Instapaper later lezen-app

Instapaper is weer terug in Europa

Met nieuwe Premium-functies

Instapaper is na maanden offline te zijn geweest terug voor Europese gebruikers. De later lezen-dienst liep tegen problemen aan door de invoering van de nieuwe Europese privacywetten. Europese gebruikers kunnen een halfjaar de nieuwe Premium-dienst proberen.

Er gebeurt veel bij Instapaper. Een paar weken geleden werd de later lezen-app weer een zelfstandig bedrijf, nadat het jarenlang onder de vleugels van Pinterest had gebivakkeerd. In die periode waren veel betaalde functies gratis geworden, maar als zelfstandig bedrijf gaat dat nu weer veranderen. Er komen betaalde Instapaper Premium-functies bij, zodat het bedrijf z’n broek kan ophouden. Bovendien is de app nu ook weer in Europa te gebruiken.


Toen op 25 mei jl. de nieuwe Europese privacywetgeving GDPR (AVG) werd ingevoerd, ging Instapaper op zwart. Het bedrijf was er niet in geslaagd om tijdig alle maatregelen te nemen. Als excuus bieden de makers nu zes maanden gratis gebruik van Instapaper Premium aan.

In een blogposting legt Instapaper nu uit hoe de volgende 10 jaar eruit zullen zien. Het nieuwe Instapaper Premium-plan staat daarin centraal als inkomstenbron. Je betaalt €3,49 per maand of dertig euro per jaar voor de volgende functies:

  • Volledig tekst doorzoeken voor alle artikelen in je account.
  • Onbeperkt aantal notities.
  • Tekst-naar-spraak afspeellijsten.
  • Snellezen om 3x zo snel door teksten te gaan.
  • Geen reclame op de Instapaper-website.
  • Teksten naar Kindle sturen via een bookmarklet of de mobiele app.

Van gratis naar Premium
Instapaper is ooit gemaakt door Marco Arment en was aanvankelijk betaald. Later nam Betaworks de app over en uiteindelijk kwam het bij Pinterest terecht, waar de meeste functies gratis werden. Half juli werd bekend dat Instapaper weg zou gaan bij Pinterest en weer op eigen benen ging staan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 augustus 2018, 16:11
Categorie Apps
Onderwerp instapaper
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.