news. Ik zou graag horen wat de concurrentie (namen en rugnummers) dan zo anders (lees:beter) doet, waardoor ik alle Apple-spullen (zoals iMac, MacBook pro, Apple tv’s, Apple watch, iPhones, iPads, 2tb cloudopslag) morgen de deur uit moet doen. Maar bovenal: dan lees ik ook vooral graag waarvoor ik dat alles moet vervangen en wat dat platform zo radicaal vernieuwend doet…. Zo innovatief dat niemand er onderuit kan…. ik ben erg nieuwsgierig naar het antwoord.

  14. ECG lijkt nu beschikbaar via Gezondheid. Nu nog even op mijn watch zoeken

  15. Iemand die een Apple Watch uit Amerika heeft waarvan nu de ECG functie t niet meer doet? Las in het artikel: (“iOS 12.2 functies: deze vernieuwingen vind je in de nieuwste update”) dat dat nu werkt op geografische locatie.

    Dat ik ‘m in november kocht in Amerika werkte ie wel in Nederland omdat het bleek te gaan om het serie nummer van de Apple Watch.

    Ik zit nu zelf weer in Amerika dus kan ‘t niet checken.

    Ben benieuwd!

  16. Gebruik een SE en heb een 5S als backup toestel. SE updaten naar 12.2 ging probleemloos. Krijg daarna bij de 5S de melding dat met 12.1.4 m’n iOS up-to-date is……
    Dus dat betekent dat voor de 5S en lager iOS 12.1.4 het eindstation is.
    Of sla ik de plank nu volledig mis?

  17. Komt er ook een nieuwe watch os update uit ? Of moeten we wachten tot wwdc ?

  18. @Jeffrey: Mee eens👌🏽
    So true… Merk steeds vaker op dat men neigt naar betere hardware(specs)etc. terwijl het bij apple software inderdaad smooth en seamless werkt. Af en toe wat bugs die redelijk snel gepatched worden, maar al met al blijft het een goed ecosysteem.
    Kreeg overigens wel weer een sprankeltje hoop toen het onderwerp apple pay tersprake kwam maar helaas….🤷🏻‍♂️ We zitten er niet bij weer
    Denk dat de grotere updates sowieso geintroduceerd zullen worden bij ios13 maar tot die tijd zit ik met deze updates nog wel goed. 👍🏽

  19. @Jeffrey: Ik ga er niets aan toe voegen, prima verwoord dacht ik zo.

  20. Origineel geplaatst door Rem
    Ik neig ook steeds meer naar de Android kant toe.
    Enige wat me tegenhoud is hoe snel en simpel en alles werkt op een iPhone en overige devices.
    Ben echt al jaren een Apple fan.
    Maar de concurrentie is nu toch wel innovatief bezig en ik kan dat wel waarderen in de tech wereld. Toch blijf ik telkens trouw aan iOS, maar waarom, begin ik wel steeds meer aan te twijfelen.

    Geef eens inhoudelijk aan wat er dan wel niet mis aan is en waarom alles het raam uit moet om de technologie die Apple aan het inhalen is voorrang te geven. Leg in detail uit waarom ik op een ander systeem zou moeten overstappen want aan twijfelen heb ik niks, dat zijn aannames.

  21. @Jeffrey: Inderdaad. Dank je wel Jeffrey. Ik ben dat gezeur zo beu gehoord…

  22. (Red.) Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd voor de release van iOS 12.2.

  23. @Menno: Inderdaad kan het ook niet op de watch vinden 🙁

  24. “Apple heeft verbeteringen voor Schermtijd doorgevoerd. In iOS 12.2 heb je nu de mogelijkheid om Apparaatvrije tijd per dag anders in te stellen.”

    Serieus? En voor de Niet Storen-functie blijft dit te veel gevraagd?! 😬

  25. @Rudolph Marks: Heb je een de watch in NL gekocht of in de US? ik heb een US gekochte en had sinds de update uit kwam met ECG ook de mogelijkheid om deze uit te voeren. en stond ook in het Nederlands in mijn Gezondheids app. Maar las dus in een ander artikel over 12.2 dat t nu op Geografische locatie is dus ik weet niet of mijne het nu nog doet. Ik ben nu weer in de US dus ik kan het niet testen ook. Ben benieuwd.

  26. Overigens is voor de homepod gebruikers onder ons iOS 12.2 nu ook beschikbaar!

  27. Is er dan ook een update voor de Watch? Ik heb het niet

  28. Helaas ook met iOS12.2 kan ik nog steeds geen back-up van mijn telefoon op mijn computer maken. Het contact raakt verloren. Foto’s kan ik wel gewoon importeren. Dus al sinds december geen back-ups. argh! Of ligt het aan Mojave en gaat dat goed in 10.14.4? Helaas werkt dus niet alles zo perfect samen als ik zou willen.

  29. Ik heb de indruk dat mijn ipad mini 4 sneller geworden is , zijn er nog die dat ervaren ?

  30. Ik heb zonet via iTunes geprobeerd mijn iPhone 7 te upgraden van 12.1.4 naar 12.2 …. enkel zwart scherm nog op mijn iPhone. Nog mensen met problemen?

  31. Grappig toch weer dat ik moet updaten voor meuk die ik, en vele andere miljoenen gebruikers nooit zullen gebruiken. #zinlozeupdate.

  32. @Jeffrey: hé hé precies dit Jeffrey ik wordt hier ook zo moe van niemand dwingt je om Apple te kopen.

