Reacties voor: Apple brengt iOS 10.0.2 met bugfixes uit

Apple heeft zojuist iOS 10.0.2 vrijgegeven. Deze nieuwe update lost enkele bugs op van iOS 10, de grote nieuwe versie voor iPhone, iPad en iPod touch die onlangs beschikbaar kwam.
Lees het complete artikel โ†’ Apple brengt iOS 10.0.2 met bugfixes uit
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 78 reacties

  1. In 10.1 zitten deze bug fixen ook al (ter info)

  2. Daarom blijf ik nog even op 9.3.5…. Mis niks zo te zien.

  3. bij mij gaat de update mis; moet de iPhone via iTunes herstellen ๐Ÿ™

  4. Het scherm van mijn iPhone 6 Plus loopt ook nogal eens vast. Daar had ik eerst nooit last van. Sinds de laatste update van iOS 9 kreeg ik daar last van en nu nog vaker. Vandaag merkte ik dat ‘Kaarten’ ook een rare bug heeft. In sommige straatnamen gooit hij er – steeds dezelfde – extra woorden doorheen.
    Moet ik bijvoorbeeld naar de Laan der Nederlanden, dan zegt hij zoiets als ‘Linksaf naar de Laan la actio pays der Nederlanden’. Elke keer als er een laan is met een paar woorden er achteraan, gooit hij die zelfde woorden ‘la actio pays’ of zoiets er tussendoor. Laan van Europa wordt dus Laan la actio Pays Europa. Raar hoor…

    Verder is Kaarten in layout en interface een stuk verbeterd. Makkelijker en intuรฏtiever te bedienen en grotere adresnamen en aanwijzingen, die zittend in je auto makkelijk op een afstand te lezen zijn. Hier irriteren grote letters dus een keer niรฉt!

  5. @Pjotr ๏ฃฟ: Dankje Pjotr ๐Ÿ˜‰

  6. Beta 10.1 is ook uit voor ontwikkelaars.

  7. Origineel geplaatst door Pjotr ๏ฃฟ
    In 10.1 zitten deze bug fixen ook al (ter info)

    Thanks!

  8. Na ios 10 start mijn iphone 6 plus spontaan opnieuw op. Iemand met dezelfde probleem? Tot zo ver misschien al 9 keer gebeurd. Heel irritant

  9. iOS 10.0.2 gedownload op zowel iPhone 6 en iPad 4 , maar bij installatie kan hij dit niet omdat het niet beschikbaar is. Beetje vreemd, zou de server te druk zijn of update alweer ingetrokken?

  10. Ik heb vandaag de iOS 10.1 beta geรฏnstalleerd. Maar ik kan de 10.2 niet downloaden dat vind die niet bij het zoeken van de updates. Is dit normaal?

  11. Update wil maar niet installeren via ota.
    Wacht wel tot 10.1

  12. Ik blijf ook lekker werken met 9.3.5 tot iOS 11.0.2 op de pro 12″

  13. Ik heb iOS 10.1 beta geรฏnstalleerd . Maar als ik software zoeken doe vind die niet iOS 10.02 hoe komt dit?

  14. Ik wacht wel een weekje na OTA drama vorige release. Wie weet heeft Apple dan wรฉรฉr een nieuwe release klaarstaan…

  15. @Mehmet: Bij mij ook meerdere keren gebeurd! Ook dat het toestel spontaan uitging!

  16. Nog steeds aan het wachten tot ze het Bluetooth probleem oplossen. De iPhone 7 vindt zelfs mijn auto bluetooth niet meer, weg handsfree bellen. De geschiedenis herhaalt zichzelf.

  17. Nog steeds kan je niet de beltone voor contacten aanpassen. Als je gebeld wordt gaan nog steeds de beltone af wat al voor iedereen ingesteld is. Dus de apparte beltone voor bepaalde contacten gaat niet af.
    Goed bezig

  18. Ik heb het sinds de officiele versie uit is dat mijn mobiele verbinding af en toe weg valt, en ook af en toe 4g.
    Daar had ik tijdens de beta’s geen last van.

  19. Sinds iOS 10 alleen een probleem (iPhone 6S Plus 64GB) met een foto of bijlage willen toevoegen in een e-mail. Op een of andere manier krijg ik het niet meer voor elkaar door met me vinger op het scherm te drukken. Voorheen nooit een probleem geweest. Meer mensen last van??

  20. @Menno: Voorheen moest je het scherm even indrukken om de optie toevoegen bijlage te zien, nu doe je dit door een korte tik op het scherm!

