Reacties voor: IKEA brengt HomeKit-update voor slimme stekker over een aantal weken uit

IKEA verkoopt de slimme Tradfri-stekkers met afstandsbediening, maar de eerder beloofde HomeKit-update laat nog op zich wachten. IKEA laat nu weten dat de update over een aantal weken uitkomt.

Reacties: 81 reacties

  1. Heb je hier dan in combi met een Atv of HomePod genoeg aan, of is ook nog een bridge nodig?

  2. Dat lijkt verdacht veel op de oude Philips variant!

  3. Origineel geplaatst door Johannes
    Heb je hier dan in combi met een Atv of HomePod genoeg aan, of is ook nog een bridge nodig?

    Als het in combinatie met Hue of homekit kan zou het wel geniaal zijn. Ben benieuwd!

  4. Hmm, zo komen er nieuwe producten bij maar gaan er ook producten weg! Ik was al een tijdje op zoek naar de Varv bureau lamp/nachtlamp met draadloos laden. Die is niet eens meer te vinden op hun website!

  5. @Johannes: dat vroeg ik me ook meteen af. Maar waarschijnlijk heb je wel een bridge nodig. Wat ik mij afvraag: zijn er ook mensen hier die én Hue én IKEA lampen hebben geprobeerd? En is er (behalve de prijs) nu ook een verschil? Werken ze beide vlekkeloos? Reageren ze beide snel? Etc…
    want ik neig toch steeds meer naar een overstap naar de IKEA produkten vanwege de prijs. Maar is dit een aanrader? Of kan ik beter iets meer betalen en bij Hue blijven?

  6. Voor een ieder geïnteresseerd in de slimme producten van Ikea hierbij mijn ervaringen. Ik gebruik nu ruim driekwart jaar de Trådfi producten met onwijs veel plezier. Om te beginnen heb ik in eerste instantie het starterskitje gekocht met een lamp en de hub, waarna ik vrij vlot heb uitgebreid. Inmiddels alle lampen in huis van Ikea, werken probleemloos op zowel de Ikea Trådrfi app als de Woning app van mijn iPhone. Deze stekker zal de woning helemaal compleet maken omdat er dan ook andere apparaten met de telefoon aan en uit gezet kunnen woeden. De vergelijking met Philips Hue kan ik niet goed maken, ik heb daar geen ervaring mee. Enige wat ik me niet kan voorstellen is dat zij meer kunnen dan de Trådfri lijn. Alles is mogelijk; dimmen en feller zetten; warm en koud licht; kleur of wit licht; timers; op basis van locatie licht uit en aan; zonsondergang als uitgangspunt; kortom.. Een fantastische aanvulling voor ieder huis voor een prima prijs!

    • @Jochem: Kun jij mij zeggen welk commando kan worden gegeven aan de googlehomespeaker om de kleur van de verlichting (warmte) aan te passen…Op commando aan en uit, alsmede dimmen werkt het perfect.

  7. @Suzanne: ik heb beide. Look n feel van Hue is veel beter. Ikea lampen zijn prima voor in de gang/slaapkamers. In de woonkamer mooie kleurlampen van Hue

  8. @Eric: Dank je wel. Ik wilde m’n Hue set gaan uitbreiden met lampen voor keuken, douche en hal met sensors. Dus dan kan ik daarvoor dus prima naar de IKEA😊👍🏼

  9. Kunnen jullie niet bij ikea navragen wanneer deze stekkers in nederland beschikbaar zijn?

  10. Ik zit regelmatig te vloeken op het spul van Trådfri. Ik heb een aantal Trådfri-lampen in huis genomen als aanvulling op m’n Hue-verlichting, omdat dat financieel toch wat scheelt. Maar het is echt vreselijk instabiel. Om de haverklap is de Trådfri-hub weer van m’n netwerk verdwenen en moet ie opnieuw opgestart worden. En ik ben niet de enige die daar last van heeft.