  33. Begreep ik nou goed dat ze Apple Pay wilde uitbreiden naar 40+ landen? Daar moet Nederland dan toch wel zitten..

  34. @Wesley: Dat klopt! Hopelijk Nederland zit daar tussen. Fingers crossed 🤞🏼

  35. Update IOS 12.2 iPhone 7Plus 👍. Helemaal klaar voor de nieuwe oortjes die morgen binnenkomen.

  36. @Jeffrey: Wat een goede opmerking. Ik word ook moe van iedereen die elkaar na praat.

    Ik heb ook een Android-toesrel voor het werk en een Google-home mini. Ik ervaar niks dan ellende met die apparaten. Qua specs loopt android inderdaad voor, maar ik vraag mij serieus af wat dat verschil is..moet ik ipv 12 MP overstappen op 25 MP, waarbij ik voor een toestel ga die mijn gebruikerservaringen duidelijk verminderd?

    Ik blijf lekker bij Apple! Deze stijl van updates doen ze al jaren en is niks veranderd! Z

    Het type klanten van Apple is helaas wel veranderd.Deze praten elkaar na. Kijk maar eens naar YouTube ; alle vloggers praten elkaar na…

  37. @Wesley: Dit zou wellicht kunnen de pagina is tenslotte weer opnieuw gepubliceerd in januari.

  38. Origineel geplaatst door Berten
    Ik heb zonet via iTunes geprobeerd mijn iPhone 7 te upgraden van 12.1.4 naar 12.2 …. enkel zwart scherm nog op mijn iPhone. Nog mensen met problemen?

    Ik heb sinds gisteravond de melding “resterende tijd berekenen” in beeld. Iemand enig idee hoe dit op te lossen? Hard reset en aansluiten iTunes werkt niet.

  39. Ik vind het net school, dat je een plakplaatje vd juf in je schriftje krijgt, zo is t ook met nu en dan weer een animoji…

  40. @Con Cathalina: apart, meestal stopt het bij een compleet nieuwe iOS, in dit geval 13 .
    Zou het nog s proberen.
    Heb zelf de se 32 gb en een se 16 gb als back up

  41. @Amstel08: ik heb ze al binnen maar niet te verbinden. Apple adviseerde me om ze terug te sturen… balen

  42. AirPods 2 ontvangen maar niet te koppelen met iOS 12.2 devices. De eerste versie AirPods gaat zonder probleem dus waarschijnlijk dead on arrival. Apple support adviseert om terug te sturen. Balen

  43. Origineel geplaatst door Rem
    Ik neig ook steeds meer naar de Android kant toe.
    Enige wat me tegenhoud is hoe snel en simpel en alles werkt op een iPhone en overige devices.

    Ben echt al jaren een Apple fan.

    Maar de concurrentie is nu toch wel innovatief bezig en ik kan dat wel waarderen in de tech wereld. Toch blijf ik telkens trouw aan iOS, maar waarom, begin ik wel steeds meer aan te twijfelen.

    Origineel geplaatst door Jeffrey
    Het zou me als lezer en Apple-fan erg helpen als mensen wat meer zouden vertellen over wat ze nu missen. De praatjes over innovatie kennen we nou wel. Wat mij na al die jaren nog steeds opvalt is hoe smooth alles van Apple samenwerkt. Het werkt gewoon. Simpel, eenvoudig, alles praat met elkaar. En dat, juist dat, helpt me om dingen makkelijker en sneller te organiseren en te creëeren. Elke dag weer.

    Met het domweg vergelijken van een iPhone en een willekeurig ander toestel, gaan velen daaraan voorbij. En precies dat platform, de diensten, het samensmelten van alles, maakt het merk voor mij zo prettig. Dus of het ene jaar de iPhone wint en het andere jaar een Galaxy S is voor mij non-news. Ik zou graag horen wat de concurrentie (namen en rugnummers) dan zo anders (lees:beter) doet, waardoor ik alle Apple-spullen (zoals iMac, MacBook pro, Apple tv’s, Apple watch, iPhones, iPads, 2tb cloudopslag) morgen de deur uit moet doen. Maar bovenal: dan lees ik ook vooral graag waarvoor ik dat alles moet vervangen en wat dat platform zo radicaal vernieuwend doet…. Zo innovatief dat niemand er onderuit kan…. ik ben erg nieuwsgierig naar het antwoord.

    Hier word ik blij van! Mensen focussen op wat er NIET is en niet wat er wel is. Apple doet het enorm goed met software en hardware. iOS 12.2 werkt op mijn Xs Max heeeel erg smooth.

  44. Gisteren geïnstalleerd… geen bugs gevonden. Ook even snel gekeken op wat andere sites. Zelfde. Stabiel. Fijn.

    Tot nu erg tevreden en mijn XS is lekker snel.
    Wel kijken hoe het met de batterij gaat en mogelijke drain hier. Maar ook hierop tot nu toe geen noemenswaardige drop.

    Wat zijn jullie ervaringen?

  45. Naar de update van IOS 12.2 kan ik mijn oplaadkabel van het merk Belkin niet meer gebruiken, hier had ik voorheen nooit geen last van.
    Nu moet ik de originele kabel gebruiken die bij mijn IPhone 6 S Plus geleverd werd.
    Ik kan hem alleen gebruiken voor de telefoon op te laden.
    Maar niet meer gebruiken voor ITunes.
    Hebben hier meer mensen last van, vraag ik mij af.

  46. @Mark: Hier hetzelfde. Erg blij met deze update. iPhones hier voelen erg snel aan na de update, geen bugs en vlotte updtae.

  47. Sinds de update hapert of blijft een “app” vastlopen een fractie van een seconden en dan gaat het weer verder. Bijvoorbeeld ook met het typen van een zin. Hebben anderen hier toevallig ook last van?

    Iphone x is het gebruikte model door mij.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.