Reacties voor: iOS 10 heeft minder opslagruimte op je iPhone nodig

iOS 10 neemt op iPhones minder opslagruimte in beslag; het scheelt vele gigabytes. Vooral bij iPhones met weinig opslag is dat goed nieuws.

Reacties: 19 reacties

  1. Is dit weer een hint dat 16GB model blijft?

  2. Jammer dat enkel de 128gb iPhone wordt besproken en niet bij de iPhone waarbij het nu net van veel meer belang is hoeveel ruimte er wordt vrijgemaakt =)

  3. Komt dit ook omdat meer standaard apps in swift geschreven zijn? Ben namelijk erg benieuwd hoe en waar ze hebben bespaard!

  4. Volgensmij heeft Apple ook een aanpassing gemaakt in third party apps opslag. Elke app die gebruik maakte van een library bevatte deze library zelf. Als het goed is wordt nu bijv een library die op meer plekken gebruikt wordt niet nogmaals gedownload. Stel je hebt 10 apps die de MapKit library gebruiken dan wordt deze nu nog maar 1x opgeslagen ipv 10x.

  5. @Joren: Tja, dat verschil tussen IOS 9 en IOS 10 zal toch neem ik aan bij alle opslag capaciteiten ongeveer gelijk zijn?

  6. Als het gehele iOS 15gb was dan hield je met de 16gb iPhone niet veel over. Mijn telefoon met 16 gig heeft toch meer ruimte. Wat klopt er niet. Zelfs 7gb is erg veel denk ik.

  7. De vraag is of het bij een 16GB iPhone ook veel gaat uitmaken. Mijn 16GB iPhone geeft aan dat de capaciteit 11,8 GB is, dus het systeem en de standaard apps nemen ook nu al slechts 4,2 GB in beslag…

  8. Moet wel heel erg wennen aan iOS 10 en vooral aan de vernieuwde Apple Music, ik vind het niet perse mooier geworden eigenlijk. En de widgets ook niet…. En de widgets zijn veel kleiner geworden, Buienalarm en Musixmatch passen er bijvoorbeeld niet meer in waardoor het onleesbaar is geworden. Ik weet wel dat alles nog aangepast moet worden maar toch.

  9. Origineel geplaatst door Johan
    De vraag is of het bij een 16GB iPhone ook veel gaat uitmaken. Mijn 16GB iPhone geeft aan dat de capaciteit 11,8 GB is, dus het systeem en de standaard apps nemen ook nu al slechts 4,2 GB in beslag…

    Inderdaad. als ik 15GB voor het OS gebruik dan zou ik slechts 1GB oer hebben voor eigen apps en data. Dat klopt natuurlijk niet.
    @Gonny, waar zit de rekenfout?

  10. Origineel geplaatst door Ranney
    @Joren:
    Tja, dat verschil tussen IOS 9 en IOS 10 zal toch neem ik aan bij alle opslag capaciteiten ongeveer gelijk zijn?

    Dat kan nauwelijks aangezien het verschil in ruimte bij de 128gb, al bijna groter is dan de fysieke maximumcapaciteit van de 16gb iPhone.

  11. Origineel geplaatst door Joren
    Jammer dat enkel de 128gb iPhone wordt besproken en niet bij de iPhone waarbij het nu net van veel meer belang is hoeveel ruimte er wordt vrijgemaakt =)

    Ik denk zomaar dat de redactie niet ieder geheugenmodel op voorraad heeft om te testen… Dus hebben ze waarschijnlijk alleen een 128 GB model..

  12. Hoe kan dit nu komen door standaard apps te wissen??? Jullie zeggen gisteren nog dat ze alleen verborgen worden en NIET verwijderd omdat het zgn nodig is in t systeem.

  13. Origineel geplaatst door Flemming
    Komt dit ook omdat meer standaard apps in swift geschreven zijn? Ben namelijk erg benieuwd hoe en waar ze hebben bespaard!

    De 3,5″ iPhones worden niet meer ondersteund. Misschien zijn de 2x Retina images verwijderd.

  14. Origineel geplaatst door Henk
    Hoe kan dit nu komen door standaard apps te wissen??? Jullie zeggen gisteren nog dat ze alleen verborgen worden en NIET verwijderd omdat het zgn nodig is in t systeem.

    Ze zeggen toch ook niet dat het daardoor komt?

  15. @Daniel: Goed punt!

  16. Iemand al getest met het 16gb model? In ios9 heb ik 11,9gb capaciteit.

  17. Origineel geplaatst door Kotter
    Moet wel heel erg wennen aan iOS 10 en vooral aan de vernieuwde Apple Music, ik vind het niet perse mooier geworden eigenlijk. En de widgets ook niet…. En de widgets zijn veel kleiner geworden, Buienalarm en Musixmatch passen er bijvoorbeeld niet meer in waardoor het onleesbaar is geworden. Ik weet wel dat alles nog aangepast moet worden maar toch.

    Dat jouw gedownloade apps niet goed passen in de widget klopt, de ontwikkelaars dienen deze apps nog bij te werken voor iOS 10.

  18. @Sjoerd: Inmiddels ios10 erop staan; 12,23 capaciteit

  19. Origineel geplaatst door Sjoerd
    @Sjoerd: Inmiddels ios10 erop staan; 12,23 capaciteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.