Reacties voor: Apple kondigt iOS 10 aan: dit zijn de nieuwe functies

Apple heeft iOS 10 aangekondigd. Lees hier over de nieuwe functies die op WWDC 2016 zijn onthuld.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 58 reacties

  1. Ziet er nu al superstrak uit! Jammer dat we nog wel even moeten wachten..

  2. Wanneer komt er een mogelijkheid om quick view ( van beneden naar boven vegen) om daar wifi, 3g-data op plaatsen neer te zetten of wijzigen?

  3. Poeh poeh. Wat een geweldige vernieuwingen.

  4. ADHD iMessage

  5. Ik begrijp overigens dat als je een developer bent je toegasng krijgt tot de Beta van iOS 10. Geldt dit overigens ook als je meedoet aan het Closed Beta programma via appleseed.apple.com?

  6. Deze keer eindelijk weer eens een update die écht heel wat handige en leuke features toevoegd. Ben met name erg benieuwd hoe de door Apple gekozen deep learning gaat uitpakken bij foto’s. De gezichtsherkenning voorheen zonder deep learning liet namelijk wel veel te wensen over. Ook de AI bij tekst berichten sturen zou zeer handig kunnen blijken, al vrees ik voor de NL variant. Kan niet wachten tot de herfst…

  7. Pfff geen dark mode!
    Het enige wat ik echt wou 😞

  8. Origineel geplaatst door hot12345
    Wanneer komt er een mogelijkheid om quick view ( van beneden naar boven vegen) om daar wifi, 3g-data op plaatsen neer te zetten of wijzigen?

    Dit had ik op zijn minst ook wel eens verwacht.. Dat had er eigenlijk al in iOS 7 moeten zijn..

  9. NFC inmiddels al wel open voor 3rd party apps? Nog steeds niet volgens mij of ik moet het gemist hebben.

  10. Leuk hoor die berichten app maar wie gebruikt dat ding dan, ik ken echt niemand dat gebruikt, beter hadden ze inderdaad die dark mode gemaakt dat was echt iets groots geweest.

    Nieuwr lockscreen is wel gaaf maar verder is het een hoop blablabla en weinig shockerends, alleen maar doorontwikkeling van.

  11. Waarom komt hij nou in juli had liever vanavond gehad

  12. @Robin: juli? Staat najaar… Oftewel herfst

  13. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  14. De iMessages functies zijn echt enorm uitgebreid, van stickers van third-party apps tot aan speciale videoberichten. Ik zag alleen geen uitbreiding naar Android, maar ik heb een paar minuten gemist. Os dat wel of niet aangekondigd?

  15. J****s. Wat een negativiteit hier allemaal.

    Eindelijk weer eens een Apple Keynote die het waard is om te kijken!

  16. Tja, spectaculaire updates zijn het niet toch? Zeker wel leuke dingen zoals iMessage, maar echt de nuttige dingen heb ik nog niet voorbij zien komen.. Performances, batterijduur verbeteringen etc.

  17. Contol center was niks echt saai

  18. Nou niet echt heel innovatief…

  19. Wanneer komt er een mogelijkheid om CONTROL CENTER ( van beneden naar boven vegen) om daar wifi, 3g-data op plaatsen neer te zetten of wijzigen?

  20. @hot12345: Ik wacht op de jailbreak. iOS is inmiddels wel een beetje af. Via JB kan je leuke dingen doen!

  21. Superleuk!!!

  22. Ik ben hier toch echt wel blij mee.
    Ik snap het negativisme niet echt, wat verwacht je dan?
    Alles zit er al in.

  23. Jammer dat er geen darkmode komt, had er op gehoopt

  24. Origineel geplaatst door Joshoon
    Jammer dat er geen darkmode komt, had er op gehoopt

    Waarschijnlijk voegen ze dark mode later pas toe aan iOS 10 (zodat er weer iets ‘innovatiefs’ is aan een nieuwe versie), zoals ze deden met Night Shift in 9.3 Dus er is nog hoop 😁

