Reacties voor: ‘In 2020 betalen we een dollar voor 1 GB mobiele data’

In 2020 betalen we slechts 1 dollar per verbruikte gigabyte, zo stelt Hossein Moiin van Nokia Siemens Networks. Gebruikers zouden tegen die tijd ook 1 GB per dag verstoken. De netwerken zullen vele malen efficiënter zijn.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. Waarom zou ik tegen die tijd 1GB per dag verstoken? Waar zou hem dat in gaan zitten?

  2. Denk dat de diensten zelf veel meer data gaan verbruiken. HD streaming. En de hele samenleving groeit mee in het verbruik van data hoogstwaarschijnlijk. Tot de koelkast en wasmachine daaraantoe.

  3. 1gig aan data op een telefoon? Hebben we dan geen wifi meer? En dan nog komt dat neer op 30 euro per maand voor alleen data..

  4. Hij heeft het waarschijnlijk uit zijn duim gezogen
    (dat kan ik ook )
    Deze reactie is gemaakt met heel veel berekeningen

  5. Die meneer heeft het mis. De prijzen zullen veel eerder dat niveau bereiken. Mijn inschatting is dat 2016.

  6. Nou dan mogen ze is snel omlaag gaan want de prijzen van nu worden alleen maar duurder. Zouden die dollars in 2020 duur zijn? Ik geloof er niet zoveel van maar het zou nu al mogelijk kunnen zijn. Die bedrijven verdienen zo veel! Ze verhogen het omdat de mens niet meer zonder kan, gwn een dealtje sluiten met de concurrent.

  7. Waarom? Heeft Shell in 2020 een nieuw data-veld in de Noordzee gevonden? Gaan de kosten om data te oogsten omlaag? Hoe kan data goedkoper/duurder worden?

  8. @Colonel Sanders: vraag en aanbod! Aanbod zal waarschijnlijk (iig volgens hem) drastisch stijgen waardoor prijzen naar beneden kunnen/gaan.

  9. In 2020 verstoken we ook veel meer data. Resolutie van beeldschermen word steeds hoger, resolutie van online content zal ook steeds hoger worden, wat dus voor meer dataverbruik zorgt.

  10. Origineel geplaatst door RenoWurreld
    Denk dat de diensten zelf veel meer data gaan verbruiken. HD streaming. En de hele samenleving groeit mee in het verbruik van data hoogstwaarschijnlijk. Tot de koelkast en wasmachine daaraantoe.

    Koelkast en wasmachine?
    Koelkast staat gewoon aan..daar heb je toch geen data voor nodig?
    Kan me zelf niet voorstellen dat we tegen die tijd 1 GB per dag gaan verbruiken. Maar goed..we zullen zien..

  11. @Daejji: Jawel gwn ff je schone was downloaden en je eten afhalen bij de voedseldatabank. Verder is 1gb wel veel maar het ligt er maar net aan wat je er mee doet. Bij elkaar denk ik dat ik nu wel ongv. 10 gb per maand verbruik gemiddeld (komt vooral door games en muziek en andere zooi downloaden. Maar ik denk dat ongv. 2 gb per maand iemand gemiddeld gebruikt dat dat het meeste voor komt. Maar zelf weet ik het niet zeker. dit is gwn een gok.

  12. Ik ga er ook niet vanuit dat een koelkast of wasmachine gigabytes zal verbruiken maar wil daar alleen maar mee duidelijk maken dat een online verbinding steeds normaler word in het huishouden. Of het nu is om de lichten aan te doen,koffie te zetten of de verwarming hoger te zetten. Daarbij kunnen we tegen die tijd ook gewoon betalen met de telefoon en ons rond laten navigeren. Tel daarbij het hele iCloud idee en een gigabyte is ineens helemaal niet zoveel meer.

  13. 1 Gb per dag lijkt mij helemaal niet zo gek. Als je ziet hoeveel meer de nieuwe iPad opslurpt in vergelijking met de iPhone 4S …. Komt ws door het retina scherm.