    Ik heb vanavond daarom maar gebouwd dat als de Trådfri weer eens onbereikbaar is op m’n netwerk, dat via de Hue-bridge dan een signaal gaat naar een Zigbee-stekker om die Trådfri een powercycle te geven. Te treurig voor worden dat dat moet eigenlijk, maar ja … anders kan ik het allemaal direct wegflikkeren.

    • @Joep: Samer here. De bridge van Ikea is een drama. In 75% van de gevallen is de bridge onbereikbaar met de Ikea app. Stekker eruit erin erin is dan de enige manier om het geheel weer werkend te krijgen. In homekit zijn de lampen van Ikea vaak “niet bereikbaar” of is de status :bijwerken”. Hierdoor werken de scenes in homekit vaak niet (in de ochtend blijken er nog lampen aan te staan).
      Voor mij geen nieuwe Ikea lampen meer!

  11. Origineel geplaatst door Suzanne
    @Johannes: dat vroeg ik me ook meteen af. Maar waarschijnlijk heb je wel een bridge nodig. Wat ik mij afvraag: zijn er ook mensen hier die én Hue én IKEA lampen hebben geprobeerd? En is er (behalve de prijs) nu ook een verschil? Werken ze beide vlekkeloos? Reageren ze beide snel? Etc…

    want ik neig toch steeds meer naar een overstap naar de IKEA produkten vanwege de prijs. Maar is dit een aanrader? Of kan ik beter iets meer betalen en bij Hue blijven?

    Ik gebruik de tradfri lijn in combinatie met homey. Dat is wel een flike miskoop geworden. Lampen die niet meer aangaan. Flikkerende lampen. En de dimmer is veels te gevoelig om goed te gebruiken.

  12. vind hem erg groot en verder geen schakelaar voor aan en uit
    iets wat de koogeek schakelaar wel heeft
    nee ik ga nog steeds voor koogeek verder zijn de lampen wel top van de ikea

  13. Ik kan de producten niet vinden op de site van Ikea. Zijn deze al beschikbaar? Dan graag link opnemen.
    Als ze nog niet beschikbaar zijn wanneer wordt dit verwacht?
    Zijn deze slimme stopcontacten met HomeKit te bedienen?

  14. @Saabjos: Ik zie ze ook niet helaas

  15. Heb in huis alle lampen automatisch gemaakt en hoef geen knop meer aan te raken. op de boven verdieping na zie hier de meerwaarde nog niet van in. En alles bedien ik met de Google home incl. IFTT
    wc/hal/woonkamer/keuken/buiten. Bestaande lampen gebruik ik nu de TP link schakel voor.

  16. Origineel geplaatst door robin
    vind hem erg groot en verder geen schakelaar voor aan en uit

    iets wat de koogeek schakelaar wel heeft

    nee ik ga nog steeds voor koogeek verder zijn de lampen wel top van de ikea

    Ik twijfel erg om te starten met OF Ikea OF Koogeek
    Bevalt Koogeek jou?
    En moest jij wat aan je router veranderen?
    Dat las ik nl in artikel dat t soms nodig kan zijn
    Bedankt vast

  17. @Netty: ik heb beide producten en ze bevallen uitstekend je hoeft niks op je router te wijzigen
    Ik heb de hub die je bij Ikea nodig heb gewoon op me time capsul aangesloten en alles werkt prima
    Waar ik erg over te spreken ben is koogeek eerst waren er nog wel wat kinderziektes maar die zijn nu verholpen en dat systeem werkt zonder hub
    Ik heb daarvan de contactdozen 4x de ledstrip voor achter met tv ik heb de inbouw dimmer voor me eettafel lamp en ik heb de inbouw schakelaar voor me plafonnière’s
    Alles werk super snel en met Siri
    Van Ikea heb ik in me nachtkastjes lampje e14 gebruikt met een schakelaar van Ikea hier kun je dan ook de warmte mee instellen
    Gang licht heb ik een e7 bol met een beweging sensor van Ikea die simpel op tijd is af te stellen dus als je s’avonds bezoek krijg hoef je geen licht meer aan te doen
    En deze systemen werken prima met elkaar in home kit
    Dus ik kan je het echt aanrade

  18. (Red.) De slimme IKEA Tradfri stekker met HomeKit verschijnt vermoedelijk in oktober.