  21. Nog steeds geen oplossing voor het delen van je home via de homekit app. Echt drama dat ik de enige ben die ons huis kan bedienen en mijn vriendin niet. Zucht…

  22. @Ruud: tsja ik denk voordat die vragen komen zal ik alvast zeggen dat de accu beter is.
    Bij werkelijk elke update zie ik altijd direct doe vraag voorbij komen.
    Hoe is de accu duur????

    Iets wat je in mijn ogen pas echt na een week ofzo kan zeggen.

  23. Origineel geplaatst door Dromedaris
    Nog steeds aan het wachten tot ze het Bluetooth probleem oplossen. De iPhone 7 vindt zelfs mijn auto bluetooth niet meer, weg handsfree bellen. De geschiedenis herhaalt zichzelf.

    Idem hier met iPhone 6
    Hij vindt de carkit wel, verbindt maar na 10 seconden valt de Bluetooth verbinding weg… zucht

  24. Via OTA ge-update naar iOS 10 maar liep niet echt fijn. De bรจta’s liepen beter zelfs! Vandaag het toestel herstelt naar fabrieksinstellingen en ingesteld als nieuwe telefoon. Draait nu goed.. (iPhone 5s)

  25. @Menno: Probleem had ik ook, maar je moet je vinger niet meer op het scherm houden maar 1x snel op het scherm tikken.

  26. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  27. Wel raar, geen verschil tussen de GM en release versie maar wel later met bugfixes komen..: waar ging het fout?

  28. @Rafael: dubbeltikken

  29. Iemand nog last van die beltone instellingen?
    Aub laat me weten… of ben ik hier de enige met dit probleem?

  30. Origineel geplaatst door Dgh
    @Rafael: dubbeltikken

    Hoe bedoel je? Waarop? Heb je een oplossing? Als ik haar uitnodig en zij opent de Home app blijft hij hier op staan.

  31. Ik heb al een tijdje vaker het probleem dat als ik een foto maak dat het scherm bij het opslaan zwart wordt en een laadteken laat zien zoals het toestel doet als ie uit valt bij te weinig percentage.

    Heeft iemand dit probleem nog meer?

  32. Origineel geplaatst door Menno
    Sinds iOS 10 alleen een probleem (iPhone 6S Plus 64GB) met een foto of bijlage willen toevoegen in een e-mail. Op een of andere manier krijg ik het niet meer voor elkaar door met me vinger op het scherm te drukken. Voorheen nooit een probleem geweest. Meer mensen last van??

    Vanaf iOS10 moet je voortaan dubbel tikken in je mail om een foto of iets dergelijks toe te kunnen voegen.

  33. Mooi lekker nog een maandje of zo wachten..Snap die haast ook nooit…

  34. Ik heb bij de update naar 10.0.1 geen oroblemen ondervonden. Ik had ineens wel meer contacten onder de naam #, zonder verdere informatie.

    Ook nu geen problemen. Alleen staat nu ineens telstvoorspelling aan. Eens even wat instellingen bekijken.

    Beide updates OTA gedaan. Ook probleemloos

  35. Bel app loopt nog steeds 4x per dag vast == faal.
    iPhone + bellen == false.
    Maar hij kan wel mooie foto’s maken. En het wordt gebackupt in iCloud…..

  36. Ik hoop dat slide to unlock terug komt al optie
    en mijn batterij is tegenwoordig op 30% als ik thuis kom van werk
    Dat was altijd 70%
    Nooit geklaagd over een update maar dit slaat echt alles

  37. @Mehmet: Had ik ook, maar het bleek dat de beweging sensor aan stond, hou in dat als je je telefoon op pakt gaat ie aan.

  38. Off topic: Normaliter update ik altijd direct bij een grote update.
    Ik heb alle keynotes gezien sinds de iPhone 3GS aankondiging. Ik heb op de 2G iPhone en iPhone 6s ( en de plus versies) alle iPhones gehad. Ik heb met kromme tenen gekeken naar de laatste keynote. Ook vond ik de release van iOs 10 erg rommeling. Precies de reden waarom ik nog niet geupdate heb.
    Ik heb iOs 10 al wel gezien bij andere. Ik vind het ontgrendelen een complete misser, het swipen om te ontgrendelen weglaten is een volledige misser. Ik wil geen 3 pagina’s hebben bij het lockscherm. Wellicht ben ik de enige maar ik gebruik het lockscherm enkel om snel wat muziek of de Apple TV aan te sturen en af en toe de zaklamp / foto te maken. Verder vind ik de layout gewoon lelijk ( dat is een smaak en die varieert per persoon). Nog ergerlijker vind ik dat berichten ( ja daar gaat een gedeelte van de befaamde iPhone voordelen) direct in het lockscherm kunt lezen, lekker makkelijk als derde je telefoon ( per ongeluk) pakken en gaan of willen neuzen.
    Ook het eenvoudiger kunnen kraken, artikel gelezen op andere sites, waarin iOs 10 te kraken is. Zou Apple zich hebben gebogen over de klachten van NSA en FBI om ze een backdoor te geven zodat toestellen makkelijker kunnen uitgelezen worden indien iemand verdacht is?