  25. Die VoIP functie wat slecht zeg. Dit kan al jaren bij de partners van RoutIT op het Broadsoft platform.

  26. Wat is Apple music lelijk geworden 😳

  27. Ik vind het wel leuke toevoegingen. Maar hoe positief ik ook wil zijn:
    -Siri voor developers, betekend dat NL’s niet overal geïmplementeerd wordt.
    -QuickType mogelijk in het NL’s. Hopelijk voor 2019
    -Maps zal ook vooral gericht zijn op US en China
    -Apple News, nog niet in NL
    -Telefoon; zie ik ook nog niet snel doorontwikkeld worden naar iets waar wij in NL gebruik van kunnen maken.
    -iMessage. Blijft een erg goede berichten app. Nu geoptimaliseerd voor de Chinese markt. Maar ook echt leuke nieuwe dingen. Jammer dat mijn vrienden en collega’s 40(iOS)/50(andr)/10(MS) gebruiken. Dus Whatsapp blijft helaas dé berichtenapp.

    Kijk erg uit naar de nieuwe Foto’s app, Music en homekit. Daarnaast een hoop leuke kleine verbeteringen.

  28. @Joshoon: Dark mode komt samen met de nieuwe iPhone! Let maar op mijn woorden 😉 anders is alles al gezegd, iOS 10 komt niet voor niets pas later 😄

  29. Origineel geplaatst door Niels
    @Robin: juli? Staat najaar… Oftewel herfst

    Juli is de public beta

  30. Dansende poppetjes in je iMessage?
    Heeft facebook een vinger in de pap bij Apple?

  31. Ik ben wel blij met deze nieuwe features.
    Ik vind ze allemaal totaal oninteressant. Ik hoef me dus geen zorgen te maken over dat mijn device te traag zou worden als ik zou kiezen voor een nieuwe feature.

  32. Alhoewel de nieuwe functies mij bevallen, moet ik zeggen dat ik niet erg te spreken ben over het design.

    Ik vind het jammer dat Apple heeft gekozen om een totaal andere design-richting in te gaan met apps als Home, News en Muziek / Apple Music. Hoewel ik deze designs er best goed uit vind zien (op de naar mijn mening te grote ondertitels, als artiestenaam en album na) is het een totaal andere richting als de standaard apps van Apple. De eenheid en eenvoudigheid die de apps hierdoor vormden, begint zo te vervagen.

    Daarnaast vind ik het jammer dat er zo veel afgeronde overlays zijn, als de nieuwe notificatie-stijl en widgets. Ook vind ik Berichten iets te veel van het goede, al kunnen ze zo zeker een grote doelgroep bereiken.

    Dit is echter mijn mening, ik wacht af tot de daadwerkelijke release in Oktober. Want ach, misschien valt het allemaal wel reuze mee in real-life.

  33. Vooruit, nog een keer. Apple News is gewoon beschikbaar. Regio op VS zetten, herstarten en de app verschijnt. Gebruik het al sinds september. Prettige newsgrabber hoor.

  34. Jammer dat er qua hardware helemaal niets is aangekondigd. Wel verrassend dat iOS de klapper is van de hele Keynote. Enige echte verbetering van de Watch is verhogen van de snelheid. MacOS krijgt Siri en betaalmogelijkheid via Apple Pay etc maar op iOS ligt toch echt het zwaartepunt. Belangrijkste nieuws vind ik dat Siri, Maps en Messages wordt opengesteld voor ‘third party developers’. Dat geeft dus een explosie van nieuwe mogelijkheden. Eindelijk kan je Siri ook Whatsapp en FB berichten laten plaatsen en kunnen developers van alles verzinnen. De verbeteringen in Maps zagen er ook goed uit, maar ik moet nog ‘s even goed bekijken wat het allemaal is.

    Slecht blijf ik vinden dat Apple jaar in jaar uit vernieuwingen groot aankondigt (Siri, Apple Pay, NFC etc) waar de rest van de wereld nog járen op moet wachten.

  35. @Rik: oh dank voor de verduidelijking.

  36. Het is inderdaad heel goed mogelijk dat bepaalde features nog zijn achtergehouden voor de presentatie van de nieuwe iPhone. Zoals bijvoorbeeld dark mode en mogelijk verdere verbeteringen aan Apple Music. Of toch een meer strak getrokken design. Ook in voorgaande jaren wijzigde er in de zomer nog best wel veel aan het ‘nieuwe’ iOS

  37. Maar hoe zit dat nu met het gerucht dat vertelde dat iOS 10 ‘rootles’ zou zijn? Hebben ze het niet in de Keynote genoemd en er wel ingezet of zit het er helemaal niet in?