  19. Er zijn meer merken die een vergelijkbare stekker verkopen.
    Maar werken deze over de bridge van HUE, en zie ik ze dan ook terug in de HUE app?

    Steeds als een onderwerp als deze komt probeer ik een antwoord te krijgen, maar helaas komt er geen duidelijk ja of nee op terug.

    Wie kan me dit vertellen?

  20. Ik gebruik nu HUE-bridge, Homekit (op Apple TV) en Homebridge.
    Kan ik dan Tradfri-lampen bedienen via Homekit zonder de Ikea-bridge?

  21. Alles leuk en aardig, maar kan deze ook dimmen, want aan/uit stekkers zijn er al genoeg. Je moet ook de mogelijkheid hebben om bijvoorbeeld een design lamp waar geen slimme lampen in passen of te zichtbaar zijn te kunnen dimmen. Hij lijkt verdacht veel op de Philips versie die ik heb om 3 filament (edison) lampen te kunnen dimmen.

  22. Origineel geplaatst door Suzanne
    @Johannes: dat vroeg ik me ook meteen af. Maar waarschijnlijk heb je wel een bridge nodig. Wat ik mij afvraag: zijn er ook mensen hier die én Hue én IKEA lampen hebben geprobeerd? En is er (behalve de prijs) nu ook een verschil? Werken ze beide vlekkeloos? Reageren ze beide snel? Etc…

    want ik neig toch steeds meer naar een overstap naar de IKEA produkten vanwege de prijs. Maar is dit een aanrader? Of kan ik beter iets meer betalen en bij Hue blijven?

    Ik heb ze allebei
    Maar hue is veel beter
    De ikea werkt meestal wel maar soms niet
    Met hue nooit problemen

    • Ik heb de combinatie van Hier en Tradfri. In 3 kasten en in het trapgat bediening ik de Tradfri net de Hier app. Werkt vlekkeloos, ook de warmte is prima in te stellen. De spotjes onder de keukenkast heb ik alleen in de Tradfri app opgenomen icm de aan/uit dimmer van Ikea. Prima spul, werkt perfect samen. Soms, bij een update van de apps moet er opnieuw in verbinding worden gemaakt. Dit geldt overigens voor Hue en Tradfri. Ik raad de combi echt aan. En ik kan niet wachten tot dat de slimme stekker goed verkrijgbaar is.

  23. @Jochem: Wat Hue wellicht meer kan dan het IKEA systeem?
    HUE labs, dus bijvoorbeeld bepaalde scenes die lichtgerateerd zijn. Bijvoorbeeld een lamp die zich licht geeft als een kaars.
    Of doorlopend in kleur blijven veranderen.

    Verder kun je (zoals ik) je hue lampen koppelen aan je Philips tv met Hue ondersteuning. Je lampen kleuren dan mee met de beelden op tv/of het geluid of wat je zelf wilt dat ze doen.

  24. @Ade: Als je de tradfri RGB bulb koppelt met je Hue bridge, werken ze prima samen met je ambilight TV

  25. @Suzanne: Ik heb beide systemen en ze werken prima samen. Het is ook mogelijk om Tradfri lampen aan een Hue bridge te koppelen. Het nadeel daarvan: die lampen kun je dan niet via HomeKit bedienen, alleen via Hue. Verder kun je van die lampen de firmware niet zomaar updaten.

    Als je Hue schakelaars gebruikt kun je de Hue lampen (en de tradfri die op de Hue bridge zitten) bedienen via de Hue app en tegelijkertijd de andere tradfri lampen (op de tradfri bridge) programmeren via HomeKit.