    Ook het lezen van het snel opvolgen van iOs 10 updates ( in 2 weken tijd al 2 updates) met de nog steeds de nodige klachten ben ik niet overtuigd van een upgrade. iOs 9.3.5 blijft voorlopig bij mij er op staan. Het lijkt erop dat Apple zijn finesse voor detail aan het verliezen is ( duidelijk zichtbaar tijdens de laatste keynote). Is dat het geval? Zo ja dan heeft het 4 jaar geduurd sinds het overlijden van Jobs dat Apple op dit gebied langzaam aan begint af te glijden. MacOS Sierra en de update voor Apple TV 4 zijn in mijn ogen ok ( nog niet veel mee gespeeld).

  39. @Cyber2001: Dat over die berichten kan je gemakkelijk wijzigen bij berictgeving! Voorvertoning uitschakelen en er staat enkel nog de afzender en het woord “bericht”

  40. Origineel geplaatst door Daaf
    Ik hoop dat slide to unlock terug komt al optie

    en mijn batterij is tegenwoordig op 30% als ik thuis kom van werk

    Dat was altijd 70%

    Nooit geklaagd over een update maar dit slaat echt alles

    Exact hetzelfde

  41. @Menno: had ik ook. Een licht tikje is nu voldoende. Dan werkt het wel en krijg je de vertrouwde mogelijkheden te zien.

  42. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  43. Hier met IPhone 6s geen enkel probleem met iOS 10. Batterijduur top en geen vastlopers.

  44. Origineel geplaatst door Mario
    Nog steeds kan je niet de beltone voor contacten aanpassen. Als je gebeld wordt gaan nog steeds de beltone af wat al voor iedereen ingesteld is. Dus de apparte beltone voor bepaalde contacten gaat niet af.

    Ik kom er net achter dat bij een aantal contacten hun aangepaste ringtone niet meer ingesteld staat. En bij sommige wel. Zou DAAR de fout niet zitten?

    Ook zag ik net pas dat je nu bij ringtone een schakelaar hebt om die persoon buiten “Niet Storen” om TOCH de ringtone af te laten gaan.
    Wel een stuk handiger dan werken met groepen, omdat je die volgens mij nog steeds niet op de telefoon makkelijk kunt aanpassen…

  45. @Wim van Driel: Of… vinger op een lege plek in de mail houden en dan krijg je een menu…

  46. Na elke update los ik een snel leeglopende accu eigenlijk altijd op door 2 x achter elkaar een harde reset te doen. Werkte ook nu weer. Op de 7 werkt dat trouwens anders: volume (-) button en on/off button tegelijk ingedrukt houden tot het appeltje weer verschijnt.

  47. Ik heb wel na update naar 10.0.2 dat notities crashed anderen ook??

    @Mario: ik kan bij contacten weldegelijk beltoon wijzigen.
    iOS10.0.2

  48. Origineel geplaatst door Esther
    @Menno: had ik ook. Een licht tikje is nu voldoende. Dan werkt het wel en krijg je de vertrouwde mogelijkheden te zien.

    Dank je wel Ester. Ik gebruik deze optie heel erg veel. Ik ben er erg mee geholpen.

  49. @Menno: Daar heb ik ook last van.

  50. Sinds iPhone 3 tot op de heden iPhone 7 altijd al de updates gedaan, soms gelijk of soms de dag erna. Nog nooit een probleem gehad hiermee. Vraag me soms af of andere mensen niet iets fout doen? Of ik heb altijd geluk gehad hoor๐Ÿ˜‰

  51. Ik ben benieuwd naar de ervaringen op de iPhone 5 met iOS 10. Hoe zijn die? Ik draai zelf nog steeds iOS 9.3.5.
    Ik twijfel of ik ga updaten. Daarnaast zie ik op mijn iPhone 5 bij software-update iOS 10 en als ik mijn iPhone aansluit op mijn Mac zie ik dat er een update is voor iOS 10.0.2. / dus welke moet ik installeren iOS 10 van wat ik zie op software update op mijn idevice of de nieuwere versie die ik krijg in iTunes wanneer ik mijn iPhone aansluit aan mijn mac?