  38. Het geluid van het toetsenbord is ook veranderd! Klinkt fijn!

  39. @Robin: je kan hem al downloaden en installeren op je ios device. Als je developer bent tenminste.

  40. Die interactieve widgets en notificaties eh.. dat zag er wel weer heel fijntjes uit! Ik vond het stuk met de integratie tussen mac OS en iOS ook wel erg sterk.

  41. Wordt Facetime nog eens opgepakt? Een zeer veel gebruikte app die sinds 2010(!) niet meer een echte update gehad heeft.

  42. @Tom: Je kan hem alleen downloaden als he beta hebt toch

  43. Origineel geplaatst door Ronald
    Ik ben wel blij met deze nieuwe features.

    Ik vind ze allemaal totaal oninteressant.

    Iets in me zegt me dat dit in tegenspraak is met mekaar.

  44. Mooie update, buiten de spuuglelijke muziekapp en het feit dat de ‘widgets’ niet meer in t berichtencentrum staan. Vond het altijd zeer handig vanuit elke app even te kunnen kijken naar m’n afspraken, weer en dergelijke. Nu moet je daar speciaal weer voor naar je homescreen gaan. Maar bon, dat zijn maar kleine dingetjes 🙂

  45. @Nick: Ben het total met je eens. Waar ze de laatste jaren een minimalistische stijl aanhielden die ik vooral heel overzichtelijk vond, stappen ze er nu weer vanaf.

    Persoonlijk vind ik dit echt jammer, van mij had het nog wat minimalistischer gemogen. Ik vond het er namelijk niet overzichtelijker op worden

  46. Hey
    iOS 10 ziet er geweldig uit op me iPhone. Allen weet ik niet hoe ik de dark functie moet aan zetten kan er iemand helpen misschien.

  47. Oftwel:
    Wij Nederlanders gaan de volle mep betalen voor de nieuwe functies die niet voor ons zijn weggelegd. Thans niet voor het nederlands talig volk.
    – Siri werkt maar zeer beperkt in het Nederlands
    – Quicktype niet in het NL
    – Geen Apple pay in NL
    – Kaarten + OV niet voor NL (of beperkt)

    etc.

    Maar wel de volle mep betalen….kom op Apple, doe er eens wat aan!

  48. Origineel geplaatst door Sjors
    Leuk hoor die berichten app maar wie gebruikt dat ding dan, ik ken echt niemand dat gebruikt

    Het is niet omdat jij het niet gebruikt dat niemand het gebruikt. 😉

  49. iPod touch 5g krijgt de update wel! Trouwens geïnstalleerd !

  50. @ManoMano: Ehm, de volle mep betalen? Waar heb je het over, iOS updates zijn gratis…

    Ken je dat gezegde van dat gegeven paard? 🤔

  51. @Justin:
    Ja hoor op 1 juli.

  52. @Ferryman:

    Monomono heeft gelijk. Je betaald een toestel met software, die moet gelijk zijn in alle landen. Dat Apple-pay nog niet hier is dat is jammer een heeft meerdere factoren. Quick-Type is een aanvulling op software die Apple zelf maakt.

  53. @vuurvreter:

    Of ze hebben naar Hyves gekeken 😉
    Krijgen we dalijk nog een headbangende banaan!

  54. Heb 10 even geprobeerd, maar gauw weerterug naar 9….iMessage doet niets en WhatsApp ook niet…OS-X ziet en voelt er wel goed uit….wOS 3 wil nog niet echt lukken met iOS10.

  55. Zou iemand mij kunnen vertellen of er de mogelijkheid is om zowel die gezichtsherkenningsfunctie als de samenvattingsfunctie in de foto app gewoon helemaal UIT te zetten. Hij gaat dat automatisch staan doen en t maakt mn iphone moeilijk traag 😡

  56. Waarom krijgen de iets oudere modellen geen update meer? Jammer Apple, toch weer een grote misser.

  57. Misschien heb ik iets gemist, maar kan je via 3D touch rechtstreeks vanop lockscreen op een bericht antwoorden? Lijkt me niet aangewezen om hem dan ergens alleen te laten liggen, iedereen kan dan antwoorden op een bericht dat binnenkomt, ofwel heb ik her verkeerd begrepen.

  58. Bij de iPhone 6s als je de notificatie balk langzaam naar beneden trekt dan voel je een klik tik de zelfde als je het scherm hard indrukt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.