    Op die manier heb ik een alles-uit schakelaar gemaakt bij de voordeur. Werkt uitstekend!

  26. Gisteren bij Ikea Eindhoven heb ik een stopcontact tradfri kunnen kopen. Ze zijn beschikbaar.

  27. Voor de snelle beslissers en vroege vogels, de trådfri slimme stekker was sinds deze week al te koop bij o.a. Eindhoven, Breda, Utrecht en Groningen: https://www.reddit.com/r/tradfri/comments/9fs3vm/ikea_eindhoven_breda_utrecht_and_groningen_all/ helaas lijkt die daar inmiddels al weer uitverkocht, alhoewel ik van ikea begreep dat ze ze nu, 14:57u za. 15 sep, nog in de vestigingen van Heerlen, Hengelo, Delft en Barendrecht hebben. Ook Zwolle, Amsterdam en Amersfoort schijnen uitverkocht te zijn…

  28. Vandaag in de IKEA Amsterdam ook de slimme stekker aangeschaft, maar deze is helaas niet zichtbaar in Homekit. Je kan hem dus alleen via de Tradfri app bedienen. Mocht iemand wel een manier hebben gevonden, dan hoor ik het graag.

  29. Vandaag er 3 gekocht, kijken of ik het werkend krijg

  30. (Red.) Nu de stekkers verkrijgbaar zijn hebben we dit artikel bijgewerkt met de actuele stand van zaken.

  31. Leuk geprobeerd dat tradfri. Maar het is nog verre van perfect. Vreselijk onhandig om nieuwe lampjes toe te voegen. Helemaal als het systeem ze ‘opeens kwijt’ is. Kan je overal weer bij langs met je wandschakelaar.. niet goed over nagedacht, Ikea!

    Ik blijf lekker bij Hue. In de aanbieding is dat ook best betaalbaar en het werkt gewoon veel handiger.

    Slimme stopcontacten van Koogeek

  32. Beste Gonny, mede iCulture lezers,
    De stekkers, ook de combi set met afstandsbediening en tevens de losse E27 kleurenlamp, wordt al sinds medio half september in Nederland bij alle woonwarenhuizen, maar nog niet online, uitgeleverd en is dus beschikbaar voor verkoop.

    Echter zijn de geleverde voorraden per vestiging momenteel zo klein dat deze, door de enorme vraag die er is, al zeer snel uitverkocht raken.

    Een medewerker van de verlichtingsafdeling van de vestiging in Zwolle vertelde mij vorige week vrijdag, dat hij nog nooit heeft meegemaakt dat een product uit de tradfri reeks zo snel en vaak verkocht werdt als deze, volgens hem vlogen ze letterlijk weg, toen ik er was hadden ze van de stekker nog slechts 7 stuks, ik kocht er 2.
    En van de stekker met schakelaar 9 stuks. Die zaterdagochtend erna waren ze al uitverkocht, nieuwe voorraad wordt deze maandag verwacht (48x stekker, 36x met afstb.)

    Mijn advies is dan ook om de klantenservice te bellen, alvorens een Ikea vestigingen te bezoeken, en via het telefoonmenu de voorraad informatie op te vragen door een vestiging te selecteren en het product-nr. in te voeren, de computer geeft dan direct aan wat de actuele voorraad is voor die vestiging.
    En bij geen voorraad de eerste dichtstbijzijnde vestiging die wel voorraad heeft.

    Ik ben inmiddels een tevreden gebruiker van 4 slimme Ikea stekkers.

  33. Origineel geplaatst door Joep
    Ik zit regelmatig te vloeken op het spul van Trådfri. Ik heb een aantal Trådfri-lampen in huis genomen als aanvulling op m’n Hue-verlichting, omdat dat financieel toch wat scheelt. Maar het is echt vreselijk instabiel. Om de haverklap is de Trådfri-hub weer van m’n netwerk verdwenen en moet ie opnieuw opgestart worden. En ik ben niet de enige die daar last van heeft.