    Wat is handiger/beter om te updaten: via OTA of via iTunes via de Mac?

  52. iPhone 7 liep vast bij update OTA. Via iTunes voor bijwerken gekozen en dit lukte. Geen herstel nodig. Wel jammer. Vergeet niet om eerst iTunes te updaten.

  53. @Bastian: Wij hebben hier de iPhone 5c en de iPhone 5s en de iPhone 6 en de iPhone 6s en de iPhone 7 liggen, deze zijn allemaal geupt zonder problemen en draaien allemaal als een tierelier.

  54. @Bastian: iPhone 5c werkt perfect op iOS 10. En update via iTunes heeft mijn voorkeur.

  55. Installeren iOS10 via OTA op iPhone 6s gaf problemen. Deze update niet, ging prima via OTA.

  56. @Ivar Lambert: @Esther: @Paul: Dank jullie wel met deze info. Dan ga ik mijn iPhone 5 binnenkort updaten via iTunes van iOS 9.3.5 naar iOS 10.0.2. Er is al een reservekopie gemaakt naar iCloud. Zal voor de zekerheid nog een reservekopie maken met iTunes op mijn Mac :).

  57. Heerlijk update , super blij met iPhone 7. Eigenlijk nooit issues met updates. Kleine puntjes hier en daar maar voor de rest prima!!!!!!

  58. Origineel geplaatst door Jan
    Ook zag ik net pas dat je nu bij ringtone een schakelaar hebt om die persoon buiten “Niet Storen” om TOCH de ringtone af te laten gaan.

    Wel een stuk handiger dan werken met groepen, omdat je die volgens mij nog steeds niet op de telefoon makkelijk kunt aanpassen…

    Ik zie net het nieuwe artikel over deze functie; jammer dat Apple er nu zo’n onoverzichtelijk zooitje van maakt; ik kan nu dus personen uit een groep TOCH door laten komen, maar dan maken ze geen geluid met de mute aan.
    Alleen als je die schakelaar aanzet negeert je telefoon dus de mute en maakt geluid, of je nou wilt of niet.

    De makkelijke manier om mensen uit te sluiten van Niet Storen is dus degene die je eigenlijk echt alleen voor noodgevallen wilt.
    Moet ik toch weer met groepen aan de gang in iCloud of op de Mac…

  59. Ik heb juist nu het probleem dat m’n wirless beats by dre geen contact met m’n iPhone 6 maakt.

  60. Ik hoop dat na deze laatste update de accu weer mee gaat als voor iOS 10.

    De accu is dubbel zo snel leeg als voor iOS 10.
    Ik hoop dus dat deze snelle 2e update dat weer repareert.

    Ik heb de 6S.

    En ik heb gekeken bij batterij, maar verbruik daar is niet heel anders dan anders.

  61. Ge-update zonder problemen maar, mijn toetsenbord oid loopt steeds vast heel irritant als je een langere tekst typt.
    Meer mensen met dit probleem?
    (Iphone 7 128gb)

  62. @Robin: heb hetzelfde probleem sedert update. Toetsenbord loop regelmatig vast na het typen van een 3 tal woorden. Moet dan heropstarten om verder te kunnen. Zeer irritant.

  63. Sinds de update gaat Apple Watch batterij (eerste versie) veel langer mee!

  64. Maar geen fix voor een crashende mail app…….

  65. Helaas! Met de laatste iOS update 10.0.2 krijg ik geen geluid meer uit mijn apps. Games, Whatsapp, Youtube, sms berichten, andere geluiden. Bij geluidsinstellingen kiezen van geluid hoor ik de test geluiden soms wel, maar meestal niet.

    Als ik de volume knoppen indruk dan zegt het lichtgrijze schermpje wat dan verschijnt ‘Koptelefoon’. Uhhmmm hallo.. er is geen koptelefoon aangesloten.

    Ellende dus. Deze update heeft mijn iPhone 6 Plus niet geholpen maar verergert, hopen dat ze dit asap gaan fixen. Want een iPhone waarvan het geluid niet werkt is ook niet alles.

  66. @Olaf: En nog steeds geen goed geluid..

  67. @Phantom: heeft deze update bij jou geholpen? Ik heb hetzelfde probleem met de batterij maar deze update heeft bij mij niet geholpen!

  68. Origineel geplaatst door Phantom
    Ik hoop dat na deze laatste update de accu weer mee gaat als voor iOS 10.

    De accu is dubbel zo snel leeg als voor iOS 10.
    Ik hoop dus dat deze snelle 2e update dat weer repareert.

    Ik heb de 6S.
    En ik heb gekeken bij batterij, maar verbruik daar is niet heel anders dan anders.