  14. Ik krijg iedere maand 2gb gratis bij mijn bundel van 15€!

  15. Kijk naar 10 jaar geleden, toen was ik 6, en mocht ik op een middag internetten via de kabel. Ik heb geen idee wat ik toen deed, maar waarschijnlijk iets van funnygames ofzo. Mijn oma emailde alleen via de kabel. Dit was natuurlijk allemaal niet meer dan een paar mb. Ook liepen we nog rond met floppy’s, vaak met hele besturingssystemen erop! Als je toen zei: ‘Over 10 jaar bestaat er een 128GB micro sd kaartjes!’ had iedereen je voor gek verklaart.

    En nu? Nu gebruiken we veel meer data, ook mobiel! Over 8 jaar zullen we vast heel veel meer data gebruiken, en providers zullen ook veel goedkoper zijn. Kijk nu maar naar bel- en smstarieven: vroeger was het 70 ct per minuut en 30 ct per sms, nu 14 ct per minuut en 4 ct per sms. Dat zal denk ik ook met data gebeuren, alleen zullen we het minder gebruiken, net als we nu ook niet veel meer bellen/smsen.

    Laatst las ik een bericht dat de nieuwe iPad vanwege het retina-scherm veel meer data verbruikt. Wacht maar totdat er hele goede 3D schermen komen!

    Het lijkt me wel erg gek om Word documenten te krijgen van 100 Mb!

  16. vrij logisch…. snellere verbindingen dus zwaardere App’s en vooral: meer , veel meer reclame ….

  17. Wat dacht je van in nu 1gb eendollar gaat kosten.

  18. Omdat alsmaar meer de bestanden groter worden als je kijkt vroeger haden ze genoeg mee paar KB waar je nu al toch paar GB nodig hebt dus waarom niet tegen dan verbruiken we al rap
    1terrabyte dat weet ik al veel langer dan vandaag hoor. @Daejji:

  19. Omdat alsmaar meer de bestanden groter worden als je kijkt vroeger haden ze genoeg mee paar KB waar je nu al toch paar GB nodig hebt dus waarom niet tegen dan verbruiken we al rap
    1terrabyte dat weet ik al veel langer dan vandaag hoor.

  20. Deze man had ik gelijk ontslagen. Wat een achterlijke redenering. Zo kan ik ook berekening uitvoeren… Verzin een getal die ik op 3 factoren uitoefen en vermenigvuldig die dan met elkaar…

  21. Ja, en 4,75 voor een litertje diesel…. 😉

  22. Origineel geplaatst door Leckxie
    1 Gb per dag lijkt mij helemaal niet zo gek. Als je ziet hoeveel meer de nieuwe iPad opslurpt in vergelijking met de iPhone 4S …. Komt ws door het retina scherm.

    Wat heeft het scherm met je dataverbruik te maken?
    En games etc. downloaden doe ik zoveel mogelijk thuis en sporadisch onderweg..maar zodra je thuis bent zit je toch al op Wifi? Net als bij de meeste werkgevers, in de trein, bij de Mcdonald’s en tegen die tijd waarschijnlijk zo’n beetje overal.

    Maar goed..bestanden en games worden inderdaad groter, ben benieuwd wat voor ontwikkelingen er nog meer gaan komen..

  23. Hij heeft het bijna goed!
    Het jaar is 2019 en de prijs zal dan €0,93 cent per GB zijn.
    Overigens stelt tegen die tijd 1Gb niets voor. Smartphones hebben 4Gb intern geheugen, lopen op waterstofcellen en door de driehoekscombinatie van 5G zendmasten halen we downloadsnelheden van 1 Gigabit down. Wat weer geen overbodige luxe is omdat alle toestellen xerotina 3D schermen hebben en alle beelden in eXtreme Densitivity binnenkomen. Per saldo levert ons dat geen winst op in snelheid of de hoeveelheid apps en fims dat we op kunnen slaan. Tegen die tijd is een standaard Hewlett-Epson printerdriver voor Windows 12 namelijk ook al 7Gig groot. Maar daarmee kan je dan wel in zowel landscape als portrait afdrukken!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.