    Ik heb vanavond daarom maar gebouwd dat als de Trådfri weer eens onbereikbaar is op m’n netwerk, dat via de Hue-bridge dan een signaal gaat naar een Zigbee-stekker om die Trådfri een powercycle te geven. Te treurig voor worden dat dat moet eigenlijk, maar ja … anders kan ik het allemaal direct wegflikkeren.

    Idd, enorm onstabiel. Hub vaak de weg kwijt, batterijtjes van Remotes snel leeg.
    Maar ergste is nog het geluid…. als de lampen uit zijn maken ze een sissend / fluitend geluid. Dat doen alle lampen. Ikea weet natuurlijk niets van dat probleem.

  34. @David Wouters: Werken de stopcontacten met IFTTT?

  35. Kan je zo een stekker gebruiken als tijdschakelaar?

  36. Origineel geplaatst door James
    Kan je zo een stekker gebruiken als tijdschakelaar?

    Jazeker dat is 1 van de hoofd features van domotica dat je op afstand of geschakeld je spulletjes kan aansturen.

    Wat betreft mijn gear; ik gebruik philips hue en ga dat niet mengen met andere merken.

    Ik ben ooit begonnen met klik aan klik uit maar door het missen van het return signaal( daarwerkelijk kunnen zien of iets aan of uit staat)ben ik gaan investeren in een iets uitgebreider systeem.

    Ga na mijn vakantie wel een experimentje doen met een rasberry waarin ik via domitics een scriptje wil gaan laden om echt mijn tv ook aan te sturen waardoor mijn “lets watch tv”command niet alleen mn lampen en geluid aanstuurd maar ook echt mijn tv aanzet en direct op mn favo zender.

    Heb er nu al zin in!

  37. Waardeloos spul van de Ikea, niet te vergelijken met Philips Hue. Na 1 dag ergernis alles ingepakt, teruggebracht en geld terug.

  38. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  39. Origineel geplaatst door Kamran
    Dat lijkt verdacht veel op de oude Philips variant!

    Yes, heb daar nog meerdere van, werkt top met HUE, in december draait zelfs de kerstboom er op 😜

  40. Ik gebruik de Tradfri lijn icm hass.io op mijn rasp pi. Daar heb ik helemaal geen problemen mee. Het afgelopen jaar 1x hub moeten resetten. Ben wel benieuwd naar deze schakelaar. Heb nu een z-wave schakelaar.

  41. Origineel geplaatst door Kamran
    Dat lijkt verdacht veel op de oude Philips variant!

    Origineel geplaatst door Koentje

    Yes, heb daar nog meerdere van, werkt top met HUE, in december draait zelfs de kerstboom er op 😜

    Kan wel kloppen, Philips cq hun oem productiepartner (ala Foxconn zoals bij Apple) produceert namelijk de trådfri producten, white label, in opdracht van en exclusief voor IKEA. Onderdelen in trådfri peertjes komen grofweg overeen met die in hue peertjes, maar bijvoorbeeld het aantal individuele ledjes (pixels) per lamp is stukken minder dan in een Hue peertje, ikea neemt dus een lamp af met de meest minimale aantal componenten en vereisten per unit om een goede lamp, en goedkopere, te krijgen, dit zie je dus bijvoorbeeld terug in de kleurenlamp, die van Philips geeft mooiere en ruimere kleuren weer dan de ikea.

    Origineel geplaatst door Frank
    @David Wouters: Werken de stopcontacten met IFTTT?