    Ik heb hetzelfde probleem met mijn accu van de iPhone 6. Is het bij jou na deze update verholpen? Bij mij niet ๐Ÿ™

  69. Bij mij is helemaal erg.. Gebruik de telefoon geduurde de dag regelmatig tot veel. En dit is me tot nu toe opgevallen.

    – Crashes volledig wit scherm. Herstart nodig.
    – Whatsapp toetsenbord rechts in het midden.
    – Telefoon geeft geen berichten en geen geluid. Op wifi en 4G.
    – In de beta was er een optie dat je muziek bleef spelen, deze mis ik in final release.
    – Irritante lock screen rommelig..
    – Regelmatig camera crashes.

    Deze problemen zijn allemaal op een iPhone 6S IOS 10.0.1.

    Jammer dat Apple zo snel de update heeft afgerafeld. De beta’s waren zo goed en iedereen die er enthousiast over was. Dacht dat na IOS9 ze (bug loos) gingen releasen blijkbaar was dat niet zo.. Erg jammer.

  70. Heb mijn telefoon gisteren geรผpdatet van ios 9.x naar ios10.0.2, maar sindsdien merk ik dat ik binnen de minuut alsnog kan ontgrendelen zonder pincode terwijl hij ingesteld staat op 5 minuten van inactiviteit. Blijkbaar slaat dit nu ook op het in slaapstand zetten en dat slaat me wel een beetje tegen. :/ Daarnaast ook gemerkt dat mijn toestel bij ontgrendeling zowel met als zonder code, voor of na het ingeven van de code even blijft vasthangen, waardoor ik hem even opnieuw in slaapstand moet zetten. Zijn er nog mensen die dit voorhebben?

    Ik heb een iPhone 5S, 16GB.

  71. Ik merk dat mijn iPhone 6 (16gb) door de update naar iOS10 veel soepeler werkt. Met name bij het schakelen tussen applicaties. Batterijverbruik is onveranderd. Normaal heb ik altijd spijt dat ik m’n toestel heb ge-update, maar ik kon het niet laten.

  72. Origineel geplaatst door Renate
    @Phantom: heeft deze update bij jou geholpen? Ik heb hetzelfde probleem met de batterij maar deze update heeft bij mij niet geholpen!

    Pokemon jager misschien? ๐Ÿ˜‰

  73. Origineel geplaatst door Renate
    @Phantom: heeft deze update bij jou geholpen? Ik heb hetzelfde probleem met de batterij maar deze update heeft bij mij niet geholpen!

    Origineel geplaatst door Ed
    Pokemon jager misschien? ๐Ÿ˜‰

    Gelukkig niet ๐Ÿ˜‰

  74. In ios 10.0.2 zitten ook nog bugs in zoals vastlopen, traag reageren. Apple moet komen met een update plzz en SNEL ook!

    Ps. Apple voet gewoon gelijk alle nieuwe verbeteringen en features in de eerst volgende update!!

  75. Origineel geplaatst door Phantom
    Ik hoop dat na deze laatste update de accu weer mee gaat als voor iOS 10.
    De accu is dubbel zo snel leeg als voor iOS 10.

    Ik hoop dus dat deze snelle 2e update dat weer repareert.

    Ik heb de 6S.
    En ik heb gekeken bij batterij, maar verbruik daar is niet heel anders dan anders.

    Origineel geplaatst door Renate
    Ik heb hetzelfde probleem met mijn accu van de iPhone 6. Is het bij jou na deze update verholpen? Bij mij niet ๐Ÿ™

    Ik lijk geluk te hebben.
    Gaat nu weer beter, en nee geen Pokemon jager ๐Ÿ™‚

    Wat ik wel heb is dat nu ineens opladen in mijn auto niet meer gaat.
    Zoals na iedere grote update, weer melding dat de kabel niet geschikt is…

  76. Na het updaten van IOS10.02 op mijn 5s kan Itunes geen verbinding meer maken met mijn Iphone. Komt steeds de melding dat er een ongeldige reactie van het apparaat is ontvangen.
    Weet iemand hoe dit op te lossen?

  77. Gisteren pas de update gedaan maar nu werkt de timer niet meer.
    Stopwatch enz wel.
    Iemand hier ook last van??

  78. Ik heb nu 10.0.2 op de iPad air 2 geinstalleerd, maar loop nog steeds tegen diverse problemen aan:
    – rotatievegrendeling werkt niet meer juis
    – swipe to unlock blijft een gemis
    – bij typen van teksten krijg ik om de haverklap de keuze ‘herstel-annuleren’

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.