    Geen idee, ikea’s platform is nog niet zo open als philips hue met een hele eigen API, maar
    wellicht dat je met home assistant / home bridge of een vergelijkbare raspberry pi / arduino zelf een implementatie kan verzorgen via/met pytradfri. https://github.com/ggravlingen/pytradfri

  42. Origineel geplaatst door Kamran
    Dat lijkt verdacht veel op de oude Philips variant!

    Origineel geplaatst door Koentje
    Yes, heb daar nog meerdere van, werkt top met HUE, in december draait zelfs de kerstboom er op 😜

    Vreemd, ik heb er ook een aantal liggen, maar kan ze niet meer vinden met mijn HUE systeem.

  43. Kan ik deze contactdozen, bedienen vanuit de HUE app?
    En kunnen ze ook op de HUE bridge werken?

    Zou ze graag kopen voor in december de kerstboom.

  44. Heb je een tradfri bridge nodig om hem te kunnen bedienen + updaten of is de tradfri schakelaar genoeg?

    Vanwaar de vraag:
    Stel ik haal een tradfri stopcontact schakelaar dan moet ik wachten op de update, daarna gaat hij werken met de homekit maar kan ik deze update wel uitvoeren zonder ikea hub?

    Ik wil de tradfri schakelaar laten werken met de hue bridge en homekit maar het liefst zonder Ikea bridge.

  45. Origineel geplaatst door Daan
    Heb je een tradfri bridge nodig om hem te kunnen bedienen + updaten of is de tradfri schakelaar genoeg?
    Vanwaar de vraag:
    Stel ik haal een tradfri stopcontact schakelaar dan moet ik wachten op de update, daarna gaat hij werken met de homekit maar kan ik deze update wel uitvoeren zonder ikea hub?
    Ik wil de tradfri schakelaar laten werken met de hue bridge en homekit maar het liefst zonder Ikea bridge.

    Origineel geplaatst door Phantom
    Kan ik deze contactdozen, bedienen vanuit de HUE app?
    En kunnen ze ook op de HUE bridge werken?
    Zou ze graag kopen voor in december de kerstboom.

    Voor beide vragen, helaas niet, zodra ikea de update voor homekit doorvoert waar je dus de tradfri gateway (bridge/hub, hoe je het ook wil noemen) kun je ze daarmee updaten en dan wel in combinatie met hue en homekit gebruiken, daar de plugs gewoon de zigbee standaard volgen zijn ze, met de juiste kennis van programmeertalen gewoon aanspreekbar met bijv. een eigen implementatie van pytradfri op een raspberry pi of arduino bordje oid. maar dan zul je toch echt zelf aan de bak moeten. Of geduld hebben, want ondersteuning voor google home en alexa is afhankelijk van de uitrol by google en amazon. zoals ook in dit artikel is aangegeven, de google home sticker was afgeplakt.

    Tevens kan ik melden dat de slimme stekkers inmiddels online te vinden zijn via:
    https://www.ikea.com/nl/nl/search/?query=tradfri
    en op voorraad voor een online bestelling.

  46. En voor de Belgen onder ons, koop er geen in Breda of Eindhoven. Want ik kom net thuis tot de ontdekking dat er geen gat voorzien is voor ‘onze’ aardingspin die uit het stopcontact steekt…

  47. Origineel geplaatst door Daan
    Heb je een tradfri bridge nodig om hem te kunnen bedienen + updaten of is de tradfri schakelaar genoeg?

    Vanwaar de vraag:

    Stel ik haal een tradfri stopcontact schakelaar dan moet ik wachten op de update, daarna gaat hij werken met de homekit maar kan ik deze update wel uitvoeren zonder ikea hub?

    Ik wil de tradfri schakelaar laten werken met de hue bridge en homekit maar het liefst zonder Ikea bridge.

    Origineel geplaatst door Phantom
    Kan ik deze contactdozen, bedienen vanuit de HUE app?
    En kunnen ze ook op de HUE bridge werken?

    Zou ze graag kopen voor in december de kerstboom.

    Origineel geplaatst door David Wouters

    Voor beide vragen, helaas niet, zodra ikea de update voor homekit doorvoert waar je dus de tradfri gateway (bridge/hub, hoe je het ook wil noemen) kun je ze daarmee updaten en dan wel in combinatie met hue en homekit gebruiken, daar de plugs gewoon de zigbee standaard volgen zijn ze, met de juiste kennis van programmeertalen gewoon aanspreekbar met bijv. een eigen implementatie van pytradfri op een raspberry pi of arduino bordje oid. maar dan zul je toch echt zelf aan de bak moeten. Of geduld hebben, want ondersteuning voor google home en alexa is afhankelijk van de uitrol by google en amazon. zoals ook in dit artikel is aangegeven, de google home sticker was afgeplakt.

    Tevens kan ik melden dat de slimme stekkers inmiddels online te vinden zijn via:

    https://www.ikea.com/nl/nl/search/?query=tradfri

    en op voorraad voor een online bestelling.

    Dank voor je reactie, in dat geval laten we ze nog lekker in de winkel liggen. En zal op het moment ze wel met home gaan werken, het nog even duren, voordat ze ook met deze software er al in, in de winkels liggen denk ik. (Eerst “oude” voorraad op)

  48. @David Wouters: Heel erg bedankt voor de reactie, gisteren toch nog de laatste 2 stekkers bij Ikea Amersfoort kunnen vinden (zonder aan/uit schakelaar).
    Ook meteen de hub meegenomen en nu maar hopen dat die update snel komt.

    Kan ik hopelijk via de homekit hem koppelen aan de HUE schakelaar die ik nog heb liggen.

  49. (Red.) Uitstel van HomeKit-support toegevoegd aan artikel en inhoudelijk aangepast aan nieuwe situatie.

  50. De Ikea bridge is bij mij niet stabiel. Deze is zeker 1x per week niet bereikbaar. Een reset is dan nodig.

    Heeft niets met bereik o.i.d. te maken, ligt bijna naast de router. De rest van mijn smart apparatuur blijft wel stabiel draaien.

    Als ze dat eruit weten te updaten is het een goedkoop systeem om in te stappen.

  51. Ik lees in het bericht het volgende;

    “Er zijn twee uitvoeringen: een losse stekker voor €10 of een set met afstandsbediening voor €20. Die afstandsbediening zal je nodig hebben, als je geen gebruik wilt maken van de Tradfri-app.”

    Mijn ervaring is dat je we een afstandsbediening MOET hebben. Toen ik de stekker wilde toevoegen via de tradfri app vroeg deze eerst om een afstandsbediening. Zover ik kon zien had ik geen optie dit te omzeilen.

    Iemand ook deze ervaring?

    • @Ruud: Klopt je hebt 1 afstandsbediening nodig. Deze afstandsbediening leest de code uit van de diverse randapparatuur en geeft deze vervolgens door naar de gateway/bridge. Daarna heb je hem eigenlijk niet nodig.

  52. @Ruud: Volgens mij heb je altijd een schakelaar of dimmer nodig om te koppelen. Zodra gekoppeld zou dat niet meer nodig zijn..

  53. Ik hou het toch op Hue in combinatie met Koogeek. Koogeek stekkers werken via de wifi waardoor je ze kunt monitoren of de connectie goed is. Tevens geven ze ook het energieverbruik aan.

  54. @Johannes: Ook een hub nodig. Ik raad het je ook niet aan. Goedkoop is duurkoop. Ikea lampen bevallen mij niet, een stuk onbetrouwbaarder dan Philips.

  55. Artikel klopt niet helemaal: met Home Assistant en Google home mini kan ik de schakelaars zonder problemen aansturen. Ik moest wel, omdat home mini eerst alleen in het Engels werkte, tradfri verwijderen en opnieuw installeren op de home mini.

  56. Zijn deze ook te gebruiken in Belgische stopcontacten met penaarding?

  57. @Ruud: zelf onlangs de stekker gekocht zonder afstandsbediening. Zelf ben ik het bezit van een Homey. Hier kan ik dus alles mee koppelen. En mijn Homey is weer gekoppeld met de Apple home app. Werkt prima.

  58. Origineel geplaatst door Piet
    Ik hou het toch op Hue in combinatie met Koogeek. Koogeek stekkers werken via de wifi waardoor je ze kunt monitoren of de connectie goed is. Tevens geven ze ook het energieverbruik aan.

    Wanneer ik nu op aliexpress kijk, kom ik een ander model contactdoos tegen dan voorgaande.
    Hierbij wordt niet meer genoemd dat deze HomeKit ondersteund zijn. (Prijs is ook lager dan voorheen)

    Iemand een idee of dit de vervanger van model 1 is, en nog wel of niet via de hue app of en HomeKit aangestuurd kan worden?

  59. Ik gebruik al een tijdje een combinatie van tradfri (+hub), aqara(+hub) en koogeek (-hub). Werkt zonder problemen samen via homekit.

  60. Vraagje, als je een Apple tv hebt moet je dan nog tevens een hub aanschaffen van Ikea? Of van ieder ander merk een hub?

  61. Geen geld voor €14

    Kijk eens wat ik heb gevonden op AliExpress
    https://s.click.aliexpress.com/e/c7yAYIqk

  62. @Phantom: Die stekker van koogeek die er nu staat is een andere. Ook zonder HomeKit support. Wat er aan de hand is met levering van de p1eu stekkers weet ik niet.
    Ik kan je (en een ieder die geïnteresseerd is) overigens van harte aanraden de Domotica en de tradfri topics op tweakjes op te zoeken.
    Daar vind je een schat aan informatie en ervaring hierover

  63. Wij hebben op de begane grond Hue, op de verdieping Tradfri.
    Gisteren de slimme stekker met schakelaar gekocht. wat blijkt, de schakelaar is ook een dimmer.

    stappen:
    – eerst de schakelaar gereset, door het verbindingsknopje knopje 4x achter elkaar snel in te drukken.
    – In Tradfri app schakelaar koppelen aan bridge.
    – (nieuwe) tradfri lamp in fitting draaien.
    – in Tradfri app lamp koppelen aan schakelaar.

    Aan-uit werkt uitstekend.
    Wanneer de aan-knop ingedrukt blijft, gaat de lamp feller branden.
    Houdt je vervolgens de uit-knop ingedrukt, gaat de lamp zachter branden.

    Wij zijn zeer positief verrast door deze onverwachte mogelijkheid.

  64. De stekkers zijn NIET te krijgen in België en die van Nederland zijn niet te gebruiken in België…

  65. Origineel geplaatst door Sc0rpy
    Zijn deze ook te gebruiken in Belgische stopcontacten met penaarding?

    Neen…

  66. Iemand toevallig een idee of deze bij de Ikea in Amsterdam of Amersfoort op dit moment beschikbaar zijn? Op de website staat dat ze nergens op voorraad zijn…

  67. (Red.) Update naar Q1 2019 toegevoegd.

  68. Voor geïnteresseerden in het oosten van het land. IKEA Hengelo heeft weer voldoende plug-in stopcontacten op voorraad, volgens mij als enige vestiging in het land.
    Het gaat hier om de versie zonder schakelaar. De versie met schakelaar is niet verkrijgbaar.

    TRÅDFRI Draadloos plug-in stopcontact

  69. (Red.) Update over uitrol van HomeKit-support toegevoegd.

  70. Je zit nu echt wel dat Ikea een meubelbedrijf is en nog helemaal nieuw is op het gebied van software. Alle smart producten van Ikea zijn namelijk al eens uitgesteld of werkten niet goed of hadden problemen met software updates. Zo ook de smart rolgordijnen van Ikea. Ik wacht met smart op deze gordijnen 😂

  71. Wat ik zo nergens lees (of niet goed gekeken heb), werken deze ook op de 5GHz wifi band. Heb nu Sonoff en die werken alleen op 2.4GHz namelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.